02.05.11, 19:44
Trąbią od rana, zwycięstwo ! Kurczę, to naprawdę tak jest że Zachód wygrał? Dlaczego mimo indoktrynacji mam wrażenie, że chodziło tylko o zemstę, o nasikanie na swój teren?
Obserwuj wątek
    • nexstartelescope Re: Osama 02.05.11, 19:57
      A ja to nie wiem, czy się śmiać czy płakać, jak oglądam te rozhisteryzowane, wiwatujące tłumy i te przemówienia, jak to teraz będzie bezpiecznie i jak to amerykańcy pokazali terrorystom, gdzie raki zimują. Na mój chłopski rozum to teraz się dopiero zacznie, bo fanatycy, dla których Osama był guru się wkurwili i na bank będą chcieli swojego miszczunia pomścić.
      Poza tym razi mnie ten triumfalny ton, z jakim media obwieszczają, że sprzedali gościowi kulkę, wczoraj było to samo z synem Kadaffiego. I radosne komentarze w internecie, święto międzynarodowe. Wczoraj Ci sami ludzie modlili się na beatyfikacji człowieka, który by taką akcję potępił, a dziś bez mrugnięcia okiem chwalą akcję antyterrorystów. Ja wiem, że każda strona ma swoje racje, ale jedna z tych stron uważa się za cywilizowaną, więc takie dzikie świętowanie jest moim zdaniem średnio na miejscu.

• berta-death Re: Osama 02.05.11, 21:07
        Też mam wrażenie, że średniowiecze się nie skończyło. Mimo, iż mam wątpliwości, czy to na pewno Osamę utłukli i czy on naprawdę istniał.
        • hsirk Re: Osama 02.05.11, 21:38
          jakie sredniowiecze ?

to jest wojna. a na wojnie, wbrew nowoczesnym teorion chodzi o zabijanie.

a swoja droga to nie chce mi sie wierzyc ze go zabili. wielomiesieczny zwiad i rozpoznanie, 40 navy seals... to co ten osama mial w tym domu? dywizje, ze az go musieli zabic?

a potem natychmiast pochowac. "zgodnie z obrzadkiem"... :)

mysle ze on jeszcze zyje, choc dla niego to juz bez roznicy. ale jak cudnie mozna farmakologicznie przesluchiwac zywych pochowanych...
          • berta-death Re: Osama 02.05.11, 22:38
            Wojna to wojna. A średniowiecze to ten tłum wiwatujący.
            • hsirk Re: Osama 02.05.11, 23:05
              eee...
              tzw tlum byl taki sam za chrystusa w sredniowieczu i teraz
              • berta-death Re: Osama 02.05.11, 23:29
                W zasadzie to dawne kapłaństwo przeinwestowało w ukrywanie wiedzy. Upowszechnienie edukacji w najmniejszym stopniu nie utrudniło nikomu manipulowania tzw tłumem. Współczesny homo sapiens ma dostęp do całej wiedzy świata za pomocą jednego kliknięcia. I to wiedzy kilkakrotnie większej niż dawni uczeni. Dysponuje też zaawansowaną technologią do jej przetwarzania. Dawni uczeni to mieli rysik, papirus, ewentualnie liczydło. Nawet komputery kilkadziesiąt lat temu do pięt nie dorastały temu, co dzisiaj każdy ma w swoim domu. Nawet dostęp do funduszy odpowiednich do zrobienia z tej wiedzy użytku każdy przedstawiciel tłumu dysponuje większymi, niż jakikolwiek uczony wcześniej. I świat się nie skończył. ;)
    • lupus76 Re: Osama 02.05.11, 21:34
      Teraz jeszcze Brzezińskiego powinni zastrzelić. Bo to on stworzył talibów w Afganistanie...
    • qw994 Re: Osama 03.05.11, 15:43
      Ja akurat niczego złego w zemście nie widzę :)
      Ale uważam, że śmierć Bin Ladena nie oznacza żadnego przełomu i żaden to powód do triumfu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka