jorgul 04.04.06, 09:47 Czy ktoś już wie czy jest możliwość instalacji kablówki i telefonu z UPC w blokach II etapu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marceli-szpak Re: telewizja, telefon, internet 04.04.06, 23:25 Nam 2 tyg. temuu powiedziano, że może w lecie więc internet z telekompromitacji a tv z satelity. Pozdrawiam II etap. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 05.04.06, 18:26 Warto się dowiedzieć w Internet i Media www.iim.pl Ceny konkurencyjne... fajna oferta... telefon po IP, internet bez zarzutu, dobrze zorganizowany serwis, stronka osiedla... :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27750&w=21796339&a=37540657 Odpowiedz Link Zgłoś
rejs78 Re: telewizja, telefon, internet 05.04.06, 21:06 A dostaliście ulotki z oferta internetowa od firmy która obsługuje sąsiednie osiedle? Rozmawiałem z pracownikiem i jak tylko będzie kilku chętnych to kontaktuje się z administratorem naszego osiedla w celu rozpoczęcia prac. Jak dobrze pamietam to w cenie ok 60-70 PLN. Ja jestem zdecydowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgul Re: telewizja, telefon, internet 04.05.06, 16:12 Czy już są jakieś informacje czy IIM wkracza na nasze osiedle (chodzi mi głównie o 2 etap)? Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 05.05.06, 07:28 Z tego co wiem, mają zgodę i są gotowi podłączać chętnych. Pan Florczyński zagląda na nasze Forum więc pewnie podrzuci jakieś świeże info. Odpowiedz Link Zgłoś
artek126 Re: telewizja, telefon, internet 05.05.06, 12:53 ale czy iim daje telewizję ? Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 05.05.06, 14:27 Raczej nie. Kontaktowałem się parę dni temu z UPC – niestety jedyne co mogli mi powiedzieć o podłączeniu II etapu to to, bym zadzwonił za 2 tygodnie, a wtedy powinny być już znane konkretne terminy. Orientacyjny termin podpięcia okablowania bloków II etapu to czerwiec 2006. Pozdrawiam Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
artek126 Re: telewizja, telefon, internet 09.05.06, 13:04 Aster to nawet nie ma takiej opcji bo niedostępny, a na UPC nie ma minimi, a to jedyny sensowny kanał dla moich dzieci. Rozważam opcję CyfryPlus jako TV i być może IIM do internetu - najtańsza opcja to jakieś 80 PLN za TV i internet + IP telefon ( z tego co się zorientowałem w necie) Warszawcy "prowajdeży " kablówkowi są drodzy niestety drodzy, ponadto cały czas podwyższają ceny i obcinają kanały - opinia znajomego o UPC i o Aster. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 12.05.06, 11:48 A jak Twoje rozmowy z IIM o których wspominałeś w kwietniu ? że siętak niedyskretnie zapytam :) Wiem, że mogą działać ale ciekaw jestem czy są Klienci. Pytam bo kiedy skończy się moja umowa z obecnym dostawcą to się przesiądę o ile wszystko wypali Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 12.05.06, 12:04 Jak na razie to pozostajemy na poziomie korespondencyjnym, teoretycznie mieli uruchomić łącze do bloku między 8 a 12 maja. (taką informację dostałem jakiś czas temu). Jednak jak do dzisiaj nic mi nie wiadomo coby łącze było gotowe. Wysłałem również do nich prośbę o wzór umowy (lubię wiedzieć co podpisuję), ale jak do dzisiaj odpowiedzi nie dostałem. Może Pan Florczyński, jest na urlopie, a jak rozumiem jest odpowiednią osoba do kontaktów w tej sprawie. Chwilowo jeszcze na brak łącza specjalnie nie narzekam, ale jak skończę malowanie – a mam nadziej że do przyszłej środy będzie już po, to bym połączeniem ze światem nie wzgardził. Próbowałem już załapać się na jakieś łącze bezprzewodowe, ale niestety nawet z naszego balkonu nic nie jest dostępne. Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 12.05.06, 14:43 Pewnie Pan Florczyński coś dziś skrobnie - w razie czego można dzwonić +48 501 515 155 Odpowiedz Link Zgłoś
dorislazur Re: telewizja, telefon, internet 19.05.06, 18:24 TO JA MAM TERAZ PROŚBĘ - ZABIERZCIE TEN KABEL SPRZED MOICH DRZWI! Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 20.05.06, 11:20 Hurra ! Nie wiedziłem że będzie zbiorczy satelita... ale z naziemnej chetnie skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 22.05.06, 08:19 Piszesz o tej ogromnej antenie co na bloku 2 stanęła? Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
floreczar Re: telewizja, telefon, internet 22.05.06, 08:39 Antena jest mała to maszt jest wzrokowo postawny ale jest to konstrukcja lekka aluminiowa i można go podnieść na jednym palcu. Stawiamy takie maszty ze względu na ich stabilność. IIM Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: telewizja, telefon, internet 22.05.06, 09:59 Posty pana z firmy IM sa kasowane przeze mnie na forum. Nie ze wzgledu, ze ktos kogos nie darzy sympatia, ale uznajemy zasade, ze reklam na forum nie chcemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 22.05.06, 14:05 Oczywiście narzędzia polemiki z Adminem są mocno ograniczone :o) ale Pan Florczyński jest z firmy IiM a Jego posty nie reklamują usług tylko informują nas kiedy zostaną zrealizowane nasze zamówienia :) Z tego co wiem jest zainteresowanie działaiami, które przyniosa nam wszystkim korzyść - np. fajna stronka osiedlowa... Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: telewizja, telefon, internet 22.05.06, 21:31 Zatem treść od p. Artura bez reklamy :-) Za stronka osiedlowa jestem za. Moze by była w ramach gratisu za wpuszczenie firmy na osiedle??? Łącze internetowe ostatecznie ruszy w poniedziałek. Na dzień dzisiejszy postawiony jest maszt z anteną przygotowane okablowanie szkieletowe dla obu budynków. Od przyszłego tygodnia planujemy podłączać pierwszych zainteresowanych klientów. PS. Na wniosek Pani administrator mamy również przygotować opcje założenia zbiorczej anteny satelitarnej i TV naziemnej ale to po zakończeniu etapu uruchomiania Internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 23.05.06, 06:51 Dzieki :) To jest to ! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
floreczar Re: telewizja, telefon, internet 26.05.06, 22:37 Witam ponownie wszystkich została zakupiona domena na potrzeby Państwa osiedla o nazwie lazurow.net.pl Prosze chętnych do administrowania stroną o kontakt mailowy na mail artur@iim.pl Strona zostanie uruchomiona na engine MAMBO + forum proszę również chętnych do zrobienia oprawy graficznej o kontakt pod wyzej wskazany adres. Pozdrawiam Artur Florczyński Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 31.05.06, 15:58 Jeśli nie ma innych chętnych, to mogę wziąć na siebie ten obowiązek. Doświadczenia w administrowaniu MAMBO mam żadne, ale przeglądając dokumentacje i podręczniki administratora, to nie sądzę by było to zadanie przerastające moje możliwości. Tyle co do administrowania, a teraz mniej przyjemne, IIM coś mi się zdaje zwodzi nas co do terminów, obiecując gruszki na wierzbie. W czasie kontaktu telefonicznego, jaki nawiązałem w sprawie podłączenia łącza do mieszkania (jakieś 2 tygodnie temu) zostałem poproszony o wysłanie emaila z moimi danymi i ekipa montażowa miała się odezwać jak tylko będzie można podłączyć kabel. W zeszły piątek montażyści twierdzili, że w poniedziałek wszystko będzie gotowe (rozmawiałem z nimi na podwórku) i zaczną rozprowadzać okablowanie po mieszkaniach,. Do dzisiaj się nie odezwali. Już przyzwyczaiłem się, że TPSA zlewa swoich klientów, ale by firma olewała potencjalnego klienta – z tym spotykam się pierwszy raz. Jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje przed podłączeniem internetu z UPC – to ograniczenie na ilość komputerów, które można podłączyć do ich końcówki, w tych tańszych opcjach jest ta wielkość ograniczona do 1 (słownie jednego) komputera. Zdaję sobie sprawę, że można zawsze podpiąć do tam router lub postawić serwer i zbudować na tym małą sieć lokalną z większą liczbą maszyn i pewno jakoś to przejdzie i nikt się do tego nie doczepi. Niestety dla mnie jest to zawsze naruszenie regulaminu, a więc i umowy umowy. Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: telewizja, telefon, internet 31.05.06, 16:06 A Ty jesteś który etap? Dzowniłam przedwczoraj do UPC i Pani nie miała jeszcze bloku C w systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 31.05.06, 16:09 Etap II blok C. Co do UPC – to jak na razie to na pewno mają skrzynki zamontowane w garażu – więc jeszcze maks kilka dni i powinno być gotowe okablowanie. Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
rejs78 Re: telewizja, telefon, internet 31.05.06, 22:16 Ja od wczoraj jestem podlaczony do IIM na 1Mbps. Wczesniej korzystalem z UPC o podobnej przepustowości i jak na razie jest lepiej przy niższej cenie. Polecam gdyby ktoś roważał tę opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
artur.prokopiuk Re: telewizja, telefon, internet 16.06.06, 20:51 wrublik35 napisał: > Etap II blok C. > > Co do UPC – to jak na razie to na pewno mają skrzynki zamontowane w garaż > u – więc jeszcze maks kilka dni i powinno być gotowe okablowanie. Parę dni temu był u nas człowiek z UPC. Mają teraz całkiem niezłą ofertę: upc.pl/index.php?PageID=112671. Umowa na 14 miesięcy, średnio ok. 110zł za 1Mbit/128kbit + telefon + TV, instalacja 3zł. Dostępne w zasadzie od ręki. Miesięczny limit na DL 15GB, więc jeżeli ktoś nałogowo nie robi kopi zapasowych filmów ;-) to aż nadto. Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
dorislazur Re: telewizja, telefon, internet 16.06.06, 22:50 Osobiście polecam UPC (mam pełny pakiet telewizyjno-telefoniczno-internetowy) wszystko działa bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 01.06.06, 07:19 Przyznam się, że ja z podłączeniem do IiM też miałem przygody ale moja wytrwałośc została nagrodzona i nie miałem z łączem żadnych problemów. Dlatego rekomendowałem na forum tego dostawcę... Mam nadzieję, że te problemy też sa przejściowe... A ja jakoś tak czułem, że mógłbys administrować stronką. Fajnie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
floreczar Re: telewizja, telefon, internet 01.06.06, 23:13 Witam nie uważam abyśmy zlewali wszystkich do końca tygodnia trwają testy, wszystkich chętnych zapraszamy do testowania co najbardziej zdeterminowani maja siec od początku tygodnia. Niestety wystąpiły opóźnienia nie koniecznie z naszej winy. Powiem tylko że duży markowy Światowy dostawca sprzętu sieciowego dał tzw. ciała i dostarczył wadliwy sprzęt. Ale już zostało ogarnięte sieć chodzi na razie testowo od początku przyszłego tygodnia będziemy uruchamiać dodatkowe usługi takie jak poczta strona WWW oraz forum. -- Pozdrawiam Artur Florczyński Internet i Media Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 02.06.06, 08:12 Ok, Może byłem trochę podenerwowany ciągłym oczekiwaniem na łącze, jakże mi potrzebne akurat w tym momencie i trochu się uniosłem Obiecuje, ze to solennie, że jeśli łącze będzie stabilne i będzie działało bez większych problemów to nie dość, że zmiennie moje prywatne nastawienie do państwa firmy, ale i postaram się go wychwalać na tyle na ile będzie zasługiwało. Dzisiaj będzie pierwszy test, umówiłem się na montaż. Pozdrawiam wszystkich, Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 05.06.06, 08:47 Stało się, Od piątku jestem okablowany i mam dostęp do Internetu. Ponoć na osiedlu w piątek byłem trzeci. Z powodu tego, że byłem chyba jednym z większych pyskaczy jeśli idzie o IIM to podziele się moimi pierwszymi spostrzeżeniami na ich temat. 1. Montażysta – no cóż do mega specjalistów nie należy, ale w porównaniu z tym który ostatnio montował u brata kabel UPC to wypadł fantastycznie. Kabel, choć nie bez problemów udało się doprowadzić tam gdzie chciałem poprzez rurki, komputer zarejestrował i skonfigurował błyskawicznie. Jedyne zastrzeżenie z mojej strony to to, że w pionie idą bez rurek, tylko tak sobie zwisają, i co gorsza nie tylko te od sieci. Zmroził mnie trochę informacja o tym że czasem zdarza się im polutować skrętkę, ale solennie zostałem zapewniony, że nie na tym osiedlu. A uwaga, jeśli chcecie ładne gniazdko sieciowe, to musicie sobie kupić przed operacją podłączenia, IIM oferuje tylko kabel z typową końcówką, może i działa dobrze lecz niestety nie wygląda. Kosz standardowego gniazdka klasy 5E (zgodny z design’em pozostałych) to około 45zł w Castoramie 2. Działanie – po piątkowo sobotnich testach mogę powiedzieć że działa nieźle, prędkość łącza jest stabilna. Zamówiłem łacze 1Mb i prawie takie dostałem, przy użyciu dostępnych w sieci mierników prędkości transfer Down miałem na poziomie 938 Kbitów a up 746 Kbitów. Biorąc pod uwagę niedokładności narzędzi pomiarowych można przyjąć, ze dostałem to co zamówiłem. Dygresja – jestem ciekaw czy utrzymają się te parametry jak do sieci będzie podpiętych więcej niż 3 użytkowników intensywnie obciążających łącze. Drugi test jaki wykonywałem to rozmowy poprzez VOIP – jeśli łacze jest kiepskie i siada transfer od razu słychać to w czasie rozmowy. Myśmy sporo rozmawiali przez sobotę i niedzielę z znajomymi i musze powiedzieć, że nie przycięło po mojej stronie ani razu. Wniosek – jak na razie wystawiam ocenę +db. A biorąc pod uwagę koszt jaki ponoszę do momentu zakończenia fazy testów to nawet celującą. Pozdrawiam Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 08.06.06, 14:53 Widzę, że wiele osób odwiedza naszą osiedlową stronę. I niestety na stronie startowej komunikat o awarii, ale chyba nie była ona tak straszna jak wyglądała. Wczoraj późnym wieczorem używałem intensywnie Internetu – i z ciekawości jak co dzień robie testy rzeczywistej przepustowości. Po godzinie 22 były one u mnie na poziomie 860 K byts/sec 'Download' a 'Upload' utrzymywało się na poziomie 960 byts/sec. (Łącze miałem mieć na poziomie 1M bits/sec a więć 1024 K byts/sec – symetryczne) Transfery tylko bardzo nieznacznie odbiegały od średnich z poprzednich dni. Z stabilnością też było nie najgorzej bo bez problemu mój telefon VoIP łaczył się z użyciem kodeka G711 a więc takiego który jest dość wrażliwy na wszelkie zakłócenia na łaczu. Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: telewizja, telefon, internet 12.06.06, 15:52 proszę o info ile kosztuje internet osiedlowy. ? Odpowiedz Link Zgłoś
marceli-szpak Re: telewizja, telefon, internet 12.06.06, 19:50 gdybys miał 860 kbyte/s to prędkość łącza wychodzi ok 6 Mbit 1 byte = 8 bit przy 1 Mb prędkość teroretyczna wynosi ok 125 kB wrublik35 napisał: > Widzę, że wiele osób odwiedza naszą osiedlową stronę. I niestety na stronie sta > rtowej komunikat o awarii, ale chyba nie była ona tak straszna jak wyglądała. > > Wczoraj późnym wieczorem używałem intensywnie Internetu – i z ciekawości > jak co dzień robie testy rzeczywistej przepustowości. Po godzinie 22 były one > u mnie na poziomie 860 K byts/sec 'Download' a 'Upload' utrzymywało się na poz > iomie 960 byts/sec. (Łącze miałem mieć na poziomie 1M bits/sec a więć 1024 K by > ts/sec – symetryczne) > Transfery tylko bardzo nieznacznie odbiegały od średnich z poprzednich dni. > > Z stabilnością też było nie najgorzej bo bez problemu mój telefon VoIP łaczył s > ię z użyciem kodeka G711 a więc takiego który jest dość wrażliwy na wszelkie za > kłócenia na łaczu. > > Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 12.06.06, 22:39 Masz racje rację, zagmatwałem się coś z tymi jednostkami. A z innej beczki. - czyżbyśmy mieli wspólnego znajomego z Indi? Wrublik marceli-szpak napisał: > gdybys miał 860 kbyte/s to prędkość łącza wychodzi ok 6 Mbit 1 byte = 8 bit > przy 1 Mb prędkość teroretyczna wynosi ok 125 kB > .> > wrublik35 napisał: > > 960 byts/sec. (Łącze miałem mieć na poziomie 1M bits/sec a więć 102 > 4 K by > > ts/sec – symetryczne) > > Transfery tylko bardzo nieznacznie odbiegały od średnich z poprzednich dn > i. > > > > Z stabilnością też było nie najgorzej bo bez problemu mój telefon VoIP ła > czył s > > ię z użyciem kodeka G711 a więc takiego który jest dość wrażliwy na wszel > kie za > > kłócenia na łaczu. > > > > Wrublik > > Odpowiedz Link Zgłoś
ezimow Re: telewizja, telefon, internet 12.06.06, 23:33 > A z innej beczki. - czyżbyśmy mieli wspólnego znajomego z Indi? Jako że czasami w swoich postach tez podpisuje się Indi (choc ostatnio dosyć rzadko) więc trochę mnie ta wypowiedź zaciekawiła. Ale to pewnie taki dziwny zbieg okoliczności. Ewa/Indi Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: telewizja, telefon, internet 13.06.06, 08:12 Halo, dzień dobry, pytałam o cenę internetu..? Czy mozecie mi powidzieć ile kosztuje podłączenie i abonament w IIM ? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 13.06.06, 09:03 Hej, można o szczegółach rozmawiać z Panem Arturem Florczyńskim 0 501 515 551 lub poczytać na stronce www.iim.pl. Cennik: 128 Kbps - 60,00 zł. brutto; 256 Kbps - 70,00 zł. brutto; 512 Kbps - 80,00 zł. brutto; 1 Mbps (1024 Kbps) - 90,00 zł. brutto; 2 Mbps (2048 Kbps) - 135,00 zł. brutto. Na instalcję jest promocja, poza tym trwa okres testowania, który też podobno jest troszkę inaczej rozliczany. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 13.06.06, 10:36 Oczywiście pomyliłem się w numerze telefonu do Pana z IIM +48 501 515 155... Sorrryy... Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: telewizja, telefon, internet 13.06.06, 12:48 A'propos wspólnego znajomego z Indii - chyba chodzi Ci o mojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 13.06.06, 20:19 Nie, nie chodziło mi o prawdziwego z krwi i kości Hindusa, który przebywa gościnie w naszym kraju jako pracownik kontraktowy. Więc skojarzenie Emizow vel Ewa/Indi było jak najbardziej dość ciekawym i pewno zaskakującym zbiegiem okoliczności. Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: telewizja, telefon, internet 14.06.06, 11:27 No, wiem. Mój mąż spotkał Ramę w windzie po meczu. Nie widzieliśmy się z nim ponad rok więc był to dla nas jak najbardziej niesamowity zbieg okoliczności :) Odpowiedz Link Zgłoś
maczekg Re: telewizja, telefon, internet 18.06.06, 17:45 Mógłbyś może zdradzić z jakiej klasy są adresy IP w IIM? Myślę o zmianie łącza na szybsze z UPC, więc może zmieniłbym operatora ? :) Pozdrawiam maca Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 18.06.06, 19:26 Adres jaki otrzymałem od IIM to adres klasy A. Jest on przydzielany przez serwer DHCP na podstawie numeru MAC, więc przy każdym podłączeniu do sieci otrzymujesz ten sam adres. To jest też minus IIM, by wtyknąć kabel do innej sieciówki to musisz ten fakt zgłosić do administratora IIM by odpowiedni to poprzepinał na serwerze. Wrublik Odpowiedz Link Zgłoś
floreczar Re: telewizja, telefon, internet 20.06.06, 22:08 Z klasy A czyli routowalny (zewnętrzny) Co do DHCP to faktycznie ale za to można mięć podłączonych kilka komputterów . Nie uważamy tego za minus ponieważ ileż razy czlowiek zmienia komputer Pozdrawiam Admin Odpowiedz Link Zgłoś
maczekg Re: telewizja, telefon, internet 23.06.06, 13:48 Bardzo dzięki za informacje. Cieszy mnie niezmiernie, że adres jest stały dla MACa , bo niekiedy przydaje mi się dostęp z zewnątrz. Tymczasem jednak muszę poczekać do listopada/grudnia na koniec umowy z UPC, a potem pomyślimy :-) Pozdrawiam maczek Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 27.06.06, 21:51 A teraz mniej przyjemne nowiny z łącza IIM. Od kilku dni mam problemy z rozmowami przez VOIP, zaniepokoiło mnie to i częściej sprawdzam jak to jest z przepustowością łącza, poniżej przedstawiam statystyki z kilku ostatnich dni: Date/time - - Download - - Upload - - Latency kilobits/sec - kilobits/sec - kilobits/sec - 2006-06-27 21:21 - 265.37 - - 525.21 - - 303 2006-06-27 21:21 - 248.52 - - 498.84 - - 402 2006-06-27 21:21 - 1,325.16 - 525.40 - - 319 2006-06-27 21:21 - 279.53 - - 493.50 - - 276 2006-06-27 21:20 - 297.44 - - 514.02 - - 394 2006-06-27 20:28 - 338.46 - - 530.06 - - 364 2006-06-27 20:09 - 437.81 - - 526.54 - - 336 2006-06-27 19:53 - 672.29 - - 513.90 - - 355 2006-06-27 19:47 - 1,746.11 - 507.27 - - 249 2006-06-27 19:45 - 1,104.63 - 529.31 - - 227 2006-06-27 19:45 - 2,094.10 - 503.83 - - 331 2006-06-27 19:44 - 1,149.36 - 489.86 - - 360 2006-06-27 19:31 - 1,118.09 - 433.63 - - 478 2006-06-27 19:28 - 765.51 - - 489.36 - - 202 2006-06-27 19:26 - 803.54 - - 496.90 - - 165 2006-06-27 19:26 - 460.57 - - 497.27 - - 717 2006-06-23 19:41 - 1,082.22 - 505.43 - - 51 2006-06-23 19:40 - 839.39 - - 519.41 - - 88 2006-06-22 18:42 - 990.90 - - 516.36 - - 104 2006-06-22 18:37 - 881.18 - - 511.06 - - 89 2006-06-22 18:36 - 613.53 - - 1,020.90 - 141 2006-06-22 18:35 - 942.71 - - 941.89 - - 8 2006-06-22 18:34 - 969.89 - - 517.15 - - 58 2006-06-22 08:13 - 459.78 - - 1,670.06 - 36 2006-06-21 23:22 - 176.68 - - 525.42 - - 29 2006-06-21 23:22 - 1,224.53 - 526.38 - - 174 A może to upały obniżyły parametry mojego łącza ??? Ale jak tu narzekać skoro jeszcze nie mam umowy? Wrublik. Odpowiedz Link Zgłoś
floreczar Re: telewizja, telefon, internet 27.06.06, 22:33 Zgłaszając zażalenia wypadałoby najpierw zgłosić je do operatora poza tym żeby opinia była niepodważalna i miarodajna należy podać jakiego hosta dotyczą statystyki ( może być tak że to gdzieś na łączach miedzy operatorskich jest problem), czym były mierzone, w jakim wymiarze czasu i czy były to tylko piki czy średnia. Z poważaniem Artur F Internet i Media Odpowiedz Link Zgłoś
martella25 Re: telewizja, telefon, internet 24.08.06, 07:59 Witam wszystkich! Czy może ktoś z Was się orientuje jak wygląda sprawa podłączenia TV i internetu w III etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: telewizja, telefon, internet 24.08.06, 12:37 Heja, Internet na pewno przez IIM, które ma już kilku klientów i Neostrada A telewizja to nie wiem ale jest plan żeby była zbiorcza antena to 'zwykłej' telewizji albo satelitarnej. Ze strony chętnych wiązałoby się to z jednorazową opłatą 'instalacyjną', podobno ok. 100 zł a może mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-kamil Re: telewizja, telefon, internet 24.08.06, 18:42 JA bym był za zbiorczą anteną satelitarną. A to dla tego , że już można kupić LCD i Plazmy z technologią HDTV czyli telewizja wysokiej jakosci:)) A najwięcej kanałów w tech. HDTV jest na satelicie-w kablówce nie ma żadnego!!! A jakosć jest super o wiele lepsza niż w Kablu. Dlatego jestem za anteną zbiorczą satelitarną bo zamierzam sobie kupić takie cacko z HDTV. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
pilifs Re: telewizja, telefon, internet 01.09.06, 01:26 W III etapie można bez problemu podłączyć UPC + CHELLO. Teraz jest promocja: instalacja 2,- przy umowie na 12 msc, 2 msc po 2,- w czasie trwania umowy - 10% na abo tv. Odpowiedz Link Zgłoś
marceli-szpak Re: telewizja, telefon, internet 30.10.06, 22:58 Witam mam pytanko do użytkowników osiedlowego internetu z firmy IIM czy warto zakładać, jak z numerem IP i ogólnie co i jak. Dzięki zmainie regulaminu w neostradzie mogę zerwać umowę i chcę to wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
wrublik35 Re: telewizja, telefon, internet 02.11.06, 11:18 Witaj, Byłem chyba trzecia osobą której IIM podpił internet na naszym osiedlu. Jak do tej pory jestem zadowolony. Stałe IP widoczne na świat, niezły transfer w obie strny, dość stabilne - co ważne jest przy kożystaniu z telefonu VOIP. Pisze dość stabilne bo kilka razy (a zwłaszcza w okresie upałów) był z tym problemy, ale nie mam pewności gdzie leżął problem. Jeszcze tak dla ścisłości, mamy łącze 1Mb (symetryczne) i często taki transfer do polskich serwerów ftp osiągam, w nocy podbijany ten transfer jest x2. Podstawowa zaleta umowy z IIM to to iż niema limitów ilość pobranych danych jak i żadnych dziwnych zapisów zabraniających podłączenia dowolnej liczby urządzeń, a i jeszcze jedno, helpdesk bardzo przyjaźnie nastawiony na użytkownika. Jak miałem problemy z dogadaniem się co do podłaczenia, tak do obsługi po zamontoaniu nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam, Wrublik. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgul Re: telewizja, telefon, internet 03.11.06, 12:36 Może problemy wynikały właśnie z powodu upałów. IIM ma łącza radiowe, a w bardzo suchym powietrzu fale kiepsko się rozchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś