tygrysio_misio 28.12.08, 19:58 www.wykop.pl/ramka/126439/dlaczego-obama-moze-zalegalizowac-marihuane aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ravenheart1 Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 21:17 mam nadzieję że w PL nigdy do tego nie dojdzie :) Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 21:51 zalegalizować marychę ? a w jaki sposób można legalnie posiadać towar, którego nie można legalnie kupić ani wyprodukować ? a może zalegalizujmy produkcję i kolportaż ... niech hurtownicy i dilerzy płacą podatku zusy, srusy i inne opłaty .... jakoś nie wyobrażam sobie tego Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 21:56 to jest proste...tak samo przeciez zrobiono w USA z alkoholem ;] Odpowiedz Link
llatarnik Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 22:02 Nie wiem czy np w Holandii można prowadzić samochód po zapaleniu zielska. Jeżeli nie, to zalegalizowanie maryśki nic praktycznie nie daje, bo po jednorazowym jej zajaraniu, obecność marihuany jest wykrywana przez testy do 28 dni. pl.youtube.com/watch?v=HCQeHkR4fwI Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 22:08 na logike rzecz biorac...gdyby tak naprawde bylo... to liczba mlodziezy wlapanej na jezdzie "pod wplywem" byla by zatrwazajaca... a nie jest,az tak bardzo Odpowiedz Link
llatarnik Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 22:14 Ponieważ drug testerów jest mało z alkomatów mnóstwo. Gdy zielsko zalegalizują, sytuacja się diametralnie zmieni i miłośnicy chillowania będą przeklinać dzień, w którym maryśkę zalegalizowano... Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 22:17 a czy w USA po zniesieniu profibicji spozycie wzroslo? a czy w Holandii po zniesieniu delegalizacji wspozycie wzroslo? nie: jedyne co sie zmienilo, to wplywy roznego typu nielegalnych filrm i posrednikow Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 22:31 a ja mówilam, że nie lubie usypiającego pochwalstwa.. owle tak zwana "napierdalanke forumowa" ;] Odpowiedz Link
llatarnik Re: Angielski...pomocy 28.12.08, 22:51 'spożycie' wzrośnie, aczkolwiek nieznacznie. Nie tu jest problem. Alkohol jest wydalany z organizmu w miarę szybko a jak już wspomniałem, gandzia jest wykrywana w moczu nawet 28 dni po zajaraniu. W razie nawet drobnego wypadku drogowego taki test zrobią. Nie dziwię się, ponieważ zielskiem można się przecież porządnie nabuzować i nie każdy wie czy powinien wtedy siadać za kierownicę, czy też nie. Wyjściem byłoby wprowadzenie jakichś dopuszczalnych dawek stężenia, ale jak znam życie, to miną dziesięciolecia, zanim na to wpadną. Odpowiedz Link
c21h26o2 Re: Angielski...pomocy 29.12.08, 15:23 Naukowcy hiszpańscy brytyjscy indyjscy i niemieccy mają wystarczającą wiedzę na temat THC ,że mogli by zrobić kopiące lizaki dla niemowląt z thc jeśli takowe byly by w zapotrzebowaniu(hipotetycznie)I lizak były by tak bezpieczne jak teraz wszystkie półprodukty.Problem w tym ,że póki istnieje lobby blokujące dekryminalizacje(bo o to tu chodzi) póty w wiekszości krajów będzie to "nasienie zła".Ameryka zkryminalizowała uprawę i spożywanie w 1937 i teraz powinni ją zdekryminalizować! Najwyższy czas!! Odpowiedz Link
llatarnik Re: Angielski...pomocy 30.12.08, 02:16 Myślę, że zamiast pisać nic nie wnoszące do dyskusji peany pochwalne, dobrze byłoby sprawdzić jak w Holandii rozwiązano problem prowadzenia samochodu po zielsku. Jak to wygląda w praktyce? Jakie są za to kary, czy robią tam drug testy kierowcom np po drobnej stłuczce, itd. Mi się nie chce sprawdzać, chociaż wiem, że to by dużo wniosło do dyskusji. Leniwy jestem... Odpowiedz Link