berta-death 20.08.13, 21:10 Prawie bo jednak drechy tutejsze pilnują się nawzajem jeśli chodzi o zasady savoir vivre. Zasłyszane przed chwilą zza okna: "Kurwa stary, ty się zachowujesz naprawdę prymitywnie." Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kukorica.aratas Re: Prawie jak Praga 20.08.13, 23:30 Będę ciężko rozczarowany, jeśli odpowiedź nie brzmiała Nie pierdol! Albo jeszcze lepiej: Co Ty pierdolisz mie tutej! Oczywiście - jak to jest w zwyczaju wśród motłochu - koniecznie przez duże T (tak w mowie jako i w piśmie). Odpowiedz Link
berta-death Re: Prawie jak Praga 20.08.13, 23:54 Chyba nie został dopuszczony do głosu, bo pan moralizator był bardzo wygadany. Niestety na moje pięterko dociera tylko to co gadają pod balkonem, nie to co nawijają paręnaście metrów dalej. Ja u siebie mam swoisty folklor, bo spożywczak w moim bloku jest jedynym w okolicy, zwłaszcza jeśli chodzi o artykuły pierwszej potrzeby. I jeszcze ktoś wymyślił, żeby pod okolicznymi drzewkami stoliki z ławkami zamontować. Pewnie dla babć z okolicznego klubu seniora. Od razu wiem kiedy mecz będzie. Zarówno klienci są zbliżeni do siebie wyglądem jak i zawartość ich koszyków. Ale bardzo grzecznie stoją w kolejce do kasy, nie przepychają się, ani nic. Żadne tam kurwa prymitywy. Pełna kurwa kultura. Odpowiedz Link
kino.mockba Re: Prawie jak Praga 20.08.13, 23:44 Łatwo poznać w Warszawie turystów (nawet jak 10 lat mieszkają), bo wszyscy się boją Pragi (w domyśle chyba Starej). Moją ulubioną patologiczną okolicą jest Wrzeciono (trochę trupów), ale nie pierdol mnie tutej chyba na każdym osiedlu można usłyszeć. Odpowiedz Link
berta-death Re: Prawie jak Praga 20.08.13, 23:48 Jako turystka zwiedzająca Warszawę już kilka lat, zapuściłam się raz na Pragę. Inny świat. Najlepszy to był sklep społem. Wnętrze jak z filmów Barei. Społem w innych częściach miasta to też bareizm, ale jakiś taki bardziej współczesny. Odpowiedz Link
berta-death Re: Prawie jak Praga 21.08.13, 00:28 Żebyś wiedziała, tylko mi tam tablicy ze zdjęciami nieobsługiwanych klientów brakowało i sprzątaczki, która przez szmatę kurczaka podaje. Odpowiedz Link