Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje m2 mieszkania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 01:16
w bloku ok 20-25 letnim z płyty. Moze ktos sprzedawał lub kupował i wie? Jak
sie mają ceny wywoławcze do transakcyjnych. Za ile kupie 2 pokoje w srednim
standardzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.09.05, 17:31
      Dokładnie Ci nie powiem, ale jakiś czas temu
      czytałem, że mieszkania z płyty będą tanieć.
      W każdym razie 3-3,5, jeżeli mieszkanie jest
      w dobrym miejscu i stanie (jest to oczywiście
      górna granica ;)).
      A najlepiej się przekonasz zerkając na serwisy
      poświęcone nieruchomością, najlepsze są na:
      onet.pl, interia.pl oraz wp.pl.
      Mogę Ci tylko poradzić tyle: unikaj agencji,
      ponieważ biorą kasę za nic i tylko zawyżają
      cenę mieszkań (np. doliczają do ceny, którą
      chce właściciel 10tys, następnie pozawalają Ci
      się "stargować" o 10tys i niby masz być szczęśliwa,
      ale potem i tak musisz im płacić 8tys za "usługę" ;)).

Pilnuj tych serwisów, ponieważ najlepsze mieszkania idą w ciągu
      2 tyg, a mieszkania od "wariatów" stoją miesiącami ;)
      • lewe_oko Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 24.09.05, 17:52
        Coś wydaje mi się, że mieszkanie w ursynowskim bloku, szczególnie blisko metra
        może byc droższe niż 3-3.5 tys...
        • Gość: Magda Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 19:42
          Moim zdaniem cena około 4,5/m
      • Gość: Agnieszka Re: nie od agencji nieruchomości ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:56
        tylko że w serwisach ogłaszają przeważenie agencje. Owszem, b.dużo jest agencji
        które "palcem w bucie" nie kiwają ale to tak jak z ludźmi, trzeba się przekonać
        na własnej skórze.
    • Gość: yeti Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.fbx.proxad.net 24.09.05, 19:52
      dlaczego nie 5\m?
      w starej plycie?
      no comment
      • lewe_oko Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 24.09.05, 19:55
        Ceny dyktuje rynek, a forumowicze tylko odpowiadają na pytania.
        • Gość: Ewa Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 18:54
          kilka miesiecy temu szukalam na rynku wtornym- ceny na ursynowie, to jak ktos
          napisal miedzy 3- 3,5 tysiaca/m2, choc oczywisice spotykalam i takich, ktorzy
          za wielka plyte chcieli po 4 tys.
    • ewis Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 24.09.05, 23:27
      Ja kupowałam rok temu po 3,5/m2 za totalną ruinę inside.
      Czyli do remontu ;-) I podobno to była okazja :-)
      Mieszkania w miarę przyzwoite były po 4,5/m2.
    • Gość: Kamila Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:04
      Pracuję w biurze nieruchomości, ale nie uważam, że jesteśmy takimi strasznymi
      naciągaczmi, jeśli bierzemy pieniądze to tylko za pracę przy której sporo się
      napracowaliśmy i w którą wiele się inwestuje, ale kto nie pracuje w tej branży
      to nie wie...
      Co do cen to polecam wpisać preferowany metraż i okolice na serwisie oferty.net
      lub trader.net i ukażą się wszystkie, wtedy będzie można porównać co i za ile i
      gdzie...
      pozdrawiam
    • Gość: monika Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.chello.pl 25.09.05, 17:23
      ja kupiłam 2 pokoje z widną kuchnią 5 minut od metra za 3,7 tys. 2 mies temu. w
      bloku z ramy H.
      • Gość: Ewa Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 18:55
        na Ursynowie podobno nie ma ramy h
        • Gość: M Re: rama H na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:59
          jest, jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie, bo często nie widać.
          • Gość: Ewa Re: rama H na Ursynowie IP: 193.111.233.* 27.09.05, 14:07
            moze jest:) napisalam, podobno nie ma, bo przekonywala mnie do tego jakas
            agentka nieruchomosci
            • severyn222 Re: rama H na Ursynowie 20.12.05, 16:30
              Ja swoje mieszkanie tez sprzedalem pod rama H, ale wiem ze to byla i jest
              plyta, na Urtsynowie nie ma ramy H!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ludziska
              • Gość: EEE Re: rama H na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:13
                A właśnie że jest !!!!!!
                Widziałam jak buduje się moje osiedle i mogę zapewnić w 110% że rama H jest na
                Ursynowie.
              • Gość: Adam Re: rama H na Ursynowie jest !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:52
                Ja mieszkam na Ursynowie w starej ramie H. przy ul. Hawajskiej. Rama H jest
                jeszcze na Miklaszewskiego, Marco Polo, Malinowskiego, Dereniowej, Hirszfelda
                Warchałowskiego, Wasilkowskiego. Jest też b. mało na Natolinie, chyba na Małej
                Łąki.
                • Gość: Avanti Re: rama H na Ursynowie jest !!!!!!!!!!!! IP: *.catv.net.pl 12.01.06, 13:13
                  he,he Hawajska rama H? Nie ma takiej opcji. Wielka płyta.
      • Gość: Iza Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.mofnet.gov.pl 26.09.05, 11:52
        Jakiej wielkości mieszkanie i w jakim standardzie?
        • Gość: monika Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.chello.pl 29.09.05, 18:56
          48 m2. dało się mieszkać po malowaniu. ja zrobiłam gładź i cyklinowanie.
          • Gość: DOROTA Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:58
            MIałaś szczescie.
    • Gość: DOROTA Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:10
      Próbuje coś znależć i wyskakują mi ceny 220-240 tys za 2 pokoje (oczywiscie
      płyta). Czy faktycznie ceny tak poszły w górę i czy faktyczie za tyle ludzie
      kupują?
      • jan-w Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 27.09.05, 17:12
        To są ceny wywoławcze. Od nich jeszcze bardzo daleko do cen transakcyjnych.
        • Gość: DOROTA Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:19
          W takim razie o ile są nizsze ceny transakcyjne?. Czy gdzies mogę sie tego
          dowiedzieć. Moze wiecie gdzie znajde wykaz transakcji juz zawartych?
          • lewe_oko Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 27.09.05, 21:09
            W Rzeczpospolitej w dziale Nieruchomości są omówione poszczególne transakcje.
            Może znajdziesz coś interesującego dla siebie.
            • Gość: DOROTA Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:08
              Dzięki, ale nie znalazłam nic o Ursynowie
          • jan-w Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 28.09.05, 22:22
            Co tydzień, na drugiej stronie Gazety - Nieruchomości. W środy.
            • Gość: Agnieszka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:00
              Mam do sprzedania dwupokojowe przy metrze 47 m 5/10 za 220 tys. Jestes
              zainteresowana?
              • Gość: ursynowianka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.acn.waw.pl 01.10.05, 12:27
                Który rok? Płyta?
                • Gość: Agnieszka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 15:22
                  Bydynek z płyty, rok 79, ul. Zamiany. Jeśli jesteś zainteresowana napisz.
              • Gość: Irek Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:59
                220 tys. za 47 m kwadr. w płycie to stanowczo za drogo. Toż to 4681 zł za metr
                kwadratowy. MOCNO przesadzasz z tą ceną. Bazujesz na dobrej sprzedawalności
                mieszkań 2-pokojowych i windujesz cenę, ja zresztą wszyscy. Ja bym nie kupił za
                tyle. Realna cena to 170-185000 w zależności od standardu mieszania.
                • Gość: Jaga Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:00
                  Pewnie
                  • Gość: B. Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.mofnet.gov.pl 05.10.05, 13:29
                    Chyba nie macie rozeznania. To przecietna cena. Widziałam nawet 44m na
                    Puszczyka za 250-258 tys, Na Dereniowej 48 m za 258 tys. Zerknijcie na
                    ogloszenia to moze zmienicie zdanie.
                    • Gość: Ewa Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: 193.111.233.* 05.10.05, 13:45
                      jeszcze raz powtorze, szukalam mieszkania na ursynowie, ogladalam mieszkania w
                      plycie po 3 - 3,5 tysiaca. cea 4tys za m2 w plycie to przegiecie.
                      Koniec koncow zrezygnowalam ze starego budownictwa, bo uwazam, ze za starocie
                      to i po 3 tys za drogo:)
                    • Gość: Irek Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:47
                      Przeciętna cena. Dobre sobie. Sufitologia stosowana! Tylko zobaczymy jak
                      prędziutko będą zjeżdżali z ceny. Nadziani kupią nowe albo dom. Średniacy zaś
                      nigdy nie dadzą tyle za parę komórek z betonu.
                      • Gość: B. Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.mofnet.gov.pl 05.10.05, 15:15
                        Obejrzyjcie ogłoszenia na aaaby z ostatniego miesiaca. To moze zmienicie zdanie.
                        • Gość: Irek Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:41
                          Ja zdania nie zmienię. Nie będę nabijał kabzy zachłanno-pazernym. Myślą chyba
                          że wokół sami naiwniacy i rzucą się na te beton-klatki. Też chcę kupić małe
                          mieszkanie z tzw. odzysku ale za NORMALNĄ CENĘ ZGODNĄ Z JAKOŚCIĄ NIERUCHOMOŚCI.
                          • Gość: Janka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:45
                            To takie polskie obłupić krajana i potem śmiać się w kułak, że dał się nabrać.
                            To takie prostackie.
                        • Gość: Peter Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:46
                          Mentalność Kalego: bo my sprzedać jak najdrożej ale kupić jak najtaniej. I
                          cieszyć się że byliśmy cwańsi.
                          • Gość: B. Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.mofnet.gov.pl 05.10.05, 16:09
                            Mówie tylko jakie sa ceny. Skoro takie sa , widocznie ludzie kupują za tyle.
                            • Gość: Agnieszka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:47
                              Dla zainteresowanego opuszczę do 210.000 zł. Teraz juz chyba nikt mi nie powie,
                              ze za drogo.
                              • Gość: Irek Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:56
                                Za drogo! Każdy ekspert budowlany powie, że mieszkania z wielkiej płyty sprzed
                                35 lat warte są najwyżej 170000-180000, ta ostatnia cena odnosi się do lepszego
                                standardu. Ceny wyższe to ceny lichwiarskie!
                                • Gość: Agnieszka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:33
                                  Mieszkanie ma 26 lat, a nie ponad 35 jak sugerujesz. Poza tym oferta już
                                  nieaktualna. Sami widzicie, kupiec się znalazł :)
                                  • Gość: kiuy Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.fbx.proxad.net 07.10.05, 20:38
                                    ludzie sa glupi, ze kupuja za taka cene
                                    sami sa winni tych abstrakcyjnych ofert
                                    • Gość: ekonomista Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.acn.waw.pl 11.10.05, 08:14
                                      > ludzie sa glupi, ze kupuja za taka cene
                                      > sami sa winni tych abstrakcyjnych ofert

Wiesz co to jest popyt i podaż?
              • Gość: Gosik Jestem zainteresowana kupnem mieszkania IP: *.acn.waw.pl 06.10.05, 13:04
                Jestem zainteresowana kupnem dwupokojowego mieszkania czy mogłabyś napisać o
                nim cos więcej? Czy byłaby mozliwość obejrzenia? Pozdrawiam moj nr kontaktowy
                609 49 85 86 moze byc sms
                • Gość: Klara Re: Jestem zainteresowana kupnem mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 14:38
                  Jeżeli mieszkanie było w dobrym punkcie i podobało się to się nie dziwię
                  nabywcy.
                  • Gość: B. Popyt IP: *.mofnet.gov.pl 11.10.05, 10:27
                    Dokładnie, skoro ludzie chcą kupować 5/m to kupują.
                    • Gość: Kasia Re: Popyt IP: 195.85.249.* 18.10.05, 15:27
                      A ja 3 m-ce temu kupiłam mieszkanie 2-pok 55m2 za 230tys( wychodzi ok 4,2/m) na
                      osiedlu strzeżonym w bloku z 92r-cegła 2 piętro/3,blisko metra i właściwie
                      uważam że nieźle trafiłam. Mieszkanko do wprowadzenia po remoncie nawet
                      wyposażenie zostało. Tyle że oferta z agencji ale nie załuję tej prowizji. Było
                      warto.
                      • Gość: zdesperowana Re: Popyt IP: 193.0.117.* 21.10.05, 15:53
                        A czy możesz mi Kasiu podać namiary do tej agencji, albo słyszałaś o podobnej
                        do twojej ofercie?
    • Gość: Belka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.aster.pl 22.10.05, 15:54
      Ja kupiłem na Batuty (służew nad dolinką) 46 m2 za 190 tys. Stan na tyle dobry,
      że na upartego można było się wprowadzić i mieszkać przynajmniej przez rok.
      Mieszkania szukałem od ponad roku, głównie wielka płyta i ceny prawie nigdy nie
      spadły poniżej 4 tys./m.
      Mieszkanie kupiłem przez agencje, 2,5% prowizji.
      Teraz mieszkam i jest super.
      • aleksandra1977 Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 26.10.05, 18:58
        tydzien temu moi sasiedzi sprzedali swoje 3 pokojowe mieszkanie 52m2, w 3
        pietrowym bloku z 1983r., na parterze za 220 000 zł. Mieszkanie nadaje sie do
        generalnego remontu.
        • aleksandra1977 Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 26.10.05, 18:59
          mieszanie to znajduje sie przy metrze Natolin
          • Gość: Petka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 17:00
            Kupiłam 45 m przy samej stacji za 196.000 w niezłym stanie.
            • Gość: Gienczas Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.biala-rawska.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 23:04
              Hmmmm... A moja wspaniała i kochana bratowa też sprzedaje mieszkanko 57m2 na
              ursynowie i to musze przyznać że całkiem ładne za jakieś około 245 tysiaków :)))
              i też jest przy metrze 5min
              • Gość: posiadacz Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.05, 13:59
                kupiłem trzy miesiące temu 52m2 za 197 tys (prawie 3,8 tys/m2) - w dobrym
                stanie. Blisko metra Natolin.
              • Gość: klient Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.acn.waw.pl 02.11.05, 08:45
                > Hmmmm... A moja wspaniała i kochana bratowa też sprzedaje mieszkanko 57m2 na
                > ursynowie i to musze przyznać że całkiem ładne za jakieś około 245 tysiaków :))

Jaki rok budowy?
                • Gość: JGA Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:52
                  52 m za 205 na Puszczyka, stan sredni, ale okolica super.
                  • Gość: Paweł Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:00
                    Gdzie wy znajdujecie te mieszkania, ja widze w gazecie ceny 220-240
                    • bugatti.atlantic Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 10.11.05, 19:03
                      Ja właśnie sprzedałam 60m w świetnym stanie, po generalnym remoncie za 270 tys.
                      I ilu było chętnych! 2 osoby chciały przebijać cenę, ale ja już byłam umówiona.
                      Żałuję, że nie podałam wyższej ceny.
                      • Gość: Paweł Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 02:23
                        Mozesz napisac na jakiej ulicy i w jakim bloku na jakim pietrze?
                        • Gość: Baska Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:39
                          teraz dwupokojowe sa po jakies 220.000-230.000, co mnie nieezwykle cieszy bo
                          bede takie wkrótce sprzedawać
                          • Gość: Agent Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:52
                            Ciesz się ciesz. Z autopsji wiem, że tacy przy forsie kupują raczej nowe,
                            budują domy albo kupują jakieś, nieważne za ile, w dobrym miejscu Wawy na
                            wynajem, aby uciec od fiskusa, albo też kupują mieszkanie byle jakie (cena też
                            nieważna) aby przemieszkać do czasu wybudowania domu, czyli na ok. 1-2 lata.
                            Zarabiający średnio kupują wyłącznie na kredyt więc cena nie jest dla nich
                            obojęta, więc się targują. Mieszkanie za 220 tys. sprzedaje się za 185-190. I
                            taka jest prawda.
                          • Gość: Brygida Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:58
                            Szukam 2-pokojowego na Ursynowie więc oglądam. Podaż jest mała, ale to co jest
                            nie nadaje się do kupienia bo albo strasznie zapuszczone i do generalnego
                            remontu albo wypicowane za straszliwie lichwiarską cenę. Znajomy budowlaniec
                            mówił mi, że mieszkania "po remoncie" sa na ogół odświeżone po wierzchu aby na
                            oko ładnie wygladały. Nowe, urządzone są bez gustu wyłącznie na sprzedaż albo
                            wynajem.
                            • Gość: Baśka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:23
                              I z jakimi cenami się spotykasz najczesciej za m2?
                              • Gość: Alek Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:07
                                Dziś ceny mieszkań w nowych zupełnie blokach są niższe od tych starszych i
                                starych dlatego, że po pierwsze - są to mieszkania na przedpłaty, po drugie -
                                nowe mieszkania mają dosłownie tylko ściany i trzeba WSZYSTKO instalować a to
                                drogo kosztuje więc od razu należy dodać 1000 zł do ceny za metr kwadr.,
                                wychodzi to więc drożej niż w starych blokach. Ogólnie, na Ursynowie ceny za
                                m.kwadr. mieszkania używanego są od 4 tys. wzwyż, ponieważ jest to dzielnica
                                bardzo atrakcyjna z uwagi na: metro, duże tereny rekreacyjne (las, łąki),
                                bliskość Konstancina, ogród botaniczny, dobrą infrastrukturę, dużo sklepów,
                                czyste powietrze (brak przemysłu), itp.
                                • Gość: aga Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.chello.pl 05.12.05, 17:41
                                  nareszcie ktoś wam mądrze wyjaśnił dlaczego musicie za mieszkanie na Ursynowie
                                  tak dużo zaplacic,poza tym nie krytykujcie wielkiej płyty,bo niektórzy jeszcze
                                  wiele by dali,żeby tylko mogli zamieszkac w wawce i naewt do końca swoich dni
                                  spłacać kredyt za wielka płytę,hehe.
    • nauboczu Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 03.12.05, 21:38

5 lat temu kupiłam wielką płytę 53 m za 174 000 .. teraz mogę to sprzedać
      za 220 000 lub nawet więcej /mam ładne mieszkanie ... obiektywnie :)/.
      trzeba tylko sprawdzić zawartość robaków i obserwować przez 3 - 4 dni
      sąsiadów ... uwielbiam tu mieszkać ! jedyną wadą jest brak parkungu podziemnego.
      • Gość: Hala Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:59
        To prawda, robaki mogą być bo albo lokatorzy to niechluje albo są czynne zsypy
        (niestety tak), a lokatorzy bywają wredni. Mam takich. Zamykam okno na klatce
        bo wieje mi w drzwi a oni otwierają. Zamykam zawsze drzwi na klatkę. Gdy wracam
        zawsze są rozwalone a więc i przeciągi.
        • Gość: nauboczu Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.aster.pl 06.12.05, 22:30
          też mam na imie Hala .... tak, sąsiedzi niechluje robią swoje ! na szczęście
          mnie to nie dotyczy ! Na Uboczu jest rozkosznie !
          • Gość: iwonka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:09
            jakies 4200-4300/m to typowa cena transakcyjna
    • Gość: arachnerd Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: 212.160.172.* 15.12.05, 08:07
      Kupiłam mniej więcej rok temu na Cybisa. Blok z 1978.
      3 piętro w bloku 4 piętrowym.
      49 m2 za 210 tyś, czyli ok. 4.3 tyś/m2
      Mieszkanie wyremontowane (gładź gipsowa, nowa instalacja elektryczna, nowe
      rury, nowe okna, kaloryfery, podłogi, urządzona łazienka i WC, nowe drzwi
      wejściowe, nowe szafy w przedpokoju). Odmalowalam i mieszkam.
      Do wymiany na upartego drzwi wewnętrzne, choć nie są najgorsze.
    • Gość: arachnerd Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: 212.160.172.* 15.12.05, 08:31
      Z doświadczenia mogę powiedzieć, że cena zależy od wielu czynników i nie można
      generalizować i porównywać tylko po cenie za m2.
      Gdy ja szukałam, to mieszkania 2 pokojowe ok. 50 m2, za 170-185 tyś. zawsze
      były z jakiąś wadą (np. ruchliwa ulica, ostatnie piętro lub parter, brzydka
      klatka schodowa, przy ssypie, widzie itp.), albo nadające się do generalnego
      remontu od podstaw. Żeby osiągnąć stan normalny do zamieszkania i kupić
      podstawowe wyposażenie trzeba by zainwestować w to coś min. 30 tyś.
      Z reguły mieszkania w wysokich blokach są tańsze niż w tych niższych. W
      niższych nie ma widny, ssypów, bardziej kameralne itp. Oczywiście znaczenie ma
      też lokalizacja, rozplanowanie mieszkania i widok z okna.
      Kolejna rzecz to wyposażenie. Trudno oczekiwać, że jak ktoś sprzedaje
      przyzwoite mieszkanie wykończone i urządzone, to cena będzie taka sama jak za
      mieszkanie do generalnego remontu.
      Podsumowując, jest wiele czynników które wpływają na cenę, dlatego nie dziwię
      się że oscyluje ona w przedziale 170-240 tyś. za ok.50 m2.
      I jeszcze jedna uwaga. Popyt na mieszkania jest nadal bardzo duży, dlatego te
      najbardziej atrakcyjne sprzedają się nawet w ciągu jednego dnia. W
      rzeczywistości jest bardzo trudno znaleźć coś przyzwoitego za rozsądną cenę.
      Radzę śledzić kilka razy dziennie ogłoszenia i oglądać, oglądać i reszcze raz
      oglądać rozmaite mieszkania, aby mieć dobre rozeznanie.
      • Gość: Darek Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:13
        Znalazłem 45m za 210.000 w ywsookim bliku, 8 lat po remoncie, klatka
        czysta,blisko metra. Warto?
    • Gość: XY Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.chello.pl 02.01.06, 20:56
      Ok.3 tys.zł
      • Gość: IWO Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:49
        Raczej 5tys/m
        • Gość: Ewa Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:48
          Właśnie zaoferowano mi mieszkanie 42 m w płtcie za ca 4800/m kw. I do tego bez
          negocjacji.
          • Gość: IWO Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:46
            I co Ty na to? Jaki budynek i jaki standard tego mieszkania?
          • Gość: Luka Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:18
            Ja bym nie kupowała w płycie za 4800. Pazernie przesadzają!!
            • andy_2005 Re: Ile kosztuje m2 mieszkania 11.01.06, 16:35
              Cóż, znany mi właściciel mieszkania w płycie (płn. Ursynów) "sprzedaje" od pół
              roku mieszkanie 50 m. za ok. 5 tys zł/metr. Wydaje mi się, że agencje go
              podpuszczają zachwalając to mieszkanie, a on biedny chyba nie wie, że powinien
              sporo opuścić...
              • Gość: IWO Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:24
                No własnie dziwne ze agencje nie sprowadzą go na ziemię, zresztą tak długi
                okres sprzedaży powinien dać mu do myślenia.
            • Gość: Kami Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.catv.net.pl 12.01.06, 13:18
              Ja sprzedałam swoje mieszkanie po kapitalnym remoncie z kuchnia pod zabudowę (
              3 letnią) w niskim bloku z wielkiej płyty za 4100 m2, ale uważam, że trochę za
              tanio. Mi sie spieszyło bo miałam już upatrzone nowe do kupienia.
              • Gość: Monika Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:52
                Ja sprzedałam za 4300 w stanie do odswieżenia. teraz tez wiem ze to za mało.
                • Gość: AGENTKA Re: Ile kosztuje m2 mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:05
                  Te za 4500 schodzą bez problemu, inne stoją chyba, ze są w super standardzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka