Dodaj do ulubionych

Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu!

IP: *.ols.vectranet.pl 29.06.07, 20:42
No to teraz kolej na odwołanie dyrektorki wydziału lokali, widać już za długo
okupuje stołek
Obserwuj wątek
    • Gość: gość olsztyniak Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 29.06.07, 20:51
      Teraz afery w królestwie CJM zaczną się sypać jak z rękawa.
      • Gość: swoner Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 21:11
        Postępowanie opiera się na tym (hipotetycznie - hehehe):
        Spotkanie w gronie zainteresowanych czyli przedstawiciel firmy, dyrektor
        odpowiedzialny za podpisanie umowy, dyrektor od promocji i król.
        Promocja przedstawia ofertę firmy, firma daje zniżki i mówi co takiego zrobi
        dla dobra komitetu wyborczego, gdzie formą rozliczenia może być zamówienie z
        ratusza i wynajem pomieszczeń, byc może dodatkowe profity dla króla w postaci
        reklamowania w inny spośób. Król mówi do dyrektora od podpisania umowy: "proszę
        to załatwić" - nie mówi negatywnie ani pozytywnie - ale daje na tyle do
        zrozumienia, jak ma wyglądać finał. Finał wygląda tak, że spoty dla króla
        zostały nakręcone. Winę zwala się na dyrektora od umowy i jest spoko. Promocja
        i rzecznik szukają następnych klientów, ale nauczeni o doświadczenia. szczury
        zawsze potrafią się dopasować do warunków.
        • Gość: olsztyniak_2 Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 21:42
          Gość portalu: swoner napisał(a):
          > Postępowanie opiera się na tym (hipotetycznie - hehehe):
          Masz rację w tym hipotetycznym rozumowaniu które dotyczy wszystkich partii i
          opcji.
        • Gość: były cenzor parch Kradną Kradną Strasznie Kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 00:33
          Wiadomo czemu są dziury w jezdniach a po burzy zawody pływackie.
          • Gość: złodziej Re: Kradną Kradną Strasznie Kradną IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 12:50
            Ukradłem wczoraj w hipermarkecie batonik ,hi, hi, hi . A wam co udało się
            ukraść?
      • Gość: pesymista Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 22:10
        Gość portalu: gość olsztyniak napisał(a):
        > Teraz afery w królestwie CJM zaczną się sypać jak z rękawa.
        Pewnie tak i oby obróciło się to na dobre dla miasta.
        Tylko ten radny WZ z pisu jakoś nie brzmi wiarygodnie po swojej akcji w Piszu.
        Sprawa jest podobno w prokuraturze i pewnie sąd rozsądzi (aczkolwiek
        niekoniecznie w tych czasach)kto miał rację i kto jest/był winien ale
        fakt wezwania policji na pracowników przez związkowca nie ulega wątpliwości.
        Przyczyny były tu podawane (blokada wejścia do mieszkania/domu)ale jakoś mnie
        to nie przekonuje i chyba mam jakieś uprzedzenie do tego co robi/mówi ten
        radny.
        • Gość: pesymista2 Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 88.156.63.* 30.06.07, 01:53
          Generalnie mam podobne wrażenia jeżeli chodzi o nasz lokalny samorząd bez
          podziału na partie itp. Przykładem były właśnie ostatnie wybory: np. żaden z
          kandydtów na prezydenta z naszego olsztyńskiego "zaścianka" nie był, wg mnie,
          wart głosu wyborcy. Co będzie dalej ?
        • Gość: radny Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:47
          Jarek nie kryj się znów pod nickami...
          Fakt że Waldek dopiekł ci ostatnio ...
          Szukasz nowego wroga?? Głażewski ci nie wystaczy???
          • Gość: tyż radny Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 12:04
            tchórz z ciebie nie radny, skoro wstydzisz się podać swoje nazwisko.Taki radny
            to ja tyż jestem.
            • Gość: j.szostek-radny Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:21
              ciekawe zjawisko wywołałem - zacząłem otwarcie pisac o zyciu ratusza.
              przyłączyli się do mnie J.Sosnowska /sporadycznie/ W. Żakowski i w. Zwierko.
              Ufam, że kazdy z nas pisze w sposób rozpoznawalny. Osobiście uzywam
              zarejestrowanego nicku jars21 lub j. szostek j.sz. z dopiskiem radny. Pisałem
              już przy innej okazji o tchórzostwie kilku innych radnych i jednego
              wiceprezydenta - niestety z mojej opocji. To nie jest mój problem. Nawet fakt
              takich zaczepek jak wyzej, tez nie jest moim problemem. rozsadni i uwazni
              forumowicze nie dadzą sie kupić na takie zaczepki, o czym świdczy post powyższy
              wpis - celny zresztą. Kilku moich kolegów na czele z jednym wiceprezdentem
              zarzucaja mi kreowanie się. jeśli przedstawianie swoich poglądów jest
              samokreacją - to zgadzam się z ich tezą i proponuję robić to samo. Powtarzam -
              każdy ma prawo wyboru własnej drogi, a ja życzę na niej powodzenia i nie mam
              zamiaru ściągać z niej nikogo na siłę. Niektórzy z moich kolegów popadli juz w
              paranoję - na jednym ze spotkań klubowych - usłyszłem atak na siebie, za to że
              słuchając wypowiedzi niektórych usmiechałem się nic nie mówiąc. zadałem więc
              pytanie - co mam robić, by zadowolić kolegów - mówię -źle, nie mówię - źle,
              uśmiecham się - źle, nie uśmiecham się też źle..... Okazuje się, że kilku z
              nich zamiast zająć się pracą radnego, prezydenta - obserwuje jak zachowa się
              radny szostek.... Historia nie jest wymyślona przeze mnie - jest faktem, który
              można sprawdzić. Wierzcie mi Państo - jeden wiceprezydent zamiast dzień
              zaczynać od lektury dokumentów, czyta to forum sprawdzając, czy opisałem jakiś
              kolejny niewypał ratuszowy. Jeśli będzie dobrze pracował - nie będzie tekstów
              negatywnych i on to wie przynajmniej od 4 m-cy. Zyczę więc dobrej, wydatnej,
              owocnej pracy...
              • weganin11 Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! 01.07.07, 12:05
                Jak widać nadal mamy kontynuację PRL-u. Wszelka prawda jest tematem tabu, a
                towarzystwo wzajemnej adoracji kwitnie w najlepsze. Może czas dać kopa tym
                spolegliwym i nadsjkakującym bękartom Beri.
                Czas na PRAWDĘ w jej najczystszym wydaniu -PROSTO W OCZY
              • Gość: YNA [...] IP: 213.184.19.* 02.07.07, 13:14
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: bigos Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:30
                  nikt cię nie upoważnił do przeganiania z forum kogokolwiek.
                  Jeśli nie masz argumentów to rzucając inwektywy i oskarżenia dajesz też
                  informacje o sobie.
                  • Gość: YNA Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 213.184.19.* 02.07.07, 13:42
                    Wiesz "bigos" (czyżby nowy nick Szostka?) gdzie mam Twój osąd mojej osoby?
                    Jesli nie masz odwagi podpisać się i zalogować to przynajmiej pisz prawdę na
                    forum. Wtedy nikt nikogo nie będzie gonił. Jasne?
                    • Gość: rozbawiony Re: do YNA IP: 88.156.63.* 02.07.07, 14:19
                      Robisz bagno na forum, ale to twój problem, he, he i wystawiasz o sobie
                      świadectwo a nie o innych. B. dobrze, że radni pisują na forum !!!!!!!!!
                      • Gość: forumowicz Re: do YNA IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 18:26
                        Ty YHA wyglądasz mi na tego wiceprezie co to ściga Szostka na tym forum.A nam
                        forumowiczom wcale obecność tu Szostka nie przeszkadza, wręcz przeciwnie
                        nareszcie można dowiedzieć się jaki to brudne rozgrywki odbywają się na
                        szczytach olsztyńskiej władzy brrrrrrrrrrrrr
                        • Gość: forumowicz Re: YNA to wiceprezio IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 18:53
                          jak amen w pacierzu
                    • Gość: bigos Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:23
                      odrosty pofarbowałaś już?
                      pomaga ci ten tonik na pryszcze?
              • Gość: adg Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.mosar.pl 02.07.07, 23:23
                Brawo Panie Radny Szostek!
                To olsztyńscy prezydenci nie wiedzą, że kierowany przez nich urząd miasta jest
                organem wykonawczym uchwał Rady Miasta?
                Wiem, że projekty uchwał tworzą urzędnicy... ale radni je opiniują i
                uchwalają ;)
                Jak już ostatnio Radni pokazali mogą skutecznie prostować pokrętne działania co
                niektórych urzędników. Gratuluję i dziękuję za nadzieję normalności w Olsztynie.
          • Gość: moskit Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 12:16
            ale to wszystko brudne...
    • Gość: mio Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 80.51.170.* 30.06.07, 14:49
      Problem nie leży po stronie dyrektorów, czy innych pracowników ratusza.
      Przecież ostatecznie w takich sprawach, decyzję, podejmuje prezydent CZESŁAW
      JERZY MAŁKOWSKI i to ON ponosi za to odpowiedzialność, jego podpis jest
      najistotniejszy... wiec nie trudno wywnioskować ze tez On może w takich
      przypadkach ponosić "jakieś" korzyści.
      Bardzo dobrze, że to wyszło na jaw, niech rada sprawdzi wszelkie dokumenty tego
      typu, nic nie umknie, ponieważ każdy dokument jest stosownie podpisany.
      • Gość: znudzony polska Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.07, 15:25
        eeee wszyscy wy radni jak i nasz za...any prezydent Olsztyna jestescie g...no
        warci
        • Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.07, 15:39
          vice versa,kolo
          • Gość: Hana Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 16:00
            radna,Ty jesteś jak z koziej d--y trąba,skoro napisałaś "vice versa" w tym
            przypadku.
            • Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.07, 07:49
              Zaintrygowałaś mnie.
              A niby dlaczegóż to,kochanieńka???
              Że niby jak radny to ma sobie dawać wylewać kubły pomyj na głowę każdemu komu
              przyjdzie na to ochota?
              Uzasadnij,a jak nie potrafisz to nie uzywaj inwektyw bo narażasz sie na vice versa.
              • Gość: do radnych nie rezygnujcie IP: 88.156.63.* 02.07.07, 14:31
                Radni pisujący na forum wystawiają sie na różnej jakości riposty lub
                prowokacje. Na pewno nie jest to przyjemne, ale takie prymitywne teksty piszą
                sfrustrowani bezsilni pieniacze, szukając miejsca do "wyżycia się" byle gdzie a
                nie tam gdzie to robić powinni. Najgorszą dla nich odpowiedzią jest ich
                ignorancja. Mam nadzieję że nasi lokalni samorządowcy nir dadzą się w takie
                pseudodyskusje wciągać, chociaż na pewno nie będzie to łatwe.
              • Gość: odgryzek Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 19:35
                Jak jesteś radną to przedstaw się z imienia i nazwiska inaczej nikt nie będzie
                odpowiadał na twoje posty.A swoją drogą wygląda na to, że wszyscy radni bardzo
                boją CJM .
    • weganin11 Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! 01.07.07, 11:52
      Niezgodne z interesem miasta umowy należy anulować ,a winnych tego przekrętu
      należy rozliczyć sądownie.To jest jawne nadużycie władzy.
      • Gość: zuzia Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.07.07, 14:56
        Artykuł jest do d.... Dlaczego nie mozna sie dowiedzieć kim jest
        ten "szczęśliwiec" z nazwiska? I dlaczego nie wypowiada się w artykule - tego
        chyba wymaga rzetelność dziennikarska pani Magdo?!
        • Gość: szukacz Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:01
          www.wmfilm.pl/content/view/42/33/
    • Gość: gość Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 01.07.07, 15:20
      Teraz prokurator powinnien sprawdzić ile to komitet wyborczy Po prostu Olsztyn
      zaplacił za te spoty wyborcze i wszystko będzie jasne! Oczywiście nie
      prokurator z olsztyńskiej prokuratury .
      • Gość: niestety Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:58
        pierwszym, który musiałby za to odpowiedzieć byłby prezydent JCM
    • Gość: skonczy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:49
      się jak zwykle na biciu piany
      • Gość: Hana Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 13:53
        Tak,bicie piany i unikania kubłów z pomyjami.Konkretnych i rozsądnych działań
        brak.Na szacunek,droga radno,trzeba sobie zasłużyć.
        • Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.07, 18:58
          Droga Hano
          Nie byłaś uprzejma odpowiedzieć na zadane pytanie wnioskuję zatem że nie masz
          nic do powiedzenia.
          Co do szacunku,to jak widze masz tu deficyt skoro wywołałaś kwestię.I ja to
          rozumiem,na szacunek trzeba zasłużyć ale nie sposób tego dokonać nie mając choć
          odrobiny szacunku do samego siebie.Na twoim miejscu przez szacunek do siebie
          właśnie zastanowiłabym się na drugi raz czy chlustać w kogoś pomyjami narażając
          się na kontrę.
          • Gość: ogdryzek Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.07, 19:17
            Proszę, następna radna która wstydzi się swojego nazwiska.Oj wstyd, wstyd być
            radną w takim towarzystwie.
            • Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.07, 07:08
              Dobre,przyganiał kocioł garnkowi.
              Ponadto poziom dyskutantów bywa różny,nieprawdaż odgr? Czasem mam życzenie
              powiedzieć co myśle bez owijania w bawełnę,jak teraz.I nie mam ochoty żeby mi
              ktoś zwracał uwagę.Ciekawe skąd w niektórych wzięło sie przeswiadczenie że radni
              dadzą sobie wlezć na głowę.Komukolwiek

• Gość: tyż radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 11:04
                a z jakiej to koleżanka opcji ?
                • Gość: radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.07, 11:23
                  He,he
                  A zgadnij;)
                  • Gość: tyz radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 11:43
                    zgadnąć nietrudno - tej z wiatrem, żeby nie być oplutą
                    • Gość: * Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.07, 12:52
                      głupol
                      • Gość: tyż radna Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 13:14
                        Ach już nie radna a gość.A epitet to skieruj na siebie ,bo nie masz nawet
                        pojęcia że IP cię zradził
    • Gość: Romulus Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: 88.156.63.* 02.07.07, 16:29
      Żeby co kolwiek pisać to wypadałoby zadać sobie troche trtudu i zapoznać sie z
      tematem. Tak sie składa - sprawa jest mi dość dobrze znana. Na przetargu
      wystawrowały dwaj uczestnicy i byli jedynymi - nie wystartował nikt ponadto z
      prostej przeczyny. Budynek był po opuszczonym wojsku - rozszabrowany - bez
      ogrzewania, z cieknącym dachem, bez elektryki, bez wody, ze zniszczonymi
      starymi oknami i ze zniszczonym tynkiem. Stawka 10,00 zł to za lokal
      przygotowany - tylko neble wstawiac i działać. W opisanym budynku - obiekt
      zabytkowy - nie było nić. Ponieważ folmowcy musieli upuścić lokal w UW byli
      zmuszeni brac cokolwiek i wzięlu udział w przetargu. Dopiero jesuenią, po
      włozeniu dyżych op9eniędzy, mogli liczyć na przetrwanie zimy - filmowa
      aparatura cyfrowa współczesnej generacji, która dysponuje firma filmowa, wymaga
      okreslonej temperatury. Stawka jest adekwatna do stanu przedmiotu dzierzawy.
      Budynek nadal jest własnością miasta. Działające tam firmy (nie tylko pracownia
      filmowa) twirzą wartościowe produkty filmowe - cenione w świecie. Szkoda, że
      walka polityczna i słuzalczość "redaktora/ki" w stosunku do aktualnie "jedynej
      słusznej linii naszej partii" prowadzi do niszczenia ludzi wartościowych.
      • Gość: moskit Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:53
        a co na to świstak?
        • Gość: kill Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:31
          zawija sreberka w Ratuszu
      • Gość: adg Biedny romulus=filmowiec IP: *.mosar.pl 02.07.07, 23:40
        Z Twojej wypowiedzi wynika, że mieszkańcy olsztyna powinni dziękować i jeszcze
        dopłacać filmowcom, że łaskawie zechcieli użytkować publiczny lokal.
        Teraz wszystko jest już jasne! JCM chcąc odwdzieczyć się "filmowcom" za ich
        filantropijny gest, ofiarnie zezwolił na utrwalanie przez nich swojej facjaty w
        reklamówkach - ku chwale lokalnej ojczyzny.
        • Gość: fakt Re: Biedny romulus=filmowiec IP: *.ols.vectranet.pl 03.07.07, 00:03
          Durnie,lenie ,nieudacznicy i nieroby,którzy wszędzie węszą aferę.
          • Gość: ku Re: Biedny romulus=filmowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:51
            CHWALE OLSZTYNA - BIEDNY CESIO JAK ZAWSZE CHCIAŁ DOBRZE, TYLKO CI ONI MU
            NAMIESZALI. TRZEBA BĘDZIE TAKIEGO ONEGO ZWOLNIĆ. MOŻE ZNÓW PADNIE NA
            GRZYMOWICZA, BO CESIO PRZESTAŁ GO JUŻ KOCHAĆ. MA TERAZ INNA PRAWĄ RĘKĘ I DO
            TEGO JAKĄ SPOLEGLIWĄ, BO TĘPĄ. KTO TO TAKI ??? NIETRUDNO DOCIEC - tomuś
            gałażewski nazywa się ta gni...
            • Gość: i co ? Re: Biedny romulus=filmowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:16
              Jak zwykle sprawa została nagłośniona i rozmydlona
    • Gość: kołobrzeska Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:29
      na ul. kołobrzeskiej pobieraja /ratusz/ za lokal w piwnicy 4,40 zł. /m 2 - Na
      Jagielońskiej to nie piwnica i jeszcze na dodatek sporo taniek . Chyb coś jest
      na rzeczy...
    • Gość: ratuszowy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:22
      Głażewski twierdzi, ze wszystko jest w porządku z tą umowa, to mniej więcej tak
      jak umowa z kręgielnią, gdzie jest niormalny wyszynk, a płacą jak za obiekty
      sportowe, czyli grosze.
      • Gość: adg Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.mosar.pl 10.07.07, 23:35
        to ktoś naiwnie myślał, ze ratuszowi pokajają się i przyznają do nepotyzmu w
        dysponowaniu majątkiem gminy?
    • Gość: nie Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:41
      ujawni, bo Małkowski dogadał się z Głążewski i Tandyrakieem że PO nie będzie
      drążyć dłuzej tej sprawy, a klubowui PO prostu Olsztyn chyba nie będzie
      zależało. Jesat jeszcze opozycja, ale oni niewiele mogą
    • Gość: ratuszowy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:50
      Uchwała Nr XXXIX/497/05 z 5 stycznia 2005 roku

Punkt 25.: "Zwalniane lub nowe lokale użytkowe, które do czasu podjęcia
      niniejszej uchwały nie były przedmiotem najmu, w pierwszej kolejności będą
      przeznaczone do sprzedaży w drodze przetargu. Z chwilą gdy nie znajdują
      nabywców, zostaną przekazane w najem również w drodze przetargu."
      radny Zwierko - "oddamy sprawę do prokuratora"
      Zb. Dąbkowski -"Prezydent zawsze się chwali,że przestrzega prawo"
    • Gość: ratuszowy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:58
      G.W.
      "Zapytaliśmy Czesława Małkowskiego, prezydenta Olsztyna, dlaczego w 2006 roku
      zaakceptował wniosek ZLiBK, by wynająć lokal przy ul. Jagiellońskiej, mimo że
      nie było to zgodne z uchwałą rady miasta ze stycznia 2005 roku, a nie sprzedał
      obiektu? Aneta Szpaderska, rzecznik ratusza: - Sprzedaż budynku mogłaby
      zablokować dalsze prawidłowe zagospodarowanie terenu."
      Panie Głażewski - twierdzi Pan, że wszystko jest prawidłowo na jakiej podstawie?
      bo powiedziała tak pani Szpaderska. Niech Pan przestanie firmować przewałki.
    • Gość: look Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:52
      panie Henryku do dzieła
    • Gość: no i Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:57
      co ? już pozamiatali pod dywan wykształciuchy jedne ?
    • Gość: apropos Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:37
      Z dniem 1 lipca 2007 weszło w zycie zarządzenie Prezydenta miasta Olsztyn
      Czesława Jerzego Małkowskiego, które reguluje minimalne stawki czynszu za
      dzierzawę gruntów połozonych w Olsztynie, które stanowia własność gminy Olsztyn.
      Żeby nie zanudzać podam tylko kilka przykładów obowiązujących stawek, prosząc
      jednocześnie forumowiczów o porównanie z czynszem, który opłaca wiadoma firma -
      produkująca filmy reklamowe i wyborcze dla "naszego" Prezydenta Małkowskiego.
      Przypominam stwka dzierżawy za 1m2 lokalu przeznaczonego na działalność
      gospodarczą przy ul Jagielońskiej 50 wynosi w tym przypadku 3,70 zł/m2 .
      A teraz porównajcie - radzę to szczególnie niedowiarkom, którzy twierdzą, żeb
      dobry Pan Prezydent małkowski jest niesłusznie atakowany:
      - wjazd lub wejście do zakładów prowadzących działalność 1,0 - 2,0 zł/m2,
      - rozrywkowe 4,0 - 5,0 zł/m2,
      - usługowo - handlowe 9,0 - 13,0 zł.....
      a prezydenci Małkowski i Głażewski twierdzą, ze dzierżawa jest zgodna z prawem
      • Gość: prawy Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:06
        Sprawa już w prokuraturze
        • Gość: może Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:05
          doczekamy się powtórki z rozrywki
    • Gość: j.szostek Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 15:48
      wczoraj odbyłao się posiedzenie Komisji Gospodarki Komunalnej i
      Ochrony Środowiska RM Olsztyn. sprawozdanie z działalności zakładu
      budżetowego, który kieruje składał Z. Karpowicz. W zasobach tej
      jednostki jest opisywana w GW kamienica przy ul jagielońskiej 50.
      Przeczytałem sobie raz jeszcze ten art. po wczorajszej komisji.
      dlaczego - chciałem sobie przypomnieć, którzy to radni żądali
      pokazania umowy najmu. Przeczytajcie Państwo raz jeszcze ten art.
      Wczoraj złozyłem wniosek właśnie tej treści: Komisja GKiOŚ RM
      Olsztyn zobowiązuje Prezydenta do przedłozenia na najbliższe
      posiedzenie Komisji przedmiotowej umowy wraz z informacją Zakładu,
      jaką działalność prowadzi w lokalu wspomniana w art. firma. Pan
      Karpowicz twierdzi, ze szkoleniową, dlatego stawka preferencyja i
      bardzo niska /przypomnę 3,7 zł/m2/. Mam wątpliwości, czy robienie
      spotów reklamowych kandydatowi na Prezydenta miasta urzędującemu
      Prezydentowi JC Małkowskiemu jest działalnośćią szkoleniowa, ale
      pewnie się mylę /- tak np może skomentować moje wywody Głazewski/.
      Odbyło się g.losowanie nad tym wnioskiem - 3 osoby były za:
      Joanna Sosnowska, L. Łukaszewski i ja .
      ! osoba się wstrzymała - M.Kuchciński,
      $ były przeciw _ Halina Ciunel, Jan tandyrak, Andrzej szóstek i
      Marian Zdunek.
      Okazało się więc wczoraj , że radny jeśli mówi to wcale nie oznacza
      że chce.
      Po wczorajszym doświadczeniu postanowiłem przedstawiać Państwu
      wyniki tego rodzaju głosowań imiennie - może wówczas, radni bardziej
      odpowiedzialnie będą wypowiadć swoje sądy. Chciałbym bowiem, by za
      deklaracją poszły czyny
      • Gość: Ola Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 21:01
        Prowadzę firmę szkoleniową, za m.kw. płacę ok. 40PLN, w centrum miasta ceny
        wynajmu sięgają 50-60 PLN. Tak się płaci, niestety. Nasuwa mi się pytanie w tym
        momencie do Ratusza - a może Państwo wynajęliby mi lokal, zapłacę więcej, np. 4
        zł za m.kw. Niestety, w działalności mojej firmy brakuje zapisu dotyczącego
        usług reklamowych, ale powiem kolokwialnie "dla towarzystwa cygan dał się
        powiesić" - spróbuję swoich sił w reklamie. Już rychtuję wniosek:)
      • Gość: XXX Re: Radni: Niech ratusz ujawni umowy najmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 21:40
        Jan Tandyrak, przewodniczący klubu PO: - Jestem tym zaskoczony. Liczę, że w
        poniedziałek na klubie otrzymamy wyjaśnienia. (cytat z powyższego artykułu)
        Cytat z postu Radnego Szostka:
        Mam wątpliwości, czy robienie
        spotów reklamowych kandydatowi na Prezydenta miasta urzędującemu
        Prezydentowi JC Małkowskiemu jest działalnośćią szkoleniowa, ale
        pewnie się mylę /- tak np może skomentować moje wywody Głazewski/.
        Odbyło się g.losowanie nad tym wnioskiem - 3 osoby były za:
        Joanna Sosnowska, L. Łukaszewski i ja .
        ! osoba się wstrzymała - M.Kuchciński,
        $ były przeciw _ Halina Ciunel, Jan tandyrak, Andrzej szóstek i
        Marian Zdunek.
        Okazało się więc wczoraj , że radny jeśli mówi to wcale nie oznacza
        że chce.
        Po wczorajszym doświadczeniu postanowiłem przedstawiać Pa

Brawo Panowie Radni. Dla pospólstwa jedna twarz, dla Pana druga:)Jest Pan the best.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka