thank_you 05.11.08, 04:40 Oglądam sobie wieczór wyborczy...No i wygrał, wygrał. Mam nadzieję, że okaże się charyzmatycznym przywódcą. I mądrym. Piję wino - jego zdrowie :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thank_you Re: Obama 05.11.08, 07:49 Ja do końca miałam nadzieję. Niby nie mieszkam w USA, ale gdybym musiała, to zagłosowałabym na McCaina. Obama to jedna wielka niewiadoma. Poza tym Amerykanie chcieli zmian i właśnie je dostali. To tak jak u nas rok temu, pospolite ruszenie w trakcie wyborów ;-) Odpowiedz Link
karka831 Re: Obama 05.11.08, 08:50 Cieszę się, że wygrał. Właśnie się pokłóciłam z kolegą z pokoju, który jak się okazało jest zakamuflowanym rasistą. ;| Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Obama 05.11.08, 08:58 całe szczęście, że to już koniec tego cyrku :/ guuuzik mnie obchodzi kto wygrał ... nie ma to dla nas ( kraju ) większego znaczenia, na szczęście nie jesteśmy jednym ze stanów USA, chociaż sądząc po najważniejszych niusach w TVN Fakty lub Wiadomościach, niektórzy tego żałują .... Odpowiedz Link
staryigruby Re: Obama 05.11.08, 09:03 Znaczenie ma i to spore, to kwestia wizji jaką rolę mają odgrywać USA w świecie. Obecnie rola żandarma świata słabnie, co zaowocuje wkrótce konfliktami militarnymi. Co do Obamy....no mam wątpliwości, on obiecał wiecej niż wynosi budżet USA biorąc pod uwagę nawet przyszłe rezerwy na potencjalne dochody :)))) Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Obama 05.11.08, 09:10 mnie - chłopa z Podlasia - interesi tylko tyle, coby sie kury nieśli i krowy mleko dawali .... Odpowiedz Link
staryigruby Re: Obama 05.11.08, 09:13 To jak strusia, którego interesuje, czy piasek w tym miejscu sypki...:D Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Obama 05.11.08, 09:19 Wygrał. Thank_ you, to było landslide victory ;) Odpowiedz Link
simon_r Odstrzelą go... 05.11.08, 09:33 a Hameryce jest jednak mnóstwo rasistów, którzy nie pogodzą się z faktem, że ma rządzić nimi murzyn. Moim skromnym zdaniem dość szybko dojedzie do jakiegoś zamachu na Baraka a potem to różnie może się potoczyć... Odpowiedz Link
thank_you Re: Odstrzelą go... 05.11.08, 09:41 Równie dobrze można powiedzieć, że czarni są rasistami, bo zagłosowali na Murzyna właśnie przez kolor skóry. Odpowiedz Link
thank_you Re: Odstrzelą go... 05.11.08, 09:46 Kurna, czemu tu nie ma edycji postów? Miało być: przez wzgląd na kolor skóry :D Przez skórę ciężko głosować. Chyba :-) Ja nie próbowałam :-) Odpowiedz Link
simon_r Re: Odstrzelą go... 05.11.08, 10:26 To, że czarni są rasistami i że wykorzystują na max polityczną poprawność to raczej nie ulega wątpliwości.... Natomiast co ma Twoje stwierdzenie do tezy przeze mnie postawionej o rychłym odstrzeleniu Obamy??? Odpowiedz Link
thank_you Re: Odstrzelą go... 05.11.08, 10:40 Bo pisałeś o białych rasistach :-) Czułam obowiązek napisania również o czarnych rasistach. A, i zgadzam się z Twoją tezą o odstrzeleniu. Nie, że tego mu życzę, tylko to jest... logiczne ;-/ Odpowiedz Link
thank_you Re: Odstrzelą go... 05.11.08, 10:43 Tak jak śpiewał Kazik? "On był Afroamerykaninem"? :D Odpowiedz Link
asqe Re: Odstrzelą go... 05.11.08, 10:54 w jezyku polskim funkcjomuje chyba jeszcze wyraz mulat na okreslenie osoby , ktorej jeden z rtodzicow jest czarny a drugi bialy. pochodzenie i wydzwiek wyrazu jest jednak negatywny. tutaj funkcjonuje okreslenie: mixed race. ale ja wlasnie slucham audycji na lbc i teraz sie tam sluchacze spieraja czy on czarny czy jaki i nawet boba m. w to juz zaplatali (no bo jego ojciec byl bialy) i tak mi sie troche smiac chce:) jedank nie wierze, ze obama wygralby te wybory, gdyby byl po prostu zwyczajnie czarny/murzynem Odpowiedz Link
nuova Re: Wiecie ile Obama ma... 05.11.08, 10:42 aaaaaaa skąd wiesz, ze ma oba, Borok? ;)) Odpowiedz Link
simon_r Re: Wiecie ile Obama ma... 05.11.08, 10:58 Ja nie wiem... ja postawiłem znak zapytania. To TY odpowiedziałaś TAK więc skądyś musisz wiedzieć. Odpowiedz Link
chicot Re: Obama 05.11.08, 14:49 Ciekawe, jakby został nazwany przez Renatę Pegeer? Barana Onana? Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: Obama 05.11.08, 16:46 chichot historii:-) nie wzbudza mojego zaufania. nie dlatego ze jest mulatem ale dlatego ze nie wiadomo co naprawde mysli zobaczymy czy ich Tyminski sie wykaze, a ma i bedzie mial spore problemy Odpowiedz Link