forumowicz_pospolity 27.02.11, 23:01 nie oglądam ale bedzie można się wypowiedziec po kinomańsku jakby ktos chciał kto tam w ogóle ma rządzic w tym roku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilowka Re: Oskardy tej nocy 27.02.11, 23:34 Hmm widziałam sporo nominowanych. W tym roku nie mam takiego pewniaka jak w zeszłym (Christoph Waltz, drugoplanowa męska) więc jakoś tak bez emocji będę wstawała o 5 żeby sprawdzić net. Zastanawiam sie czy w tym Królu tegorocznym całym nie powinien nagrody dostać nauczyciel, bardziej go zapamiętałam niż Colina F. Poza tym ma chyba 12 nominacji, ale nie sądzę, żeby Amerykanie tak sowicie Brytyjczyków nagrodzili ;) no, kostiumy ok. Prawdziwe męstwo - długawe i konwencja westernowa na serio, ale żeby od razu Oscar? No nie wiem nie wiem. Incepcja - bardzo mi sie spodobała jako film kinowy, ale dawno była (szkoda), więc wszyscy zapomnieli, albo mylą z Wyspą tajemnic, bo Leoś gra tak samo ;) Łabądek - myślę, że będzie na czele - jest ciekawy, nie poruszył mnie do głębi, ale coś brudnego a jednocześnie estetycznego ma w sobie. Chyba ten porządzi dziś w nocy. Fajtera nie widziałam, bo mnie Mąż z zasady na filmy z Cristianem B. nie prowadza (a szkoooda) ;) The Social Network - nie nie wiem nie wiem, mnie się kojarzyła z "Jeziorem marzeń" (taki serial na Polsacie o nastolatkach był kiedyś, albo z innym filmem o amerykańskich studentach - jednym z wielu. Nie ruszył mnie wcale, mało z niego zapamiętałam. Nawet główny bohater nie był socjopatyczny ani zarozumiały szczególnie. Do szpiku kości - nie widziałam, ale chciałabym - ze względy na estetykę specyficzną - kręci mnie chyba takie rozmemłanie ;) Ten o lesbijkach - nic ciekawego nie ma chyba. 127 godzin - nie porusza. Skoro jesteśmy przy filmie jednego aktora, to mam swój typ i ciężko go przebić. 1408 i John Cusack rządzi a jakieś tam godziny i ręka odcinana błeee. Nuda Panie. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Oskardy tej nocy 27.02.11, 23:43 Incepcja to dzieło przełomowe, przeciera nowe szlaki, jeżeli we śnie we śnie we śnie we śnie atakują cię koszmary to wyciągasz uprzednio ukryty karabin maszynowy (ewentualnie granat) i je sprawnie likwidujesz, dlaczego nikt na to wcześniej nie wpadł ??!! Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Oskardy tej nocy 27.02.11, 23:55 W związku z tym , że "Tron" nie został nominowany chociażby za zajebistą muzykę, kibicuję "Incepcji" :ł Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 12:37 To 127 godzin to porażka totalna jak dla mnie. I powiem Ci, że jak tylko zobaczyłam o czym jest film i ile to godzin, to wiedziałam czym się skończy :D Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 12:38 Właściwie to mógł to zrobić po 5 godzinach a nie 127 na takim zadupiu :D Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Oskardy tej nocy 27.02.11, 23:52 Fajter dopiero bedzie w kinach, od piątku ewentualne laury pewnie mu pomogą to historia poczatków kariery Micky Warda, znanego w miare boksera a Bale gra jego brata i zdaniem Warda gra go genialnie tzn jest identyko jak jego brat! a my coś w tym roku mamy? chyba nie Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 23:56 Polecam ten film jest daleki od Holywoodzkiego badziewia, bardzo ciekawie zrobiony, Mark Wahlberg bić nie potrafi ale nieźle gra. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 14:45 podobnież bez niespodzianek Fighter z 2 Oskarami za role drugoplanowe, warto bedzie przylukać Odpowiedz Link
wilowka Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 19:21 A dla mnie za chudy i mógłby za dużo nie mówić ;) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 19:51 Za chudy to kwestia roli. Ale jego role kojarzą mi się głównie ze zmianą masy i tyle. Szczerze mówiąc nie lubię żadnego z nim filmu. Batman skopany, Terminator skopany - do kitu. Odpowiedz Link
wilowka Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 20:17 No fakt, na Batmanie śmiałam się w głos niemal, Terminatora mi sie nie chciało oglądać. Co najwyżej Prestiż. Choć tam David Bowie rządził właściwie;) No, Equilibrium ewentualnie. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 23:14 ja sie na Bale'u nie wyznaje ale Ward o którego zyciorysie jest film powiedział ze Wahlberg który zagrał jego był OK za to Bale który zagral jego brata był toczka w toczke Odpowiedz Link
wilowka Re: Oskardy tej nocy 28.02.11, 23:21 Oryginalnego brata boksera nie znam, ale się wypowiem w sobotę, Bale wrażenie zrobił aktorskie, czyli inne niż wizualne jak dotąd ;) Odpowiedz Link