16.05.13, 08:44
Czy ktoś z Państwa ma wiedzę o możliwościach alternatywnych dostaw energii elektr. Ostatnio Stoen wysyła do podpisania umowy wiążące nawet na kilka lat pod rygorem kar umownych (25zł/mieś) w przypadku wcześniejszego zerwania.
Obserwuj wątek
    • grecz Re: RWE Stoen 16.05.13, 11:31
      Wystarczy wpisać w google'a. Przy czym zmiana na innego dostawcę na pewno będzie wiązała się z podpisaniem umowy także wiążącej na jakiś czas....Tak jak w każdym innym przypadku gdy klient ma do wyboru kilka opcji...
      • lesher Re: RWE Stoen 16.05.13, 14:22
        biznes.onet.pl/rwe-obniza-ceny-dla-klientow-indywidualnych-o-co-n,0,5518613,1,news-detal
        Ostatnio wypowiedziałem umowę z RWE i podpisałem z innym dostawcą(ale nie dla siebie, tylko na wspólnotę - również w taryfie G). Cena energii jest niższa o ok. 10%, w umowie na 6 miesięcy, od tej stosowanej przez RWE. Trzeba pamiętać, że cena energii to tylko ok. 1/2 rachunku - pozostałą część stanowi dystrybucja, więc oszczędności są mniejsze - ok. 5%, ale i to jest suma nie do pogardzenia.

Przy indywidualnych umowach oszczędności procentowo może i będą wysokie, ale na konkretne kwoty nie ma to już zbyt wielkiego przełożenia, no chyba że ktoś faktycznie tej energii sporo zużywa (ogrzewanie podłogowe, bojler, itp.). Poza tym, jeżeli zmieni się dostawcę, to trzeba płacić osobno dwa rachunki za prąd - RWE za usługę dystrybucji, oraz drugi dla dostawcy energii.
        • jansierp Re: RWE Stoen 17.05.13, 08:47
          Dziękuję za opinię o to mi chodziło widzę że zysk tej transformacji niewielki.
          Pozdrawiam J.S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka