izabellaz1 26.01.10, 18:57 mmmm zrobiłam meksykańską zupę gulaszową! Ktoś chętny?:D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 19:07 2szarozielone napisała: > daj przepis :D Z warzyw to co lubisz + obowiązkowo kukurydza i czerwona fasola (z puszki, z zalewą). Najpierw smażysz cebulę, dodajesz mięso i czosnek. Potem warzywa, pomidory, koncentrat, mnóóóóóóóóóstwo przypraw. Niektórzy dodają zasmażkę, ale ja nie lubię. Poza tym ona jest wystarczająco gęsta od warzyw:) Odpowiedz Link
simon_r Re: Mmmmmmmmmmmm 27.01.10, 11:11 obowiązkowo to musi być mnnnnnnóstwo CHILLI i to na max ostrego. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Mmmmmmmmmmmm 27.01.10, 11:51 simon_r napisał: > obowiązkowo to musi być mnnnnnnóstwo CHILLI i to na max ostrego. Przecież napisałam o przyprawach :P Odpowiedz Link
wiarusik Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 19:06 ja mogę <dzwoni łyżką o miskę> tylko spróbuj na moich oczach.muszę wiedzieć czy się nie otruję Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 20:08 ja najedzony ale sama idea takiej sycącej zupy jest własciwa tą porą:) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 20:56 forumowicz_pospolity napisał: > idea takiej sycącej zupy jest własciwa tą porą:) Absolutnie wykluczona tą porą! Za późno na obżarstwo:D Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 21:48 izabellaz1 napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > idea takiej sycącej zupy jest własciwa tą porą:) > > Absolutnie wykluczona tą porą! Za późno na obżarstwo:D > a tera??:] własnie z nerwów zjadłem full sałaty:)) Odpowiedz Link
sru_karka Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 20:24 Smakowite! :> Uwielbiam zupy, zwłaszcza zimową porą, na rozgrzewkę. Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 20:32 Ja! Jak nie mam meksykańskiego dywanika to chcę zupę chociaż! :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Mmmmmmmmmmmm 26.01.10, 22:00 Oooooooo tak! Podsmażone cebula, papryki różnokolorowe, do tego mięcho mielone, smażę (uwaga, KTOŚ leniwy wrzucił surowe mielone i wyszedł glut), czosnek, chilli, a ostatnio raczej pokrojona chipotle bo ma cudnie dymny posmak, papryka słodka mielona, sól, pieprz, TYMIANEK konieczny, ale z umiarem, na to wlewam zmielone pomidory z puszki plus trochę koncentratu, zalewam rosołkiem i jak się już dopyrkuje, to walę czerwoną fasolę i kukurydzę z puszki :))) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Mmmmmmmmmmmm 27.01.10, 11:53 Nie wrzucam surowego - zawsze wcześniej podsmażam z cebulką:) Wiesz co? Powinnyśmy otworzyć jakąś knajpę z jajem:D Odpowiedz Link
grassant Re: Mmmmmmmmmmmm 28.01.10, 12:32 funny_game napisała: > I co? Tylko to jajo byśmy serwowały? :D > no i te zupki, ale to nie byłoby oryginalne...:(( Odpowiedz Link
menk.a Re: Mmmmmmmmmmmm 27.01.10, 09:22 izabellaz1 napisała: > mmmm zrobiłam meksykańską zupę gulaszową! > Ktoś chętny?:D > Poproszę przepis. Raz raz.:P Odpowiedz Link
gate.of.delirium Już podaję przepis... 27.01.10, 10:32 menk.a napisała: Papryka, chilli, kukurydza, liście kaktusa + pies zatokowy... > Już widzę.:P -Widzisz ? Nie widzisz !? Aaa widzisz. Odpowiedz Link
grassant Re: Już podaję przepis... 28.01.10, 12:33 gate.of.delirium napisał: > menk.a napisała: > Papryka, chilli, kukurydza, liście kaktusa + pies zatokowy... > + prochy azteka z jukatanu i amerykanina z cancun Odpowiedz Link