milleniusz 26.02.09, 19:48 A liczbą jego było czterdzieści i cztery. Kto wie czyja to liczba? :] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 19:56 razzmatazzy napisała: > Twój numer buta ;) Nie, strzelaj dalej. :) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:51 > No nie mów, że Twoje IQ? :DD Nieee. No rozczarowujecie mnie. To z dzisiejszych newsów. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:05 Dzisiaj jestem tabula rasa jeśli chodzi o newsy. Myślałam, że to lanserski wątek ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:17 razzmatazzy napisała: > Dzisiaj jestem tabula rasa jeśli chodzi o newsy. Myślałam, że to lanserski > wątek ;) Jak każdy. Ale ten dotyczył naszego dobroczyńcy, który uzbierał tyle milionów. Dopuściłem się drobnej manipulacji, gdyż albowiem zamiast "i" powinen być przecinek, ale wtedy mniej literacko by się kojarzyło. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:20 Już doczytała, no i fajnie, że tyle zebrał :) Licencia poetica pozwala na takie manipulacje, gorzej gdybyś był księgowym ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:25 razzmatazzy napisała: > Już doczytała, no i fajnie, że tyle zebrał :) Fajnie. I tak ładnie, mesjańsko się ta cyfra kojarzy. Cód, miód, malina. I oprócz tego, że sobie kpię, to też się cieszę, spoko. :D > Licencia poetica pozwala na takie manipulacje, gorzej gdybyś był księgowym ;) O, kreatywni księgowi mają największe wzięcie. Fakt, że czasem trzeba swoje odsiedzieć, ale nie ma nic za darmo. Gdzie lody się kręci tam pustym dzbanem i Salamon nie zaspokoi (dłużników). Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:28 milleniusz napisał: > Fajnie. I tak ładnie, mesjańsko się ta cyfra kojarzy. Cód, miód, malina. I > oprócz tego, że sobie kpię, to też się cieszę, spoko. :D Oki :) > Gdzie lody się kręci tam pustym dzbanem i > Salamon nie zaspokoi (dłużników). Nie mów o lodach, bo jestem na diecie! Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:32 > Nie mów o lodach, bo jestem na diecie! Ale dawno nie jadłem w sumie. Nie kupuję, bo zawsze się obawiam, że się rozkleją w tych okropnych kolejkach do kas. Ja chcę loda! Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:34 milleniusz napisał: > > Ja chcę loda! McMille, ale może trochę bardziej subtelnie? :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:35 > > Ja chcę loda! > McMille, ale może trochę bardziej subtelnie? :D Tu jest forum! Tu albo się je, albo się jest jedzonym. :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:36 Aha, czyli skoro ja chwilowo nie jem, to zostanę pożarta? :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:41 razzmatazzy napisała: > Aha, czyli skoro ja chwilowo nie jem, to zostanę pożarta? :D Na to wychodzi. A ja wciąż chcę loda! :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:44 To chociaż pograj wstępnie, może ktoś się zdecyduje :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:48 razzmatazzy napisała: > To chociaż pograj wstępnie, może ktoś się zdecyduje :D Nie no, zasady i konwenanse to ja znam. Ale nigdzie nie powiedziałem, że chce mi się ich używać. Zresztą, tu jest forum, nie Wersal. :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:51 Dziś jesteś maczo? To jakaś zmiana imidżu na wiosnę? ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:54 razzmatazzy napisała: > Dziś jesteś maczo? To jakaś zmiana imidżu na wiosnę? ;) Co chwilę zmieniam. Tylko każdy z nich jest jakiś pyskaty strasznie. Jak mi się uda przepoczwarzyć w baranka, to ogłoszę święto. Ale baranka to szybko wilki by zagryzły. I wilczyce. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:56 Coś się nie możesz zdecydować. Człowiek barankowi wilkiem, nie da się ukryć ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:28 razzmatazzy napisała: > Coś się nie możesz zdecydować. Czasem. :) > Człowiek barankowi wilkiem, nie da się ukryć ;) Wilczycą... :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:41 razzmatazzy napisała: > A próbowałeś kiedyś? :D No najwyraźniej nie. Chyba mi się wydawało. :P Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:46 razzmatazzy napisała: > Nie trać nadziei :P Podobno ona umiera ostatnia. Ale to znaczy, że już jakiś czas nie żyję. :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:51 razzmatazzy napisała: > Mam reanimować? :D Usta - usta? Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:56 Myślałam o defibrylatorze, żeby trochę podgrzać atmosferę ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:58 razzmatazzy napisała: > Myślałam o defibrylatorze, żeby trochę podgrzać atmosferę ;) A nie, to w takim razie ja się sam zreanimuję. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:02 Jak Bond? Bo ustami sam to chyba nie dasz rady ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:09 razzmatazzy napisała: > Jak Bond? Bo ustami sam to chyba nie dasz rady ;) Do lustra? Nie dam rady? Albo z taką gumową lalą, w szkole średniej mieliśmy taką i trzeba było ją dmuchać. Ale z nią to chyba nie, bo dość pasywna była. Więc do lustra! Oczywiście, że dam radę. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:12 Ty to jednak jesteś forumowym ekshibicjonistą - przyznajesz się do dmuchania gumowej lali w szkole średniej! :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:19 razzmatazzy napisała: > Ty to jednak jesteś forumowym ekshibicjonistą - przyznajesz się do dmuchania > gumowej lali w szkole średniej! :D No. Co więcej, to było obowiązkowe, a jak się ją dobrze nadmuchało i wymasowało, to kwiliła że już można przestać. Ale wolę naturalne. :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:24 To było jakieś liceum profilowane? :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:28 razzmatazzy napisała: > To było jakieś liceum profilowane? :D A i owszem, ale nie o takim profilu jak myślisz. Normalne zajęcia z Przysposobienia Obronnego. Rzucaliśmy też granatami chyba (niestety bez nadzienia, więc nie wybuchały). Ale dmuchanie lali było najzabawniejsze w sumie. :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:31 Jak granatami to chyba ogrodnicze? :D (drzewko się zepsuło w tym wątku :/ ) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:34 > (drzewko się zepsuło w tym wątku :/ ) Nie, nasyciło się po prostu i nie odbija dalej w prawo. A że się przeplotło - bo to są dwie różne gałązki w których dyskutujemy. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:36 No wiem, ale głupio to wygląda. :/ Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:40 razzmatazzy napisała: > No wiem, ale głupio to wygląda. :/ Zapłaczmy nad tym. :P Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:20 razzmatazzy napisała: > I nie groź mi w tamtym wątku! :P Jak mi nie odpowiesz to Ci zrobię akcję podnoszenia wartości merytorycznej. Ona będzie raczej nieskuteczna, ale za to widowiskowa. :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:25 O nie, nie ugnę się przed szantażem. Możesz sobie liczyć :P Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:27 razzmatazzy napisała: > O nie, nie ugnę się przed szantażem. Możesz sobie liczyć :P Dobra, pójdźmy na kompromis. Odpisz mi cokolwiek - na przykład "odpieprz się", tym sposobem ja zachowam twarz, a owca będzie cała. I nie będzie Ci musiała zrobić bałaganu w wątku. Owca, baranek, czy tam wilk, już się gubię. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:29 Według życzenia - <zmysłowym szeptem>: odpieprz się!!! :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:32 > Według życzenia - <zmysłowym szeptem>: odpieprz się!!! :D Ale tam. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:34 NIE. Zepsułeś mi wątek, jak już ma ponad 100 to się do niczego nie nadaje :( Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:44 > Zepsułeś mi wątek, jak już ma ponad 100 to się do niczego nie nadaje :( Podałem Ci receptę jak to rozwiązać. Możesz mi podziękować. TAM. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:46 Mój drogi - tą samą receptę dostałam już od Ineski, nawet w lepszej wersji, bo na 300 postów, więc nic z tego :)) Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:47 razzmatazzy napisała: > Mój drogi - tą samą receptę dostałam już od Ineski, nawet w lepszej wersji, bo > na 300 postów, więc nic z tego :)) Nie, właśnie moja jest lepsza, bo 200 to rozsądny kompromis (300 już się za długo wyświetla). Ale widzę, że Ty nie lubisz kompromisów. Nie będę z Tobą negocjował więc! :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:50 Bo ja nie negocjuję z szantażystami! Teraz się nie wybielaj! Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:52 razzmatazzy napisała: > Bo ja nie negocjuję z szantażystami! Teraz się nie wybielaj! To nie był żaden szantaż. A tak co uzyskasz? Ani ja nie odzyskam twarzy, ani Ty wątku. Widzisz, a gdybyśmy od początku rozmawiali jak ludzie rozumni, to można by tego uniknąć. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:53 Zmieniłam ustawienia wątku i jesteś na topie. Ale to chwilowe :D Lepiej wątek jeden stracić niż twarz, tak mi się wydaje ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:54 razzmatazzy napisała: > Zmieniłam ustawienia wątku i jesteś na topie. Ale to chwilowe :D Zmień sobie, żeby Ci się wyświetlało 200, mówię Ci. > Lepiej wątek jeden stracić niż twarz, tak mi się wydaje ;) Iii. To maska. Jedna z wielu. Założę sobie inną, nawet lepszą, bo mniej uciążliwą dla otoczenia. :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 26.02.09, 23:57 milleniusz napisał: > Zmień sobie, żeby Ci się wyświetlało 200, mówię Ci. Przetestuję obie wersje. > > Iii. To maska. Jedna z wielu. Założę sobie inną, nawet lepszą, bo mniej > uciążliwą dla otoczenia. :D Np. Milleniusz2 :D O, i ustąpiłeś w tamtym wątku - czyli potrafisz (ja nie :) Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 26.02.09, 23:58 > Np. Milleniusz2 :D Nie, nie. Milleniusz jest jeden. Ogłoszę, że od teraz jestem słodki i miły. Albo coś. Tak naprawdę robiłem to już wielokrotnie. :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 27.02.09, 00:02 razzmatazzy napisała: > Masz rację, to już było. Nuuuuuda! :P Dobra, czas zamykać ten panel dyskusyjny, bo się zbliżamy do Twojej magicznej liczby. Zresztą, i tak chyba piszesz nie na temat. :P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 27.02.09, 00:06 milleniusz napisał: > Zresztą, i tak chyba piszesz nie na temat. :P Późno już,m to i literówki robisz: powinno być 'piszę' :P Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 27.02.09, 00:07 > > Zresztą, i tak chyba piszesz nie na temat. :P > > Późno już,m to i literówki robisz: powinno być 'piszę' :P No. A komu kocioł przyganiał w tym znanym przysłowiu? :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: PS 27.02.09, 00:20 Dobiję Ci wątek do 100 i zmykam :) Miłych snów o lalach :DD Odpowiedz Link
milleniusz Re: PS 27.02.09, 00:41 razzmatazzy napisała: > Dobiję Ci wątek do 100 i zmykam :) > Miłych snów o lalach :DD Zrobiło się 101, ktoś jeszcze się wkradł, zaraz sprawdzę, czy się nada do trójkąta. :D Oraz kolorowych. :P Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:16 Czterdzieści i cztery, coś koło tego mam pustych butelek pod zlewem. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:20 Uff... można na Ciebie liczyć - nie jestem najgorsza ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:25 Dużo pustych butelek to na tym forum norma, ja też nie jestem najgorszy. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:27 To kto posiada obecnie żółtą koszulkę lidera? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:30 Dobre pytanie, trzeba Bertę poprosić o wątek alkoholowy z sondą, kto, ile, co, jak często itp. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 20:33 Prawda nas wyzwoli ;) O właśnie, przypomniałeś mi, że miałam zagłosować! Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:03 qw994 napisała: > Legionu? :) No nie, nie. :) Odpowiedz Link
qw994 Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:06 Ha, ha, pomyliło mi się z tym: pl.wikipedia.org/wiki/Legion_(posta%C4%87_biblijna) Ponoć to pierwszy przypadek opisanej osobowości wielorakiej :) Odpowiedz Link
lounger Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:01 Ja myślałam że tak patriotycznie o nasz kochany naród Ci chodzi i naszych kochanych romantycznych ... Z drugiej strony Owsiaka można pod to podciągnąć też. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:05 lounger napisała: > Z drugiej strony Owsiaka można pod to podciągnąć też. O, oczywiście, że Owsiaka można. Juruś nasz! Czterdzieści zebrał milionów, przecinek cztery. :) Możesz sobie wybrać nagrodę, ale jakąś symboliczną, bo kryzys jest i tak dalej. Wiesz, rozumiesz. :] Odpowiedz Link
lounger Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:07 W takim razie poprzestanę na funduszu remontowym - jeśli kryzys to nowe M sobie daruję. Może być? Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:26 lounger napisała: > W takim razie poprzestanę na funduszu remontowym - jeśli kryzys to > nowe M sobie daruję. Może być? A coś bardziej symoblicznego? Jak na przykład prawie nieużywany znaczek pocztowy z wizerunkiem królowej brytyjskiej Elżbiety chyba drugiej? Odpowiedz Link
lounger Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:37 Ale z której strony to "prawie"? I czy królowa posiada pieczątkę zamiast korony? Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:45 lounger napisała: > Ale z której strony to "prawie"? I czy królowa posiada pieczątkę > zamiast korony? No z obu. Z jednej jest trochę używany klej (być może obśliniony, ale to nie wiem), a z drugiej jest trochę jakby pieczątka, takie falki, ale nie na wszystkich. A koronę ma na każdym. Nawiasem mówiąc jakiś czas temu widziałem reportaż chyba w National Geographic o tym jak było robione zdjęcie do tego znaczka. To jakiś najsłynniejszy profil, czy coś, ma z 50 lat. Znaczy nie sam znaczek, których zresztą mam trochę - one po prostu od tego czasu się nie zmieniły, tylko nominały (literkowe takie) i kolory się zmieniają. Odpowiedz Link
lounger Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:57 milleniusz napisał: > być może obśliniony, miejmy nadzieję że nadawca używał tej maszynerii do moczenia znaczków ;) > To jakiś najsłynniejszy profil, > czy coś, ma z 50 lat czyli i wartość sentymentalna i materialna ( w zamyśle kiedyś) jest Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:28 O, to ten: > czyli i wartość sentymentalna i materialna ( w zamyśle kiedyś) jest Wartość sentymalną ewentualnie do zawartość kopert możnaby odnieść. Ale one już dość stare są. A wartości materialnej nie mają żadnej (bo są niedość stare jednak). :) Odpowiedz Link
lounger Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:33 Kiedyś jednak będą dość stare - to będzie spadek po mnie dla mych pra pra pra. I w ten oto sposób majętni będą. Sentymentalne koperty zostawię w spokoju - nie mieszam się do wspomnień. Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 21:40 www.bankier.pl/wiadomosc/Robert-Gwiazdowski-A-imie-jego-czterdziesci-i-cztery-1895132.html Odpowiedz Link
funny_game Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:05 milleniusz napisał: > A liczbą jego było czterdzieści i cztery. Kto wie czyja to liczba? :] Kalibra. Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:16 funny_game napisała: > milleniusz napisał: > > > A liczbą jego było czterdzieści i cztery. Kto wie czyja to > liczba? :] > > Kalibra. O! Dobrze gada! Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:30 > > Kalibra. > O! Dobrze gada! Niedobrze, niedobrze, ani koliber, ani tamto, no, to tamto. :P Odpowiedz Link
funny_game Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:41 Dywizjon 44. Rudy 44. 44 pancernych. Rambo 44. Alibaba i 44 rozbójników. Baśnie 44 i jednej nocy. Alternatywy 44. Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:42 funny_game napisała: > Dywizjon 44. > Rudy 44. > 44 pancernych. > Rambo 44. > Alibaba i 44 rozbójników. > Baśnie 44 i jednej nocy. > Alternatywy 44. zapomniałaś jeszcze "Moda na sukces" odcienk 44 do potęgi 44-tej ;) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:42 W tym wątku już padła prawidłowa odpowiedź. Rozwiń se. :P Odpowiedz Link
lounger Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:45 milleniusz napisał: > W tym wątku już padła prawidłowa odpowiedź. Rozwiń se. :P Nawet nagroda główna padła ;) Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:45 milleniusz napisał: > W tym wątku już padła prawidłowa odpowiedź. Rozwiń se. :P Owsiak. Phi. Też mi temat na wątek :PPP Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:50 > Owsiak. Phi. Też mi temat na wątek :PPP Dlatego spokojnie możemy się skupić na innych wersjach. Podoba mi się koncepcja odcinka Mody na sukces numer 44^44, zaraz niech policzę... Mam. W pewnym przybliżeniu to jest odcinek 2,0507738235606100536452056091724e+72. Nie mam siły by przeliczyć to na "sezony", ale to chyba nie za kadencji naszego gatunku wyświetlą. Nawet zdecydowanie nie. Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 22:55 milleniusz napisał: > Nie mam siły by przeliczyć to na "sezony", ale to chyba nie za > kadencji naszego gatunku wyświetlą. Nawet zdecydowanie nie. trzeba by zadzwonić do Charliego Eppesa, pewnie by to w pamięci wyliczył ;) Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:13 obliczyłam, że ten odcinek pokażą w sobotę :D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:21 i.nes napisała: > obliczyłam, że ten odcinek pokażą w sobotę :D Ej, niezła jesteś. Szacun. :D Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:22 milleniusz napisał: > i.nes napisała: > > > obliczyłam, że ten odcinek pokażą w sobotę :D > > Ej, niezła jesteś. Szacun. :D no ba! :D Odpowiedz Link
i.nes Re: Czterdzieści i cztery 26.02.09, 23:27 lounger napisała: > Królewna śnieżka i 44 krasnoludków uch, ciężkie życie musiała mieć laska ;D Odpowiedz Link
whereisnemo Re: Czterdzieści i cztery 27.02.09, 00:32 milleniusz napisał: > A liczbą jego było czterdzieści i cztery. Kto wie czyja to liczba? :] Zapamiętałem, bo to mój imiennik:) Mickiewicz jak nic:) Chociaż, z tego co pamiętam, to jest to zapisanie imienia w jakiś tam sposób (hebrajski czy ki kij:) i to na dodatek od tyłu, gdzie samogłoski się jakoś nie liczą. Odpowiedz Link