Dodaj do ulubionych

EDBUD PLAZA

IP: *.zus.pl 04.07.04, 00:23
Czy ktoś wszedł w tą inwestycję ? Szukam opini ludzi na temat Edbudu a w
szczególności tej inwestycji.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa_ga Re: EDBUD PLAZA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 11:24
      Budują mi dwa mieszkania przy KEN 105.
      Mam same dobre wrażenia.
      Budynek oddadzą przed terminem.
      Poza tym na Ursynowie mają kilka inwestycji,
      więc są wiarygodni. Mają wszystkie możliwe certyfikaty
      i sporo magród w różnych konkursach i rankingach.
      Co istotne - nie przesadzają z cenami.
      Myślę, że warto.:)
      • Gość: Włodek Re: EDBUD PLAZA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 21:12
        Widać że to ktoś z pracowników "EDBUDU" tak pochlebnie i bezkrytycznie to pisze.
        Mam tą przewage, że mam znajomych w dwóch inwestycjach EDBUDU w tym w budynku
        przy Dębego na Kabatach. Prawda wygląda zupełnie inaczej. Mieszkają tam ponad
        rok, a usterek coraz więcej. Jakość wykonania też do kitu. Mają w tym budynku
        forum internetowe i tam są zdjęcia usterek i niedoróbek. Jest tego dużo aż żal
        patrzeć. Byliśmy tam z naszym dzieckiem i spędziliśmy trochę czasu na podwórku.
        ZGROZA ! Obok EDBUD kończy kolejny budynek są na etapie obkładania styropianem.
        Całe podwórko razem z zielenią białe od styropianu. Jak to posprzątać tego nie
        wie nikt. Spróbuje jutro zapytać pod jakim adresem można pooglądać te zdjęcia
        które widzieliśmy - to jest naga prawda o jakości i odpowiedzialności
        dewelopera.
    • Gość: S. Re: EDBUD PLAZA IP: 62.29.248.* 07.07.04, 13:03
      Z Edbudem ogólnie rzecz biorąc chyba nie jest źle, ale oczywiście są pewne
      zgrzyty. Ja kupuję od nich mieszkanie przy Dembego. Na ten moment wydaje mi
      się, że jakość wykonania jest dobra. Prace idą do przudu i wszystko wskazuje na
      to, że dotrzymają terminu. Tyle tylko, że jest to termin o trzy miesiące
      późniejszy, niż miał być pierwotnie i dla którego między innymi zdecydowaliśmy
      się na to mieszkanie właśnie, ale w umowie mamy już ten późniejszy.
      Rozmawialiśmy z Edbudem trzymając w ręku umowę z terminem 30 czerwca, Pracownik
      Edbudu dokonywał poprawek zgodnie z uzgodnieniami, po czym została wydrukowana
      nowa umowa, którą podpisaliśmy. Dopiero za jakieś 3 miesiące zorientowaliśmy
      się, że położono nam umowę z terminem 30 września, nie zmieniając oczywiście
      terminów kolejnych transz. Można to nazwać naiwnością z naszej strony, ale
      przed podpisaniem sprawdziliśmy tylko te punkty, które zmienialiśmy. Wynikło to
      m. in. z tego, że rozmawialiśmy na temat tej umowy ze 2 godziny i wszystkim już
      się spieszyło do innych zajęć. Poza tym traktowaliśmy wtedy Edbud jako uczciwą
      firmę. Jak widać, naiwnie...
      Niemniej jednak poza tym zgrzytem raczej niewiele mogę Edbudowi zarzucić w tej
      chwili. Odsyłam jednak do forum Deweloperzy, gdzie poruszyłam pewną kwestię
      dotyczącą inwestycji przy Dembego. Taka bardzo nieładna zagrywka dewelopera,
      ale raczej nie dotycząca innych inwestycji.
      • Gość: MM Re: EDBUD PLAZA IP: *.chello.pl 14.10.04, 21:20
        To wydaje się ciekawa inwestycja? Czy macie jakieś szczegóły? co to za firma-
        czy ktoś mieszka w jej budynkach i mógłby podzielić się prawdziwymi
        informacjami.
        Marketingowi i pracownikom z góry dziękuje- reklamy sam umiem czytać
        • Gość: S. Re: EDBUD PLAZA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 22:54
          Proponuję zajrzeć na forum "Deweloperzy". Tam można znaleźć sporo informacji na
          temat Edbudu i inwestycji.
          Jak już pisałam wyżej, ogólnie jest dobrze, ale te "szczegóły"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka