Dodaj do ulubionych

UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBORCZEJ

IP: *.chello.pl 20.04.04, 15:11
UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT NAJBLIŻSZEJ KAMPANII WYBORCZEJ
(i nie tylko najbliższej)
PANIE i PANOWIE - DOSYĆ BIERNOŚCI !!!
...czekania, aż nam "ONI" ROZWALĄ CAŁE NORAMLNE ŻYCIE!

Autostrada przez Ursynów to TRANZYT ROSJA-NIEMCY - MILION SAMOCHODÓW na
miesiąc POD NASZYMI OKNAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozmaite partie będą chciały się Nam PRZYPODOBAĆ OBIECUJĄC RÓŻNE GRUSZKI NA
WIERZBIE - a PiS jak zwykle pod hasłem WALKI Z KORUPCJĄ

TUTAJ !!! Tu i Teraz !!!
- SPRAWA AUTOSTARDY - OTO NAJRZETELNIEJSZY PROBIERZ INTENCJI POLITYCZNYCH
i ELEMENTARNEJ UCZCIWOŚCI WOBEC tzw. "ZWYKŁYCH LUDZI" !!!

Już ktoś tu napisał oto tak:

przed wyborami będzie kampania wyborcza i różne patałachy będą jeździć tu i
ówdzie, będą "rozmawiać z ludem" - a uczyńmy z autostrady GŁÓWNY PAPIEREK
LAKMUSOWY ich intencji! - czy już wiecie o co ich zapytamy ;-) podczas gdy
znowu zaczną z nas robić głupków jakimiś czczymi obietnicami? tak
pragmatycznie i do rzeczy!?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Dramatyzujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 15:41
      Mysle, ze przesadzasz. Nie liczac tego, ze moze sie okazac, ze zwolennikow
      budowy autostrady, rozbudowy lotniska itp. jest jednak wiecej niz
      przeciwnikow.
      • Gość: jacek ma racje !!! IP: *.u.mcnet.pl 20.04.04, 15:51
        Kaczynski tez wygral na obietnicach zablokowania autostrady i lotniska

z tym, ze zmienil zdanie

mozna by teraz zaczac zbierac podpisy o odwoalnie kurdupla za zlamanie
        obietnic !!!!
        • marek1069 Re: ma racje !!! 20.04.04, 16:30
          teraz to możemy kaczorowi naskoczyć. Od początku byłem przeciwny temu, żeby ten
          człowiek był prezydentem Warszawy - ale dla większości głosujących na niego
          najważniejsze było to, zeby to nie był ktoś z sld albo po. No to mamy teraz
          gościa z pisu(aru) który jest zameldowany w Sopocie i tyle go obchodzą sprawy
          warszawy co mnie pcimia dolnego (z całym szacunkiem). Przecież to było qarwa
          wiadomo, ze on prezydenturę warszawy traktuje tylko jako odskocznię przed
          wyborami prezydenckimi. I teraz koleś wróci do Sopotu a nam zostawi w spadku
          autostradę
          • Gość: albert jestem ZA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.04.04, 20:24
            Mieszkam na Ursynowie.
            Autostrada to mozliwośc szybkiego wyjazdu z miasta.
            Takiego przywileju nie będzie miała żadna inna dzielnica.
            Nie dajmy sobie tego zabrać.
            Nie dajmy sie steroryzowac grupce oszołomów.
            • Gość: ... DLACZEGO "zwolennicy" BOJA SIE REFERENDUM ??! IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.04.04, 21:26
              a po co masz "szybko" wyjezdzac?
              najlepiej ZAMIESZKAJ w swym samochodzie!

to czy to jest "grupka oszolomow" czy moze "przypadkiem" WIEKSZOSC
              to niech zdecyduje REFERENDUM wsrod mieszkancow dzielnic
              ktorych to dotyczy!

ale jakos "zwolennicy" BOJA SIE ewentualnego referendum
              JAK DIABEL SWIECONEJ WODY !!!
              • Gość: v a dlaczego ty MANIPULUJESZ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 15:59
                i dlaczego referendum ma byc tylko w gminach po ktorych ma przebiegac????to
                OSZUSTWO BO POWINNI MIEC MOWZLIWOSC WYPOWIEDZIE WSZYSCY ZAINTERESOWANI (!!!!) a
                chyba nie masz watpliwosci jak zaglosuje CALA WARSZAWA! to poewnie dlatego ta
                manipulacja...mam pomysl - po co referendum - wystarczy sondaz a bedzie
                bardziej wiraygodny bo nie tylko same oszołomy sie wypowiedza...
            • Gość: xxx Re: jestem ZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 10:17
              Moze zrobic referendum...

Np. na tym forum, przeciwko autostradzie sa dwie osoby - jacek i ciagle
              krzyczacy kolega z chello. A moze to jedna i ta sama osoba ;-)))

Mi to wyglada na grupke bezmyslnych oszolomow: Jak nie bedzie autostrady (w
              tunelu, z ekranami odbijajacymi dzwiek itp), to bedzie droga ekspresowa na
              powierzchni (zapewne otoczona plotkami aby piesi na nia nie wlazili).

Jedna z tych dwoch mozliwisci bedzie na pewno, a ja wole ta pierwsza.

Propozycje pytan do referendum:
              1) Czy jestes za budowa autostrady w 2km tunelu, z odpowiednia wentylacja
              wyprowadzona poza obreb osiedla, z czescia w okolicach ul. Polawskiej w
              wykopie z dzwiekochlonnymi ekranami i bezkolizyjnymi skrzyzowanaimi, i jestes
              przeciwko drodze ekspresowej?

2) Czy jestes przeciwny budowie autostrady w tunelu, a popierasz budowe drogi
              ekspresowej odgrodzonej od osiedla plotkiem, ktora bedzie posiadac
              skrzyzowanie bezkolizyjne z ul. Pulawska, oraz skrzyzowania z sygnalizacja
              swietlna z ulicami Pileckiego, KEN i Rosola (w pozostalych miejscach przejazd
              i przejscie przez droge ekspresowa nie bedzie mozliwe)?
              • Gość: jacek stawiajacy krzyzyki nie potrafi liczyc IP: *.u.mcnet.pl 21.04.04, 11:42
                debilowi xxx polecam odwiedzenie mieszkancow domu przy Sabaly - obok wiaduktu
                Lopuszanskiej - od kilku lat czekajacych na ekrany oraz mieszkancow osiedla
                przy zwirki (tenze sam wiadukt) - gdzie konstrukcja ekranow zapewnia szeroka
                game efektow akustycznych

oczywiscie spalin nikt nigdzie nie wyprowadzi - bo to zbyt kosztowne - wstyd
                plesc takie bzdury !!!

tranzyt poza Warszawa - umozliwi rozwoj i Warszawie i terenow przez ktore
                przchodzi !!!!

tranzyt przez Warszawa bedzie zabijac !!!
                • Gość: xxx Re: stawiajacy krzyzyki nie potrafi liczyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 22:49
                  No tak. Epitety, wyzwiska, to wszystko co maja do powiedzenia przeciwnicy
                  autostrady.
                  • Gość: jacek stawiajacy krzyzyki nie potrafi liczyc IP: *.u.mcnet.pl 22.04.04, 11:11
                    mozemy jeszcze dolaczyc postepowanie karne za nawolywanie do popelnienia
                    przestepstwa !!!!
              • marek1069 Re: jestem ZA 21.04.04, 12:53
                A dlaczego dajesz tylko dwa rozwiązania - jest jeszcze trzecie. może Ci nie
                wiadmomo, ale w 2000 r. była przeprowadzona przez Biuro Planowania Rozwoju
                Warszawy i francuską firmę SETEC analiza porównawcza różnych przebiegów siatki
                dróg ekspresowych w okolicach stolicy. Eksperci orzekli wtedy, że taniej i
                mniej szkodliwie dla środowiska będzie poprowadzić autostradę poza miastem
                przez Górę Kalwarię.
                Moze nie wiadomo Ci takze, że w negocjacjach z UE zadeklarowaliśmy się
                wybudować określoną liczbę km autostrad dla tranzytu tirów w których nacisk na
                ośkę wynosi 11,5 tony. W przeciwnym wypadku państwo polskie będzie płacić grube
                miliony kary. Dlatego też rządzacym jest wszystko jedno gdzie to pójdzie -
                musza to załatwić nawet jakby miało iść przez Centrum Warszawy.
                A to właśnie takie cudo chca nam puścić pod oknami. Cały tranzyt będzie szedł
                przez Ursynów.
                I jeszcze jedno - którędy chcecie puścić zjazd z autostrady - bo już dzisiaj
                nie da sie przejechac puławską do wilanowskiej albo rzymowskiego do
                marynarskiej krócej niż kilkadziesiąt minut. A jak puszczą zjazd, to którędy ma
                on jechać?
                • Gość: xxx Re: jestem ZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 22:58
                  Wlasnie nie ma trzeciej mozliwosci - jezeli autostrada powstanie _gdziekolwiek_
                  indziej, to w pasie ul. Plaskowickiej zbuduja droge ekspresowa dla ruchu
                  krajowego i lokalnego (tzn. lokalnego w skali wojewodstwa). Tylko autostrada
                  moze temu zapobiec.
                  • Gość: komagane jestem PRZECIW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 18:22
                    Mylisz się. jest trzecia mozliwość. Autostrada poza miastem, a w miejscu ul.
                    Plaskowickiej droga zbiorcza, tj. normalna ulica miejska. Nie oddzielona żadnym
                    płotkiem. Taka jak Al. Niepodległości, ze swiatłami, przejściami dla pieszych,
                    autobusami, ścieżka rowerową, normalnymi skrzyżowaniami - i z zakazem wjazdu
                    TIR-ów. Takich ulic potrzebuje nasze miasto - wbrew różnym "znawcom", którzy
                    sie tu wymądrzają.
                    Miasto dla mieszkańców!
                • Gość: zuza Re: do marka 1069 IP: *.acn.waw.pl 11.09.04, 19:24
                  O ile mi wiadomo, to z analiz przeprowadzonych przez BPRW wynikło, że
                  najbardziej ekonomiczny jest przebieg przez Ursynów. A pod czyimi oknami będzie
                  szła autostrada? Gdzie Ty mieszkasz? Bo ja przy Płaskowickiej i pod moimi
                  oknami nie będzie. Poza tym wiadomość z ostatniego tygodnia - wlot do tunelu
                  przesunął się w stronę ul.Puławskiej, więc tunel będzie dłuższy.
              • marek1069 Re: jestem ZA 21.04.04, 12:56
                Nie wiem ile osób jest przeciw autostardzie w internecie - ale przecież nie
                każdy ma dostęp. Wiadomo zaś że mieszkańcy Ursynowa raczej są przeciw ponieważ
                80 proc. mieszkańców tej dzielnicy powiedziało stanowczo "Nie!" tranzytowi koło
                swoich domów już cztery lata temu.

• Gość: jaa_ga Re: Dramatyzujesz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.04, 12:05
        A metro pod ziemią pzreszkadza??
        Tak samo będzie z autostradą.
        Egoiści potworni z Was:(
        PS.Nadadzą tej drodze priorytet krajowy, na szczęście:)))))))
        Bo z tymi co widzą tylko czubek własnego nosa
        inaczej nie można, tylko Specustawą!
        • Gość: jacek ty pieprzony faszysto !!! IP: *.u.mcnet.pl 21.04.04, 13:03
          spadaj z tymi swoimi specustawami - moze jeszcze obozy smierci dla
          protestujacych ???

i komory gazowe w tunelu ???
          • Gość: Ursynowiak Jestem za autostradą na Ursynowie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 17:11
            Oszołomom "NIE"!
            • Gość: jacek ja Jestem za Ursynowem na Ursynowie! IP: *.u.mcnet.pl 22.04.04, 11:10
              oszolomom i faszystom autostradowym - won !!!
              • Gość: Ursynowiak a ja za jackiem w Jackowie (Chicago)... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 11:44
                • Gość: jacek to jestes za wszystkim .... IP: *.u.mcnet.pl 22.04.04, 13:24
                  taki aniolek co kiwa glowa jak sie wrzuci 20 groszy do skarbonki ..
                  • Gość: Ursynowiak nie, nie znoszę chorych ekologów! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 13:42
                    • Gość: jacek a co znosisz ??? jajka ??? IP: *.u.mcnet.pl 22.04.04, 13:49
                      jedz do Czernobyla - bedziesz mial asfalt, beton, stal i wysoki poziom - i zero
                      ekologow - ani mieszkancow walczacych o wlasne prawa - ktorych ty w
                      bezmyslnosci swojej obrzucasz blotem !!!
                      • Gość: J ma rację - ekolodzy to oszołomy! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.04.04, 22:48
                        • Gość: jacek bzdura - mieszkancy walcza o swoje !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 22:55
                          a ty po prostu bez etykietek zyc nie potrafisz

• Gość: v ale ty jestes z dzielnicy Włochy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 13:16
                • Gość: jacek a Włochy to dzielnica Warszawy IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 13:24
                  tak samo jak i reszta Warszawy - moze zostac ciezko doswiadczona A2

podobnie ciezko jak v przy urodzeniu
            • Gość: Sąsiadka A co, wyprowadzasz się stąd? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 22:52
              Wyprowadzasz się stąd, że ci autostrada się przyda do tranzytu?
              No to się wyprowadź, mała strata! Tylko nie głosuj ZA.
              Autostrada powinna być ZA miastem.
              W mieście ludzie żyją.
        • Gość: PKP CARGO - TAK !! PRZECIWNICY AUTOSTRADY CHCĄ METRA i KOLEI !!! IP: *.chello.pl 21.04.04, 18:14
          > A metro pod ziemią pzreszkadza??
          > Tak samo będzie z autostradą.

O tu już przesadziłeś GRUBO!
          Jak możesz tak kpić z inteligencji ludzi i wmawiać że to "podobna" sprawa?!

PRZECIWNICY AUTOSTRADY CHCĄ i METRA i NOWOCZESNEJ KOMUNIKACJI SZYNOWEJ WOGÓLE!
          A zwłaszcza jeśli chodzi o TRANZYT TiR-ów - to WZOREM NIEMIEC - KOLEJ POWINNA
          BYĆ PRIORYTETEM - TIR-y na platformy kolejowe i wio!
          a nie NISZCZYĆ LUDZI i ŚRODOWISKO!
        • Gość: Komagane Re: Dramatyzujesz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 16:51
          Metro nie przeszkadza, wrecz pomaga i słuzy dobrze mieszkańcom całego miasta.
          Warto było wycierpiec kilka lat jego budowy co nie zmienia faktu, że trwala ona
          za długo i byla źle zorganizowana).
          Autostrada z tranzytem nie słuzy dobrze mieszkańcom całego miasta, gdyz
          generuje nadmiermny ruch pojazdów, a więc nadmiar spalin i zanieczyszczeń oraz
          halasu. Względnie nie przeszkadza tylko tam, gdzie będzie tunel, za to
          zasmrodzi, zanieczyści i zahałasuje pozostałe kilkanascie kilometrów. Juz nie
          mowiąc o wyburzeniach (kilkaset domów) oraz o tym, że podzieli dzielnice na
          pół. Podobnie jak dzieli miasto linia kolejowa (radomska czy sochaczewska).
          Dlatego autosytradzie mówimy stanowcze: NIE.
    • Gość: ZA Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 17:08
      TY CHYBA GŁUPI JESTEŚ...

MIESZKAM NA URSYNOWIE I JESTEM ZA AUTOSTRADĄ W TUNELU!
    • Gość: sambicze a ja jestem za autostradą na ursynowie IP: 62.29.137.* 21.04.04, 17:09
      i będę głosował na tych którzy popierają jej budowę

poza tym nie wiem skąd wziąłeś 1 mln samochodów dziennie,

no chyba że w 2075
      • Gość: 2 MLN MIESIĘCZNIE! a ja jestem za autostradą-OBWODNICĄ (POZA MIASTEM) IP: *.chello.pl 21.04.04, 18:28
        będę głosował na tych którzy popierają jej budowę POZA MIASTEM - JAKO OBWODNICĘ!

> poza tym nie wiem skąd wziąłeś 1 mln samochodów dziennie,

NIE "DZIENNIE" tylko MIESĘCZNIE !!!
        Nie umiesz czytać? To wasza strategia - UDAWAĆ GŁUPICH?! A może nie udajecie :)
        (to właśnie DLATEGO na wszelki wypadek piszę dużymi literami :))))

Otóż na PRZECIĘTNEJ autostradzie ŚREDNIO przejeżdża
        DUUUŻO WIĘCEJ niż 1 SAMOCHÓD NA SEKUNDĘ
        i rachunek jest prosty jak konstrukcja cepa:

3600 samochodów na GODZINĘ daje 86400 NA DOBĘ
        co (razy 30) daje: 2.592.000 MIESIĘCZNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

DWA i PÓŁ MILIONA MIESIĘCZNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: ula Re: i ja jestem za ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:50
          Jak ma mi dudnić i smrodzić, wolę samo smrodzenie.
          Ciekawi mnie , czy ci co tak wrzeszczą, ani razu nie pojadą tą drogą.
          • Gość: jacek podaj adres, gdzie mam smrodzic dla ciebie !!! IP: *.u.mcnet.pl 22.04.04, 14:25
            moj turbodiesel '89 zapewni ci pelnie doznan nawet i bez autostrady !!!

cicho chodzi ,niestety - ale dym - palce lizac !!!
            • Gość: Ursyn Re: IP: 217.153.92.* 22.04.04, 16:53
              Mam wrazenie ze ciagniecie tego watku jest ryzykowne. Wpisuje sie na liste
              przeciwnikow autostrad w miescie. Wiekszosc zwolennikow autostrady ma mniej niz
              35 lat, za to zwiazkow chemicznych w swoich organizmach 6 krotnie wiecej niz
              nasze poprzednie pokolenie w tym przedziale wiekowym. Jesli zalezy Wam na
              zdrowiu, jesli nie waszym, to przynajmniej waszych bliskich - glosujcie
              przeciwko autostradzie w duzych skupiskach ludzkich. Nowotwory pluc to nie
              fatamorgana. Pozdrawiam,
              • Gość: Sąsiadka Masz rację IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 22:58
                Masz rację 100%.

A mieszkania w Wiedniu przy autostradzie to slumsy.Czy tego chcemy na Ursynowie?
      • Gość: Sąsiadka Dlaczego? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 22:55
        Dlaczego jesteś za autostradą?
        Byłeś kiedyś w pobliżu autostrady? Słyszałeś ten huk? Czułeś ten smród?
        Postukaj się w głowę, może zaskoczysz.
    • Gość: albert referendum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.04, 22:46
      Powinni zrobic referendum, w którym wezma udział wszsycy zainteresowani
      autostradą, a więc prawie wszyscy mieszkańcy Warszawy.
      Referendum tylko dla tych co mieszkaja tuż obok przyszłej autostrady jest
      bezsensowane.
      • gosiuniek Re: referendum 23.04.04, 00:34
        tok myślenia alberta jest podobny do faszyzmu bo tych co wysyłano do obozu
        koncentracyjnego nie pytano o zdanie a stojący z boku myśleli tylko o swojej
        skórze.
      • Gość: Rocky Re: referendum IP: *.chello.pl 25.04.04, 14:37
        Pomysł dobry-ale czy ktos podejmie się organizacji?
      • Gość: Melania Re: referendum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 23:00
        Cos ci sie chyba pomylilo.
        Wlasnie powinni glosowac WYLACZNIE ci, ktorym autostrada przebiegnie pod domem.
        NIc o nas bez nas!
    • Gość: Obywatel UE MOŻNA BYĆ PEWNYM CZYSTOŚCI INTENCJI LPR !!! IP: *.chello.pl 30.08.04, 09:48
      widzicie, radni LPR coś robią w tym kierunku:
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2257367.html
      oczywiście czytajcie między wierszami ;-)

Ciekawe skąd taka ZAJADŁOŚĆ Gazety?
      Przecież akurat to UE promuje ochronę środowiska i ludzi, prawo UE zakazuje
      prowadzenie autostrad przez gęsto zaludnione osiedla mieszkaniowe, obok
      historycznych zabytków klasy "0" takich jak Pałac w Wilanowie (jedyny chyba
      jeszcze AUTENTYCZNY zabytek który został w Warszawie nie zburzony przez
      hitlerowców)...

Prawo UE bierze również w ochronę rezerwaty przyrody jakim jest Las Kabacki
      który według wszelkich studiów naukowych zostanie ZNISZCZONY przez sąsiedztwo
      autostrady transkontynentalnej o intensywności ruchu rzędu kilku milionów
      samochodów tygodniowo (nietrudno policzyć)

Przyznam, że dotąd nie byłem zbyt entuzjastycznym zwolennikiem LPR.
      (Jestem ateistą i szukałem bardziej świeckich sprzymierzeńców.)
      Owszem popierałem ich postukaty zmierzające do poprawy uczciwości życia
      politycznego w Polsce, ale pod tym względem L.Kaczyński wydawał się bardziej
      skuteczny - AŻ DO TERAZ!
      Kaczyński pokazał, że jest CYNICZNYM oszustem wyborczym!

Tak więc przy całych moich ateistycznych poglądach religijność LPR zupełnie mi
      nie przeszkadza, szczególnie w starciu z kryminalnymi powiązaniami innych parti
      i ich CYNICZNYM i psychoptycznym wyobrażeniem swej roli w sprawowaniu "władzy"
      nadanej czasowo w wyniku demokratycznych wyborów...

LPR pokazuje i udowadnia na każdym kroku, że "ma KLASĘ" - jest solidną siłą
      polityczną o WYSOKIEJ ETYCE, UCZCIWĄ I GODNĄ ZAUFANIA!
      MOŻNA BYĆ PEWNYM CZYSTOŚCI INTENCJI LIGI POLSKICH RODZIN!
      • Gość: ursyn intencje LPR sa JASNE -CHCA OSZUKAC LUDZI! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 16:03
        i po tobie tez to widac - np. manipulujesz piszac o zagroznieniu dla palacyku w
        wilanowie(1 km od planowanej drogi)a LPR albo sa skarjnie glupi ze mysla ze
        moga taka uchwale przyjac albo nie sa skrajnie glu[pi tylko skarjnie
        cyniczni...krotka piłka...
        • Gość: Obywatel UE 1km to NIC przy natężeniu ruchu kilka mln tygodnio IP: *.chello.pl 30.08.04, 17:58
          > manipulujesz piszac o zagroznieniu dla palacyku w
          > wilanowie (1 km od planowanej drogi)

po pierwsze mniej niż 1 km,
          a po drugie 1 km to i tak za dużo kiedy A2 ma jeździć kilka milionów samochodów
          tygodniowo - każdy konserwator zabytków ci to powie!
          • Gość: ursyn taaaaa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 23:59
            to dlaczego zaden konserwator zabytkow tego nie mowi co?
            • Gość: prymus Pałac Wilanowski! Co na to KomisjaUE d/s zabytków? IP: *.chello.pl 07.09.04, 10:05
              > to dlaczego zaden konserwator zabytkow tego nie mowi co?

Poczekaj, zacznie mówić jak sprawa trafi do międzynarodowych instytucji
              chroniących historyczne dziedzictwo ludzkości
    • Gość: v zal odbyt sciska jak sie czyta te zalosne glupoty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 15:57
      i tylko tyle
      • Gość: jacek zal sciska jak sie czyta te zalosne glupoty v IP: *.u.mcnet.pl 07.09.04, 14:12
        debil v myli obwodnice z odbytnica
    • ketta Autostrada :-P bleeeee 02.09.04, 17:29
      w mojej opinii w trybie natychmiastowym Kaczynski powinien wydac oswiadczenie w
      ktorym zawarte by byly intencje wladz miasta w kwestii jakichkolwiek inwestycji
      o charakterze ponad lokalnym przez Ursynow, w ciagu ul.Plaskowickiej.

Jesli satnowisko dla inwestycji mialoby aprobate wladz miasta, to pierwwszy
      wyjde na ulice Ursynowa z formularzem petycji nad referendum ws. odwolania
      Kaczora.

Osobiscie przyznam ze glosowalem na Kaczynskiego, a glownym argumentem byla
      wlasnie kwestia sprzeciwu Kaczora w kwestii sytuowania autostrady w warszawie,
      a juz w szczegolnosci w obrebie Ursynowa.

Wladze dzielnicy powinny NATYCHMIAST zażądaćowego oswiadczenia/decyzji!

Obawiam sie jednak, ze majac tak "dzielnego" burmistrza jak pan Machowski,
      mozemy juz zaczac zaopatrywac sie w maski gazo- i pylochlonne; oraz mozemy
      powoli zaczac sie zegnac z przepieknym Lasem Kabackim.

pozdro dla wszystkich anty-A2 :D

-----------

"Chwała nam i naszym kolegom - A2 precz!"
      • Gość: vig Re: Autostrada :-P bleeeee IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 12:22
        smieszny jestes człowieczku bo zupełnie nie wiesz o czym piszesz.obwodnica
        bedzie - juz jest modernizowana droga przez grojec ktora bedzie pełnic te
        role.przez ursynow bedzie szedł tunel bez tirow i tranzytu.sam widac jestes
        dzielnym gierojem tylkko niezbyt bystrym bo nie wiesz ze władze dzienicy moga
        kaczora w tylek pocałowac!to kaczor jest szefem i NATYCHMIASTOWE ZONDANAI
        swoich pracownikow ma gleboko w odbycie.gdbybys poza opowiesciami ze ty
        dzielny"jako pierwszy"zaczniesz cos robic chociaz zainteresował sie tematem to
        wiedział bys sie kazde władze dzielnicy(obecne)tez wystepowały do kaczora w tej
        sparwie a on dzielnice konsekwentnie olewał...a teraz skoncz wreszcie gadac i
        idz sie zapisz do samoobrony bo swietnie tam pasujesz...
        • Gość: jacek i po co klepac te bzdury ??? IP: *.u.mcnet.pl 07.09.04, 12:56
          jeden zepsuty tir zablokuje te "obwodnice' nr 50 na kilka godzin - wiadomo ze
          tiry rusza przez lawa przez Ursynow pierwszego dnia po oddaniu A2 przez miasto

po co sie chwalisz swoja glupota ?????

• Gość: vig Re: i po co klepac te bzdury ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 13:18
            wiem ze dla takiego skretniałego smiecia jak ty parwo nic nie znaczy ale musisz
            byc naprawde glupcem zeby uwazac ze nie mozna zabezpeiczyc tunelu przed
            przejazdem tirow!mozna to zrobic bystrzaku na wiele sposobow- od znakow i
            fotoradarow poczawszy po ograniczniki wjazdu na odpowiedniej wysokosci...
            • Gość: jacek i po co klepac te bzdury ??? IP: *.u.mcnet.pl 07.09.04, 14:11
              spadaj naiwniaczku

tylko uwazaj na ograniczniki wysokosci z ta swoja pusta glowa w chmurach
    • Gość: ref Po co referendum??? IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.09.04, 00:09
      Sluchajcie,po co cale zamieszanie z tym referendum. Jezeli tak bedziemy
      podejmowali decyzji tonigdy doniczego nie dojdziemy. My nie jestesmy
      Szwajcaria, anietak bogaci,ani tak obywatelscy. Wywalimy pieniadze, a i tak nie
      bedzie frekwencji.
      Droga powinna byc i tyle.Nie wiem o co te protesty.Moim zdaniem wszystkie
      argumenty przeciwnikow swiadcza o ich krotkowzrocznosci i zasciankowosci. Ta
      droga usprani nam ruch,sprawi, ze bedzie bezpieczniej i na drodze i dla naszego
      powietrza. Chyba, zeprzeciwnicy wola np:poszerzona plaskowicka i korki na
      zewnatrz. To dopiero beda dogodnosci.

Droga powinna isc w tunelu i tyle. Teraz mzona ewentualnie dawac merytoryczne
      pomysly co do rozwiazanl. Dyskusja jest zbedna.

A to aby uczynisc z drogi temat kampanii to jest chore, przeciez bedziemy dawc
      populitom pole dokrzyczenia. Bo przeciez nic innego nie potrafia.
    • Gość: piotr Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 21:28
      Masz pełne poparcie !!! Dodajmy jeszcze ,ze lotnisko tez miał z miasta
      wyprowadzić. Bardzo dobry pomysł.
    • Gość: jacek nie zapominajmy o lotnisku IP: *.u.mcnet.pl 07.09.04, 10:30
      na razie trwa nielegalna rozbudowa

wszelkie dokumenty zostaly wydane niezgodnie z prawem

a kaczor dostal dzialke i schowal glowe w piasek

taka to jego kacze prawo i kacza sprawiedliwosc
    • zerocin Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR 07.09.04, 18:38
      CYTAT: "W 2000 r. była przeprowadzona przez Biuro Planowania Rozwoju
      Warszawy i francuską firmę SETEC analiza porównawcza różnych przebiegów siatki
      dróg ekspresowych w okolicach stolicy. Eksperci orzekli wtedy, że taniej i
      mniej szkodliwie dla środowiska będzie poprowadzić autostradę poza miastem
      przez Górę Kalwarię".

Jest pewien problem, którego w tamtej analizie nie wzięto pod uwage. Tak
      poprowadzona trasa przecięłaby tereny o dużej wartości przyrodniczej:
      torfowiska Całowanie z przylegającymi do niego olsami. Obszar ten wpisany
      został wpisany do sieci "Natura 2000", która obejmuje tereny szczególnie cenne
      w skali całej Europy dla zachowania siedlisk roślin i zwierząt. Zniszczenie
      tych terenów finansowo byłoby niewymierne, a stracilibyśmy na tym wszyscy, bez
      wyjątku.

Innym wariantem pozawarszawskim jest tzw. "józefosławski", ale ten pod względem
      kosztów jest porównywalny z ursynowskim.

Z pewnością należy walczyć z pomysłami poprowadzenia tej trasy "na wierzchu"
      czy w wykopie, ale tunel... Wydaje się interesującym rozwiązaniem. Jeśli
      powstanie, bedzie się zaczynał jakieś 300 m przed ul. Płaskowickiej, a kończył
      dopiero za ul. Nowoursynowską co oznacza, że w praktyce dla Ursynowa będzie nie
      istniał.
      • Gość: ekolog 200 tys. ludzi jest ważniejsze od torfowisk! IP: *.chello.pl 08.09.04, 04:26
        > przez Górę Kalwarię".
        >
        > Jest pewien problem, którego w tamtej analizie nie wzięto pod uwage. Tak
        > poprowadzona trasa przecięłaby tereny o dużej wartości przyrodniczej:
        > torfowiska Całowanie z przylegającymi do niego olsami.

To wyjątkowa przewrotność! W innej sytuacji propagandziści A2 wyśmialiby z
        kretesem pomysł oszczędzenia torfowisk!

Tutaj jednak, gdzie "trzeba" wybierać:
        torfowiska - albo:
        200 tysięcy ludzi + rezerwat przyrody Las Kabcki + Pałac Wilanowski,

to jednak ludzie są NAJWAŻNIEJSI w tym całym rozrachunku -
        pamiętajmy, że w ostatecznym rozrachunku to wszystko i tak jest właśnie dla
        ludzi!

I to mówię Ja - najgorliwszy w okolicy ekolog!
        (Ponieważ ekologię pojmuję nie jako cel sam w sobie, ale jako głęboki humanizm
        - konieczność zachowania środowiska DLA CZŁOWIEKA, jako warunek do
        zrównoważonego rozwoju, wychowania i inspiracji dla najszlachetniejszych cech
        natury ludzkiej!
        Innymi słowy, gdy zamienimy bezpośrednie sąsiedztwo człowieka w coś nieznośnego
        podrzucając mu pod okna BOMBĘ EKOLOGICZNĄ,
        i wyprodukujemy tym samym rzeszę niewrażliwych oszołomów,
        to i tak tylko kwestią czasu będzie aby te dalsze, abstrakcyjne "tereny o dużej
        wartości przyrodniczej" zostały bezlitośnie zdewastowane przy
        kolejnej "niezbędnej" inwestycji!)
        • zerocin Re: 200 tys. ludzi jest ważniejsze od torfowisk! 09.09.04, 19:09
          CYTAT: "Tutaj jednak, gdzie "trzeba" wybierać:
          torfowiska - albo:
          200 tysięcy ludzi + rezerwat przyrody Las Kabacki + Pałac Wilanowski,

to jednak ludzie są NAJWAŻNIEJSI w tym całym rozrachunku -
          pamiętajmy, że w ostatecznym rozrachunku to wszystko i tak jest właśnie dla
          ludzi"!

Zagrożenia dla Pałacu w Wilanowie nie widzę - projekt omija Wilanów około 600 m
          na południe od ulicy Europejskiej.

Zagrożenia dla Lasu Kabackiego również nie. Większym dla niego zagrożeniem jest
          wariant "józefosławski". A tak w ogóle to myślę, że największym zagrożeniem dla
          tego skarbu są... sami ludzie traktujacy to miejsce jak jedno wielkie
          śmietnisko.

Czy ludzie są najwazniejsi? Nie jestem pewien. Jeszcze dwa stulecia temu
          wszyscy obywali się bez przemysłu i samochodów, powietrze było czyste - nikt
          nie zaprzeczy, a jednak rzadko się zdarzało, by ktoś dożył czterdziestki. W
          ostatecznym rozrachunku postęp cywilizacyjny też służy ludziom. Postęp trwa. Z
          roku na rok auta stają się mniej paliwożerne. Ropa naftowa się kończy, pojazdy
          samochodowe trzeba będzie napędzać inaczej, na przykład gazem, dzięki czemu i
          spalin z czasem bedzie mniej.
      • Gość: sssss Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 07:17
        Cicho o tym torfie, bo nam drogę (tam biegnącą) Grójec-Mińsk zamkną
        • Gość: x Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:44
          Ekolog może zajmij się kolejnymi 200 tysiącami ludzi przy Puławskiej.Im JUŻ śmierdzi od dawna i są truci od lat.
          Puławskiej mówię " NIE " !!!!!!!
          • Gość: Janka Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 11:09
            W całej tej dyskusji zapomnieliście Państwo, że dyrektywy UE dotyczące dróg
            mówią, że prawo nie pozwala lokalizować tak agresywnych dla środowiska
            inwestycji jak autostrady i drogi ekspresowebez uwzględnienia głosu
            społeczności lokalnej. Ursynów wypowiedział się już w tej kwestii.
            Ciekawe, że prezydent( zwą go kurduplem udającym Napoleona) ma podjąć decyzję
            10.09.04 a Rada Warszawy ma wydać opinię 16.09.04. To jest chore. Czyżby naszą
            młodą demokrację już zżerał powoli jakiś agresywny bakcyl?
            • Gość: piotr Re: UCZYŃMY Z AUTOSTRADY GŁÓWNY TEMAT KAMP. WYBOR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 21:12
              Tez na to zwróciłem uwagę. Głos decydujący ,na temat tej drogi winni mieć
              mieszkańcy. Tylko nikt ich nie chce pytać. Oni uważają,że przy pomocy nachalnej
              propagandy da się ludziom wszystko wytłumaczyć. I ten pomysł by za tą
              autostradę i lotnisko powiedzieć Kaczorowi NIE bardzo mnie sie podoba
    • toma Autostrada - TAK! 08.09.04, 15:23
      Wpisuje sie tu bo mysle, ze z oszolomami trzeba walczyc wszedzie, chociaz to
      jest walka z wiatrakami.
      Autostrada pozwoli na szybki i normalny wyajzad z miasta, a przede wszystkim z
      naszej dzielnicy. Ludzie zrozumcie, to jest miasto i to duze, jak nie chcecie
      samochodow i zycie miejskie Wam przeszkadza to sie wyprowadzcie. Mieszkanie na
      Ursynowie nie jest obowiazkowe!
      • Gość: jacek leczenie toma - TAK! IP: *.u.mcnet.pl 08.09.04, 15:29
        i to jak najszybciej
        • Gość: toma Re: leczenie toma - TAK! IP: *.sgib.com 08.09.04, 15:34
          fascynuja mnie tacy ludzie jak Ty, zero do powiedzenia, zero sensu, ale trzeba
          zaistniec w forum
          • Gość: jacek leczenie toma - TAK! IP: *.u.mcnet.pl 08.09.04, 15:36
            i gada do siebie

moze elektrowstrzasy
      • Gość: gt Re: Autostrada - TAK! IP: *.acn.pl 08.09.04, 22:15
        tez popieram, autostrada - TAK (tez mieszkam na Ursynowie) misto musi sie
        rozwijac to nie WIOSKA.
        • Gość: jacek autostrady buduje si na wsi nie w miescie IP: *.u.mcnet.pl 09.09.04, 08:55
          wracaj do swoich bocianow
          • Gość: gt Re: autostrady buduje si na wsi nie w miescie IP: *.aster.pl 09.09.04, 15:42
            a w miescie wedlug Twojej logiki dróżki i drogi gruntowe...
            Zreszta i tak juz klamka zapadla wiec nie placz juz a jak bardzo
            • Gość: jacek klamka to moze zapadla w twojej sali IP: *.u.mcnet.pl 09.09.04, 16:05
              bez pielegniarza nie mozesz wyjsc
            • Gość: piotr Autostrady buduje się tylko poza miastem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 18:36
              skąd te wieści że klamka zapadła? popatrz co sie dzieje w sejmie. komisja
              dobiera się do piórek prezydenta i jego głownego sponsora. A tak sie głupio
              składa,ze on ma być włascicielem tej autostrady. W warszawie tez bedą wybory. I
              myslę ze głos Ursunowiaków przeciw kaczorowi zmieni władze w stolicy. Sprawa
              jest dalej otwarta !!!!!!
              • Gość: borek Re: IP: *.acn.waw.pl 11.09.04, 19:30
                NIE dla Kaczyńskiego!!!!
                TAK dla autostrady!!!!
                • Gość: jacek tak dla autostrady poza miastem IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 09:37
                  kaczynski do pierdla
                  • Gość: J MIASTO DLA MIESZKAŃCÓW - "TAK" DLA TUNELU! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 13:38
                    Dlaczego zawsze w sprawie tunelu najgłośniej szczekają burki nie mieszkające na
                    Ursynowie?! Taki jacek n.p...? Bo ma w tym interes! Oszołomom z Przyjaznego
                    Miasta mówimy NIE!!! Wstyd mi za tych ludzi...
                    • Gość: jacek MIASTO DLA MIESZKAŃCÓW - spaliny dla J IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 14:31
                      >Bo ma w tym interes!

tak !!!!

A2 poza misatem lezy w moim interesie - podobnei jak lkotnisko poza miastem

miasto to nie wezel logistyczny - takie czasy dawno minely

• Gość: J MIASTO DLA MIESZKAŃCÓW - TUNEL "TAK"! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 14:44
                        SLD, PRZYJAZNE MIASTO ORAZ INNEJ MAŚCI PSEUDOEKOLODZY (PRZECIWNICY TUNELU)
                        PRECZ!!!
                        • Gość: jacek j - glowny pseudoekolog brzydkiej masci IP: *.u.mcnet.pl 13.09.04, 14:45
                          niby tunel mniej uciazliwy

lewa kasa i tyle

jak to w sld
                      • zerocin Re: MIASTO DLA MIESZKAŃCÓW - spaliny dla J 15.09.04, 19:54
                        CYTAT: "... miasto to nie wezeł logistyczny... "

Ani też oaza na środku pustyni. Drogi muszą prowadzić skądś dokądś, inaczej
                        budowanie ich nie miałoby sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka