Dodaj do ulubionych

Rozkopana Rosoła

14.08.06, 09:51
Czy ktoś wie po jaką cholere rozkopali ul. Rosoła. Ten odcinek został oddany
nieco ponad miesiąc temu i już wykopki.
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Rozkopana Rosoła 14.08.06, 11:19
      Zdaje się, że rozkopali odcinek przed skrzyżowaniem z płaskowickiej
      • marek.dumle Re: Rozkopana Rosoła 14.08.06, 17:33
        Rozkopać rozkopali.
        Gorzej, że nic nie robią.
        • schaetzchen Re: Rozkopana Rosoła 14.08.06, 22:21
          Byłam tam w sobotę - wyglądało na jakieś drobne łatanie. Byłam wczoraj - nadal
          było zamknięte, nadal żywego ducha, nadal znak objazdu - ale jakiś samochód tam
          wjechał i wydawało mi się, że "objechał" prawym pasem. Ja nie ryzykowałam i
          pojechałam Nowoursynowską.
          • jotka001 Re: Rozkopana Rosoła 15.08.06, 17:29
            Dzisiaj nie robili tam nic. Jechałam koło południa, potem koło trzeciej.
            Przystankiem (czyli bez objazdu) jedzie się normalnie, i zrobił to przy mnie
            cały zestaw samochodów, które zatrzymały się przed światłami - pierwszy
            pojechał, cała reszta za nim. I słusznie, bo po co objeżdżać jeśli da się
            normalnie. Kiepsko może być w godzinach szczytu, bo zwężenie, ale w takie luźne
            pory jak dziś, spokojnie można jechać.
            • espol53 Re: Rozkopana Rosoła 15.08.06, 20:44
              Nikt nic nie wie i to wcale nie dziwi. Przyzwyczaić się powinniśmy, że "władze"
              dzielnicy mają nas za głupków i o niczym nie informują. Nie jest to jakaś
              boczna nieuczęszczana uliczka tylko główna arteria. Trzeba przy najbliższych
              wyborach pamiętać by z tymi pacanami dać sobie spokój.
              • p.o.box.77 Re: Rozkopana Rosoła 17.08.06, 12:10
                zamkniecie drogi jest moim zdaniem zwiazane z przerobkami kanalizacji i
                podlaczeniem osiedla "natolin plaza" na rogu rosoła i plaskowickiej.

mam wiele zastrzezen do tej budowy, nie budowy samej w sobie, ale tego jak
                latwo zmiena wszystko do okola.

przez cala zime ciezarowki rozjezdzaly brukowany odcinek nowoursynowskiej (bruk
                ponoc zabytkowy), teraz juz droga naprawiona, ale bruk znikł.
                samochody dostawce czesto blokuja nowoursynowska, plaskowickiej... a teraz
                zamknęli rosola miedzy plaskowickiej a ciszewskiego, mimo ze latwo by bylo
                zamknac remont na jednym pasie...

no ale widocznie sie nie dalo skoro tak nie zrobili...
                • espol53 Re: Rozkopana Rosoła 17.08.06, 15:27
                  Mocno mnie nurtowało dlaczego i do kiedy zamknięte. Zadzwoniłem więc do
                  wydziału infrastruktury urzędu Ursynów. Tam rżą gupich i każą dzwonić do ZDM.
                  Jest to żałosne siedzą tam i mają w duoie to co dzieje się na ich terenie.
                  Odsyłają do ZDM i tyle. Nie chce się gamoniom chwycić za telefon i ustalić kto
                  i po jaką cholere robi na ich / i moim / terenie wykopki zamykając ulice.
                  Ciekawe czy któryś z WODZÓW Ursynowa wpadnie na pomysł by leniom pogonić kota.
                  Radzę wszystkim zrobić to co ja zadzwonić po informację do sekretariatu
                  ZArządu. Tam po minucie udzielono mi info, ze coś robią z kanalizacją i ma to
                  trwać do 23.08
                  Z tąd wniosek od razu telefon do sekretariatu 22 6484254 .
                  Jak będą mieli sporo telefonów to szansa że podonią tych co to powinii tym się
                  zajmować.
            • anonymous.coward Re: Rozkopana Rosoła 17.08.06, 16:54
              jotka001 napisała:

> w takie luźne pory jak dziś, spokojnie można jechać.

Poza tym, że łamie się zakaz ruchu, który tam w tej chwili obowiązuje. Moim
              zdaniem umożliwianie przejazdu tą zatoką autobusową jest demoralizujące -
              utwierdza nas w przekonaniu, że głupie zakazy można i należy ignorować. A stąd
              krok do uznania, że każdy zakaz który jest dla mnie niewygodny jest głupi i
              godzien zignorowania.

A potem tęsknimy za państwem prawa. A brakuje go w każdym z nas.
              • jotka001 Re: Rozkopana Rosoła 17.08.06, 21:11
                anonymous.coward napisał:
                > Poza tym, że łamie się zakaz ruchu, który tam w tej chwili obowiązuje. Moim
                > zdaniem umożliwianie przejazdu tą zatoką autobusową jest demoralizujące -
                > utwierdza nas w przekonaniu, że głupie zakazy można i należy ignorować. A
                stąd krok do uznania, że każdy zakaz który jest dla mnie niewygodny jest głupi
                i godzien zignorowania. A potem tęsknimy za państwem prawa. A brakuje go w
                każdym z nas.

Przede wszystkim usiłuję ignorować kretynizm i bezmyślność niektórych naszych
                władz. Nie widzę powodu, dla którego miałabym nadkładać drogi (chyba nie tylko
                ja, bo dzisiaj znowu widziałam, że większość samochodów jechała przystankiem, a
                robotnika nie było żadnego - a przecież dzień pracy jest chyba). Dlaczego jakiś
                burak zamyka na tydzień (bo to już tak jest) jedną z głównych dróg Ursynowa i
                pozwala na to, żeby przez ten tydzień NIC tam nie robiono? Dla mnie
                demoralizujące jest tworzenie prawa, którego z oczywistych względów nie będzie
                się przestrzegać. Ale niestety w PL takich twórców i takich praw mamy mnóstwo.
                I znowu niestety, większości z nich przestrzegam pomimo, że uważam je za nie
                tylko głupie, ale czasem szkodliwe dla 'ludzkości'. Ja tęsknię za państwem
                prawa, ale to coś, co mi serwują w PL to nie jest to.
                • marek.dumle Re: Rozkopana Rosoła 18.08.06, 00:19
                  Najgorzej, że nie widać żeby coś tam się działo. Po co zamykać i nic nie robić?
                  • mr_x3 Re: Rozkopana Rosoła 18.08.06, 13:55
                    Sprawa jest prosta. Nalezy jak najszybciej wprowadzić opcję zerową w ZDM.
                    Przecież za zamknięcie ulicy powinna być słona opłata za każdy dzień a nawet
                    godzine (godziny szczytu x2) i wtedy wykonawca takie przyłącza kanalizacyjnego
                    miałby załatwione wszystkie papiery, cały niezbędny sprzęt przygotowany i
                    robiłby 24 godziny na dobę aby jak najszybciej zwolnić ulicę. Oczywiście im
                    ważniejsza ulica tym opłata większa. Co więcej jeśli roboty przeciągnęłby sie
                    poza ustalony czas - wysoka kara za każdą godzinę zwłoki. Tyle.
                    A tak wykonawca pewnie ma różne budowy i prywatni inwestorzy go cisną - tu do
                    oddania osiedla jest jeszcze szmat czasu więc się zdąży...

Pamiętajmy że cały burdel zawdzięczamy kaczce która jest teraz tzw. prezydentem
                    tego kraju... Urząd dzielnicy g... może na swoim terenie a z centralnego
                    ratusza słabo widać ul. Rosoła. Do tej pory miasto nie ma nawet statutu -
                    dokumentu który określiłby ściśle komptencje urzędów, podział władzy w mieście.
                    Nowy prez. 'plastuś' marcinkiewicz nic nie zmieni, bo on tylko gada każdemu to
                    co ten słuchacz chce usłyszeć a nie robi i nie zrobi nic - bo czy zwolni
                    nieudaczników zatrudnionych przez swojego kaczego idola???
                    • espol53 Re: Rozkopana Rosoła 18.08.06, 19:13
                      Masz rację prawie we wszystkim. Jedyna uwaga to to, że gdyby Ursynowem kierował
                      ktoś z jajami to by na takie cuda nie pozwolił. Te ursynowskie gamonie po kilku
                      dniach od zamknięcia ulicy nie wiedzą dlaczego i na jak długo. To że Kaczor
                      rozpieprzył wszystk to fakt, a plastuś ma po prostu to kryć dalej.
                      Burmistrz Ursynowa nie ma teraz czasu bo musi pomagać w budowie kościoła pod
                      Kopą Cwila więc nie zawracajmy mu dupy pierdołami.
    • jotka001 Re: Rozkopana Rosoła 18.08.06, 19:23
      Dzisiaj ok. 14 znowu nie było nikogo na wykopkach, ulica oczywiście nadal
      teoretycznie zamknięta, samochody jechały.
      Ok. 17.30 jechałam w stronę Kabat i ze zdziwieniem zaobserwowałam, że na
      przystanku koło wykopków stoją dwie ciężarówki z piachem (?), stoją tak, że
      samochody nie mogą przejeżdżać przystankiem, a dwaj panowie w robotniczych
      kubraczkach stoją pod wiatą przystanku i podziwiają widoczki na Rosoła. Deszcz
      akurat padał, więc sobie stanęli, żeby nie zmoknąć, zapewne. Pracuje się, no
      nie? Tylko dziwne, że tak w piątek pod wieczór zaczęli...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka