Dodaj do ulubionych

Gó..any protest- 17 luty!!!

11.02.05, 14:24
W związku z możlwym udziałem reporterów radia Zet tudzież jednej z lokalnych
gazet, mój happning przełozony został na czwartek, godzina 10.00 bez zmian.
Przypominam, że protest dotyczy ignorowania problemu niewłaściwej opieki nad
psami przy jednoczesnym promowaniu nieodpowiedzialnej polityki zwiekszania
pogłowia tychże zwierząt na Ursynowie.

www.ursynow.pl/index.php
Raz jeszcze zapraszam wszystkich chętnych na happening w czwartek o godzinie
10.00 przed budynkami urzędu na ulicy lanciego 14.

Program:

10.00 Osobiscie zdejmuję spodnie i załatwiam się pod najbliższym drzewem
10.... Telefonuję do Straży Miejskeij informując, że jakis pies sra pod
urzędem gminy
10... Telefonuję do wydziału skarh i wniosków, informując że jestem bezdomnym
psem, któremu straż miejska nie pozwoli załatwić swoich naturalnych potrzeb

Liczę na bierne uczestnictwo, w szcególności przedstawicieli lokalnych mediów
i organizacji humanitarnych.

kontakt:jackofheart@poczta.onet.pl jackofheart@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: rat Re: Gó..any protest- 17 luty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:36
      silvio1970 napisał:

> W związku z możlwym udziałem reporterów radia Zet tudzież jednej z lokalnych
      > gazet, mój happning przełozony został na czwartek, godzina 10.00 bez zmian.
      > Przypominam, że protest dotyczy ignorowania problemu niewłaściwej opieki nad
      > psami przy jednoczesnym promowaniu nieodpowiedzialnej polityki zwiekszania
      > pogłowia tychże zwierząt na Ursynowie.
      >
      > www.ursynow.pl/index.php
      > Raz jeszcze zapraszam wszystkich chętnych na happening w czwartek o godzinie
      > 10.00 przed budynkami urzędu na ulicy lanciego 14.
      >
      > Program:
      >
      > 10.00 Osobiscie zdejmuję spodnie i załatwiam się pod najbliższym drzewem

ie musisz zdejmować spodni, ani załatwiać się wystarczy że się przedstawisz -
      osiągniesz ten sam efekt
      > 10.... Telefonuję do Straży Miejskeij informując, że jakis pies sra pod
      > urzędem gminy

Zadzwoń pod 999 żeby przyjechali z kaftanem, jak Ty tego nie zrobisz ja będę
      musiał dzwonić

> 10... Telefonuję do wydziału skarh i wniosków, informując że jestem bezdomnym
      > psem, któremu straż miejska nie pozwoli załatwić swoich naturalnych potrzeb
      >

No tak w tym momencie ekipa z Sobieskiego będzie już dojeżdzała

> Liczę na bierne uczestnictwo, w szcególności przedstawicieli lokalnych mediów
      > i organizacji humanitarnych.

Tak, tak będą organizacje humanitarne, Towarzystwo Opieki nad Idiotami,
      Stowarzyszenie Psychiatrów Polskich postaram się jeszcze zaprosić panów z Media
      Markt żeby nakręcili spot reklamowy, tytułem wynagrodzenia dadzą Ci plasterek
      kina domowego :).
      Powodzenia nasz kochany gwiazdorze, trzymam za Ciebie kciuki.
      Twój rat
    • Gość: ... Re: Gó..any protest- 17 luty!!! IP: *.aster.pl 11.02.05, 15:52
      powiem tylko jedno......................jestes POSRANY
      • silvio1970 Re: Gó..any protest- 17 luty!!! 11.02.05, 15:57
        doprawdy? jedno małe ludzkie gówienko i tyle hałasu?

zapewniam cię, że nie jestem ani troche bardziej posrany od tych, którzy
        codziennie odsrywają swoje pieski na osiedlowe trawniki. a różnica jest taka,
        że ja się odesram świadomie i w sprawie, i jednorazowo. A oni srają i nawet
        nie przez myśl im nie przyjdzie że cos w tym złego
        • Gość: pies Re: Gó..any protest- 17 luty!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 19:04
          Człowieku, ty chyba masz jakieś kompleksy. Idź do jakiegoś psychologa, może coś
          na to poradzi. Od kilku dni ciągle o tym samym. Ile można???
          Załatw w administracjach, urzędach dzielnic, itp. , aby postawili pojemniki na
          psie gówienka, to wtedy będziemy sprzątać. Daj już spokój z tym tematem, bo
          naprawdę wylądujesz w wariatkowie.
          • Gość: kasia Re: Gó..any protest- 17 luty!!! IP: *.chello.pl 11.02.05, 23:10
            ludzie,
            naprawdę Wam nie przeszkadzają te obsrane chodniki????
            idzie sobie jedna staruszeczka z drugą, wstrętne małe dziamgoty na krótkich
            smyczach za nimi, jeden i drugi pies załatwia się NA ŚRODKU CHODNIKA!!! a te
            dwie tylko patrzą czy ich pupilki skończyły, bo jeśli tak to idziemy dalej...

Zamiast "manifestować" :-) przed urzędem napisałbyś jakaś petycję o dodatkowych
            oplatach na firmy sprzatające odchody. Albo o konsekwentnym egzekwowaniu
            sprzatania po swoich psach.
            A co powiecie na wpuszczanie psa na smyczy na plac zabaw dla dzieci żeby sie
            wysikał? Widziałam ostatnio taką jedną i przegoniłam ,ale bezmyślnych prostaków
            jest niestety więcej, bo placyki smierdza moczem że hej.
            pa pa
            kasia
            • p.o.box.77 Re: Gó..any protest- 17 luty!!! 16.02.05, 14:53
              o i tu Kasia masz racje a sivio nie.

psów jest dużo i wielu właścicieli ma to gdzieś co ich pociecha robi. Mam psa i
              mam to szczescie że robi na trawniku bo inaczej nie umie. a jak nie zrobi to
              biore patyk i sprzatam i kupa laduje na trawniku, nie mile to jest ale to
              robie. inni powinni robic tak samo. ale problem polega na tym że psów jest za
              dużo, ludzie nie kontrolują swoich psów. wpuszczanie psa do placu zabaw gdzie
              jest piaskownica w szczegolnosci to chamstwo.

z tym sie zgadzam z silvio nie.
              • silvio1970 Re: Gó..any protest- 17 luty!!! 16.02.05, 15:02

> mam to szczescie że robi na trawniku bo inaczej nie umie. a jak nie zrobi to
                > biore patyk i sprzatam i kupa laduje na trawniku, nie mile to jest ale to
                > robie. inni powinni robic tak samo.

No i proszę, savoir vivre w wydaniu dresiarza!
                • p.o.box.77 protest taki jak jego autor 16.02.05, 15:10
                  i znowu sie mylisz. silvio chlopcze o zenskim nicku. wspolczuje twojemu dziecku
                  i twojej zonie. musisz sie bardzo hamować przy nich bo przeciez by cie rzucila.

no to jak czyj jest ten trawnik? prywatny czy miejski? jak prywatny walcz o
                  swoje jak miejski walcz z miastem, takie twoje prawo.

ale pamietaj ze jestes depresyjna osoba, ktora od 1,5 godziny mowiaca na kazdy
                  temat o psiej kupie.
            • silvio1970 Re: Gó..any protest- 17 luty!!! 16.02.05, 14:59
              Gość portalu: kasia napisał(a):

żeby w koszu wylądowała. Chamstwu trzeba dawac odpór chamstwem.

> Zamiast "manifestować" :-) przed urzędem napisałbyś jakaś petycję o
              dodatkowych
              > oplatach na firmy sprzatające odchody.
              • Gość: a-z Re: Gó..any protest- 17 luty!!! IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 23:32
                czy mógłbyś to zrobić pod drzwiami prezesa SBM Stokłosy - zasłużył sobie.
    • czarna_a Re: Gó..any protest- 17 luty!!! 16.02.05, 16:32
      Miałam kiedyś psa i sprzątałam po nim. A wygladało to tak: kupiłam taką
      sprytną "łapkę - kleszczyki", do której wkładało się foliowy woreczek i jego
      koniec wywijało na zewnątrz, po zebraniu kupy chwytałam za wywiniętą na "łapkę"
      czystą część woreczka, wiązałam i wyciągałam z "łapki". Potem był kłopot, bo
      woreczek z zawartością trzeba było gdzieś umieścić - nie było (i nie ma)
      specjalnych koszy, więc trafiał do kontenera. Nie było to najlepsze
      rozwiązanie, ale w końcu pampersy też tam trafiają... W sumie był to bardzo
      szybki i czysty sposób na sprzątnięcie po psie jednak po jakiśm czasie zmuszona
      byłam z niego zrezygnować, ponieważ zanim dotarłam do "swojej" kupy wchodziłam
      w trzy inne... Zaczęłam więc wychodzić z psem w przysłowiowe pole i na spacer
      między blokami wracałam dopiero jak się już załatwił. Jeśli zdarzyła mu się
      wpadka gdzieś na osiedlu, to zasypywałam piaskiem lub ziemią. Nigdy nie
      zdarzyło mi się żeby pies zrobił kupę na chodniku - zresztą to nienaturalne dla
      tych zwierząt, no chyba że są chore lub za długo czekały na swoje wyjście.
      Ja już swojego psa niestety nie mam, ale problem pozostał... Na trawnikach jest
      chyba więcej kup (niektóre rozmiarem przypominają odchody krowy) niż trawy,
      wiosną zaczyna strasznie śmierdzieć. Okropnie jest zwłaszcza na Kabatach - kto
      tam mieszka, ten wie o czym mówię:( Twój gniew jest więc słuszny, ale metody
      tragiczne - nikt nie będzie Cię poważnie traktował...
      • jestem_ochotnikiem Re: Gó..any protest- 17 luty!!! 20.02.05, 00:21
        Zgadzam sie. Problem nalezy rozwiazac, ale takie happeningi niczego nie
        zmienia...

--------------------------------------------
        Korepetycje z matmy? Na Ochocie?
        Nic prostszego!

www.matma.w.pl
        jestem_ochotnikiem@gazeta.pl
    • Gość: gość [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 23:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • gacek95 kupy 20.02.05, 10:12
        a mnie sie pomysl podoba, doceniam dowcip i inteligencje, troche wiecej luzu
        ludzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka