Dodaj do ulubionych

Opłaty za wode w SM Przy Metrze

IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 10.03.04, 09:57
Czy wy też macie ciagłe niedopłaty za wode w SM Przy Metrze ?
U nas na 3 m-ce sa niedopłaty ok. 150 zl. Moze jest cos nie tak z licznikami,
bo na 2 osoby to chyba zbyt duzo.
Jak u was ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 10:19
      150 złotych dodatkowo za zimna wodę oznacza fizycznie dodatkowo ponad 30 metrów
      sześciennych czyli po 15 metrów na osobę!

Musicie dodatkowo przepytać w spółdzielni.
      • Gość: Gość Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 10.03.04, 12:06
        Co mam zapytać w społdzielni ? Powiedzą, ze tyle zuzylismy, to trzeba płacić.
        A może to kwestia starej pralki, która ma ok. 27 lat ?
        Może zjada duzo wody ? Co zapytać w Spółdzielni?

• Gość: Anonim Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 15:08
      Ja już kiedys założyłem podobny wątek. Spółdzielnia rozlicza zużycie wg
      własnego widzimisię, bo moje odczyty nigdy się nie zgadzają z ich odczytami.
      Poza tym te ciągłe zaokraglenia w górę powodują, że przy małym zużyciu wody
      płacę wiecej.
      Poza tym na zwróconą uwagę, że chciałbym mieć rozliczenie w litrach, a nie m3,
      dostałem odpowiedź, ze oni się rozliczają w m3 to ze mną także tak muszą. Ale
      pragnę zwrócić uwagę, że w rozliczeniu czynszu mam przyjęte zuzycie z
      dokładnością do litra. Tak więc robią sobie co chcą.
      • Gość: gość Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 20:59
        A czy możecie mi podać ile mniej więcej zużywacie wody c i z(na osobę) w ciągu
        miesiąca? Bo mi się coś nie zgadza. W ciągu 6 miesięcy wyszło mi ok.25m3 c, i
        15m3 z.
        • Gość: Gość Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 11.03.04, 09:40
          Na 2 osoby na 3 m-ce zuzycie wody ok. 26 m 3 (czasem mniej).
          A u was ?
          • Gość: Gosc Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 11.03.04, 09:53
            26 m 3 zimnej wody, bo oni sumuja najpierw cala wode, a potem biora podgrzew za
            ciepa. Wiec trzeba podawac tylko sume calej wody.
            • Gość: grenoble Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 22:20
              hej!
              A co powiecie na doplate za kwartal 650pln? W mieszkaniu mieszkaja dwie osoby,
              owszem chodzi zmywarka i pralka ale bez przesady. Mamy prysznic, oboje sie
              kapiemy raczej standardowo po 15 minut. Wszystko standardowo. sasiadowi
              przychodzi zwrot 250pln a nam 650 doplaty. Co robic? Czy mozna to jakos
              sprawdzic?
              Pozdrawiam
              Grenoble
              • Gość: Ciemiezony Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.03.04, 00:00
                "Najprostszy" sposob, to zalozyc wspolnote mieszkaniowa i pozbyc sie ucisku tej
                organizacji przestepczej.
              • Gość: Gosc Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.03.04, 10:18
                Nie wiem w czym tkwi szkopul oplat za wode w tej spoldzielni. Moi rodzice maja
                ciagle nadplaty za wode na Mokotowie, chociaz u nich mieszkaja 3 osoby, a brat
                sie z woda nie szczypie i bierze kapiele w pelnej wannie. A u nas ciagle
                niedoplaty, uwazamy wyjatkowo na zuzycie, wiedzac jakie nas potem czekaja
                rachunki.
                • Gość: hubert Re: Opłaty za wode w SM Przy Metrze IP: *.acn.pl 22.03.04, 00:46
                  W tej sprawie powiem tylko tyle, ze jak mielismy stara pralke POLARa bodajze,
                  to byly wieczne niedoplaty i nas scigali. Odkad jest nowa dostajemy zwrot kasy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka