wilowka 14.10.08, 16:50 Mrożonego bobiku sobie nagotowałam. Wcześniej zjadłam loda kokosowo - czekoladowego, miskę popcornu z Vegetą i 2 gruszki. Chciałabym być w ciąży. Kreatywność żywieniowa by mi pewnie wzrosła ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demonii.larua Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 16:52 Heh :) Ja lubiłam być w ciąży, ale tylko czasem :D <myśli> nieee... już bym nie chciała być :D Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 16:53 Ej, ja też :) Tylko tatusia nie mam dla mojego maleństwa. A wrąbałam właśnie ziemniaki z serem smażone, duuuuuuużo i zaraz umrę. Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 16:55 Jakie ziemniaki z serem smażone?? Opowiadaj! Bo ja mam w pracy dużo ziemniaków to bym sobie jutro zrobiła Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:01 To jest świetne żarcie, a niewiele roboty trzeba. Obierasz ziemniaki, jakieś 5 większych, gotujesz, nawet rozgotować możesz. Potem rozduszasz je w garnku, wsypujesz dużo pieprzu i przyprawy albo zioła, jakie lubisz. Ja daję pieprz, koperek. Możesz dac bułkę tartą, to się zasmaży na brązowo. Na patelni rozgrzewasz masło, wrzucasz te rozdukane kartofle, jak się podsmażą, nakładasz ser w plasterkach cienkich, najlepszy jakiś taki ostry. I czekasz aż się rozpuści, wtedy memłasz, żeby ten ser zlepił ziemniaki. I na talerz, możesz dać ketchup i zjadasz. Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:04 To w Poznaniu jednak mówią ziemniaki, a nie pyry? :> Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:06 Ja w Poznaniu tylko rezyduję. U mnie mówi się kartofle :D Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:09 Ale na pewno mówią rozdusić,nadusić :) W sensie zgniecenia, przyciśnięcia :))) Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:19 Rozduszać -czas teraźniejszy Rozdukać- czas przeszły :D Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:20 Rozdusić się mówi u mnie. Na Kaszebach. Odpowiedz Link
stedo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:24 A napisałaś "rozdukane", to przeca od "rozdukać"?;)) P.S. Zajrzyj do wczorajszego wątku o diecie a grupa krwi.Napisałam Ci o tym czynniku. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:28 Tak, ale rozdukane w znaczeniu rozbić :) U mnie się mówi "duknąć kogoś" = uderzyć kogoś :) A tam juz zaglądam :) Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:13 Aktualnie bób sie skończył więc idę po trzecią gruszkę.:) Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:21 od bobu i gruszki to ja sie robie, powiedzmy, odrzutowa ;-) Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:28 Jaka się ja robię,to się okaże. Ale sądzę, znając mój organizm, że abym ja się odrzutową stała musiałabym się nażreć trotylu i popić maślanką. Póki co udaję się do kuchni w celu wygrzebania zagrzebanych cukierków musujących z Tesco (raj w pyszczku za 89 groszy :) ) Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:38 > Jaka się ja robię,to się okaże. Ale sądzę, znając mój organizm, że abym ja się > odrzutową stała musiałabym się nażreć trotylu i popić maślanką. Fajnie masz ;-) Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:45 > > Jaka się ja robię,to się okaże. Ale sądzę, znając mój organizm, że abym j > a się > > odrzutową stała musiałabym się nażreć trotylu i popić maślanką. > > Fajnie masz ;-) Niekoniecznie. Niewrażliwy układ trawienny to tez problem... (tak mi sie przypomniał wątek Liiski o kupie... ;D ) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:50 Zostaw moją kupę już w spokoju, hę? Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:55 Liiska, no nie mogę spośród wszystkich wątków w których się udzielałam, ten utkwił mi w pamięci na wieki :P P.S> A poza tym to nie była Twoja kupa, tylko nasza, wspólna, Ty ją tylko zrobiłaś ;)) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 18:03 wilowka napisała: > Liiska, no nie mogę spośród wszystkich wątków w których się udzielałam, ten > utkwił mi w pamięci na wieki :P Cieszę się, że się ludziom z kupą kojarzę :) > P.S. A poza tym to nie była Twoja kupa, tylko nasza, wspólna, Ty ją tylko zrobiłaś ;)) Tak, to była kupa całego FK. Tak jak moje i Valo dzieci nie będą tylko moje, ja je tylko urodzę, tak i kupa była... społeczna. Odpowiedz Link
wilowka Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 18:15 liisa.valo napisała: > wilowka napisała: > > > Liiska, no nie mogę spośród wszystkich wątków w których się udzielałam, t > en > > utkwił mi w pamięci na wieki :P > > Cieszę się, że się ludziom z kupą kojarzę :) Oj widzę, że wirus na forum jeszcze chyba nie wywietrzał całkiem. Niniejszym zaznaczam, że napisałam, że to WĄTEK > > utkwił mi w pamięci na wieki A nie, że Ty mi się z kupą kojarzysz. > > P.S. A poza tym to nie była Twoja kupa, tylko nasza, wspólna, Ty ją tylko > zrobiłaś ;)) > > Tak, to była kupa całego FK. Tak jak moje i Valo dzieci nie będą tylko moje, ja > je tylko urodzę, tak i kupa była... społeczna. Pozwól, że poczęstuję Cię czekoladą. :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 18:21 Wilowa - jaki wirus? Proszszsz brac poprawkę na to, że MNIE się nie da obrazić :) tak szybko się mnie nie pozbędziecie. Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 18:26 lupa liisy? chyba mnie cos ominelo, ale sama nie wiem czy mam zalowac ;-) Odpowiedz Link
stedo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 19:14 Oj ominęło niewątpliwie;)) Ale jak masz dolegliwości żołądkowe to nie radzę szukać tego wątku bo Ci żołądek ze śmiechu wyskoczy;))Wątek stulecia, a jakie zaangażowanie społeczne wywołał!!;)) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 19:18 A jakbyś chciała znaleźć wątek jest na FK i nosi tytuł "Mam taki problem fizjologiczny", czy jakoś tak :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:22 Nieee :) Valonka jest mistrzynią słodkości, zapiekanek i tart. Na dania obiadowe to się nie nadaje. Ale może dla męża mego bym się nauczyła, chociaż on nie wygląda na takiego, dla którego jedzenie szczególnie istotne jest :D Odpowiedz Link
liisa.valo Patent Valonki: 14.10.08, 17:26 Deser Liisy i Ville: 20 dag ciemnej czekolady - jak najwięcej % kakao 10 dag masła 6 jajek ½ szklanki kremówki 1 – 2 łyżki cukru sól Czekoladę połamać, dodać masło i łyżkę wody, stopić w kąpieli wodnej. Dodać roztrzepane żółtka, wymieszać. Białka ubić z solą. Oddzielnie ubić kremówkę z cukrem. Pianę i śmietanę połączyć z czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Odpowiedz Link
wilowka Re: Patent Valonki: 14.10.08, 17:29 Mus czekoladowy? To ja sobie w weekend zrobię :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Patent Valonki: 14.10.08, 17:37 Ale jakiiiiiiiiiii mus :) Na fińskie długie jesienne wieczory :) Receptura by Liisa Valo. Gohąco polecam, jak mawia Pascal Bhodnicki. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 17:19 To studenckie żarcie jest. Idealnie jak się ma mało czasu i zero pieniędzy. Odpowiedz Link
thank_you Re: Chciałabym być w ciąży 14.10.08, 18:58 Ja właśnie wykonałam sprint po włoszczyznę i będę gotowała zupę grzybową:-))) A ja będę w ciąży. Za rok. Dokładnie w grudniu:D Odpowiedz Link