puszysta_gimnazjalistka 09.04.09, 12:13 studio.wp.pl/i,Warto-ustapic-miejsca,mid,530697,wideo.html?ticaid=17d1c&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gate.of.delirium A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 12:15 puszysta_gimnazjalistka napisał: Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 12:21 W piętrowym autobusie podłoga powinna być szklana. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 12:37 A mnie to zainteresowało. studio.wp.pl/wideo.html?title=Dlatego+warto+zapina%C4%87+pasy&mid=516265 Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 12:44 Nie przepadam za widokiem pękających żeber. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 13:27 Wiem. Ale ja dzięki twojej mimowolnej podpowiedzi, zobaczyłam, jak to jest. I raczej już będę miała na uwadze. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 13:50 Szczerze? - różnie. Jak mi zależało na wyglądzie, to czasem nie. Ale jak się stuknęłam, to miałam :) I żyję :) Ale pasy bardzo brzydko odciskają siniaki na klatce piersiowej. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 13:54 Kolega wiózł koleżankę, która uporczywie odmawiała zapięcia pasów. Zdenerwił się i przy małej (ok. 40 km/h) prędkości zrobił awaryjne hamowanie. Koleżanka rozbiła sobie nos. Od tej pory po wejściu do auta od razu zapina pasy. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:01 Nie, to nie tak. Ja zapinam. Ale z domu do pracy mam w sumie może 15 minut samochodem, więc czasem przyznaję się, ze zapomnę, albo nie robię tego celowo, bo pogniotę. No wiem, idiotyzm. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:05 Masz jedno życie. Od Ciebie zależy czy będziesz się nim cieszyć, czy je przeklinać. I jak długo. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:08 Nie, no nie mam nic na obronę. naprawdę zapinam, ale zdarzają się dni, że tego nie robię. Nie robiłam! - naprawdę pierwszy raz w życiu widziałam taki spot. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:11 To ja jeszcze z innej strony spróbuję Cię przekonać, żebyś zapinała: Dałaś się poznać, jako osoba z dużymi zasobami empatii. Zastanów się więc, kogo chcesz obciążyć opieką nad sobą, kiedy w czasie wypadku gruchnie Ci kręgosłup i w najlepszym razie przykuje do wózka? Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:15 Lupus, uwierz, zapinam, ale uczciwie mówiąc, nie mogę powiedzieć, że robiłam to w 100%przypadków kierowania samochedem A co kręgosłupa to wiem, bo znam to z autopsji :) I już nie będę :) - możesz być święcie pewnym. :) Odpowiedz Link
thank_you Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:01 Ja mam taki tik, pierwsze co robię po wejściu do samochodu, to jest właśnie zapięcie pasów. Mam kolegę strażaka...naopowiadał mi co nieco ;/ Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:04 Ja też mam taki tik. Pracuję w Pogotowiu :/ Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:06 Nie, no z mojej strony idiotyzm. Nic dodać, nic ująć. A jeżdżę szybko. Właśnie oglądnęłam te twoje lupus. Z przyzwyczajeń to nie wiedzieć czemu, od zawsze zapalam światło. Zawsze jeździłam na włączonym, naprawdę zawsze, nawet jeszcze w moim pierwszym maluchu. Odpowiedz Link
thank_you Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:07 A :-( No ale przyznaj, bywają takie sytuacje, że niezapięte pasy ratują ludzkie życie. Byłam świadkiem takiego wypadku, że dwójka przypiętych pasami ludzi zginęła na miejscu, a dzieciak nieprzypięty pasami wyleciał przez okno i wylądował w rowie po drugiej stronie ulicy. Z tego co później czytałam w gazetach nic mu się nie stało. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:13 Mój tata ma z kolei takie zaświadczenie od lekarza, że nie powinien zapinac pasów ze względu na serce. Zapina jednak mimo to zawsze. Ja jakos bardzo mocno wierzę w poduszki powietrzne. Zawsze sądzę, ze mnie uratują w razie czego. Moja najczęstsza trasa to "jedynka", a to jest w zasadzie trasa śmierci. Między Toruniem a Łodzią jest to jedno pasmo stojących krzyży lub palących się zniczy. Wczoraj mijałam wypadek, kompletnie zgniecione auto - chyba w drzewo, a obok motor. Nie wiem, czy ktoś zginął, ale nawet nie wyobrażam sobie, jak można wyjść cało z takich zgliszczy. A motocyklista przecie jeszcze bardziej narażony.... Był już późna noc. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:15 Poduszki są dobre do miejskich prędkości czyli puknięć na skrzyżowaniach. Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:19 120 nie przekraczam bo się boję, no chyba że wyprzedzam, ale to są raczej sekundy. niżej 90 nie schodzę. to chyba nie jest szybkość, by zabić przy poduszkach? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:22 Żaden problem aby zginąć przy tej prędkości, bez względu na ilość poduszek, wystarczy, że walnie Ci opona, przestraszysz się, puk w drzewko i do widzenia. Odpowiedz Link
thank_you Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:22 120 w Twoim samochodzie plus 120 w drugim. Zderzenie czołowe. Zaa tobą siedzi pasażer, który nie ma zapiętych pasów. Uderza w Twój fotel...chcesz znac resztę? Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:17 Poduszka w europejskich samochodach może wyrządzić więcej szkody, jeśli nie masz zapiętych pasów. W Amerykańskich poduchy mają większy rozmiar i pomóc może nie pomogą, ale przynajmniej nie zaszkodzą. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:14 Z tego, co opowiadają ratownicy (ja siedzę w biurze) to pasy ratowałyby: a) kilkaset istnień w skali roku b) od kalectwa również całą rzeszę ludzi. Odpowiedz Link
thank_you Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:20 Tak, wiem wiem. Dlatego mówię, że niezapięte pasy tylko czasami ratują życie. W większości przypadków to jednak zapięte pasy wpływają na nasze szanse przeżycia. No nie wyobrażam sobie jeździc bez zapiętych pasów. Raz nawet w autobusie zapięłam, bo akurat były :D Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 13:52 to jest jeszcze "łagodna" reklama są znacznie brutalniejsze. www.youtube.com/watch?v=NKl4vYNfUzg www.youtube.com/watch?v=AT5e44lty88 www.youtube.com/watch?v=LKV-XXxg-9c Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:12 Nie chcę marudzić ani być upierdliwy, ale to miał być uroczy wątek o piersiach a Wy tu rzeźnię robicie. Odpowiedz Link
thank_you Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:13 Nie byłam nigdy w rzeźni! To musi byc ekscytujące przeżycie ;-) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:16 Ja widziałem bardzo dużo filmów o piersiach i trochę filmów o rzeźniach, wybieram te pierwsze ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:21 Filmu o piersiach nie widziałam. Może nie szukam, bo widuję codziennie? :D Co innego taka rzeźnia ;-) Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:37 Jak piersi nagi i krwawe - film od 12 lat. Jak tylko nagie - od 18 :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:42 Ja mam ponad trzydzieści lat więc żądam piersi nagich i w dobrym stanie :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:45 Coś tam było chyba o poduszkach powietrznych :D Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 14:48 Puszysty, sorry, to ja zmieniłam tematykę. Na pocieszenie - dla ciebie: i to już bez żadnych domysłów :DDDD Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 15:01 Dziękuję, bardzo dziękuję, teraz sobie będę siedział i patrzył :D Odpowiedz Link
gapuchna Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 15:04 też poduszeczki, prawda :)))))) Odpowiedz Link
lupus76 Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 15:39 Biust w czystej postaci - chciałoby się powiedzieć :D Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: A w piętrowym autobusie też ?? 09.04.09, 20:49 a ja się cholera oduczyłem. tzn teraz uczę się z powrotem. Zawsze zapinałem pasy, do momentu kiedy w ramach służbowych obowiązków nie jeździłem przez kilka miesięcy po mieście od sklepu do sklepu. wtedy przestałem zapinać na mieście. teraz uczę się od nowa zapinać. Odpowiedz Link
grassant Re: zapinaj pasy !!! 09.04.09, 12:56 studio.wp.pl/wideo.html?title=Dlatego+warto+zapina%C4%87+pasy&mid=516265 Odpowiedz Link
cytrynka_ltd sam ustąp;) 09.04.09, 19:01 ale, raz ustąpił mi taki młody i bardzo szarmancki mężczyzna:) zdziwiłam się, bo nie jestem tak wiekowa i zaczęłam z jedną kobietą przekomarzać się, aby usiadła:))) i jeszcze, aby mężczyzna ustąpił kobiecie;) Odpowiedz Link