thank_you 16.02.10, 23:32 Twój ukochany na Canal+. Nieźle się prezentuje, taki przykurzony. :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_malej_litery Re: Gapa! 18.02.10, 23:24 Kochana jesteś! ... tylko że mam chyba dwudniowe opóźnienie :) ale i tam cmokam w pólik :DDD Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 18.02.10, 23:38 minięty! :(((((( niunia, minięty, dzięki Bogu :))))))))))))))))) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 18.02.10, 23:43 no, "ukochany" .... ale Ciebie kocham i tak! :D bezzmiennie:) Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 18.02.10, 23:44 Aaaa!!! :-) To tak jest - przychodzą, odchodzą...i co z tego? ;-) Każdy kolejny lepszy. :DDD Spróbowałabyś nie kochac!!! :-))))))))))))) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 18.02.10, 23:47 facetów jak mrówków..... przychodzą, odchodzą.... jak patrzysz z daleka, to nawet wydają się do siebie podobni, prawda? :D ba! Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 18.02.10, 23:48 Opakowania inne mają. :D W sumie tylko tym się różnią. :D No! :* Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 18.02.10, 23:51 tia, jeden ma błyszczące, a drugi matowe. i te, rozmiarówki różne :D no! :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 18.02.10, 23:54 Podobno rozmiary to nasza sprawa. :DDD Cho na czat! :-) Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 19.02.10, 00:00 Marna to pociecha, zasadniczo. (ukłony dla oktana. :D ) Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 19.02.10, 14:46 Dzięki Tobie google stało się moim przyjacielem. :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 19.02.10, 16:12 Nieno, bez takich! Nie uwierzę, że bez gógla nie wiedziałaś, kto to Dyrman, zasadniczo. :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 20.02.10, 01:11 Nieno, bez przesadyzmu.:D Uwaga, zionie ode mnie alkoholem,. Wlasnie wrocilam do domu, nie wiem jak siedze przy komputerze. :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 20.02.10, 17:43 No tak, panny K. dzień jak co dzień. :D Jeszcze teraz tak swiszczyt, że do monitora tylko na wdechu się zbliżam. :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 20.02.10, 20:22 Panny! :D Jak to cudownie brzmi! :D Już nic nie świszczy, bez takich mitu. :D Ale starzeję się - dzisiaj nie mam siły na kolejne wyjście, zresztą dopiero do domu wróciłam. :-) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 21.02.10, 03:46 > Panny! :D Jak to cudownie brzmi! :D A co Oleńka, a co? Przez te marne pińć miesięcy tak bardzo przywykłaś do myślenia o sobie jako o mężatce? =O :D > Już nic nie świszczy, bez takich mitu. :D No teraz może już nie. :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 21.02.10, 15:19 7 miesięcy, 7. Życie nauczyło mnie jednego - nie przyzwyczajać się do niczego. :-))) A myśli o byciu mężatką nie dopuszczam do siebie w ogóle. :-) No teraz (15.20) to nawet wstyd by był, gdyby świszczało. :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 21.02.10, 20:56 Co ty powiesz, całe 7??? =O Nie może to być!!! Toż to prawie wieczność... :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 21.02.10, 21:11 Wiesz, tutaj 7, tam 7.. :D I faktycznie wieczność się uzbiera. :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 19.02.10, 16:25 z_malej_litery napisała: > ... przychodzą, odchodzą.... ... leciuteńko, na paluszkach... Wypisz, wymaluj - cały ja. :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 19.02.10, 19:37 Cały Ty?naprawdę? - ale pamiętaj, by nie zrobić nikomu krzywdy tym cichutkim stąpaniem.... tak łatwo sprawić ból. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 20.02.10, 01:02 Nawet jak cichutko obchodzę z dala, to też boli??? =O :/ Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 20.02.10, 09:55 nie wiem, czy TY bolisz..., wiem, że odchodzenie boli. i obojętne, po której stronie linii stoisz. prawda? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 20.02.10, 17:45 Ale ja o obchodzeniu, zasadniczo. Gdyż właśnie taki przypadek jestem - obchodzący z dala. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 20.02.10, 21:58 obchodzenie z daleka to trzymanie się na wodzy. faktycznie - nie zaboli, chociaż nie, obojętność boli, boli bardzo, boli tak, ze brak tchu. chcesz, pragniesz i ściana miłego uśmiechu i nic więcej. może lepiej nie wchodzić w żadne interakcje? ech.... dobry wieczór, jakoś ostatnio zapominam o dobrym wychowaniu :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 21.02.10, 03:41 > może lepiej nie wchodzić w żadne interakcje? No właśnie ja o takim obchodzeniu. > dobry wieczór, jakoś ostatnio zapominam o dobrym wychowaniu :) O mnie w ogólności zapominasz, zasadniczo. :/ Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 21.02.10, 19:34 Masz dużo racji. Ale "obchodzenie" też nie chroni przed smutkiem, bólem. Źle to gdzieś tam, kiedyś, wymyślono. Nie zapominam. Przecież jestem :) - brakuje Ci mnie? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 21.02.10, 20:54 Akurat, jesteś. Po ujarzmieniu podcastów zawinęłaś ogonem i tyle cię było. A ja mam jeszcze coś dla ciebie... Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 21.02.10, 20:57 jestem! :) mniej, w innym miejscu, ale jestem :) za podcasty jestem Ci przeogromnie wdzięczna - nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje:) aha, nie brakuje...:/ Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 21.02.10, 21:49 I temat podcastów uważasz za zakończony? I co za "aha"? Gdzie to wyczytałaś? Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 21.02.10, 21:53 niski.oktan napisał: > I temat podcastów uważasz za zakończony? - chyba nie? ( a nie?) :) > > I co za "aha"? Gdzie to wyczytałaś? - też nie? patrz, jaka ja dziś niedomyślna jestem... Odpowiedz Link
thank_you Re: Gapa! 22.02.10, 01:01 niski.oktan napisał: > No właśnie chciałbym ci coś pokazać. :) Wreszcie coś na forum się dzieje! Poczekaj chwilę, pójdę po popcorn. :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 22.02.10, 09:29 Karorciu :D - Oktan pokazuje mi muzykę klasyczna i gadające głowy ( w domyśle:D) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 22.02.10, 09:31 Pokaż! Naprawdę jestem ciekawa :) ... bo ja nadal większość i tak łapię analogowo - nie wiem, czy nie jestem jak ten Mohikanin - ostatnia, co czarne taśmy kupuje :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 22.02.10, 13:05 Ale tym razem to obrazek. Może być? :) Czarne taśmy czyli kasety? A produkują to jeszcze? =O Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 22.02.10, 19:43 Obrazek koże być :D - bylebym pojąc zdołała :)))) a sam wiesz najlepiej, że u mnie z tym to bywa różnie :) tak jest, czarne, analogowe taśmy. i tak dobrze, że nie do szpulowego :)))) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 22.02.10, 23:18 Oktanie, z góry jestem na tak, ale co to jest? Proszę, tłumacz mi :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 23.02.10, 00:43 Jest to zawartość folderu Podcasty na moim dysku. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 23.02.10, 20:30 :) Oktanie mówię od razu - z Twojego zbioru posiadam tylko zapis Waldorffa. Cała reszta jest mi nieznana ... domyślam się, że zgrywałeś to od dawna, tak? Widzisz, Dwójki słucham od chyba 5 lat - musiałam do niej dojrzeć :) I od tej pory co ważniejsze, ale tylko ze Słowa, uwieczniam. Nastawiam się głównie na fakty, literaturę i Człowieka :) A! i naukę. Powiem ci szczerze - nie miałabym za bardzo czego słuchać, gdyby nie te własnie fale :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 23.02.10, 21:47 Kiedy w lipcu nie udało mi się nauczyć takiej jednej sirotki sztuki zgrywania podcastów, poprosiłem dobrych ludzi, aby je dla mnie (a właściwie dla owej sirotki, na wszelki wypadek) archiwizowali podczas moich nieobecności. A kiedy byłem niewyjechany, robiłem to sam. I jak widać na obrazku, jest tego prawie 30 sztuk, czyli ponad pół roku. :) Niestety, nie zgrałem zawczasu twoich prafarfałów, bo nie spodziewałem się, że mogą zostać usunięci. :( Ale chyba wiem, kto mógłby ci pomóc dostać się do nich. :) A odnośnie stacji radiowych - ja też już nie przyswajam niczego innego. Jak nie PR2, to co najwyżej BBC3 - muzyka, lub BBC4 - gadka. Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 24.02.10, 00:21 Oktanie, ja nie wiem, co mam powiedzieć... po prostu nie wiem :) Nie wyobrażałam sobie, ze ktoś, nie znając mnie nic a nic, może zaprzątać sobie pamięć swoją i swój czas zwykłym nickiem z netu! I to przez taki długi czas! Oktanie, sprawiłeś mi wielką, naprawdę wielką przyjemność. Lubię Fabiani i jej tok narracji - normalnie słucham jej w radio, tylko że to tak wcześnie jak na niedzielny poranek (!), więc cieszyłam się, że odsłucham sobie. dość często śpię jeszcze o dziesiątej :D Dziękuję :))) Kto? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 24.02.10, 02:02 Niezależnie od tego, czy coś powiesz, czy nie, wypowiedzi ludzi z obrazka są do twojej dyspozycji. :) Fabiani już nie parluje. Teraz jest dyskusja - udziela się Montowski z inną panią, bardzo miłą zresztą. A w sprawie prafarfałów możesz uderzyć do tutejszej stedo. Ona miała zawodowe kontakty z PR2 i zapewne byłaby w stanie łatwo ustalić swoimi prywatnymi kanałami, do kogo uderzyć z prośbą o udostępnienie materiału. Bo komunikacja z PR2 jako z instytucją jest utrudniona, kilkakrotnie próbowałem w różnych sprawach kontaktować się z nimi kanałem podawanym na stronie internetowej, i ani razu nie doczekałem się reakcji. Klasyka - ani "dziękuję", ani "przepraszam", ani "pocałuj mnie w dupę". Nic. Za to poszczególni pracownicy zawsze odpowiadają na kierowanie do siebie maile. Tylko nie wiem, do kogo trzeba byłoby uderzyć w tej sprawie. I mam nadzieję, że tu właśnie stedo mogłaby być pomocna. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 24.02.10, 14:24 Naprawdę? - to poproszę :) i już z góry dziękuję :) (jak to ja nic nie mówię? przecież ja nieustannie paplam, a dziś to chyba za dużo i mam lekki niepokój. Wolałabym umieć bardziej trzymać jęzor za zębami, miałabym mniej konfliktowe życie....ech... ale to chyba za trudne dla mnie. Kiedy widzę, ze coś jest idiotyczne, to mówię to wprost. Więc powiedziałam - więc zrobiła się taka zasadnicza cisza i potem chyba było coś nie tak...i znów: ech :/ - ale to wszystko to w pracy machnęłam ...ech :/:D) Stedo? - nie wiedziałam :) - dobrze :)))) A w ogóle to dziś rano w Trójce wysłuchałam (stronniczy) przegląd pracy w wydaniu pana Karnowskiego. Nooo, już widać zmiany w Trójce :( Zaczął od Naszego Dziennika, potem Gazeta Polska, Rzepa... dobrze, ze na koniec przynajmniej przypomniał sobie o Gazecie. Ale nie mogło zabraknąć znaczącego chrząknięcia przy odczytywanym tytule, któren się nie spodobał panu. I chyba dlatego ten dzień tak mi pod górkę idzie ... :)))) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 24.02.10, 17:49 Ale zapodaj jeszcze, jak podzielić archiwum, w które spakuję te podcasty - po 100 MB, czy mogą być większe pliki? A jak większe, to jakie? > (jak to ja nic nie mówię? przecież ja nieustannie paplam,.. etc, etc,. Cały kontekst tej sprawy zawiera się w prostej wymianie zdań: - Oktanie, ja nie wiem, co mam powiedzieć... po prostu nie wiem - Niezależnie od tego, czy coś powiesz, czy nie, ... która to wymiana odbyła się zaraz powyżej. Ale ponieważ otworzyłaś - jak zwykle zresztą - tylko mój ostatni wpis i nie chciało ci się sprawdzić, o co mogło mi chodzić, w rezultacie utknęłaś w ekshibicjonistycznych rozważaniach usiłując napisać coś mądrego. :D A Trójka? Cóż, jak zostało to dzisiaj powiedziane w GW, Trójka zeszła na PiS. Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 24.02.10, 19:24 Oktanie. Ja uważnie czytam naszą rozmowę. Po prostu jestem ogromnie wdzięczna i rzeczywiście nie wiem, co powiedzieć, bo rzadko ktoś pamięta o kimś w tak ładny sposób :) A rozmawiać lubię :) - zresztą pewnie widzisz, jakoś zmieniłam się w tym pisaniu. Spoważniałam ? Lubie rozmawiać, gdzieś natomiast uleciała mi zdolność do takich short and easy :)... może to starość? :D Pliki, wielkości - nie znam się na tym :) Nie umiem tego określić. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 25.02.10, 00:43 A widzisz, mądralo? A jak mówiłem (ba - mawiałem!), że o ciebie stoję, to się śmiałaś. I co ty tam wiesz o starości... :D A z Zapiskami plan jest taki, że wrzucę to gdzieś, skąd będziesz mogła sobie pobrać w sposób analogiczny do tego, w jaki pobierasz podcasty ze strony PR. Ale wielkość/ilość części, na które podzielę to archiwum, zależy od szybkości twojego łącza. Bo jeżeli łącze masz niezbyt szybkie, a ja porobię wielkie pliki po 300 MB, to ściągając je będzisz miała przez długi czas zapchane okno na świat. To jaką masz szybkość łącza? :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 25.02.10, 22:59 Oktuniu :) Szanowny, miły, dobry i w ogóle :))) - wiem, że mnie lubisz i stoisz o mnie (ha! - ale o Karorcię tyż! :D). W końcu to Ty, a nie kto inny, popełniłeś o mnie epitafium :)))) .... tego nie zapomnę Ci do (nomen omen) grobowej deski :D Starość? - ano wiem, będę umierać z głodu na słusznie zapracowanej emeryturze :D podcasty :) - Oktanie, ja nie wiem za bardzo :) mam neostradę za chyba 60zł? to pewnie ta niższa prędkość? w każdym razie wskazuje szybkość 100 Mg/s. -> to o toto Ci chodziło? :D wiesz, na co się szczególnie cieszę? - na Dygata, bo chyba MUSI o Kalinie opowiadać? Wiłkomirską bardzo lubię - prowadzi piękne życie, a szczególnie teraz, poza granicami :) J.S.Stawiński, warszawiak i powstaniec :)Wielu nie znam! zaś nie lubię Bryla. No takie dziwaczne nieporozumienie :D - nie lubię faceta, ale Ty się tym aby nie kieruj :)))) Och Oktanie :)))))) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 26.02.10, 01:27 Dobra, koniec żartów. Do rzeczy. :) 1. Foldery, których nazwy na moim obrazku powyżej kończą się czymś takim: ", o", zawierają wspomnienia innych ludzi o nieżyjących: Andrzejewskim, Edelmanie, oraz - niestety - Dygacie. Ale o jego małżeństwie z Kaliną też jest rozmawiane i, o ile dobrze pamiętam, opowiada o tym Kutz. Który to Kutz, jak wiadomo, ma niewyparzoną mordę i jest jak najdalszy od wszelkiej pruderii. "Boże Narodzenie" to przedwigilijne refleksje ludzi, których powinnaś poznać po głosie. :) "o wrześniu 39 w RWE" - RWE to oczywiście Radio Wolna Europa, produkują się prominentni politycy IIRP. A Bryl opowiada głównie o Irlandii, którą jest mocno zafascynowany. Wspomina m.in. czasy, kiedy był tam attache kulturalnym (czy nawet ambasadorem - nie pamiętam dokładnie) i mówi naprawdę do rzeczy. 2. Pliki już teraz pojawiają się stopniowo tam, gdzie ich miejsce. Oto adres: http://www.przeklej.pl/folder/zapiski-32401171 Jak pobierać: można po bożemu, klikając na stronie: Idź do pliku -> Pobierz plik, wybrać lokalizację i zatwierdzić. Gdyby się okazało, że proces pobierania będzie trwał bardzo długo i będzie ci zapychał łącze, bezceremonialnie go przerwij (anuluj) i poskarż się. Wtedy opiszę ci inny sposób pobierania. Plik z Dygatem w przedziwny sposób zgubił gdzieś po drodze swoją nazwę i występuje pod nr. 5 po prostu jako "plik". Ale poza bezimiennością nic mu nie dolega, pobrałem go, rozpakowałem, i sprawdziłem. Kiedy ty go pobierzesz, dokonaj tylko jednej małej operacji - zmień jego nazwę z "plik" na "plik.rar" i już będzie dobrze. :cool: Z tego, co już jest dostępne, myślę, że mogłyby cię zainteresować wspomnienia p. Lubkiewicz-Urbanowicz. A przede wszystkim p. Michalskiej - epopeja, przy której trudności naszych czasów, stany wojenne, Balcerowicze, Leppery, są po prostu niczym. Wiłkomirską też celnie wytypowałaś - świetnie opowiada, i ma o czym. Polecam również Łukasza Turskiego, którego chyba zlekceważyłaś, kiedy próbowałem cię namówić do słuchania dawno temu. No i oczywiście Martina Pollacka, który powinien pojawić się lada godzina. 3. Po pobraniu: pliki są popakowane WinRAR-em i należy je rozpakować. Jeżeli nie wiesz, jak, czy nawet - co też może się zdarzyć - nie wiesz, co to WinRAR, to znaczy, że prawdopodobnie go nie masz. Jeżeli ikonką pobranych "moich" plików nie są trzy książki leżące jedna na drugiej, nie masz WinRAR-a na pewno. Pobierz program ze strony http://www.win-rar.com/index.php?id=970&dl=wrar392pl.exe i zainstaluj go. Po zainstalowaniu programu rozpakujesz pobrane archiwa poprzez polecenie "Wypakuj..." albo "Wypakuj tutaj", które będziesz miała w menu kontekstowym (czyli po kliknięciu archiwum prawym klawiszem myszy). No. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 26.02.10, 14:37 Chryste Panie............ OKTANIE! Ty sądzisz, ze ja to ogarnę? przecież ja mam na wskroś głowę humanistyczną, nie przebrnę przez tyle klików! :D Jeszcze wczoraj miałam w rękach papierzyska z 1734 roku i dumna byłam, że odczytałam te pochyłe krzesełka ... bo sprawia mi to dziwną trudność, a Ty mi każesz wskoczyć w coś takiego wskoczyć w coś takiego???? Ale wskoczę! Wskoczę :))))) - nie dam się! I naprawdę najpiękniej dziękuję :D (przez tydzień będę to rozpisywać w notatkach na czynniki pierwsze :D) pamiętasz rozmowę o Turskim? :D miłe :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 27.02.10, 11:32 No tak, urodzona tumanistka... :D Ale co, próbowałaś coś pobrać? Udało się, nie udało? Nie zatykało ci łącza, mogłaś normalnie korzystać z sieci podczas pobierania? Czy jak? Co za cisza tutej? :/ Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 12:03 oj tam, doceń mnie - z kim w dzisiejszym świecie można o książkach porozmawiać? prawda? :))) dziś! dziś jestem cały Boży dzień w domeczku i dziś pościągam wszystko, co się da :) a teraz sobie wysłuchuję wspomnień o Marii Dąbrowskiej - ale z analogowca ;) Jak to nigdy nie wolno sądzić człowieka po wyglądzie. Przyznasz, ze nie ma go zbytnio amorosowatego, prawda?! A miłości w życiu swoim miała krwiste, mocne, bolesne. Ech....... ci wielcy :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 27.02.10, 13:30 Nie wszystko - cokolwiek, na sprobunek. I proszę zapodać jak idzie. O to się rozchodzi tutej, i nic innego. :) A gdyby cię zainteresował Zanussi (oczywiście nie musi cię interesować, ale faktem jest, że gadka udaje mu się lepiej niż filmy :D), wgrałem go przypadkiem poza tym folderem i nie mogę już zmienić lokalizacji. Oto ona: klik Wygląd Dąbrowskiej (z taką paziowatą koafiurą) znam chyba z jednego czytankowego" zdjęcia. Proza przeraża mnie rozmiarami, Dzienniki zresztą też (chociaż ich to mi szkoda, że nie czytam :D). Poza tym należałoby jednocześnie czytać Dzienniki Kowalskiej... Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 13:54 Zaraz spróbuję :) - tylko skończę okno, bo za jakąś godzinę będę miała w nim słońce i już nie wypucuję :))) Dąbrowska i Kowalska - dziwna przyjaźń, a może raczej pasożytnictwo? Tak, przeczytałam to najnowsze opracowanie Dzienników, ale ja w zasadzie kocham pamiętniki i połykam większość, jakie się ukazują. Takie Noce i .... czytałam kilkadziesiąt razy ( z tym że zaczynałam w wieku chyba 13 lat?) ... nie odrzuca mnie od sporej ilości czcionki :) Och, przecież ja cała zamknęłam się w XIX i XX wieku i nie umiem z tego wyjść... Jako młoda dziewczyna była inna. Egzotyczna żona mecenasa de Virion wspominała gdzieś, że była bardzo elegancka, o! :D Ta miłość, o której wspominałam, to jej mąż, Marian. naprawdę udało się im obojgu piękne uczucia.... tylko tak smutnie przerwane. Dopsze :) ... milknę, no bo to okno i mogłabym Cię po prostu zanudzić :) Jak coś lubię, to mogę godzinami ...:)) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 14:07 ps. własnie usłyszałam opinię, że Chopin był metroseksualny - i bingo! to jest to! :D (kanarkowe rękawiczuchny :D) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 16:55 cholera - rozpakowywuje pusty folder? coś pokręciłam? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 27.02.10, 17:08 Co pobrałaś? (jak się to coś nazywa)? Jaką to coś ma wielkość (rozmiar)? Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 17:27 Nie wiem, coś robię nie tak? Winrara miałam od zawsze - wypakowywałam to, co mi podsyłano. Ale pomyślałam, że może jest nieaktualny? - więc ściągnęłam Twojego. Uruchomiłam - niby jest. Ale, ale.... pliki od Ciebie zapisują się nie w formacie mp3 tylko jako pusty folder. Pusty? Widocznie coś chrzanię. A ściągają się spakowane błyskawicznie. Co ściągnęłam? - z początku z końca i środka, żeby mieć pewność, ze nie jeden jest uszkodzony, tylko że coś nie idzie. mówiłam, że za trudne dla mnie. nie uwierzysz - w życiu nigdy niczego nie ściągnęłam, nawet programu :) nie mówiąc o muzyce czy filmie :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 27.02.10, 18:27 Droga Humanistko, przecież moje pytania były jednoznaczne: podaj nazwę pliku/plików, który/-e ściągnęłaś. Oraz ich rozmiary. I co to znaczy puste foldery? Traktujesz pobrane pliki WinRAR-owym poleceniem Wypakuj.../Wypakuj tutaj i w efekcie zapisują ci się puste foldery? A jak się nazywają te foldery? Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 19:10 Drogi Panie :) na dziś się poddaję :) zgrywa się dobrze - zapisuje mi przymusowo w jednym folderze (downloads). andrzejewski jerzy - 63 MB. I do tego momentu jest ok. po zgraniu klikam prawą myszą aby się wypakowała i zapisuję w folderze "podcasty", prosto na pulpicie. no i tu zapisuje się jako folder (żółta teczka - sorry, ja tylko "obrazowo") o wielkości 1KB. Winrar mam, aktualny przez 40 dni :D ok, zostawmy to. jest adres w wątku, przyjdzie kolega informatyk, spojrzy i prawdopodobnie w 5 minut mi to zapisze :D aha! - wyskakuje tabelka domagająca się zapisania hasła? - nie kojarzę takiego zapisu z wcześniejszych doswiadzceń z rozpakowywaniem :)...ale może to ja gapowata jestem :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 27.02.10, 19:13 aha - zapomniałam :) - ukazuje się info diagnostyczne o błędzie CRC w szyfrowaniu pliku? - nie wytłumaczę Ci, co to znaczy :DDDDDD Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 27.02.10, 19:29 > aha! - wyskakuje tabelka domagająca się zapisania hasła? Rzeczywiście, hasło. Gdyż trzeba podać hasło, żeby się dobrać do towaru, zasadniczo . :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 27.02.10, 23:05 Kolegi informatyka też nie musisz przyzywać (chyba, że masz względem niego jakieś plany :)). Podasz hasło, i będzie git. :cool: Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 01.03.10, 09:36 (no i chora jestem:( Oktanie, piszesz zbyt tajemniczo - kto zna hasło? - i jak ja mam je podać? na razie nie jest cool :( Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 01.03.10, 11:20 Dlaczego chora jesteś? Potrzebne ci to czego do czegoś? :) Jest cool. Hasło znam ja. :cool: :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 01.03.10, 11:53 Taaaak.... usilnie prosiłam o zapchany nos i piekące gardło :D I patrz, jaki los jest uprzejmy: wysłuchał w 100% :) i jak ono brzmi? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 01.03.10, 12:22 No tak brzmi jak tamta od epitafium się nazywała, co na jej okoliczność zacząłem archiwizować. I nie w formie kanonicznej jest ta jej nazwa, ale w takiej, jak w epitafium. No i napisana po komputerowemu - z małej litery. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 01.03.10, 12:41 ... kiedy piszesz: "tamta" zaczynam czuć się (wzmocnione odczucie moim stanem) jakby mnie rzeczywiscie przykrywała płyta z TYM napisem... która z nich jest kanoniczna? :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 01.03.10, 14:07 Co by nie mówić, tamtej już nie ma. Kanoniczna jest ta forma, którą wybrała dla siebie właścicielka. A hasłem jest ta, której ja użyłem w epitafium. Pisana - przypominam - z małej litery. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 01.03.10, 18:03 Co by nie mówić, tamtej już nie ma - tak uważasz? hmmm..... ok, będę próbowała :D - chociaż nie mówię: hop :))))))) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 01.03.10, 18:43 A co ja tu mogę mieć do uważania - wyszukiwarka mówi, że nie ma. Szlus, Roma locuta. I co masz jeszcze do próbowania? =O Toż ujawniłem, zasadniczo. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 01.03.10, 19:35 KLIK:)))))) ps. spójrz, kto dyryguje chłopcami a wśród nich dziecko moich przyjaciół :)... troszkę prywaty, to nic? :)))) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 02.03.10, 00:25 Udało się??? Nie może to być! :D Ale orkiestra jakby mało po haendlowsku brzmi jak na dzisiejsze gusta. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 02.03.10, 21:02 TAK!!!! :D a jakie są dzisiejsze gusta w kwestii brzmienia haendlowskiego? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 02.03.10, 22:22 Tu jej rzekli: Hau du ju du? Co oznacza: Jakże zdrowie? :) > a jakie są dzisiejsze gusta w kwestii brzmienia haendlowskiego? Próbuje się odczyścić brzmienie z wpływów późniejszych stylów. I gra się na instrumentach z epoki lub współczesnych replikach. Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 02.03.10, 22:28 póki jestem w necie, na świeżo :D Tu jej rzekli: Hau du ju du? Co oznacza: Jakże zdrowie? :) -- Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 02.03.10, 22:31 ps. gdybym potrafiła, to bym screena zrobiła - tak pięknie ułożyły się tytuły: - gapa - Chopin ... no ise poczułam usatysfakcjonowana :D :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 03.03.10, 14:47 > póki jestem w necie, na świeżo :D A co, żegnasz się z netem? =O Znowu? :D I Koziołek Koziołkiem, ale ja pytałem o twoje zdrowie, zasadniczo. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 03.03.10, 18:52 jak to Koziołek powiada: "... kto nie umrze to żyć będzie" Oktanie, nos zatkało i gardło wyszło sobie z ciała - a dokąd polazło, to nie wiem, bo nieme :D Ty zdrowyś? :D:D:D:D (znasz koziołka???? Ty, taka powaga???!!! - uśmiech) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 03.03.10, 22:20 > gardło wyszło sobie z ciała Zapalenie krtani? :( Jam zdrowy, przecież ktoś musi nie cierpieć. :) > Ty, taka powaga???!!! Ja??? powaga??? =O Z natury jestem nieuleczalnym błaznem, tylko mam taki wyraz twarzy. :| :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 03.03.10, 22:55 może być i zapalenie - nie mam czasu do lekarza podbiec :D, ale jutro czwartek, piątek zleci, nie warto brać zwolnienia. Najgorsze pzrebidowałam :) - chrypię jak stary, zapijaczony chłop :D Oktanie - tak, ja Ciebie widzę mocno nobliwie, bardzo elegancko, spokojnie i wyważonego w słowach i czynach .... Z natury jestem nieuleczalnym błaznem, tylko mam taki wyraz > twarzy. :| - a ile masz lat i pokaż mi swoje zdjęcie :D:D:D:D:D:D: Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 04.03.10, 01:28 > może być i zapalenie - nie mam czasu do lekarza podbiec ... Najgorsze pzrebidowałam :) Ale raczej nie krtani, samorzutnie by tak łatwo się nie cofnęło. Ale to wcale nie gorzej, ma się rozumieć - nie słyszałem, aby posiadanie zapalenie krtani jakoś szczególnie nobilitowało. :D > Oktanie - tak, ja Ciebie widzę mocno nobliwie, bardzo elegancko, > spokojnie i wyważonego w słowach i czynach .... Co ty bierzesz, dziewczyno, że masz takie wizje? :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 04.03.10, 19:46 dziś jest już OK :), tylko słaba jestem, męczę się, podsypiam non stop :))) najbardziej to pomaga mi gorące mleko z masełkiem i miodem. mniammmmmm :D Oktanie, mnie już nic nie musi nobilitować! - ja jestem cała w nobilictacji :DDDD napisałeś: Co ty bierzesz, dziewczyno, że masz takie wizje? :D - bo ja bym chciała, by tak było. No to jak jest naprawdę? - okrutny brzydal i flejtuch?????????? no proszę, nieeeeeeee :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 05.03.10, 02:26 > okrutny brzydal i flejtuch?????????? no proszę, nieeeeeeee :D A co cię tak miota od ściany do ściany? Wcześniej było: > Oktanie - tak, ja Ciebie widzę mocno nobliwie, bardzo elegancko, > spokojnie i wyważonego w słowach i czynach .... Nobliwie, elegancko? :D Patrząc w lustro praktycznie zawsze widzę coś polarowo-bojówkowego. Dobre szmaty to takie, których nie trzeba prasować. :cool: Spookojny i wyważony może być, ale bardziej w czynach niż w słowach. Baaardzo spokojny w czynach - jestem patologicznym leniem. :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 05.03.10, 23:28 Oooooo... bojówki? - uwielbiam :) mam takie jedne śliczne, zgniło- zielone, sztruksowe, no lubię jak nie wiem co :D powiadasz POLAR. Hm? - czyżbyś nosił ten sam błękitny szlafroczek, co ja? no wiesz, ten cieplutki, puchaty, nieco pogrubiający? taaak? jeny, jak ja go lubię! :D och, Oktanie, czy to ważne w końcu, jak my wyglądamy? i jak się ubieramy? - prawda :) powiem Ci serio - brzmisz dość poważnie, stąd pewnie ta "nobliwość", która automatycznie przeniosła się w kierunku stroju :) Ja mam inaczej - nieustannie prasuję. Nie ma dnia, bym go zaczęła inaczej, niż deską do prasowania i moim philipsem :) ano..., taki life :D No, ale ja spódniczki noszę :D patologiczny leń? - o, czyżbyś nie pracował? (na ucho: a najbardziej wolę z wolów wszelakich, skromnych i cichych i chyba raczej małomównych. no tak już mam :D)) ps. zdrowa jestem, co w ostatnich słowach mego listu donoszę, i czego życzę Szampanu :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 08.03.10, 01:16 > czyżbyś nosił ten sam błękitny szlafroczek, co ja? Ja i szlafroczek??? =O Nigdy nie miałem, i nigdy nie będę miał. Dopóki nie będę w jakiś sposób przykuty do łóżka, ma się rozumieć. > brzmisz dość poważnie, stąd pewnie ta "nobliwość" Już mówiłem - jestem nieuleczalnym błaznem. Tylko mam taki wyraz twarzy. :| > nieustannie prasuję. Nie ma dnia, bym go zaczęła inaczej Zgroza. Jak mawiał Klasyk: Matka tka, i tatka tka, a praczka czka i... też coś tka! :D > patologiczny leń? - o, czyżbyś nie pracował? klik :) > zdrowa jestem, No. :cool: :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 08.03.10, 20:31 :) dobry wieczór :) ani szlafroka, ani koszul do prasowania = wygodny w użyciu mężczyzna :) kliknęłam. powiem ci szczerze, że też bym tak chciała, ale tylko w marzeniach :) raz jeden proponowano mi dyrektorowanie takim tam czymciś :) - ale ja miałam wtedy chyba ze 27 lat!, i aż mnie na mdłości wzięło, że to mogłoby by być prawdą :( wolę iść w kieracie i niech inni martwią się za mnie. nie interesuje mnie rywalizacja, nie muszę mieć zawsze racji, olewam to. chce spokoju i niczego więcej. przygaśnięta dziś jestem, widzisz Oktanie, chyba dopiero dorastam. już nie problemy romantyczne które z perspektywy raczej lekko bawią, tylko poważne się zaczęły. i jestem z tym sama, bo ani brata, ani siostry - muszę dźwigać i strach i zmęczenie fizyczne. źle powiedziałam - nie muszę, chcę, tylko trudno być samym z tym wszystkim. ech.... jak byłam mała, to bałam się, że gestapowcy mi rodziców pozabijają, teraz znów się boję. nie lubię strachu :) no, to dziś jakoś tak mało zabawnie, sorry. aha, dziękuję Ci serdecznie raz jeszcze. Wczoraj miałam dzień pod Iwaszkiewiczem, najpierw w Zagadkach, a potem to od Ciebie. nic nie mogę zrobić, jak tylko podziękować, więc ...:)))) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 09.03.10, 17:59 > ani koszul do prasowania = wygodny w użyciu mężczyzna I z daleka omijający sytuacje wymagające nie niemnących koszul. :cool: :) > wolę iść w kieracie i niech inni martwią się za mnie. Ceną za to jest manie szefa. Nie do przyjęcia! >:( > nie interesuje mnie rywalizacja, Mnie też nie. :) > nie muszę mieć zawsze racji, olewam to. Ja też nie muszę. I też olewam. :) Tyle, że nie potrafiłem się podporządkować w sytuacjach, kiedy ktoś ewidentnie nie miał racji. > chce spokoju i niczego więcej. Ja też chcę. I mam. :cool: :) > no, to dziś jakoś tak mało zabawnie, sorry. E tam, sorry. Nie każdy musi być nieuleczalnym błaznem. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 10.03.10, 20:02 niski.oktan napisał: > I z daleka omijający sytuacje wymagające nie niemnących koszul. :cool: :) = ale to to ja wiem :) Oktanie, akcentujesz to dość mocno od ponad roku :) pamiętasz, ze to już rok minął, jak się poznaliśmy! :) nie umiem błaznować. ale lubię ludzi, którzy potrafią czasami śmiać się z samych siebie .... o tyle łatwiej się z nimi żyje :) Brawo! - dobrze, że taki własnie jesteś :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 10.03.10, 23:50 > ale to to ja wiem :) Oktanie, akcentujesz to dość mocno I okazuje się, że warto było akcentować - chociaż to jedno zapamiętałaś. :D > pamiętasz, ze to już rok minął, jak się poznaliśmy! :) Proszę mnię tutej nie wkręcać - rok temu to jeszcze nie istniałaś. :D Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 11.03.10, 23:42 Naprawdę myślisz, że to jedno zapamiętałam? - nie. Tylko umiem chwycić motyw przewodni. Rok temu istniałam. Powiem Ci gorszą rzecz - istniałam nawet 15 la temu! :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 11.03.10, 23:53 > Powiem Ci gorszą rzecz - istniałam nawet 15 lat temu! :D Boniu, i jak ja mam teraz z tym żyć? :( Muszę to przemyśleć, poukładać sobie sprawy. Wrócę przed świętami. Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 12.03.10, 00:33 Uważaj na siebie! - proszę :) i baw się dobrze :) no i naprawdę uważaj :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Gapa! 12.03.10, 00:52 A poważnie - pewnie, że będę uważał. Ty też nie dawaj się zimie, o ile miałaby jeszcze powrócić. :) Odpowiedz Link
z_malej_litery Re: Gapa! 12.03.10, 18:49 zimie to ja się nie daję dzień dnia, a szyby pokornie skrobię. mam wyjście? w sumie to nawet i miałabym - odgracić garaż, ale jakoś nie oświeciło mnie do pracy w odpowiednim czasie :D do Tyńca na odpoczynek to ja chce nawet od jutra rana. byłam raz i mogę powtórnie. pomijając stronę skupieniowo-relaksacyjną, to jest tam po prostu ładnie. już nawet nie wiem - prosić o opowiedzenie wrażeń po powrocie, czy nie? - bo Ty i tak skąpisz :D paaaaaa:) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Gapa! 27.02.10, 23:20 dlaczego się ukrywasz tyle czasu pod tym dziwnym nickiem i ja myslalem zes gdzies znikla? babciu?:P Odpowiedz Link