Dodaj do ulubionych

Fontanna przy kościele

07.08.12, 20:53
Codziennie gdy widzę jak w fontannie przy kościele Wniebowstąpienia ... pluskają się dzieciaki, zastanawiam się co mają w głowie ich opiekunowie. Ta woda służy pewnemu bezdomnemu panu do codziennej toalety.
Ja bym tam nawet psa nie wpuścił.
Obserwuj wątek
    • domi_33 Re: Fontanna przy kościele 07.08.12, 22:47
      no właśnie niekoniecznie. jestem jedną z tych nierozsądnych w twoim mniemaniu mam, która wpuszcza tam swojego trzylatka. z tym, że ja przed wpuszczeniem go tam zadzwoniłam do urzędu i upewniłam się, że fontanna ta wyłączana jest wieczorem i że jest co kilka dni badana czy wszystko z nią w porządku. bo gdzie indziej dzieciaki mogą szukać ochłody w upalne dni???? sprawa kąpania się bezdomnych i zwierząt dotyczy fontann, które mają brodziki takie gdzie woda stoi przez całą dobę i nie ma jej w ciągłym ruchu.
      • thorndike Borelioza i tasiemiec 08.08.12, 13:37
        Zgadzam sie z Domi_33. Z fontann korzystają nie tylko brudni bezdomni, ale też dzikie gołębie (roznoszą obrzeżki) i psy.

W najlepszym przypadku dziecku grozi więc infekcja pokarmowa i tasiemiec psi, a w najgorszym - egzema i borelioza.

Odradzam.
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Borelioza i tasiemiec 08.08.12, 15:52
          Nie no, poprzednia edycja fontanny była bardziej hardkorowa: brudna betonowa micha z wodą, w której kąpało się wszystko: od dzieci przez psy, rowery po opakowania szklane po napojach alkoholowych. Teraz przynajmniej można mieć złudzenie, że jeśli ta woda tam nie stoi, to zawsze wypływa świeża.
    • bogucjusz Re: Fontanna przy kościele 08.08.12, 14:35
      Dzieci biegają boso po śliskiej, mokrej, betonowej posadzce. Pogratulować opiekunom braku wyobraźni.
      • domi_33 Re: Fontanna przy kościele 08.08.12, 16:49
        o przepraszam mój 'biega' w croksach i jeśli zaczyna się rozpędzać za bardzo to jest hamowany. no ja się nie dziwię, z dzieckiem siedzącym w domu trochę czasu na podwórku trzeba spędzić w te największe upały można było oszaleć. minął już z miesiąc od naszej kąpieli i nic się nie dzieje, równie dobrze trzeba by się brzydzić basenów, jezior czy nawet ujęcia wody oligoceńskiej bo tam też się myją bezdomni jak czytałam ostatnio. :/ nie można dać się zwariować. trzeba mieć podejście zdroworozsądkowe i gdzie można to popytać, ale nie zamknąć się w hermetycznym pomieszczeniu.
        • bogucjusz Re: Fontanna przy kościele 08.08.12, 19:48
          Piszę o tych, które biegają boso.
          • pereiro Re: Fontanna przy kościele 13.08.12, 09:45
            W butach, czy boso, narażają się na dziesiątki bakterii.
    • misiek25 Re: Fontanna przy kościele 08.08.12, 22:01
      A ty co masz w sowojej głowie? Zajmij się swoim psem a nie cudzym życiem/ dzieckiem.Będziesz zdrowszy psychicznie.
    • zomo Re: Fontanna przy kościele 11.08.12, 16:08
      Bo fontanna daje ochłodę?...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka