11.03.11, 10:43
no to niewesoło

żywioł to jedno ale wqrwiajacy histeryczny sposób podawania info na gazecie.pl to drugie
normalnie tabloid najgorszego sortu, Japonia zalana falą, z drugiej strony całe Tokio stoi w ogniu etc, zaraz pewnie bedzie licznik ofiar bił na stronie
doszło do tego ze trzeba skakac na cnn czy bbc gdzie jest ujecie dziennikarskie wydarzenia
a nie jakas rozedrgana parodia dziennikarstwa

też tak mata czy lubicie wszystko na czerwono, newsy skąpane w hiperbolach itp?
Obserwuj wątek
    • puszysta_gimnazjalistka Re: T jak.... 11.03.11, 12:04
      Na TVN24 jest w miarę kulturalnie, ale Polsat News to jakaś makabra. Zrobili dżingiel i puszczają go na okrągło, na tle fali tsunami słychać brzęk tłuczonego szkła i rozpaczliwy krzyk kobiety a potem pokazuje się tęczowo-festyniarski napis "Kataklizm w Japonii", całość jak żywcem wyjęta z horroru klasy B.

Osobiście wolę informację mniej emocjonalne a bardziej merytoryczne, w końcu to kanały informacyjne a nie telenowela.

Na szczęście Japończycy są dobrze wyszkoleni, realizują procedury kryzysowe i pewnie dobrze dadzą sobie radę.
    • berta-live Re: T jak.... 11.03.11, 12:09
      Raz człowiek nie ma czasu zajrzeć na portale informacyjne i od razu news roku go minie.
      • stedo Re: T jak.... 11.03.11, 12:48
        Dziecko, Ty do tej pory w nieświadomości żyłaś??!!!;)) Polsatu z założenia nie oglądam.Uraz mam;)) A w TVN 24 Kużniar od prawie ósmej starał się powściągać emocje ale trudno mu było.Myliły mu się strony świata.Ale ogólnie nie zrobili jakiegoś wielkiego foux pas.
        I fakt, trzęsienie jak trzęsienie, im tak bardzo nie szkodzi oprócz pożarów. Ale te fale to horror!!!
        • stedo Re: T jak.... 11.03.11, 13:30
          Np tutaj:
          https://bi.gazeta.pl/im/8/9237/z9237358Z,Fala-tsunami-wdzierajaca-sie-na-lad-w-Natori-w-prefekturze.jpg
    • izabellaz1 Re: T jak.... 11.03.11, 13:24
      Ooojjj, myślałam, że będzie zabawa w "T jak..." i chciałam wpisać truskawkowa czekolada Wedla...
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: T jak.... 11.03.11, 13:32
      Zapomniałeś jeszcze o elemencie "społecznym", czyli filmikach kręconych komórką który są godne tego aby zrobić updatea i temat znowu na główną rzucić.

Nic tam że bardziej by się przydała wstępna mapka, zagrożenia dla innych regionów i wstępny opis zniszczeń.
      Nieee, trzeba filmiki z youtuba wrzucać - web 2.0 jest przecież.
      • nexstartelescope Re: T jak.... 11.03.11, 18:13
        Oj tak, też mnie to wkurza :/ dlatego też wybieram bbc, tam już ciutek lepiej.
    • mi-l-ja Re: T jak.... 11.03.11, 18:17
      też tak mam :-P włączyłam na 5 minut telewizor, a tam reklama specjalnego wydania Newsweeka, włączam komputer i mam wrażenie, że chodzi o finał Ligi Mistrzów, a nie o ludzką tragedię :-/ galopująca żenada...
    • sundry Re: T jak.... 11.03.11, 18:44
      W ogóle nie oglądam takich newsów, czytam tylko papierowe gazety.
      • z-malej-litery Re: T jak.... 11.03.11, 19:34
        ale robi się niebezpiecznie? alarm atomowy - jest podobno wyciek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka