Dodaj do ulubionych

hałas - stacja techniczna metra

09.11.10, 20:14
Jeśli jakiś radny / kandydat na radnego obieca, że przeforsuje zakaz używania sygnałów dźwiękowych na stacji technicznej metra Kabaty, to ma mój głos (w tych wyborach na kredyt i w następnych już bez kredytu ;)) a jak dołoży ekrany dźwiękochłonne od strony osiedla, to będę się udzielał w jego komitecie wyborczym.

Usypiałem dziecko właśnie i w ciągu 10 minut 5 razy jakiś radosny motorniczy (maszynista?) zatrąbił.

Ekrany dźwiękochłonne też by były fajne od strony osiedla (na razie są od strony lasu lol ), ale klaksonów to raczej nie pochłoną te ekrany ...

Obserwuj wątek
    • albwu Re: hałas - stacja techniczna metra 09.11.10, 21:23
      chyba najpierw była STP, a potem zbudowano bloki tuz przy samym murze STP.
    • garfield Re: hałas - stacja techniczna metra 09.11.10, 22:19
      Biedaku, dziś dowiedziałeś się z jakimi utrudnieniami wiąże się mieszkanie obok Stacji Technicznej Metra.

Proponuję abyś w następnych wyborach samorządowych sam wystartował na radnego pod hasłem: Zlikwidować metro w Warszawie!

• zielona_wrozka Re: hałas - stacja techniczna metra 22.11.10, 22:36
        garfield napisał:

> Biedaku, dziś dowiedziałeś się z jakimi utrudnieniami wiąże się mieszkanie obok
        > Stacji Technicznej Metra.
        >
        > Proponuję abyś w następnych wyborach samorządowych sam wystartował na radnego p
        > od hasłem: Zlikwidować metro w Warszawie!

i zakazać latania samolotów nad naszymi głowami!!
    • keimak Re: hałas - stacja techniczna metra 10.11.10, 11:26
      > Usypiałem dziecko właśnie i w ciągu 10 minut 5 razy jakiś radosny motorniczy (m
      > aszynista?) zatrąbił.

W domu przy zamkniętych oknach? Jakoś nigdy nie miałem takich problemów. Gorzej jest w lecie kiedy okna cały czas są otwarte. Ale moje terminatory jeśli chcą to zasną w każdych warunkach.

A ekrany od strony Rybałtów właśnie są stawiane. Możesz na mnie zagłosować ;) .. choć nie startuję.
    • pies_z_laki_2 Re: hałas - stacja techniczna metra 16.11.10, 14:20
      Ależ już jest jakiś radny, który startuje pod hasłem (plus minus, bo nie pamiętam dokładnie...) "Niech Metro nas nie truje", może zainteresuje się też hałasem z metra?

Tzn. przed wyborami na pewno się zainteresuje, a po wyborach na pewno zapomni, no i bardzo dobrze :)
      Bo problemami, których tak naprawdę nie ma, nie należy się zajmowac ani sekundy :P
      • areck Re: hałas - stacja techniczna metra 17.11.10, 13:07
        Ogłoszenie:
        "Kupiłem mieszkanie niedaleko Stadionu. Przeszkadza mi hałas i mecze. Proponuję żeby zamknąć ten straszny przybytek." :)
        • asiuniap Re: hałas - stacja techniczna metra 17.11.10, 18:18
          Jakie 'proponuje'?

RZONDAM!
    • hayet Re: hałas - stacja techniczna metra 17.11.10, 19:59
      mi tez przeszrgap1111 napisał:

>
      > Usypiałem dziecko właśnie i w ciągu 10 minut 5 razy jakiś radosny motorniczy (m
      > aszynista?) zatrąbił.
      >
      > Ekrany dźwiękochłonne też by były fajne od strony osiedla (na razie są od stron
      > y lasu lol ), ale klaksonów to raczej nie pochłoną te ekrany ...
      >

a to dobre...mi tez przeszkadzaja trabiacy kierowcy oraz latem beztlumikowe rajdy po rosola , blegradzkiej i ken. ktos sie tym zajmie?
      • piotrwisniewski1 Re: hałas - stacja techniczna metra 23.11.10, 08:35
        Sytuacja ma się tak że składy metra czy tabor pomocniczy poruszający się po głowicy STP musi używać sygnału dźwiękowego to znaczy sygnału baczność. Takie są przepisy w metrze jak i na kolei i nikt tego nie zmieni. Pozostaje tylko się przyzwyczaić i pozwolę sobie tu zacytować stare powiedzenie "jeśli nie możesz go zwyciężyć to się do niego przyłącz".Mieszkańcy Kabat mogą składać pomysły z inicjatywy obywatelskiej a tym samym pomagać i miastu i samym sobie. osobiście nie mieszkam na Kabatach ale przy Trasie Siekierkowskiej i nie uważam aby przez hałas jaki z niej dobiega należało by ją zamknąć.Takie są uroki mieszkania w mieście bo gdybym chciał ciszy kupił bym dom w Bieszczadach i najbliższego sąsiada miał bym 5km dalej.
        • ancymon123 Re: hałas - stacja techniczna metra 23.11.10, 11:20
          Fakt, można sie przeprowadzić. Może niekoniecznie od razu w Bieszczady, ale ja zmeniłam mieszkanie z oknami na Surowieckiego (w sumie mała uliczka, ale jednak, autobusy piszczały) na bloczek w środku osiedla Natolin i mam ciszę jak na wsi :)
          • hayet Re: hałas - stacja techniczna metra 23.11.10, 18:25
            ale mniej "prestizowo" brzmi niz KABATY :P...dla niektorych ;D
            • marek.dumle Re: hałas - stacja techniczna metra 23.11.10, 22:04
              hayet napisała:

> ale mniej "prestizowo" brzmi niz KABATY :P...dla niektorych ;D

Zapewne dla wujka Mietka z Pikutkowic Górnych
              • hayet Re: hałas - stacja techniczna metra 24.11.10, 10:23
                zapewne...a takich wujkow mietkow jest cala masa
    • metron1 Zlikwidować to cholerne metro 25.11.10, 13:16
      Tak jak w temacie, zlikwidować i będzie spokój. A tak na serio to niedawno zastanawiałem się co znowu będzie przeszkadzać
      Przeszkadzał piknik dla dzieci pracowników bo za głośno i bawiły się tylko dzieci pracowników, przeszkadzały pociągi zjezdzające i wyjeżdzające w nocy, przeszkadzały układane podkłady, ostatnio przeczytałem że przeszkadza kabina lakiernicza istniejąca od początku STP która będzie jedynie przenoszona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka