Dodaj do ulubionych

Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" się

18.09.08, 00:04
pojawiła w waszym życiu? Hmm, bo ja to jakaś chyba mało wrażliwa jestem, bo ma
pierwsza miłość to III LO. Ech, Mateusz... O którym mój ojciec nigdy nie
powiedział inaczej niż "ten twój", jakby biedok imienia nie miał.
A potem był dopiero Maciuś na I roku studiów. No, i na razie w sumie cicho,
ciemno, pusto...
Obserwuj wątek
    • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:09
      ja to się właśnie na samym początku szkoły średniej zakochałem w koleżance.
      Kochałem się w niej przez całe 5 lat, bez wzajemności oczywiście. Aczkolwiek już
      ze 3 miesiące po skończeniu, sama zaczęła inicjować kontakt (czasem dość
      jednoznacznie) i robi to nadal, mimo minionej niemal dekady, męża i dziecka.
      • kitek_maly Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:24

Mówisz o tej, co z nią tam na cypelku ten tego? ;-)
        • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:25
          nie, ta co się z nią na cypelku ten, to sprawiła, że się wyleczyłem z tej, o
          której mówię.
          • kitek_maly Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:29

Ale ta przecież też była nieodwzajemniona z tego co pamiętam. :-)
            • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:37
              no tak, ale z nią przynajmniej coś ten. Zresztą z tamtą też, w jej garbusie, ale
              jak już jej nie kochałem, a ona sobie zdała sprawę, że chyba mnie trochę tak.
              A co do tej z cypelka, to nigdy nie zdecydowałem, czy byłem/jestem w niej
              zakochany czy nie.
              • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:48
                A co z kotem kuzyna kumpla? :D
                • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:49
                  ej! bo też wyciągnę jakieś brudy :-P
                  • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:51
                    Dobra, dam już spokój kotu, po prostu mnie zafascynowało to. Ciekawam jednak,
                    jakie brudy na mój temat masz do wyciągnięcia? Powiedz, powiedz...
                    • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:01
                      przecież ja żartuję. Zresztą nie mówiłem, że na Twój temat :P
                      • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:08
                        Ach, czyli sama się wsypałam, że wiesz coś nie coś o mnie... Stanowczo za dużo
                        ględzę :)
                        • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:13
                          przecież to oczywista oczywistość, że jeśli nawet coś wiem (ja coś wiem?), to
                          nie po to, żeby to wywlekać publicznie. I tylko dlatego pozwoliłem sobie na
                          żart, że to zrobię, iż jasne jest dla Ciebie i dla mnie, że nie zrobię.
                          • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:24
                            Jasne :)
                      • bertrada Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:13
                        A na czyj temat znasz jakieś brudy? Pamiętaj, cokolwiek nie powiesz, to ja się
                        wszystkiego wyprę. ;P
                        • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:15
                          o, następna się przejęła :)
                          to ja raczej mógłbym się bać, co wy o mnie z szufladek pamięci powywlekacie :-P
                          • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:17
                            Z jakich szufladek? O tobie nie sposób zapomnieć, ani nawet do szufladki
                            schować. Zawsześ na wierzchu mych bezecnych myśli.
                            • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:24
                              e tam. Coś przesadzasz teraz :)
                              Ale działa, działa - czuję się połechtany :)
                              • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:29
                                Wcale nie przesadzam. Tylko wcześniej nie miałam śmiałości łechtać :P
                                • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:33
                                  widzisz, ja śmiałość mam nieregularnie, więc jestem takim okazjonalnym
                                  łechtaczem. A skoro użyłaś czasu przeszłego to masz już teraz śmiałość? Będziesz
                                  łechtaczką mojego ego?
                                  • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:35
                                    Ja mam napady śmiałości. Akurat napad śmiałości trwa, więc wykorzystuję moment i
                                    łechtam, póki się nie wstydzę :) Możesz to wykorzystać...
                                    • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:38
                                      no to ja też mam napad i poproszę - pokażesz mi swoją fizjonomię?
                                      • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:40
                                        A którego miejsca dokładnie? :D
                                        • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:45
                                          hmmm, myślałem, że fizjonomia znaczy twarz, ale to Ty tu jesteś specjalistką od
                                          operowania jęzorem :-P
                                          • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:48
                                            O, tak, mój język jest niezrównany i cuda potrafi, ale jestem z leksza nie trzeźwa.
                                            Fotkę dostaniesz. Jutro odbieram od Tuppki aktualne, bo niespełna tydzień temu
                                            robione fotki. To ci prześlę. A w weekend być może będę miała dziełka, na
                                            których mi tak zależy (made by Bartosz) - ale to z prawdopodobieństwem 50%. Te
                                            będą ładne, wiem to na pewno, i jeszcze aktualniejsze, bo bez okularów, a w
                                            soczewkach kontaktowych, więc też podeślę.
                                            • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:57
                                              to ja cierpliwie będę czekał :)
                                              • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:59
                                                wiedz, że o Tobie nie zapomnę :D
                                                • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 02:02
                                                  znów to robisz <rumieni się>... jednak Ty jesteś lepszą Łechtaczką niż ja
                                                  Łechtaczem.
                                                  • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 02:06
                                                    A widzisz, bo ja lubię robić innym dobrze. A jak im jest dobrze, to zazwyczaj i
                                                    mnie :)
                          • kitek_maly Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:21

> to ja raczej mógłbym się bać, co wy o mnie z szufladek pamięci powywlekacie :-P

Ja nie mogę wywlekać, bo nic o Tobie nie wiem. :-(
                            • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:23
                              O, i tej wersji się trzymaj choćby Cię smażyli :-P
                              • kitek_maly Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:24

Niestety jakby chcieli usmażyć, to usmażą, bo nic nie wiem.
                                • shine69 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:25
                                  Z Uch dziewczyna.
    • baba_krk Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:11
      Zakochiwałam się regularnie odkąd skończyłam 16 lat :P
      A pokochałam tak naprawdę dopiero w wieku 23/24
    • tupp Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:12
      jakoś tak nie specjalnie kochliwa jestem:) Pierwsza poważna "miłość" w 2 klasie
      szkoły średniej... trwa do dzisiaj.
    • bertrada Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:23
      6 ;P
      Ale była to mocno jednostronna miłość, bo ja niestety nic do niego nie czułam.
      Do 3 klasy miałam oblubieńca a potem niestety on się wyprowadził i zapewne
      znalazł sobie inną, bo od tego momentu nie dał znaku życia. To znaczy dał, bo
      jest na NK i ma narzeczoną a może nawet już żonę. Muszę sprawdzić. ;D
      • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:28
        Heh, a ja w Mateuszu długo miałam fajnego kumpla :)
        • bertrada Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:39
          Właśnie sprawdziłam. Ma pierwsza miłość ma już żonę. Znaczy wszystko skończone i
          stracone na zawsze. ;D
          • baba_krk Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:41
            może kiedyś będzie z odzysku ;)))
            • bertrada Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:44
              Niezbyt atrakcyjny się zrobił, więc nie wiem, czy warto czekać. ;D
              • baba_krk Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:48
                następny młody zaniedbany? ;/
    • kitek_maly Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:31

Pierwszą odwzajemnioną miałam w wieku 19 lat. :-)
      Wcześniej sobie tylko wzdychałam do wielu wieeeelu panów.
      • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:34
        Ale to właśnie tę miłość nazywasz pierwszą?
        Bo ja w sumie taka durna jestem, że ja to miano "pierwszej miłości", co jakiś
        czas przenoszę...w myśl zasady: przepraszam starą miłość, że nową uważam za
        pierwszą :) Ale w sumie u mnie Matti zasługuje na to zaszczytne miano :)
        • kitek_maly Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:36

No pierwsza miłość na tyle odwzajemniona, że to w ogóle można nazwać miłością.
          :-) Bo wcześniej z paroma kolegami niby jakieś przyciąganie było, ale byliśmy
          takimi gówniarzami, że jedno drugiego się wstydziło. I nic z tego nie wyszło
          nigdy. Ja w ogóle jakoś późno dojrzałam do tych spraw. :-)
          • liisa.valo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:38
            Ja też :)
        • stedo Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 00:51
          No bo jak śpiewała już, no kto, no kto... Santor of kors:
          Każda miłość jest pierwsza, najgorętsza, najszczersza
          Wszystkie inne usuwa w cień
          Każda miłość jest siłą, która burzy co było,
          zanim nastał dzisiejszy dzień....
    • thank_you Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 01:44
      20. W dwóch na raz:-((((((((((((((
    • 2szarozielone Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 09:09
      "I nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia
      pierwszą" :)

Pierwszy chłopak - miłość wzajemna - 14 lat.
      Drugi - chyba największa miłość w życiu - 17 lat.
      Trzeci - 20 lat.
      Czwarta milość - pierwsza nieodwzajemniona - 23 lata.
      Piąta - wzajemna, choć porypana - 24 lata.

Spodziewam się kolejnej miłości w wieku 27 lat ;)
    • karka831 Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 09:17
      Pierwszy chłopak, wielka miłość - lat 13. Trzymanie się za ręce, romantyczne
      spacery i pierwszy pocałunek. Pół roku 'chodziliśmy', póki nie zamienił mnie na
      ... motor. ;/ ;P
    • sundry Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 09:43
      10,na koloniach.Ale to raczej zauroczenie było.
      • sundry Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 10:31
        Właśnie znalazłam go na Naszej-Klasie,jest strażakiem i ratownikiem medycznym i
        ma zakola:/jak miał 12,to był lepszy:/
    • 8n Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 09:59
      jak mialam 15 lat to mialam pierwszego chlopaka, ktoremu mowilam ze go kocham i myslalam ze to milosc.

a jak mialam 17 to mialam takiego co go kochałam szalenie i chcialam byc jego zona i mielismy imie dla dziecka, ale okazal sie chujem, co mnie dziecko wykorzystywal.

a potem to juz nikomu nie powiedzialam ze kocham, bo sie boje.

• kontik_71 5 klasa podstawowki 18.09.08, 10:35
      ehhh Violetka nie chciala mnie :(
    • cytrynka_ltd Re: Ile lat mieliście,kiedy "pierwsza miłość" si 18.09.08, 20:32
      Zależy jaka?:)
      Pierwsza, która zwykle i normalną drogą dojrzewania zwykle jest platoniczna.
      Moja pierwsza miłość od podstawówki i na pewno wzajemna trwała przez kilkanaście
      lat.
      Gdzieś tam ciągle w nas tkwiła, aż nie prysła, jak bańka mydlana rozbita o
      drobną rozbieżność gustów, kiedy po latach spotkaliśmy się:)))
      Ale, on wciąż tak naprawdę nie dojrzał w życiu.
      Szuka wciąż jakiegoś swojego ideału. Albo, zwiększyły się jego wymagania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka