Dodaj do ulubionych

Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-)

03.02.11, 18:24

może głupie pytanie,
ale Ci co mieszkaja tak z 50- 100 m od linii metra czy możliwe aby słyszeli przejeżdzające nocą metro?
czy to urban story?
Np mieszkańcy bacewiczówny 7 ? wogóle pierwsza najbliższa lina zabudowy na KEN?

Mam zamiar kupić mieszkanie bardzo blisko metra :-) i .... życzliwe ciocie straszą :-)
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 03.02.11, 19:40
      Jeszcze bliżej tunelu są nowsze budynki przy KEN. Na przykład KEN 103, 105, czy 88 - 98.

Poszukaj na forach prywatnych, tam są fora pojedynczych budynków (np. KEN 94). Będą wiedzieli najlepiej.

Chociaż ja znam kogoś, kto mieszka "na pierwszej linii". Nic nie mówił na ten temat, więc myślę, że to przerost wyobraźni u szanownych cioć.
    • weekenda Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 03.02.11, 20:07
      nic nie słychać ani nie czuć
      • gebhard Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 03.02.11, 22:23
        mieszkałem kiedyś na 1 piętrze w budynku usytuowanym tuż przy KENie, i w nocy w ciszy słychać było że pociąg przejeżdża, ale nie było to na pewno uciąźliwe: taki odległy stukot w tle. o wiele bardziej dokuczliwy był hałas od samej ulicy
    • areck Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 04.02.11, 10:38
      Mieszkam tuż obok linii i pamiętam że kilka lat temu, kiedy się wprowadziłem czuć było jakieś małe wibracje, bez dźwięku. Teraz nic nie słychać - albo koła w pociągach są bardziej okrągłe albo się przyzwyczaiłem... ;)
    • miriam_73 Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 04.02.11, 12:00
      Mieszkam przy KEN 90. Nic nie słyszę. Kiedyś był taki moment, że parę składów miało coś nie halo z kołami i wtedy było mozna wyczuć kiedy przejeżdżał pociąg, ale w żadnym razie nie był to hałas. Tearz zupełnie nic.
    • piotrtrz Słychać! 04.02.11, 12:42
      tyle, że trzeba wstać w środku nocy i się wsłuchiwać. Słysze na 4 pietrze KEN 96.
      • wasil_ka Re: Słychać! 04.02.11, 14:08
        Nie słychać a jest bardzo wygodnie :)
        • aga-g76 Re: Słychać! 05.02.11, 15:09
          wasil_ka napisała:

> Nie słychać a jest bardzo wygodnie :)

Popieram :) nie słychać a jest baaaardzo wygodnie :)
          • ancymon123 Re: Słychać! 09.02.11, 15:58
            Hałasem z metra bym się nie martwiła, jedynie nie wyobrażam sobie jak można wytrzymać ten hałasu od KEN'u (samochodów).
    • wilkicztery Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 05.02.11, 19:37
      Mieszkam przy Bacewiczówny 7 i zupełnie nic nie słychać. Sa bloki położone o wiele bliżej, również "przytulone" do tunelu i tam też nic nie słychać. Mieszka się ekstra, bo wszedzie jest blisko.pozdr
      • koral777 Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 06.02.11, 21:38
        dzięki za spory odzew . wiem co za wygoda bo mieszkam z 300 m do metra a mam w planach z 50-100 m (tak na oko ;-) )
    • zstrucki Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 06.02.11, 00:25
      Pociągów nie słychać w zasadzie już ponad stacjami, po wyjściu. Dużo głośniejsze są samochody na ulicy. A jak wielu przedmówców zauważyło, wygoda z mieszkania blisko metra jest niesamowita!
    • aeromonas Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 07.02.11, 19:22
      Mieszkam tuż obok Metra Imielin (wysoko). Nic nie słychać, ani nie czuć. Za to samochody na KEN dają czadu.
      • horpyna4 Re: Do mieszkających bardzo blisko linii metra:-) 09.02.11, 20:11
        Samochody to mały pikuś. Najgorsi są ścigający się motocykliści.
    • bogucjusz Metro w nocy jezdzi raczej rzadko... n/t 09.02.11, 18:53
      • positive_energy Re: Metro w nocy jezdzi raczej rzadko... n/t 10.02.11, 10:18

kilka lat temu zimą słychać było przejeżdzające pociągi (a mieszkam na 5 piętrze), w efekcie czego niekiedy wibrowały szklane naczynia. na szczescie cos zrobili z kolami czy torami i jest OK.

jesli chodzi o halas z ulicy, to oczywiscie przy otwartym oknie trudno dlugo wysiedziec, bo ruch samochodowy przy linii metra jest niestety spory. motocyklisci lzwłaszcza latem czasami szaleją, ale nie dramatyzowałabym, bo zdarza się to incydentalnie.
        • ancymon123 Re: Metro w nocy jezdzi raczej rzadko... n/t 10.02.11, 10:32
          Jak dla mnie mieszkanie przy KENie to koszmar, zwłaszcza jak ma sie okna sypialni na KEN- spać sie nie da przy otwartym, a życie przy ciągle zamkniętych oknach to koszmar, zwłaszcza latem. Mieszkałam tak 3 lata i najgorszemu wrogowi nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka