Gość: gość olsztyniak IP: *.ols.vectranet.pl 29.06.07, 20:42 No to teraz kolej na odwołanie dyrektorki wydziału lokali, widać już za długo okupuje stołek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość olsztyniak Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 29.06.07, 20:51 Teraz afery w królestwie CJM zaczną się sypać jak z rękawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoner Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 21:11 Postępowanie opiera się na tym (hipotetycznie - hehehe): Spotkanie w gronie zainteresowanych czyli przedstawiciel firmy, dyrektor odpowiedzialny za podpisanie umowy, dyrektor od promocji i król. Promocja przedstawia ofertę firmy, firma daje zniżki i mówi co takiego zrobi dla dobra komitetu wyborczego, gdzie formą rozliczenia może być zamówienie z ratusza i wynajem pomieszczeń, byc może dodatkowe profity dla króla w postaci reklamowania w inny spośób. Król mówi do dyrektora od podpisania umowy: "proszę to załatwić" - nie mówi negatywnie ani pozytywnie - ale daje na tyle do zrozumienia, jak ma wyglądać finał. Finał wygląda tak, że spoty dla króla zostały nakręcone. Winę zwala się na dyrektora od umowy i jest spoko. Promocja i rzecznik szukają następnych klientów, ale nauczeni o doświadczenia. szczury zawsze potrafią się dopasować do warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak_2 Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 21:42 Gość portalu: swoner napisał(a): > Postępowanie opiera się na tym (hipotetycznie - hehehe): Masz rację w tym hipotetycznym rozumowaniu które dotyczy wszystkich partii i opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były cenzor parch Kradną Kradną Strasznie Kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 00:33 Wiadomo czemu są dziury w jezdniach a po burzy zawody pływackie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodziej Re: Kradną Kradną Strasznie Kradną IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 12:50 Ukradłem wczoraj w hipermarkecie batonik ,hi, hi, hi . A wam co udało się ukraść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 22:10 Gość portalu: gość olsztyniak napisał(a): > Teraz afery w królestwie CJM zaczną się sypać jak z rękawa. Pewnie tak i oby obróciło się to na dobre dla miasta. Tylko ten radny WZ z pisu jakoś nie brzmi wiarygodnie po swojej akcji w Piszu. Sprawa jest podobno w prokuraturze i pewnie sąd rozsądzi (aczkolwiek niekoniecznie w tych czasach)kto miał rację i kto jest/był winien ale fakt wezwania policji na pracowników przez związkowca nie ulega wątpliwości. Przyczyny były tu podawane (blokada wejścia do mieszkania/domu)ale jakoś mnie to nie przekonuje i chyba mam jakieś uprzedzenie do tego co robi/mówi ten radny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista2 Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 88.156.63.* 30.06.07, 01:53 Generalnie mam podobne wrażenia jeżeli chodzi o nasz lokalny samorząd bez podziału na partie itp. Przykładem były właśnie ostatnie wybory: np. żaden z kandydtów na prezydenta z naszego olsztyńskiego "zaścianka" nie był, wg mnie, wart głosu wyborcy. Co będzie dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:47 Jarek nie kryj się znów pod nickami... Fakt że Waldek dopiekł ci ostatnio ... Szukasz nowego wroga?? Głażewski ci nie wystaczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż radny Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 12:04 tchórz z ciebie nie radny, skoro wstydzisz się podać swoje nazwisko.Taki radny to ja tyż jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek-radny Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:21 ciekawe zjawisko wywołałem - zacząłem otwarcie pisac o zyciu ratusza. przyłączyli się do mnie J.Sosnowska /sporadycznie/ W. Żakowski i w. Zwierko. Ufam, że kazdy z nas pisze w sposób rozpoznawalny. Osobiście uzywam zarejestrowanego nicku jars21 lub j. szostek j.sz. z dopiskiem radny. Pisałem już przy innej okazji o tchórzostwie kilku innych radnych i jednego wiceprezydenta - niestety z mojej opocji. To nie jest mój problem. Nawet fakt takich zaczepek jak wyzej, tez nie jest moim problemem. rozsadni i uwazni forumowicze nie dadzą sie kupić na takie zaczepki, o czym świdczy post powyższy wpis - celny zresztą. Kilku moich kolegów na czele z jednym wiceprezdentem zarzucaja mi kreowanie się. jeśli przedstawianie swoich poglądów jest samokreacją - to zgadzam się z ich tezą i proponuję robić to samo. Powtarzam - każdy ma prawo wyboru własnej drogi, a ja życzę na niej powodzenia i nie mam zamiaru ściągać z niej nikogo na siłę. Niektórzy z moich kolegów popadli juz w paranoję - na jednym ze spotkań klubowych - usłyszłem atak na siebie, za to że słuchając wypowiedzi niektórych usmiechałem się nic nie mówiąc. zadałem więc pytanie - co mam robić, by zadowolić kolegów - mówię -źle, nie mówię - źle, uśmiecham się - źle, nie uśmiecham się też źle..... Okazuje się, że kilku z nich zamiast zająć się pracą radnego, prezydenta - obserwuje jak zachowa się radny szostek.... Historia nie jest wymyślona przeze mnie - jest faktem, który można sprawdzić. Wierzcie mi Państo - jeden wiceprezydent zamiast dzień zaczynać od lektury dokumentów, czyta to forum sprawdzając, czy opisałem jakiś kolejny niewypał ratuszowy. Jeśli będzie dobrze pracował - nie będzie tekstów negatywnych i on to wie przynajmniej od 4 m-cy. Zyczę więc dobrej, wydatnej, owocnej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! 01.07.07, 12:05 Jak widać nadal mamy kontynuację PRL-u. Wszelka prawda jest tematem tabu, a towarzystwo wzajemnej adoracji kwitnie w najlepsze. Może czas dać kopa tym spolegliwym i nadsjkakującym bękartom Beri. Czas na PRAWDĘ w jej najczystszym wydaniu -PROSTO W OCZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YNA [...] IP: 213.184.19.* 02.07.07, 13:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:30 nikt cię nie upoważnił do przeganiania z forum kogokolwiek. Jeśli nie masz argumentów to rzucając inwektywy i oskarżenia dajesz też informacje o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YNA Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 213.184.19.* 02.07.07, 13:42 Wiesz "bigos" (czyżby nowy nick Szostka?) gdzie mam Twój osąd mojej osoby? Jesli nie masz odwagi podpisać się i zalogować to przynajmiej pisz prawdę na forum. Wtedy nikt nikogo nie będzie gonił. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: do YNA IP: 88.156.63.* 02.07.07, 14:19 Robisz bagno na forum, ale to twój problem, he, he i wystawiasz o sobie świadectwo a nie o innych. B. dobrze, że radni pisują na forum !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: do YNA IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 18:26 Ty YHA wyglądasz mi na tego wiceprezie co to ściga Szostka na tym forum.A nam forumowiczom wcale obecność tu Szostka nie przeszkadza, wręcz przeciwnie nareszcie można dowiedzieć się jaki to brudne rozgrywki odbywają się na szczytach olsztyńskiej władzy brrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: YNA to wiceprezio IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 18:53 jak amen w pacierzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:23 odrosty pofarbowałaś już? pomaga ci ten tonik na pryszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.mosar.pl 02.07.07, 23:23 Brawo Panie Radny Szostek! To olsztyńscy prezydenci nie wiedzą, że kierowany przez nich urząd miasta jest organem wykonawczym uchwał Rady Miasta? Wiem, że projekty uchwał tworzą urzędnicy... ale radni je opiniują i uchwalają ;) Jak już ostatnio Radni pokazali mogą skutecznie prostować pokrętne działania co niektórych urzędników. Gratuluję i dziękuję za nadzieję normalności w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskit Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 12:16 ale to wszystko brudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 80.51.170.* 30.06.07, 14:49 Problem nie leży po stronie dyrektorów, czy innych pracowników ratusza. Przecież ostatecznie w takich sprawach, decyzję, podejmuje prezydent CZESŁAW JERZY MAŁKOWSKI i to ON ponosi za to odpowiedzialność, jego podpis jest najistotniejszy... wiec nie trudno wywnioskować ze tez On może w takich przypadkach ponosić "jakieś" korzyści. Bardzo dobrze, że to wyszło na jaw, niech rada sprawdzi wszelkie dokumenty tego typu, nic nie umknie, ponieważ każdy dokument jest stosownie podpisany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony polska Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.07, 15:25 eeee wszyscy wy radni jak i nasz za...any prezydent Olsztyna jestescie g...no warci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.07, 15:39 vice versa,kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 16:00 radna,Ty jesteś jak z koziej d--y trąba,skoro napisałaś "vice versa" w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.07, 07:49 Zaintrygowałaś mnie. A niby dlaczegóż to,kochanieńka??? Że niby jak radny to ma sobie dawać wylewać kubły pomyj na głowę każdemu komu przyjdzie na to ochota? Uzasadnij,a jak nie potrafisz to nie uzywaj inwektyw bo narażasz sie na vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do radnych nie rezygnujcie IP: 88.156.63.* 02.07.07, 14:31 Radni pisujący na forum wystawiają sie na różnej jakości riposty lub prowokacje. Na pewno nie jest to przyjemne, ale takie prymitywne teksty piszą sfrustrowani bezsilni pieniacze, szukając miejsca do "wyżycia się" byle gdzie a nie tam gdzie to robić powinni. Najgorszą dla nich odpowiedzią jest ich ignorancja. Mam nadzieję że nasi lokalni samorządowcy nir dadzą się w takie pseudodyskusje wciągać, chociaż na pewno nie będzie to łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odgryzek Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 19:35 Jak jesteś radną to przedstaw się z imienia i nazwiska inaczej nikt nie będzie odpowiadał na twoje posty.A swoją drogą wygląda na to, że wszyscy radni bardzo boją CJM . Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! 01.07.07, 11:52 Niezgodne z interesem miasta umowy należy anulować ,a winnych tego przekrętu należy rozliczyć sądownie.To jest jawne nadużycie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.07.07, 14:56 Artykuł jest do d.... Dlaczego nie mozna sie dowiedzieć kim jest ten "szczęśliwiec" z nazwiska? I dlaczego nie wypowiada się w artykule - tego chyba wymaga rzetelność dziennikarska pani Magdo?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:01 www.wmfilm.pl/content/view/42/33/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 01.07.07, 15:20 Teraz prokurator powinnien sprawdzić ile to komitet wyborczy Po prostu Olsztyn zaplacił za te spoty wyborcze i wszystko będzie jasne! Oczywiście nie prokurator z olsztyńskiej prokuratury . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:58 pierwszym, który musiałby za to odpowiedzieć byłby prezydent JCM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skonczy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:49 się jak zwykle na biciu piany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 13:53 Tak,bicie piany i unikania kubłów z pomyjami.Konkretnych i rozsądnych działań brak.Na szacunek,droga radno,trzeba sobie zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.07, 18:58 Droga Hano Nie byłaś uprzejma odpowiedzieć na zadane pytanie wnioskuję zatem że nie masz nic do powiedzenia. Co do szacunku,to jak widze masz tu deficyt skoro wywołałaś kwestię.I ja to rozumiem,na szacunek trzeba zasłużyć ale nie sposób tego dokonać nie mając choć odrobiny szacunku do samego siebie.Na twoim miejscu przez szacunek do siebie właśnie zastanowiłabym się na drugi raz czy chlustać w kogoś pomyjami narażając się na kontrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogdryzek Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 19:17 Proszę, następna radna która wstydzi się swojego nazwiska.Oj wstyd, wstyd być radną w takim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.07, 07:08 Dobre,przyganiał kocioł garnkowi. Ponadto poziom dyskutantów bywa różny,nieprawdaż odgr? Czasem mam życzenie powiedzieć co myśle bez owijania w bawełnę,jak teraz.I nie mam ochoty żeby mi ktoś zwracał uwagę.Ciekawe skąd w niektórych wzięło sie przeswiadczenie że radni dadzą sobie wlezć na głowę.Komukolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 11:04 a z jakiej to koleżanka opcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.07, 11:23 He,he A zgadnij;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyz radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 11:43 zgadnąć nietrudno - tej z wiatrem, żeby nie być oplutą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.07, 12:52 głupol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 13:14 Ach już nie radna a gość.A epitet to skieruj na siebie ,bo nie masz nawet pojęcia że IP cię zradził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romulus Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 88.156.63.* 02.07.07, 16:29 Żeby co kolwiek pisać to wypadałoby zadać sobie troche trtudu i zapoznać sie z tematem. Tak sie składa - sprawa jest mi dość dobrze znana. Na przetargu wystawrowały dwaj uczestnicy i byli jedynymi - nie wystartował nikt ponadto z prostej przeczyny. Budynek był po opuszczonym wojsku - rozszabrowany - bez ogrzewania, z cieknącym dachem, bez elektryki, bez wody, ze zniszczonymi starymi oknami i ze zniszczonym tynkiem. Stawka 10,00 zł to za lokal przygotowany - tylko neble wstawiac i działać. W opisanym budynku - obiekt zabytkowy - nie było nić. Ponieważ folmowcy musieli upuścić lokal w UW byli zmuszeni brac cokolwiek i wzięlu udział w przetargu. Dopiero jesuenią, po włozeniu dyżych op9eniędzy, mogli liczyć na przetrwanie zimy - filmowa aparatura cyfrowa współczesnej generacji, która dysponuje firma filmowa, wymaga okreslonej temperatury. Stawka jest adekwatna do stanu przedmiotu dzierzawy. Budynek nadal jest własnością miasta. Działające tam firmy (nie tylko pracownia filmowa) twirzą wartościowe produkty filmowe - cenione w świecie. Szkoda, że walka polityczna i słuzalczość "redaktora/ki" w stosunku do aktualnie "jedynej słusznej linii naszej partii" prowadzi do niszczenia ludzi wartościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskit Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:53 a co na to świstak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kill Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:31 zawija sreberka w Ratuszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Biedny romulus=filmowiec IP: *.mosar.pl 02.07.07, 23:40 Z Twojej wypowiedzi wynika, że mieszkańcy olsztyna powinni dziękować i jeszcze dopłacać filmowcom, że łaskawie zechcieli użytkować publiczny lokal. Teraz wszystko jest już jasne! JCM chcąc odwdzieczyć się "filmowcom" za ich filantropijny gest, ofiarnie zezwolił na utrwalanie przez nich swojej facjaty w reklamówkach - ku chwale lokalnej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Biedny romulus=filmowiec IP: *.ols.vectranet.pl 03.07.07, 00:03 Durnie,lenie ,nieudacznicy i nieroby,którzy wszędzie węszą aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku Re: Biedny romulus=filmowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:51 CHWALE OLSZTYNA - BIEDNY CESIO JAK ZAWSZE CHCIAŁ DOBRZE, TYLKO CI ONI MU NAMIESZALI. TRZEBA BĘDZIE TAKIEGO ONEGO ZWOLNIĆ. MOŻE ZNÓW PADNIE NA GRZYMOWICZA, BO CESIO PRZESTAŁ GO JUŻ KOCHAĆ. MA TERAZ INNA PRAWĄ RĘKĘ I DO TEGO JAKĄ SPOLEGLIWĄ, BO TĘPĄ. KTO TO TAKI ??? NIETRUDNO DOCIEC - tomuś gałażewski nazywa się ta gni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co ? Re: Biedny romulus=filmowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:16 Jak zwykle sprawa została nagłośniona i rozmydlona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołobrzeska Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:29 na ul. kołobrzeskiej pobieraja /ratusz/ za lokal w piwnicy 4,40 zł. /m 2 - Na Jagielońskiej to nie piwnica i jeszcze na dodatek sporo taniek . Chyb coś jest na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:22 Głażewski twierdzi, ze wszystko jest w porządku z tą umowa, to mniej więcej tak jak umowa z kręgielnią, gdzie jest niormalny wyszynk, a płacą jak za obiekty sportowe, czyli grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.mosar.pl 10.07.07, 23:35 to ktoś naiwnie myślał, ze ratuszowi pokajają się i przyznają do nepotyzmu w dysponowaniu majątkiem gminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:41 ujawni, bo Małkowski dogadał się z Głążewski i Tandyrakieem że PO nie będzie drążyć dłuzej tej sprawy, a klubowui PO prostu Olsztyn chyba nie będzie zależało. Jesat jeszcze opozycja, ale oni niewiele mogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:50 Uchwała Nr XXXIX/497/05 z 5 stycznia 2005 roku Punkt 25.: "Zwalniane lub nowe lokale użytkowe, które do czasu podjęcia niniejszej uchwały nie były przedmiotem najmu, w pierwszej kolejności będą przeznaczone do sprzedaży w drodze przetargu. Z chwilą gdy nie znajdują nabywców, zostaną przekazane w najem również w drodze przetargu." radny Zwierko - "oddamy sprawę do prokuratora" Zb. Dąbkowski -"Prezydent zawsze się chwali,że przestrzega prawo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:58 G.W. "Zapytaliśmy Czesława Małkowskiego, prezydenta Olsztyna, dlaczego w 2006 roku zaakceptował wniosek ZLiBK, by wynająć lokal przy ul. Jagiellońskiej, mimo że nie było to zgodne z uchwałą rady miasta ze stycznia 2005 roku, a nie sprzedał obiektu? Aneta Szpaderska, rzecznik ratusza: - Sprzedaż budynku mogłaby zablokować dalsze prawidłowe zagospodarowanie terenu." Panie Głażewski - twierdzi Pan, że wszystko jest prawidłowo na jakiej podstawie? bo powiedziała tak pani Szpaderska. Niech Pan przestanie firmować przewałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:52 panie Henryku do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:57 co ? już pozamiatali pod dywan wykształciuchy jedne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apropos Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:37 Z dniem 1 lipca 2007 weszło w zycie zarządzenie Prezydenta miasta Olsztyn Czesława Jerzego Małkowskiego, które reguluje minimalne stawki czynszu za dzierzawę gruntów połozonych w Olsztynie, które stanowia własność gminy Olsztyn. Żeby nie zanudzać podam tylko kilka przykładów obowiązujących stawek, prosząc jednocześnie forumowiczów o porównanie z czynszem, który opłaca wiadoma firma - produkująca filmy reklamowe i wyborcze dla "naszego" Prezydenta Małkowskiego. Przypominam stwka dzierżawy za 1m2 lokalu przeznaczonego na działalność gospodarczą przy ul Jagielońskiej 50 wynosi w tym przypadku 3,70 zł/m2 . A teraz porównajcie - radzę to szczególnie niedowiarkom, którzy twierdzą, żeb dobry Pan Prezydent małkowski jest niesłusznie atakowany: - wjazd lub wejście do zakładów prowadzących działalność 1,0 - 2,0 zł/m2, - rozrywkowe 4,0 - 5,0 zł/m2, - usługowo - handlowe 9,0 - 13,0 zł..... a prezydenci Małkowski i Głażewski twierdzą, ze dzierżawa jest zgodna z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:06 Sprawa już w prokuraturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:05 doczekamy się powtórki z rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 15:48 wczoraj odbyłao się posiedzenie Komisji Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska RM Olsztyn. sprawozdanie z działalności zakładu budżetowego, który kieruje składał Z. Karpowicz. W zasobach tej jednostki jest opisywana w GW kamienica przy ul jagielońskiej 50. Przeczytałem sobie raz jeszcze ten art. po wczorajszej komisji. dlaczego - chciałem sobie przypomnieć, którzy to radni żądali pokazania umowy najmu. Przeczytajcie Państwo raz jeszcze ten art. Wczoraj złozyłem wniosek właśnie tej treści: Komisja GKiOŚ RM Olsztyn zobowiązuje Prezydenta do przedłozenia na najbliższe posiedzenie Komisji przedmiotowej umowy wraz z informacją Zakładu, jaką działalność prowadzi w lokalu wspomniana w art. firma. Pan Karpowicz twierdzi, ze szkoleniową, dlatego stawka preferencyja i bardzo niska /przypomnę 3,7 zł/m2/. Mam wątpliwości, czy robienie spotów reklamowych kandydatowi na Prezydenta miasta urzędującemu Prezydentowi JC Małkowskiemu jest działalnośćią szkoleniowa, ale pewnie się mylę /- tak np może skomentować moje wywody Głazewski/. Odbyło się g.losowanie nad tym wnioskiem - 3 osoby były za: Joanna Sosnowska, L. Łukaszewski i ja . ! osoba się wstrzymała - M.Kuchciński, $ były przeciw _ Halina Ciunel, Jan tandyrak, Andrzej szóstek i Marian Zdunek. Okazało się więc wczoraj , że radny jeśli mówi to wcale nie oznacza że chce. Po wczorajszym doświadczeniu postanowiłem przedstawiać Państwu wyniki tego rodzaju głosowań imiennie - może wówczas, radni bardziej odpowiedzialnie będą wypowiadć swoje sądy. Chciałbym bowiem, by za deklaracją poszły czyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 21:01 Prowadzę firmę szkoleniową, za m.kw. płacę ok. 40PLN, w centrum miasta ceny wynajmu sięgają 50-60 PLN. Tak się płaci, niestety. Nasuwa mi się pytanie w tym momencie do Ratusza - a może Państwo wynajęliby mi lokal, zapłacę więcej, np. 4 zł za m.kw. Niestety, w działalności mojej firmy brakuje zapisu dotyczącego usług reklamowych, ale powiem kolokwialnie "dla towarzystwa cygan dał się powiesić" - spróbuję swoich sił w reklamie. Już rychtuję wniosek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 21:40 Jan Tandyrak, przewodniczący klubu PO: - Jestem tym zaskoczony. Liczę, że w poniedziałek na klubie otrzymamy wyjaśnienia. (cytat z powyższego artykułu) Cytat z postu Radnego Szostka: Mam wątpliwości, czy robienie spotów reklamowych kandydatowi na Prezydenta miasta urzędującemu Prezydentowi JC Małkowskiemu jest działalnośćią szkoleniowa, ale pewnie się mylę /- tak np może skomentować moje wywody Głazewski/. Odbyło się g.losowanie nad tym wnioskiem - 3 osoby były za: Joanna Sosnowska, L. Łukaszewski i ja . ! osoba się wstrzymała - M.Kuchciński, $ były przeciw _ Halina Ciunel, Jan tandyrak, Andrzej szóstek i Marian Zdunek. Okazało się więc wczoraj , że radny jeśli mówi to wcale nie oznacza że chce. Po wczorajszym doświadczeniu postanowiłem przedstawiać Pa Brawo Panowie Radni. Dla pospólstwa jedna twarz, dla Pana druga:)Jest Pan the best. Odpowiedz Link Zgłoś