Dodaj do ulubionych

Zbadałem się. :|

04.10.11, 13:03
latarnik.nq.pl/

Wyjszło, że jestem 68% Palikótafon oraz 64% Peło, reszta na drzewo.

Mam jeszcze parę dni na wymyślenie, jak powinienem się rozrzezać w niedzielę, żeby zadowolić tych obu mnie. :|
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 13:11
      https://dl.dropbox.com/u/855099/zrzut_ekranu-1.png

U mnie specjalnie rozbieżne wyniki nie są.

W ogóle jak jest teraz, jedną osobę ze wszystkich list się wybiera, tak?
      • wilowka Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 13:15
        Redu! Pionę przybij (albo gwoździk, albo co) Mam Palikota na 66%, wczoraj sprawdzałam, potem PSL i PO

Chyba se jaką rabatkę obsiać choć powinnam :)
        • redundant Pani Derechtor... :> 04.10.11, 16:21
          Skoro już w tym miejscu się podpięłaś, to proszę odpowiedzieć koleżance na pytanie, jak jest teraz. :P
          • wilowka Re: Pani Derechtor... :> 04.10.11, 17:49
            jedną :P
            • redundant Re: Pani Derechtor... :> 05.10.11, 10:49
              i ta jedna starczy do sejmu i senató? :P
    • swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 15:30
      Zbadałam się jeszcze bardziej. Jestem prawie w środku (Your scored -1 on Moral Order and 0 on Moral Rules.), więc moje poglądy są niezbyt wyraziste, tak to ujmę.
      • redundant Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:19
        Jako kobiecie łatwiej ci się chwalić, że jesteś w środku. :P Gdyż nie grozi ci furia feministek.
        • swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:51
          Ale w środku to gówno po kotku.
          • redundant Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 10:49
            A obok śpi ona i tak spokojnie oddycha.
    • berta-death Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:02
      PO 73%
      Palikot 68%
      SLD 44%
      PSL 26%
      PIS 25%

Czyli nie mam na kogo głosować, bo to nie tyle liczy się zgodność procentowa ile zgodność z priorytetowymi punktami.
      • redundant Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 16:26
        To proste, tylko nie zapominaj o pryncypiach. :>

Po prostu kieruj się swoimi priorytetami - głosuj na tych, dzięki którym w każdym powiecie będzie mógł powstać (oraz stać będzie) przynajmniej jeden Świebodziński. :)
        • hsirk Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 15:47
          zara, zara...

jezeli finansowany z tacy i zgodnie z prawem wszelakim, niech powstaje. a podobno swiebodzinski nie byl dotowany.
          • redundant Zgodne z czym??? 06.10.11, 17:41
            Nie rozśmieszaj mnie, koleżko, gdyż mam zajady. :D :D :D

W kwestie estetyczne tu nie wnikam.
            Chociaż uważam, że krajobraz jest dobrem publicznym i powinien podlegać ochronie z mocy prawa. (Teoretycznie nawet podlega, jest jakaś tam ustawa i jakieś tam służby ze swoim budżetem i etatami. Ale w praktyce wygląda to tak, że wjeżdżając do Polski od zachodu lub południa człowiek nie może nie zauważyć, że właśnie opuścił cywilizację zachodnią.)
            Oczywiście każdy ma prawo do złego gustu, ale u siebie w domu. Co sobie bogaty Cygan odpierdoli wewnątrz rezydencji, to jego sprawa, ale świata zewnętrznego nie powinien ponad miarę obciążać swoim gargamelem. Tu prawo własności powinno mieć swoje ograniczenia.
            A w Świebodzinie - nie rozumiem, dlaczego Żyd sprzed dwóch tysięcy lat miałby wyglądać jak Kazimierz Wielki z niebieskiego papierka. Przecież dzieci na to patrzą, może chociaż trochę im odpuścić wtłaczanie kitu.
            Ale nie o tym mowa.

W kwestii zgodności - przed rozpoczęciem budowy inwestor zgłosił zamiar wzniesienia obiektu małej architektury ogrodowej. I na taki uzyskał pozwolenie.
            Później, kiedy okazało się, że budowany jest obiekt co najmniej średniej architektury ogrodowej, sprawą zainteresował się nadzór budowlany. I ustalił, że to, co powstaje, nie jest jednak objęte istniejącym zezwoleniem, za to lokalizacja narusza istniejący plan zagospodarowania przestrzennego, poza tym brakuje projektów budowlanych, a obiekt budowany jest z nieatestowanych materiałów. Legalność finansowania inwestycji też wzbudzała poważne wątpliwości. Takie tam szczególiki...

Należy zapisać na plus lokalnym władzom, że się nie leniły - pracowicie naciągały prawo, aby legalizować post factum nieuzgadniane z nikim ruchy inwestora. I nawet się udawało, papier cierpliwie przyjmował, co było trzeba. Trochę gorzej było już z technicznym nadzorem nad budową, a teraz wciąż chyba brakuje odbioru technicznego gotowego obiektu.
            Innymi słowy, na razie wiadomo tyle, że to stoi. Ale co tam jest w środku, i czy to wszystko nie pizdnie w czasie jakiejś atlantyckiej wichury, to już inna rozmowa.
            Tyle, że huja to kogo obchodzi, skoro biskup już poświęcił, a nawet przy okazji dokonał zawierzenia gminy (albo i całego powiatu) Panó Chrystusu.

Ten konkretny obiekt mnie też huja obchodzi, zasadniczo. (Choć przyznaję, że w zasadzie nie miałbym nic przeciwko jakiejś spektakularnej katastrofie, rozmiaru przynajmniej zorbowskiego. Tylko w zasadzie, bo jeżeli to jednak pizdnie, to na pewno zostanie odbudowane. I na pewno w oparciu o środki publiczne.) Mówiąc precyzyjnie, jako ten konkretny obiekt huja obchodzi mnie on, gdyż jest ode mnie daleko.
            Jako case study jest jednak interesujący. I znamienny. I jak tak patrzę na tę kurewską hucpę, to sam nie wiem, co mi się bardziej chce - pluć, rzygać, czy srać na tak zorganizowany (wielkie słowo!) kraj.
            • hsirk Re: Zgodne z czym??? 06.10.11, 20:01
              moze. nigdy nie interesowalem sie jakims tam pomnikiem w swiebodzinie, skoro obok siebie mam obiekt, gdzie ten sam inwestor jebnal sie w oszacowaniu kosztow o kilkadziesiat milionow i tera kombinuje jakby je wytrzasnac. totez czytalem tylko tresci dotyczace finansowania.

a propos samowoli budowlanej: nie tylko pomniki, ale i znane zaklady przemyslowe powstawaly bez zezwolenia. a potem sie zalatwilo. za kaske. normalka. nihil novi sub sole.
    • stedo Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 18:16
      Ja mam Palikota i PO prawie po równo 55%i 53%, ale PiS tylko 9%. Kto ma Palikota mało, przyznać się?
      • swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 18:33
        https://dl.dropbox.com/u/855099/zrzut_ekranu-2.png

Jak to się stało, że w każdej ćwiartce tak ciasno, a w prawym górnym nie było do tej pory nikogo i dopiero Palikot wpadł na to, że jest wolne miejsce?
        • swiete.jeze Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 18:33
          Ja tak wrzucam te linki z dropboxa, a jak posprzątam w folderze, to będzie error.
        • stedo Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 19:50
          A ten niebieski pitaszek w 4tej ćwiartce to co to?
          • wilowka Re: Zbadałem się. :| 04.10.11, 21:19
            stedo napisała:

> A ten niebieski pitaszek w 4tej ćwiartce to co to?

Lelek kozodój ;)

Nowa Prawica
            • redundant Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 10:52
              gejoski jakiś :>

Kto to niby ta Prawica?
              • hsirk Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 15:48
                korwin mikke
                • wilowka Prosto z PKW, kupa mięci :) 05.10.11, 18:06
                  DO SEJMU

Głosować można tylko na jedną listę kandydatów, stawiając na karcie do głosowania znak „x” (dwie linie przecinające się w obrębie kratki) w kratce z lewej strony obok nazwiska jednego z kandydatów z tej listy, przez co wskazuje się jego pierwszeństwo do otrzymania mandatu

DO SENATU

Głosować można tylko na jednego kandydata, stawiając na karcie do głosowania znak „x” (dwie linie przecinające się w obrębie kratki) z lewej strony obok nazwiska tego kandydata, na którego wyborca głosuje

Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi, dowiedziałam się z konferencji PKW, że rysunek poza obrębem literek (czyli jakiś margines na dole) nie dyskwalifikuje karty ani głosu. Skorzystałam zatem i ryjka jakiegoś namachałam :)

https://img88.imageshack.us/img88/6382/kotekeo0lq3.jpg
                  • swiete.jeze Re: Prosto z PKW, kupa mięci :) 05.10.11, 18:43
                    > Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi, dowiedziałam się z konferencji PKW, że
                    > rysunek poza obrębem literek (czyli jakiś margines na dole) nie dyskwalifikuje
                    > karty ani głosu. Skorzystałam zatem i ryjka jakiegoś namachałam :)

Dwa razy byłam w komisji, zawsze jest sporo z dopiskami i rysunkami.
                  • redundant Qrña... :> 06.10.11, 18:15
                    Taka lokalizacja wpisu to już PiS. Znaczy sabotaż, nikt mi nie powie, jiż jest inaczej. :P
    • thank_you Re: Zbadałem się. :| 05.10.11, 22:01
      Phi, pikuś. Nie mogę do tej pory uwierzyć, że na drugim miejscu mam SLD!
    • qw994 Re: Zbadałem się. :| 06.10.11, 07:42
      Mnie wyszło podobnie :) Ale na Palikota nie głosuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka