bertrada 31.08.08, 15:59 Warto przeczytać. Ma chłopak talent. Niektóre blogi czyta się lepiej niż te wszystkie przereklamowane bestsellery. Czasem nie rozumiem wydawców. homunk.blox.pl/html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stedo Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 16:15 No nie wiem, nie wiem. Mam poważne wątpliwości.To psycholowy gej.Do tego gówniarz;) Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 16:17 A czytałaś jego pierwsze wpisy? Ja nie mówię o treści tylko o stylu. Pisze jak profesjonalista. Odpowiedz Link
wilowka Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 18:49 Wiesz co Bertrada? Mimo tych jego błędów ortograficznych i stylistycznych, po przeczytaniu jakieś 2 godziny temu ciągle mnie dołek trzyma. Albo to literatura, albo... literatura i życie. Cholera, wciągnęłam się w jego opowieść. Masz rację, to kiedyś może być warte miliony. Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 20:20 Podejrzewam, że jego poprzedni blog też był świetny ale niestety Crysstiano skasował go w przypływie doła psychicznego. Cóż, nawet najwybitniejsi twórcy często niszczyli swoje dzieła. Ja dzisiaj przez przypadek weszłam na jego bloga. Dotychczas traktowałam Cryssstiana jako zwykłego dzieciaka z typowymi młodzieżowymi problemami, który przesiadywał na forum depresja, bo tam jest kilku jego rówieśników i jakoś się dogadywali a nawet spotykali w realu. Dlatego nie zwróciłam uwagi na jego bloga w wizytówce. Wczoraj w nocy stworzył jakiś dramatyczny wątek, z prośbą do moderatora żeby mu tego nie kasować. Z wątku wynika, że rozstał się ze swoim przyjacielem i prosi o pomoc w znalezieniu dachu nad głową i pracy. Jak to wszystko prawda to jestem w szoku. Dopiero teraz zainteresowałam się dokładniej tym co ma w wizytówce i przy okazji trafiłam na jego bloga. Odpowiedz Link
stedo Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 20:28 Może trzeba by dać znać komuś, jakimś służbom, bo znowu może dojść do tragedii. Odpowiedz Link
wilowka Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 20:35 Kurde, ja nie wiem, co można zrobić, ale jego pisania siedzi we mnie. Może Stedo ma rację? Bertrada, podpowiedz co możemy zrobić? Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 20:36 Mogę do niego maila wysłać. Tutaj macie link do tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=84057114&v=2&s=0 Odpowiedz Link
wilowka widziałam 31.08.08, 20:43 czytałam już ten wątek. Nie jestem z Wawy jak myślisz, jak możemy mu pomóc? Odpowiedz Link
bertrada Re: widziałam 31.08.08, 20:45 Napisałam do niego maila ale nie wiem czy przeczyta. Odpowiedz Link
stedo Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 21:15 A jak myślisz, on to taki singiel gejowski i nie ma jeszcze kontaktów ze swoim środowiskiem? Przecież są jakieś kluby gejowskie, organizacje, ten Biedroń, czy ten od tego klubu na Koziej "Madame" się ten klub chyba nazywał/ taka afera była chyba z rok temu bo chcieli ich stamtąd wywalić/, a jego twórca notabene polski czarnoskóry i do tego gej, ale on jak się nazywał to nie pamiętam w tej...o już wiem Krystian Legierski mu było, to taka znana postać o zacięciu artystycznym. Trzeba by poszukać kontaktu do niego. Pomógłby mu nawiązać kontakty. Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 21:20 Większość gejów jednak nie działa w gejowskich organizacjach, tylko żyje jak wszyscy i tak jak wszyscy, musi samodzielnie borykać się ze swoimi problemami. A problemem Crysstiana nie jest jego orientacja, tylko depresja i ewentualnie jakieś zaburzenia osobowości. Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 21:56 Kto wie... ;/ Pewnie za dużo szumu wokół tego zrobiłam i nie chciał żeby jacyś idioci się do tego dorwali. A idiotów na FD ostatnio nie brakuje. Odpowiedz Link
baba_krk Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:08 Nie będę oceniać jego jako człowieka, ani tego jakie jest jego życie i co on z nim robi. A co do jego talentu to hmmm. Przeczytałam całość. Nie lubię aż tak chaotycznego i nieskładnego pisania, kulejąca interpunkcja i te masakryczne błędy ortograficzne... cóż... ja wiem, że korektor by to poprawił. Ilość bluzgów przypadająca na każdą linijkę również mnie odstrasza, chociaż sama przeklinam sporo. Momentami b. ciężko mi się to czytało, ale nie ukrywam, że zauważyłam sporo genialnych metafor i trafnych spostrzeżeń. No ale koniec końców wielkiego talentu nie widzę. Załóżmy, że ot po prostu nie moja stylistyka ;) Odpowiedz Link
wilowka Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:18 Racja, czasem się podpinam a i tak najniżej wychodzi :/. To, że odpisał było do Bertrady ofkors. :) Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:36 Jak ja bym była wydawcą to nic bym nie zmieniała. Te błędy ortograficzne i inne tylko nadają temu świeżości i autentyczności. Mnie powaliła ta forma i styl, które w połączeniu z treścią dają niepowtarzalny klimat. Bardzo rzadko mi się zdarza jednym tchem przeczytać taką ilość tekstu na raz. Odpowiedz Link
baba_krk Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:41 Mnie niestety momentami za bardzo rażą po oczach i sprawiają, że tekst robi się dla mnie niezjadliwy i przyciężkawy. Wydaje mi się, że w niezmienionej formie książka nie zrobiłaby furory. Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: OIO -genialne!!! 01.09.08, 13:10 to jest świetne chociaż fakt,że lekko się tego nei czyta, ale Babeczko zobacz, "wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną " Masłowskiej furorę zrobiła, a też oczy kaleczyła kiedy się ją czytało... Odpowiedz Link
baba_krk Re: OIO -genialne!!! 01.09.08, 14:02 teraz Cię pewnie zabiję wyznaniem, ale ja nie czytałam jej po polsku, tylko po hiszpańsku, a ich bluzgi jakoś tak milsze memu oku się wydają :DDDDDD Odpowiedz Link
vandikia Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:24 blog nie zyje bylo skopiowac, a tak ni dudu :) nie moge sie ustosunkowac, bo nie czyalam, ale zerknelam na linka forumowego.. moze jestem skrzywiona, ale nie mam zaufania do ludzi, ktorzy robią tak masakrystyczne bledy ort.. nie wiem z czego to wynika, mozna sie walnac pare razy, ale zeby pisac zupelnie nie po polsku - zawsze w takich sytuacjach mysle, ze to sciema, ze to poza jakas. Wizytowka tez ostra - nie podoba mi sie, ale moze to wynik choroby, bo akurat ze sie robi dziwne rzeczy podczas zalaman, to wiem :) Odpowiedz Link
wilowka Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:26 Ej, żyje ten blog przed chwilą wchodziłam na niego. Ma 6 stron Odpowiedz Link
bertrada Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:30 To chyba jest wina bloxa a nie kasowania. Pewnie znów awaria. Odpowiedz Link
wilowka Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:34 Fakt coś się blox blok(s)uje :) I jak? Ok? Odpowiedz Link
vandikia Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 22:41 oks zaczelam czytac - ladne ;) chociaz te slowa zdeformowane mnie tak rażąąąąąąą ale wciąga, poczytam jutro w pracy sesesese Odpowiedz Link
kochaj.swoje.zycie Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 23:12 Za bardzo mnie odrzuca, jak błędy widzę takie. Odpowiedz Link
wilowka Re: OIO -genialne!!! 31.08.08, 23:28 Życiowe, czy ortograficzne ;) Fakt, błędy straszne są (jestem po polonistyce, błędy ortograficzne mnie bolą wręcz) Ale chłopak tak pisze, że ich nie widzę momentami Odpowiedz Link