Dodaj do ulubionych

nowe forum

22.09.05, 10:52
Zapraszam mieszkańców Ursynowa Północnego na nowe forum :-)))
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33906
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: nowe forum 22.09.05, 10:54
      Chętnie odwiedzę :-)
    • Gość: ?? Re: nowe forum IP: *.chello.pl 22.09.05, 10:55
      Rzeczywiście zabawne. Postanowiłes podzielić dzielnicę na północną , środkową,
      południową? A czemu to ma służyć?
      • lewe_oko Re: nowe forum 22.09.05, 10:59
        Ursynów Północny to oficjalna nazwa pierwszej częsci osiedli, które tu
        powstawały. Mam taką mapke z 79r "Ursynów Północny". To raczej nie jest niczyj
        wymysł :-)
      • ursynov Re: nowe forum 22.09.05, 11:01
        Kto wie o co chodzi, zapraszam :-))))
        • bugatti.atlantic Re: nowe forum 22.09.05, 11:03
          Się wie. To śmieszne, że nawet w tak młodej dzielnicy jak Ursynów można odczuć
          wyraźne róznice między nowymi a starymi mieszkańcami. Ale nie mam oczywiście
          nic przeciwko - niech się nam Ursynów rozwija.
    • Gość: ?? Re: Bezsens IP: *.chello.pl 22.09.05, 11:14
      I tak najważniejsza jest i będzie część centralna bo tu mieści się siedziba
      Urzędu Dzielnicy!
      Jeśli chodzi o problemy mieszkańców to są one podobne we wszystkich osiedlach.
      A jak masz zamiar sprawdzać kto odwiedza twoją stronę? Może od razu napisz kto
      ma do niej wstęp wolny a kto za opłatą:-)))))))).
      • lewe_oko Re: Bezsens 22.09.05, 11:16
        Ale nikt nie mówi, ze Ursynów Pn jest najważniejszą częscią. Kabaty mają swoje
        forum i to świetne - może to też wypali. Tym bardziej, ze kiedyś Ursynów Pn był
        słynny z dobrych stosunków społecznych. Co Cie to tak boli?
        • Gość: ?? Re: Bezsens IP: *.chello.pl 22.09.05, 11:22
          Chętnie bym rzuciła okiem na tę mapkę z 1979r:-))). Strzeż pilnie i przekazuj
          następnym pokoleniom, będzie miała wartość historyczną.
          • lewe_oko Re: Bezsens 22.09.05, 11:26
            Rozumiem, że mi nie wierzysz :-) No cóż - niech i tak będzie. Dawno dawno temu -
            rozpisano konkurs na zespól osiedli pod nazwą "Ursynów Północny" - ów konkurs
            wygrał Andrzej Szkop, Jerzy Dzikowski i Marek Budzyński, który musiał został
            szefem tego projektu. I tak zaczęła sie historia dzielnicy Ursynów :-) Dużo by
            gadac o założeniach projektowych, ale Ursynów Pn miał róznić sie od innych
            wielkopłytowych osiedli - co niestety udało się tylko połowicznie... To już
            straczy na dziś. Mam w palnach dużą monografię dzielnicy Ursynów - jak napiszę
            podeślę :-)
            • Gość: ?? Re: Bezsens IP: *.chello.pl 22.09.05, 11:44
              Nigdzie nie napisałam,że nie wierzę w posiadanie przez ciebie tej mapki:-)).
              W moim odczuciu jesteś za bardzo podejrzliwa ale to chyba atrybut badacza?
              W przeciwnym razie padłabyś ofiarą naiwności:-)). Tymczasem!
              • lewe_oko Re: Bezsens 22.09.05, 11:48
                Niestety często padam ofiara własnej głębokiej naiwności ;-) Wydawało mi sie, ze
                Twoja wypowiedź była ironiczna, ale Internet to tak niedoskonałe narzedzie...
                • Gość: sąsiad Re: Bezsens IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 14:16
                  lewe-oko, zamknęłaś swoje forum osiedlowe? Bo nic się nie otwiera pod tym adresem.
                  • lewe_oko Re: Bezsens 22.09.05, 23:36
                    Tak - zamknęłam. Było tam pusto :-( Szkoda, ze nie zaglądałeś częsciej :)
    • silvio1970 Głupota czy dywersja 23.09.05, 13:13
      Ten pomysł doskonale wpisuje się w chorą logike działań majacych na celu
      unicestwienie tego forum. Po tym jak moderacja drastycznie ograniczyła
      aktywnośc tego forum, próbuje się je dobic takimi właśnie pomysłami.

o ile widze jakiś sens w tworzenie mini forów "podwórkowych" czy nawet
      spółdzielnianych to juz kompletnie nie rozumiem co niby tak wyróznia
      mieszkańców płn Ursynowa by tak manifestować swą odrębność.

Oczywiście nie widzę żadnych szans dla tego pomysłu i zycze mu jak najgorzej
      • lewe_oko Re: Głupota czy dywersja 23.09.05, 13:23
        Jak nie wyjdzie - trudno, tragedii nie będzie. A pomysł nijak nie zubaża tego
        forum. A co do odmienności Ursynowa Pn. Ja odczuwam ją bardzo. Dla mojego męża
        Ursynowianina z urodzenia - Ursynów to właśnie północna część. Znam wiele osób,
        które tak sądzą i np. na Kabatach czują sie totalnie obco. Pozyjemy zobaczymy. A
        za złe życzenia dziekujemy :-)
        --
        zawsze na południu
        • silvio1970 Re: Głupota czy dywersja 23.09.05, 13:29
          lewe_oko napisała:

> Jak nie wyjdzie - trudno, tragedii nie będzie. A pomysł nijak nie zubaża tego
          > forum.

nie populizuj lewe oko, czas który mamy na pierdoły w internecie jest
          ograniczony, wiec albo piszę tu albo piszę tam. ktoś traci, ktoś zyskuje.

>Dla mojego męża
          > Ursynowianina z urodzenia - Ursynów to właśnie północna część. Znam wiele
          osób,
          > które tak sądzą i np. na Kabatach czują sie totalnie obco.

Tak, sa yteż ludzie, dla których Służew to wieś pod Warszawą. I nie moga
          zrozumieć dlaczego kolejka pod ziemią jeździ.
          • lewe_oko Re: Głupota czy dywersja 23.09.05, 13:31
            Takich nie znam. To Twoi znajomi? :-)))
            • silvio1970 Re: Głupota czy dywersja 23.09.05, 13:37
              lewe_oko napisała:

> Takich nie znam. To Twoi znajomi? :-)))

w pewnym sensie, najczęsciej stoją z koniem pod Zamkiem królewskim i na pytanie
              za ile odpowoadają tyle ile kosztuje. A kosztuje tyle samo, mimo tych
              wszystkich zmian waluty i denominacji. Od zawsze 80. I tak naprawdę tylko koń
              wie ile to jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka