30.09.09, 11:54
prosze przyjsc jest mi pan potrzebny

pytanie techniczne:
mam okazje kupic do swojego pazdzierza amor lepszy niz mam
byłby to suntour s-rl, cena ca 450 pln, ponoc dobra

opłaca sie to? podobno jakis niezły low budget
Obserwuj wątek
    • forumowicz_pospolity Re: Mansonie 30.09.09, 12:17
      suntour axon s-rl oczywiscie
      • mason_i_cyklista Re: Mansonie 30.09.09, 13:32
        axon srl to powietrzniak bodajże z elastomerem. ot najtańszy powietrzniak,
        mający trochę problemów z blokadą skoku i z tego co pamiętam nie jest szałowo z
        czułością, Ile ważysz? i z którego roku ten axon?

jeśli ważysz w granicach 80 kg to mogę polecić:
        manitou skareb (
        www.allegro.pl/item754675834_manitou_skareb_platinium_100mm.html - tutaj
        używany, za to w wysokiej wersji) lub rock shox duke - to zdecydowanie lepsze
        pozycje, można czasem dorwać nówki na allegro w tej cenie - to świetne
        amortyzatory, a takie tanie dlatego, że nie są najnowsze i nie są już produkowane.

a jeśli nie chce Ci się kombinować to bierz axona, będziesz zadowolony:)
        • wiarusik Re: Mansonie 30.09.09, 13:38
          proponuję amortyzator od urała
          na syberii się sprawdza
        • mason_i_cyklista Re: Mansonie 30.09.09, 13:44
          a no tak, dopiero teraz spojrzałem że ten skareb nie ma piwotów... no to jak nie
          masz tarczówki to akurat ten model odpada;)
        • forumowicz_pospolity Re: Mansonie 30.09.09, 14:32
          mason_i_cyklista napisał:

> axon srl to powietrzniak bodajże z elastomerem. ot najtańszy powietrzniak,
          > mający trochę problemów z blokadą skoku i z tego co pamiętam nie jest szałowo z
          > czułością, Ile ważysz? i z którego roku ten axon?
          >
          > jeśli ważysz w granicach 80 kg to mogę polecić:
          > manitou skareb (
          > www.allegro.pl/item754675834_manitou_skareb_platinium_100mm.html
          - tutaj
          > używany, za to w wysokiej wersji) lub rock shox duke - to zdecydowanie lepsze
          > pozycje, można czasem dorwać nówki na allegro w tej cenie - to świetne
          > amortyzatory, a takie tanie dlatego, że nie są najnowsze i nie są już produkowa
          > ne.
          >
          > a jeśli nie chce Ci się kombinować to bierz axona, będziesz zadowolony:)

w fabryce założyli mu zooma jakiegos taniego i jakos jezdze
          wiec chyba kazda zmiana bedzie na plus, zeby bardziej kombinowac
          to tzreba sie lepiej znac albo miec wiekszy budzet poza tym nie chce samym
          amorem przekroczyc pierwotnej ceny roweru;)

bardziej chodzi mi o to zeby go troche odchudzic
          no i zeby miał ta blokade skoku bo na technicznych podjazdach w lesie
          dosc trudno jest mu przód kontrolowac
          • mason_i_cyklista Re: Mansonie 30.09.09, 14:50
            ło no zoom a axon to niebo a ziemia, nie ma co w ogóle porównywać. w takim
            układzie będziesz zachwycony;) pamiętaj że to powietrzniak - będziesz
            potrzebował do niego specjalnej pompki. poszukaj na allegro pompek do amora,
            albo popytaj po znajomych. niby da się w serwisie, no ale to zwykle wygląda tak
            że trzeba się pobawić tymi ustawieniami by dostosować do tego co kto lubi.
            (krążą legendy o ludziach którzy jedną pompką pompują i koła i amortyzator, ale
            są to istoty mające albo dokładność 0,00001 PSI w oku pompując amor zwykłą
            pompką, albo rękę wprawnego masturbatora pompując koło pompką do amortyzatora;) )
            • forumowicz_pospolity Re: Mansonie 30.09.09, 21:32
              mason_i_cyklista napisał:

> ło no zoom a axon to niebo a ziemia, nie ma co w ogóle porównywać. w takim
              > układzie będziesz zachwycony;) pamiętaj że to powietrzniak - będziesz
              > potrzebował do niego specjalnej pompki. poszukaj na allegro pompek do amora,
              > albo popytaj po znajomych. niby da się w serwisie, no ale to zwykle wygląda tak
              > że trzeba się pobawić tymi ustawieniami by dostosować do tego co kto lubi.
              > (krążą legendy o ludziach którzy jedną pompką pompują i koła i amortyzator, ale
              > są to istoty mające albo dokładność 0,00001 PSI w oku pompując amor zwykłą
              > pompką, albo rękę wprawnego masturbatora pompując koło pompką do amortyzatora;)
              > )

ok, dzieki
    • wiarusik Re: Mansonie 30.09.09, 13:23
      nie,nie opłaca
      lepiej zatankować za to samochód gazem.jazdy a jazdy
    • forumowicz_pospolity Re: Mansonie 07.10.09, 11:38
      odezwe sie dzis do ciebie w 2 sprawach z prośbą o porade
      bądź czujny;)
    • forumowicz_pospolity @ ntx 13.10.09, 14:40

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka