rubeus 06.07.06, 11:20 Z powodu dużego zagrożenia pożarowego od dziś obowiązuje zakaz wstępu do warszawskich lasów. Zakaz dotyczy lasów: Bielańskiego, Kabackiego, Sobieskiego i lasku na Kole. Proszę wszystkich o stosowanie się do zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
posiadacz_nicka Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 06.07.06, 11:29 Powsin też "zabanowali" bo on tak troche w lesie troche nie... Odpowiedz Link Zgłoś
wsamrazek Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 06.07.06, 13:32 Czy ktoś mógłby napisać kto podejmuje taką decyzję i gdzie ją ogłasza ? W dzisiejszej gazecie jest napisane tylko o Kampinosie, a o innych lasach nie wpomniano: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3465725.html Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 06.07.06, 17:09 komunikat pochodzi od rzeczniczki prasowej ZOM-u a znalazłem go na warszawskich stronach TVP3 Odpowiedz Link Zgłoś
senq Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 06.07.06, 18:19 Ja tam się nie wybieram, ale znając życie Kabacianie się wybiorą na spacerek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_a Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 07.07.06, 14:16 a są jakieś sankcje dla nieposłusznych lub mało spostrzegawczych, którzy nie zauważą niepozornych kartek a4 powieszonych przy wlotach ścieżek? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 07.07.06, 14:52 Upomnienie, grzywna, a dla "szczególnie rozważnych" (papierosy, ognisko) - sąd grodzki. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 07.07.06, 17:12 Te karteczki to jakaś kpina... Specjalnie się wybrałem w pobliże 'głównego' wejścia do lasu i jak zobaczyłem niepozorną karteczkę przyczepioną gdzieś z boku to się lekko zdziwiłem... A ludzie sobie z zakazu nic nie robią. Na zwróconą uwagę, wzruszają ramionami i idą/jadą dalej. Tylko jedna para, której powiedziałem, że jest zakaz wstępu, zdecydowała się zawrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
eronus Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 15.07.06, 13:46 A czy ktos z Was wie czy mozna juz wjezdzac rowerem do lasu Kabackiego? Padalo ostatnio... Dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 15.07.06, 16:53 Zakaz obowiązuje do odwołania. Takiego nie było. www.lp.gov.pl/lesne_abc/ochrona_lasu/pozary/ Odpowiedz Link Zgłoś
turtle3 Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 16.07.06, 14:45 czy "zjazd" do lasu na rowerze jest równoznaczny ze "wstępem" do lasu, czy też wjazd to nie wstęp i jest traktowany inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zakaz wstępu do Warszawskich lasów 16.07.06, 16:43 Zakaz obowiązuje wszystkich. Pojazdy tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius heh 17.07.06, 08:42 Wjeżdżam i wyjeżdżam do Lasu Kabackiego chyba ze wszystkich możliwych stron (Powsin, Nowoursynowska, Moczydłowska, Żołny, Kierszek) i nie widziałem ANI JEDNEJ informacji o zakazie wstępu... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: heh 17.07.06, 10:32 Karteczki są formatu A4 i przybite do słupów tablic informacyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Aha 17.07.06, 10:36 No tak, Yavorius wjeżdżający do lasu na rowerze nie ma nic innego do roboty jak czytać karteczki przybite do tablic informacyjnych... Gdyby to były oddzielne duże znaki, takie jakie są w lesie przy np. uprawach leśnych... Odpowiedz Link Zgłoś