komonika01 14.09.09, 12:04 witam, szukam jakiś kursów języka angielskiego dla 4-latka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makoc Re: angielski dla4-latka 14.09.09, 20:48 centrum helen doron ul. koncertowa lub Pod Lipą 4 Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: angielski dla4-latka 15.09.09, 13:08 Nie rozumiem tego pędu do edukowania dzieci w tak małym wieku dosłownie wszystkiego - karete i judo, angielski i taniec, pisanie i pływanie... Ja zaczełam naukę angielskiego jak miałem jakieś 7-8 lat (nie pamietam dokładnie, bo mała byłam) w Lingwiście na Ursynowie na Janowskiego (to pamiętam). To był koszmar. Nie mogłam sie skupić, aby dokładnie zrozumieć materiał, nie umiełam się sama uczyć do kolejnych zajęć (rodzice ani me ani be). Nic z tego nie wyniosłam, a rodzice kase bulili niemałą. Ja na pewno swojego dziecka (teraz półtora roku) nie pośle tak wcześnie na język. Chyba, że w przedszkolu będzie za jakąs drobną odpłatnością i wszystkie dzieci chodzić będa to ok, żeby był w grupie, ale bez jakichkolwiek oczekiwań. Wierze, że teraz sa inne metody nauczania, połączone z zabawa, ale...wg mnie to za wczesnie, chyba, że rodzina jest dwujęzyczna, to wtedy od pierwszych dni życia, naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: angielski dla4-latka 15.09.09, 13:37 nie mierz wszystkich swoja miara , mierna miara zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: angielski dla4-latka 17.09.09, 14:34 Miara jak miara, inne czasy były, inny system nauczania, to pewne. Ale obiektywnie rzecz biorąc w każdej gazecie dla rodziców znajdziesz ostrzeżenie przed zbyt wczesnym posyłaniem dzieci na różnorodne zajęcia. Pytanie było inne, może moje wynurzenia nie na miejscu - w każdym razie zajęcia językowe dla dzieci prowadzi Top School - Puszczyka 20. Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: angielski dla4-latka 17.09.09, 22:07 też polecę Helen dpron koncertowa śpiew zabawa słówka, płyty sczególnie pani Agnieszka i Pani Kasia . Jest lekcja pokazowa nieodpłatna Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: angielski dla4-latka 18.09.09, 11:44 Moje czteroletnie dziecko chodzi na te wszystkie zajęcia, które wymieniłaś (judo, angielski, ceramika) w przedszkolu i pieje z zachwytu. Na judo czeka z niecierpliwością cały tydzień. Nie oczekujemy, że przedszkole wykreuje nam geniusza. Oczekujemy dobrej zabawy dla dziecka w godz. 9-15, kiedy sami moglibyśmy mu zapewnić wałęsanie się po domu albo bajki na Mini-Mini. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_011 Re: angielski dla4-latka 18.09.09, 17:00 a u nas w przedszkolu dyr. powiedziala na poczatku od razu, zeby nie obciążac 3 lub 4 -latka wszystkimi zajeciami wlasnie typu karate, judo, ang i inne....moj znajomy jest trenerem aikido i wlasnie ma zajecia z dziecmi, nikt na jego zajecia nie zapisuje 4 latkow, sa pewne obostrzenia i przeciwskazania ale moze niektorzy rodzice o tym nie wiedza.... Odpowiedz Link Zgłoś