veteran 16.10.06, 23:00 Co się pali? Przez Natolin przemknęło już 6 straży pożarnych, karetki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jawosz82 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:08 dokaldnie co sie dzieje ?? w GU jak w dyskotece :D Odpowiedz Link Zgłoś
veteran Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:09 jawosz82 napisał: > dokaldnie co sie dzieje ?? w GU jak w dyskotece :D Samolot jakis??? Odpowiedz Link Zgłoś
jawosz82 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:10 watpie ... juz byw tv bylo cos mowione :D Odpowiedz Link Zgłoś
kklementynka Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:22 Jak to w galerii?? Tam zawsze jest jak w dyskotece, ale wydaje mi się, że to kawałek dalej. Tylko nie wiem w którą stronę.. Samolot to by było słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
veteran Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:23 kklementynka napisała: > Jak to w galerii?? Tam zawsze jest jak w dyskotece, ale wydaje mi się, że to > kawałek dalej. Tylko nie wiem w którą stronę.. > Samolot to by było słychać. 5 minut temu pojechaly KEN kolejne dwa wozy strazackie na Kabaty. Chyba dziewiec razem juz Odpowiedz Link Zgłoś
kklementynka Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:27 ale mijają galerię i jadą dalej. Może tesco? ktoś coś widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
veteran Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:27 kklementynka napisała: > ale mijają galerię i jadą dalej. Może tesco? ktoś coś widzi? tak, jada na kabaty Odpowiedz Link Zgłoś
gabi2119 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:27 to nie GU, kolezanka tam mieszka i tez sie zastanawia to chyba dalej nieco, chyba ta "kamienica" gdzie spółdzielnia rentgenologów, KEN 17 Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:28 Budynek przy KEN, z Polbankiem na dole, ten obok księgarni Stentor. Chyba to KEN 19. Tam widać błyskające światła. Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:36 Zapomniałem o tłumie gapiów. Wśród nich byłem ja. I mega wentylator wdmuchujący powietrze do garażu - nie wiem po co. Wrażenie ekstra. Szkoda, że ktoś przy tym zdarzeniu mógł ucierpieć. Generalnie wszytko wyglądało profesjonalnie. dobrze wydane pieniądze z kieszeni podatników. Przynajmniej wrażenie .... Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:39 hmmm Wnikliwi zauważą, że kolejnośc postów mi się pomieszła. Ten, na który odpowiadam powinien być po następnym. Ach to zamieszanie.... wot technika... wybaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:33 Pożar w garażu podziemnym przy KEN 21. 7 do 9 wozów strażackich + lidzie z centrum zarządzania kryzysowego i mnóstwo strażaków. Wygląda jak na filmach amerykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kklementynka Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:36 ciekawe, czy będą mieszkańców ewakuowac? Biedni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kimowiec Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:40 A gdzie to w ogóle jest bo brat przejechał cały KEN od stacji Metra Ursynów w stronę Kabat i nie widzial ani jednej straży pożarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:48 Tak mniej więcej : maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=warsaw,+poland&ie=UTF8&z=17&ll=52.134291,21.060566&spn=0.004281,0.013497&t=h&om=1&iwloc=A Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:45 Swoją drogą nigdy dotychczas nie zastanawiałem się co może oznaczać pożar i eksplozja jednego bądź kilku samochodów w garażu podziemnym. Wieść gminna niesie, że w GM (galeria mokotów) w garażu (naziemnym - piętrowym) nie wolno poarkować samochodów z instalacją gazową. Z tego co słyszałem tylko diesle pod tym względem są bezpieczne - pewnie wynika to z właściwości (nie)wybuchowych oleju napędowego. Wracając do temtu u mnie w garażu (ken 19) są grodzie przeciwpożarowe, które w przypadku pożaru mają za zadanie zamknąć się, dzieląc tym samym garaż na cztery, czy pięć stref. dobrze, że nie mam samochodu .... Odpowiedz Link Zgłoś
jawosz82 Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:52 fakt ... w polsce nei ma garazy dostosowanych do posotju samochodow na gaz... Instalacja jest niesamowicie kosztowna :D a wiadomo na takei rzeczy nigdy nie ma kasy :( dopiero jak cos sie stanie wszyscy zaczynaja sie zastanawiac... Jak tam relacje z KEN ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kimowiec Re: Pożar na Kabatach? 16.10.06, 23:53 jawosz82 napisał: > Jak tam relacje z KEN ?? No właśnie? Jest taka opcja, że z KEN nie widać wozów straży pożarnej? Czy może brat jest ślepy lub, kierując autem, przeoczył coś? Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 17.10.06, 00:05 Rzecz się na ilicy Karola Borsuka - to jest równoległa do KEN (Barbie Boy's Friend Avenue) :) Przy okazji ulica Rosoła (wśród moich znajonych) funkcjonuje jako Chicken Soup Street :) Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 17.10.06, 00:16 Ponieważ na polskich forach dyskusyjnych 25% postów jest na temat. Kolejne 25% postów to "off topiki" - proponuję rozpisać konkurs na najbardziej debilne zangielszczenie polkiej nazwy ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kimowiec Re: Pożar na Kabatach? 17.10.06, 00:21 Wez... Wystarczy, że kiedyś była fama na tłumaczenie tytułów filmów amerykańskich. Porażka normalnie :/ Swoją drogą to co tam się paliło? Samochód jakiś czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
kimowiec Re: Pożar na Kabatach? 17.10.06, 00:16 nix_on.2.0 napisał: > Rzecz się na ilicy Karola Borsuka - to jest równoległa do KEN (Barbie Boy's Fri > end Avenue) No i wszystko jasne. Całą akcję zasłonił blok stojący wzdłuż KEN. > Przy okazji ulica Rosoła (wśród moich znajonych) funkcjonuje jako Chicken Soup > Street :) Całe życie mieszkam na Ursynowie ale przyznam, że takiej nazwy nie znałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nix_on.2.0 Re: Pożar na Kabatach? 17.10.06, 00:00 Jeden wóz strażacki odjechał właśnie na sygnale. Pewnie mają coś innego w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 info 17.10.06, 10:20 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,3688105.html Ja się nie znam, ale czy możliwe jest zwarcie instalacji elektrycznej w nieuruchomionym samochodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: info 17.10.06, 10:46 możliwe. Jeden z modeli Peugeota [bodajże 307], jest narażony na samozapłon, nawet jak nie ma włączonego silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus1111 Re: info 17.10.06, 12:13 Masz rację. Sama widziałam cos takiego na parkingu przy Braci Wagów w pierwszych dniach września. Ten spalony samochód stoi tam do tej pory. Swoją drogą ciekawe, kiedy właścicielka go zabierzę stamtąd? Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Pożar na Kabatach? 17.10.06, 20:51 Pożar był w garażu przy KEN 21. Zapalił się samochód, szczegóły bada prokuratura. Jeden ochroniarz, obecny wtedy w garażu, jest w ciężkim stanie w szpitalu. Cały czas nie wpuszczają mieszkańców do garażu, niektózy nawet nie wiedzą, czy ich samochody ocalały. Strażacy stwierdzili, że było tam 1400 stopni. Czadu od cholery, popalone instalacje . W jednej klatce cały czas nie ma prądu. Relacje mam z pierwszej ręki. Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Forum Praskie Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Czy już wiadomo co było przyczyną pożaru ? 20.10.06, 11:56 Czy prokuratura już zbadała przyczynę pożaru i stwierdziła co było powodem zapalenia się instalacji w samochodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Pożar na Kabatach? 31.10.06, 10:30 Czy wiadomo już czemu powstał ten pożar ??? Odpowiedz Link Zgłoś