redundant 04.10.11, 13:03 latarnik.nq.pl/ Wyjszło, że jestem 68% Palikótafon oraz 64% Peło, reszta na drzewo. Mam jeszcze parę dni na wymyślenie, jak powinienem się rozrzezać w niedzielę, żeby zadowolić tych obu mnie. :| Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 13:11 U mnie specjalnie rozbieżne wyniki nie są. W ogóle jak jest teraz, jedną osobę ze wszystkich list się wybiera, tak? Odpowiedz Link
wilowka Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 13:15 Redu! Pionę przybij (albo gwoździk, albo co) Mam Palikota na 66%, wczoraj sprawdzałam, potem PSL i PO Chyba se jaką rabatkę obsiać choć powinnam :) Odpowiedz Link
redundant Pani Derechtor... :> 04.10.11, 16:21 Skoro już w tym miejscu się podpięłaś, to proszę odpowiedzieć koleżance na pytanie, jak jest teraz. :P Odpowiedz Link
redundant Re: Pani Derechtor... :> 05.10.11, 10:49 i ta jedna starczy do sejmu i senató? :P Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 15:30 Zbadałam się jeszcze bardziej. Jestem prawie w środku (Your scored -1 on Moral Order and 0 on Moral Rules.), więc moje poglądy są niezbyt wyraziste, tak to ujmę. Odpowiedz Link
redundant Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:19 Jako kobiecie łatwiej ci się chwalić, że jesteś w środku. :P Gdyż nie grozi ci furia feministek. Odpowiedz Link
redundant Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 10:49 A obok śpi ona i tak spokojnie oddycha. Odpowiedz Link
berta-death Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:02 PO 73% Palikot 68% SLD 44% PSL 26% PIS 25% Czyli nie mam na kogo głosować, bo to nie tyle liczy się zgodność procentowa ile zgodność z priorytetowymi punktami. Odpowiedz Link
redundant Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:26 To proste, tylko nie zapominaj o pryncypiach. :> Po prostu kieruj się swoimi priorytetami - głosuj na tych, dzięki którym w każdym powiecie będzie mógł powstać (oraz stać będzie) przynajmniej jeden Świebodziński. :) Odpowiedz Link
hsirk Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 15:47 zara, zara... jezeli finansowany z tacy i zgodnie z prawem wszelakim, niech powstaje. a podobno swiebodzinski nie byl dotowany. Odpowiedz Link
redundant Zgodne z czym??? 06.10.11, 17:41 Nie rozśmieszaj mnie, koleżko, gdyż mam zajady. :D :D :D W kwestie estetyczne tu nie wnikam. Chociaż uważam, że krajobraz jest dobrem publicznym i powinien podlegać ochronie z mocy prawa. (Teoretycznie nawet podlega, jest jakaś tam ustawa i jakieś tam służby ze swoim budżetem i etatami. Ale w praktyce wygląda to tak, że wjeżdżając do Polski od zachodu lub południa człowiek nie może nie zauważyć, że właśnie opuścił cywilizację zachodnią.) Oczywiście każdy ma prawo do złego gustu, ale u siebie w domu. Co sobie bogaty Cygan odpierdoli wewnątrz rezydencji, to jego sprawa, ale świata zewnętrznego nie powinien ponad miarę obciążać swoim gargamelem. Tu prawo własności powinno mieć swoje ograniczenia. A w Świebodzinie - nie rozumiem, dlaczego Żyd sprzed dwóch tysięcy lat miałby wyglądać jak Kazimierz Wielki z niebieskiego papierka. Przecież dzieci na to patrzą, może chociaż trochę im odpuścić wtłaczanie kitu. Ale nie o tym mowa. W kwestii zgodności - przed rozpoczęciem budowy inwestor zgłosił zamiar wzniesienia obiektu małej architektury ogrodowej. I na taki uzyskał pozwolenie. Później, kiedy okazało się, że budowany jest obiekt co najmniej średniej architektury ogrodowej, sprawą zainteresował się nadzór budowlany. I ustalił, że to, co powstaje, nie jest jednak objęte istniejącym zezwoleniem, za to lokalizacja narusza istniejący plan zagospodarowania przestrzennego, poza tym brakuje projektów budowlanych, a obiekt budowany jest z nieatestowanych materiałów. Legalność finansowania inwestycji też wzbudzała poważne wątpliwości. Takie tam szczególiki... Należy zapisać na plus lokalnym władzom, że się nie leniły - pracowicie naciągały prawo, aby legalizować post factum nieuzgadniane z nikim ruchy inwestora. I nawet się udawało, papier cierpliwie przyjmował, co było trzeba. Trochę gorzej było już z technicznym nadzorem nad budową, a teraz wciąż chyba brakuje odbioru technicznego gotowego obiektu. Innymi słowy, na razie wiadomo tyle, że to stoi. Ale co tam jest w środku, i czy to wszystko nie pizdnie w czasie jakiejś atlantyckiej wichury, to już inna rozmowa. Tyle, że huja to kogo obchodzi, skoro biskup już poświęcił, a nawet przy okazji dokonał zawierzenia gminy (albo i całego powiatu) Panó Chrystusu. Ten konkretny obiekt mnie też huja obchodzi, zasadniczo. (Choć przyznaję, że w zasadzie nie miałbym nic przeciwko jakiejś spektakularnej katastrofie, rozmiaru przynajmniej zorbowskiego. Tylko w zasadzie, bo jeżeli to jednak pizdnie, to na pewno zostanie odbudowane. I na pewno w oparciu o środki publiczne.) Mówiąc precyzyjnie, jako ten konkretny obiekt huja obchodzi mnie on, gdyż jest ode mnie daleko. Jako case study jest jednak interesujący. I znamienny. I jak tak patrzę na tę kurewską hucpę, to sam nie wiem, co mi się bardziej chce - pluć, rzygać, czy srać na tak zorganizowany (wielkie słowo!) kraj. Odpowiedz Link
hsirk Re: Zgodne z czym??? 06.10.11, 20:01 moze. nigdy nie interesowalem sie jakims tam pomnikiem w swiebodzinie, skoro obok siebie mam obiekt, gdzie ten sam inwestor jebnal sie w oszacowaniu kosztow o kilkadziesiat milionow i tera kombinuje jakby je wytrzasnac. totez czytalem tylko tresci dotyczace finansowania. a propos samowoli budowlanej: nie tylko pomniki, ale i znane zaklady przemyslowe powstawaly bez zezwolenia. a potem sie zalatwilo. za kaske. normalka. nihil novi sub sole. Odpowiedz Link
stedo Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 18:16 Ja mam Palikota i PO prawie po równo 55%i 53%, ale PiS tylko 9%. Kto ma Palikota mało, przyznać się? Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 18:33 Jak to się stało, że w każdej ćwiartce tak ciasno, a w prawym górnym nie było do tej pory nikogo i dopiero Palikot wpadł na to, że jest wolne miejsce? Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 18:33 Ja tak wrzucam te linki z dropboxa, a jak posprzątam w folderze, to będzie error. Odpowiedz Link
stedo Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 19:50 A ten niebieski pitaszek w 4tej ćwiartce to co to? Odpowiedz Link
wilowka Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 21:19 stedo napisała: > A ten niebieski pitaszek w 4tej ćwiartce to co to? Lelek kozodój ;) Nowa Prawica Odpowiedz Link
redundant Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 10:52 gejoski jakiś :> Kto to niby ta Prawica? Odpowiedz Link
wilowka Prosto z PKW, kupa mięci :) 05.10.11, 18:06 DO SEJMU Głosować można tylko na jedną listę kandydatów, stawiając na karcie do głosowania znak „x” (dwie linie przecinające się w obrębie kratki) w kratce z lewej strony obok nazwiska jednego z kandydatów z tej listy, przez co wskazuje się jego pierwszeństwo do otrzymania mandatu DO SENATU Głosować można tylko na jednego kandydata, stawiając na karcie do głosowania znak „x” (dwie linie przecinające się w obrębie kratki) z lewej strony obok nazwiska tego kandydata, na którego wyborca głosuje Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi, dowiedziałam się z konferencji PKW, że rysunek poza obrębem literek (czyli jakiś margines na dole) nie dyskwalifikuje karty ani głosu. Skorzystałam zatem i ryjka jakiegoś namachałam :) Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Prosto z PKW, kupa mięci :) 05.10.11, 18:43 > Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi, dowiedziałam się z konferencji PKW, że > rysunek poza obrębem literek (czyli jakiś margines na dole) nie dyskwalifikuje > karty ani głosu. Skorzystałam zatem i ryjka jakiegoś namachałam :) Dwa razy byłam w komisji, zawsze jest sporo z dopiskami i rysunkami. Odpowiedz Link
redundant Qrña... :> 06.10.11, 18:15 Taka lokalizacja wpisu to już PiS. Znaczy sabotaż, nikt mi nie powie, jiż jest inaczej. :P Odpowiedz Link
thank_you Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 22:01 Phi, pikuś. Nie mogę do tej pory uwierzyć, że na drugim miejscu mam SLD! Odpowiedz Link
qw994 Re: Zbadałem się. :| 06.10.11, 07:42 Mnie wyszło podobnie :) Ale na Palikota nie głosuję. Odpowiedz Link