Dodaj do ulubionych

STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!

17.10.06, 23:40
PODZIELE SIę OPINIą ZANJOMEJ:
KOLEżANKA PRACUJE W KONE(PRODUCENT WIND)-W I ETAPIE Są NAJTAńSZE WINDY NA
RYNKU(OBUDOWA MALOWANA PROSZKOWO)-NIE MA TAńSZYCH, W II ETAPIE Są JUż
LEPSZE-OBUDOWA ZE STALI NIERDZEWNEJ.
TAK SAMO JEST Z PORęCZAMI NA KLATKACH SCHODOWYCH.TO JEST PRZEZCIEż NIE
FER!!!!! CHYBA WSZYSCY MIELISMY TAKI SAM STANDARD WYKOńCZENIA W
UMOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!Chyba, ze nie.
KLATKI SCHODOWE-W I ETAPIE-POMALOWANE Są TYLKO CHYBA FARBą
PODKłADOWą(GRUNT)-NIE JEST TO 2 KROTNE MALOWANIE, BO W WIELU MIEJSCACH
WYSTęPUJą PRZEśWITY.(KOLOR BIALY LUB WG PROJEKTU WNETRZ)
W II ETAPIE śCIANY Są KOLOROWE-MOIM ZDANIEM łADNIEJSZE.
DRZWI WEJSCIOWE-TAK JAK POWIEDZIAł MI PRZEDSTAWICIEL LAPORTE-Są TO NAJTAńSZE
DRZWI W ICH OFERCIE.
A SAM ZAMEK DODATKOWY KOSZTUJE DO 150 PLN. A JAK MI MONTOWALI TO SKOSILI Z
MONTAZEM OKOłO 370 PLN-KOLEJNY SKANDAL.
DODATKOWO W KAżDYCH DRZWIACH POWINNY BYć TEż USZCZELKI NA PROGU, U MNIE NIE
BYłO-SAM SOBIE DOKLEIłEM.
NO I GDZIE Są KOSZE NA SMIECIE I łAWKI!!!!!!!!!!!!!
A OśWIETLENIE ODPADA Z MURKóW!!!!!!!!!!!!!

PS: MOżE JESTEM ZA SUROWY,CZYżBY JESIENNA DEPRESJA MNIE DOPADłA. MOżE SKOCZE
NA SOLARIUM-PODOBNO POMAGA:))))
Obserwuj wątek
    • bri Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 18.10.06, 09:58
      Dobrze przynajmniej, że okna są OK.
    • midarek_gazeta do copernicus225 18.10.06, 11:54
      copernicus225,

1. prosze nie uzywaj wielkich liter piszac caly watek na forum.
      2. uszczelki na progu mozna bylo sobie "doprosic" u Panow z LaPorte.
      Oczywiscie, zaden tam "szał", ale pomaga.
      3. Co do standardu wykonczenia poszczegolnych etapow to nic nie wiem, bo znam
      tylko i wylacznie moja umowe, czyli 1 etap. Wiem natomiast, ze ceny etapow sie
      roznia.

PS. Czy to prawda, ze Kopernik byla kobieta?
      • houseman1 Re: do copernicus225 18.10.06, 22:33
        Copernicus225 – BRAVO BRAVO BRAVO

Ja przez kilka miesięcy pisałem o tych niedoróbkach, fuszerkach i stosowaniu
        najtaniszych materiałów pod dobra etykietką. Można wyjechać z salonu Skodą, a
        sprzedawca powie, że to prawie Audi – ale tylko „prawi” (nic nie mam do Skody –
        to tylko takie porównanie sytuacyjne). Tak właśnie jest na tym osiedlu. Miał
        być Ronson jak w Słonecznym Skwerze na Ochocie a mamy ronson przez małe „r” na
        Bemowie.

Jak widzisz Twoje uwagi zostały jedynie dowcipnie skomentowane a przynajmniej
        autorzy taki miele zamiar.

Myślę, iż takie podejście ma wiele osób tak więc proponuję przyzwyczaić się do
        stanu obecnego i nie denerwować się.

Jeśli chodzi o komentarz, iż ceny w II i III etapie były wyższe to zgoda – były
        wyższe. Ale takie są realia. To osoby z etapu I wpłacały pierwsze raty jak
        jeszcze była trawa i największe ryzyko utraty środków. Po drugie proszę
        pamiętać, iż osoby zainteresowane I etapem nie były informowane, że kolejne
        etapy będą miały wyższy standard. To zostało wprowadzone w międzyczasie m. in.
        Po skargach osób z I etapu.

Ja za swoją krytykę zostałem kilkakrotnie obgadany na forum.

Nasze forum kwitnie raczej w temacie ochroniarza, herbatek i czterech łap.

Osoby aktywne w sprawie zebrania, postulatów gdzieś się rozmyły. Tak bywa – ja
        to rozumiem.

Proszę o nie wytykanie mi marudzenia – chciałem jedynie przestrzec Copernicusa
        225 przed żaleniem się bo to forum to nie to miejsce.

Żeby nie marudzić – powiem jedynie, że bardzo mi się podoba nasz domofon –
        chyba już gdzieś go widziałem i było to w muzeum techniki.
        • mirekczar do ... 19.10.06, 11:26
          A mnie się wydaje, że między skrajnościami jest obszerne pole do
          zagospodarowania. Nie chodzi o całkowitą bierność wobec niedoróbek ani
          utyskiwanie w kwiecistej czy niewybrednej formie. To potrafimy. Co konkretnie
          możemy zrobić razem ? Nie będę wytkał nagłośniejszym orędownikom zmian, że nie
          raczyli pojawić się na spotkaniu. Nie tylko ja proponowałem na forum
          uporządkowanie listy skarg i zażaleń żeby bez emocji przedstawić developerowi
          fakty w parlamentarny sposób i na piśmie. Nadal mam dokument do rozesłania.
          Poza jedną osobą nikt nie wyraził zainteresowania. To o co chodzi ? Weźmy się i
          zróbcie ? W każdym razie dzięki za poparcie i motywację do dalszych starań, np.
          o wyjaśnienie sprawy aktów. Oczywiście samo to, że nie ma sprzeciwu to duże
          ułatwienie... Nie jesteśmy wspólnotą formalnie ani nieoficjalnie. Może
          spotkania to słaby pomysł bo pod chmurką nie ma już gwarancji warunków do
          rozmowy a nie mamy lokalu na zebrania. Moglibyśmy chyba jednak ustalić kto
          byłby gotów coś robić, kto w jakiej dziedzinie może coś robić i w takim zespole
          wymieniać się mailami albo czasem spotkać żeby coś ustalić. To jak ? Wespół w
          zespół ? Houseman na lidera, Wrublik konsultacje merytoryczne, ja PR :o) kto
          jeszcze ? Nie mówię, zeby się zebrało czterdziestu rozbójników, ale chociaż
          drużyna pierścienia...
          • bri Re: do ... 19.10.06, 13:50
            Na moim poprzednim osiedlu zebrania odbywały się w garażu. Ogłoszenia dotyczące
            spotkań powinny się pojawić w gablotkach na klatkach schodowych. Liczba
            użytkowników internetu jest znikoma.
            • mirekczar pomysły 19.10.06, 22:16
              Bri - bardzo dziękuję za cenną uwagę. To jest konkret. Może faktycznie samo
              forum to za mało żeby się skrzyknąć do czegoś pożytecznego. Garaż i tutaj jest
              dostępny. Może nawet to pomieszczenie na poziomie garazu za schodami jest gdzieś
              otwarte ?
              Czy próbujemy znowu się spotkać ? Wcześniej kampania informacyjna ? Ogłoszenie
              do gablotek ? Jeśli tak to jaki dzień i godzina ? Ja używam maila gazetowego a
              Ty ? Można Ci podesłać listę 'lazurowych życzeń i zażaleń' ?
              • bri Re: pomysły 20.10.06, 11:50
                Możesz mi podesłać jak najbardziej. Zresztą czytałam ją już gdzieś tutaj. Ja
                mam jakoś małą motywację do walki z Ronsonem. Generalnie z jakości swojego
                mieszkania jestem zadowolona. Wkurzają mnie tylko psujący sie domofon i
                oświetlenie na podwórku. Szkoda, że jest tak mało miejsc parkingowych dla gości
                ale w umowie ich liczba nie była określona więc nie ma tu nic do przewalczenia.

Praktycznie widziałabym to tak:
                Zwołujemy zebranie - ogłoszenia o zebraniu wraz z jego tematem we wszystkich
                windach i na parterze budynków
                Na zebraniu odczytujemy listę zażaleń. Potem jest dyskusja. Kończymy zebranie
                Ew. wnioski dopisujemy do listy. Przygotowujemy tabelki na podpisy.
                Kilka osób chodzi po mieszkaniach i zbiera podpisy pod listem do Ronsona.
                Wysyłamy list z prośbą o pisemne ustosunkowanie się developera do zawartych w
                nim żądań.
                Czekamy.
                Po dwóch tygodniach wysyłamy ponaglenie i ponowną prośbę o odpowiedź.

Nie wiem niestety (nie znam się na tym) czym możemy Ronsonowi zagrozić. Jakie
                są jego obowiązki z racji gwarancji i rękojmi i jakie są przewidziane sankcje
                za niedotrzymanie tych obowiązków.
                • mirekczar Re: pomysły 20.10.06, 15:27
                  Wysłałem :)
                  Proponuję realizować Twój plan. Uzgodnijmy jakąś zachęcającą treść ogłoszenia i
                  termin spotkania, wydrukuję karteczki i podzielimy się rozklejaniem. A może
                  ktoś dołączy ?
                  • houseman1 Re: pomysły 20.10.06, 18:41
                    Powiem szczerze, że naprawdę jestem bardzo wdzięczny, że macie ochotę coś
                    zrobić. Pozwólcie jednak, iż podzielę się kilkoma spostrzeżeniami.

Zazwyczaj jak na forum rozmawia 30 osób to kiedy jest już spotkanie
                    bezpośrednie przychodzi jakieś 10 osób. Problem polega na tym, iż na forum
                    aktywnych jest może 4 lub 5 osób co może skutkować tym, iż przyjdziecie tylko
                    Wy no i może ja ale tego bym wolał uniknąć ponieważ nie jestem chyba ulubieńcem
                    osiedla, a tak przynajmniej wynika z wcześniejszych wpisów.

Tak czy tak – można oczywiście próbować robić rozeznanie na mailu ile osób jest
                    zainteresowanych, ile przyjdzie itd. Ale efekt może być tak jak poprzednio
                    bywało. Chciałbym abyście nie trudzili się bez sensu i jeśli macie jeszcze
                    ochotę zrobili to tak aby osoby nie czytające wpisów, osoby nieśmiałe, osoby
                    być może zajęta tak bardzo, że nie mają czasu nawet pomyśleć również oddały
                    głos.

Poniżej propozycja moja:

1. Mirekczar i Bri – to Team Leaderzy
                    2. Mierkczar i Bri przygotują listę najważniejszych skarg do Ronsona i
                    wywieszą na klatkach z pismem, iż w ochronie znajduje się taka sama lista do
                    podpisu w sprawie tych usterek.
                    3. Poprosicie naszych miłych ochroniarzy aby wchodzących obywateli prosili
                    o ew. złożenie podpisu wraz z podaniem numeru mieszkania.
                    4. Podpisana lista po ok. 10 dniach może być przekazana do Ronsona.

W ten sposób unikniemy spotkania w 3 lub 4 osoby w garażu bez kworum. Wszyscy
                    dostaną info na klatkach. Ochroniarze zbiorą podpisy a my unikniemy chodzenia
                    po mieszkaniach.

Wiem, że może jedynie się wymądrzam ale moją intencja była jedynie pomoc tak
                    aby ostatnie dwie osoby nie straciły ochoty i zapału dla sprawy.

Drodzy sąsiedzi,

Myślę, iż to jest chwila aby każdy kto docenia wysiłek naszych sąsiadów wszedł
                    na forum i jedynie dał swoje „Tak” dla Mirkaczara i Bri. W ten sposób będą
                    widzieli, że nie są sami.

Tak wiec ja pierwszy daję TAK dla słusznej sprawy.

Pozdrawiam i trzymam kciuki.
                    • midarek_gazeta TAK 20.10.06, 18:56
                      Team Leaderzy- macie takze i moje poparcie. Mowie Wam TAK.

I dziekuje za to, co robicie dla nas i naszego osiedla.

pozdrawiam
                    • biala.rzepa Re: pomysły 20.10.06, 18:56
                      Niezły pomysł, ja się podpisuję
                    • mirekczar Re: pomysły 20.10.06, 19:55
                      Czytacie pocztę z maila gazety ? Przed wydrukowaniem i rozwieszniem listy
                      chciałbym, żeby maximum możliwych osób rzuciłookiem czy to ma sens. Może to mało
                      istotne ale jak nas tu mieszka 200 rodzin to szkoda lasów... i takich tam...
                      Jestem bliżej pomysłu Bri, żeby nie polegać tylko na forumowiczach, bo mogą nie
                      być reprezentatywni dla wszystkich. Poza tym jak ustalimy jakiś termin na
                      spotkanie i poinformujey kogo się da to ewentualne ustalenia pójda szybciej niż
                      mailem. Tak mi się wydaje. Zauważyłem, ze nie każdy forumowicz czyta pocztę z
                      gazety. Za to pomysł Hosemana na dystrybucję listy i zbieranie podpisów podoba
                      mi się.
                      Szczerze mówiąc, Housman, wprawdzie forum budzi rozmaite emocje ale żeby aż bać
                      się mieszkać i włączyć w życie osiedlowe z powodu kilku 'ciepłych' postów...
                      chyba drobna przesada...
                      • houseman1 Re: pomysły 21.10.06, 00:21
                        Midarek, Biała rzepa - dzięki za odzew.

Lista osób na TAK skłąda się już:
                        1. BRI
                        2. MIREKCZAR
                        3. MIDAREK
                        4. BIAŁA RZEPA
                        5. HOUSEMAN1

Liczymy na więcej. Może to już ostatni ochotnicy, którzy chcą zadbać o Nasze
                        sprawy. Pamiętajcie.

• ezimow Re: pomysły 21.10.06, 10:11
                          Ja się dopisuję, mogę nawet pochodzić i zbierać podpisy (tylko wpierw musze się
                          wprowadzić, a dzien przeprowadzki ciągle się przesuwa, przez moja ekipę
                          remontową)(mam nienormowany czas pracy i nie muszę kazdego dnia wracac po 17.00
                          do domu). Przy okazji poznałabym sąsiadów.
                          • houseman1 Re: pomysły 21.10.06, 11:07
                            Bri, Mirekczar - mamy już 6 osób. Do tego EZIMOW gotów jest przyłaczyć się do
                            ew. akcji bezpośredniej gdyby była taka potrzeba.

1. BRI
                            2. MIREKCZAR
                            3. MIDAREK
                            4. BIAŁA RZEPA
                            5. HOUSEMAN1
                            6. EZIMOW

Czekamy na nowe potwierdzenia.

Ludzie z życiem!!!!!
                            • edyta_i_adam Re: pomysły 21.10.06, 12:47
                              Czy będziemy się liczyć jako 2 głosy? :) Jesteśmy w 100 % na TAK !
                            • mirekczar Re: pomysły 21.10.06, 13:57
                              Wow ! Dzięki za aktywne poparcie :) Ponawiam pytanie - czy poza logowanie m się
                              na forum czytacie pocztę z konta na gazecie ? Ja tak. Jeśli chcecie współtworzyć
                              listę oczekiwań wobec developera to proszę się zgłaszać. Będę odpisywał i
                              odsyłał tabelkę stopniowo uzuepłnianą przy Waszej pomocy.
                              • houseman1 Re: pomysły 21.10.06, 15:01
                                No, powoli ale rośnie lista.

1. BRI
                                2. MIREKCZAR
                                3. MIDAREK
                                4. BIAŁA RZEPA
                                5. HOUSEMAN1
                                6. EZIMOW
                                7. EDYTA_I_ADAM

Kto następny. Przyppminam - dajemy poparcie dla Mirekczar i Bri dla ich akcji
                                przygotowania listy usterek, wywieszenia ich na klatkach i przygotowania pisma,
                                które będzie czekało ochroniarzy na nasze podpisy.

Licze, że do poniedzialku będzie min. 15 x TAK

Cio,

• dar3cki Re: pomysły 21.10.06, 19:05
                                  Ja też jestem na tak, ostatnio mało czasu strasznie mam na pisanie postów, ale
                                  czytam regularnie. Także ja się dopisuję, bo płacę ubezpieczenie od dawna (I etap).
                                  Pozdrawiam i miłego weekendu.

1. BRI
                                  2. MIREKCZAR
                                  3. MIDAREK
                                  4. BIAŁA RZEPA
                                  5. HOUSEMAN1
                                  6. EZIMOW
                                  7. EDYTA_I_ADAM
                                  8. dar3cki
                                  • wrublik35 Re: pomysły 21.10.06, 19:48
                                    TAK, - Moja sytuacja życiowa zmieniła się ostatni diametralnie, stąd i mniejsza aktywność na forum, ale dla takich inicjatyw słowa uznania i sam gotów jestem chętny trochę czasu poświęcić.

Również gotów jestem dołączyć się do grupy chcącej wystąpić o odszkodowanie od Ronsona.

Pozdrawiam.

I zaktualizowana lista:
                                    1. BRI
                                    2. MIREKCZAR
                                    3. MIDAREK
                                    4. BIAŁA RZEPA
                                    5. HOUSEMAN1
                                    6. EZIMOW
                                    7. EDYTA_I_ADAM
                                    8. dar3cki
                                    9 Wrublik - (Michał Widełka).
                                    • ann63 Re: pomysły 21.10.06, 21:28
                                      Moi Drodzy Sąsiedzi,
                                      Dobra incjatywa, zawsze warta jest poparcia, wiec i ja jestem na TAK.

zaktualizowana lista:
                                      1. BRI
                                      > 2. MIREKCZAR
                                      > 3. MIDAREK
                                      > 4. BIAŁA RZEPA
                                      > 5. HOUSEMAN1
                                      > 6. EZIMOW
                                      > 7. EDYTA_I_ADAM
                                      > 8. dar3cki
                                      > 9 Wrublik - (Michał
                                      > 10. Ann63
                                      • pedro76 Re: pomysły 22.10.06, 00:17
                                        akcja jest jak najbardziej słuszna a postawa ronsona jak najbardziej
                                        rozczarowuje więc chętnie wezmę w tym udział jako kolejny czarny charakter bo
                                        jestem lekko pewnymi działaniami a raczej opieszałością ze strony dewelopera
                                        zniesmaczony - nie napiszę że jestem 3 razy na tak żeby nie zapachniało
                                        polityką u progu kolejnych wyborów ale wezmę w tym udział. Piotrek
                                        • houseman1 Re: pomysły 22.10.06, 11:17
                                          Sąsiedzi - lista rośnie - chyba wystartuje w najbliższych wyborach bo dobrze
                                          idzie mi zbieranie podpisów. I nie robię tego w stylu jednej znanej Pani Poseł.

zaktualizowana lista:
                                          1. BRI
                                          2. MIREKCZAR
                                          3. MIDAREK
                                          4. BIAŁA RZEPA
                                          5. HOUSEMAN1
                                          6. EZIMOW
                                          7. EDYTA_I_ADAM
                                          8. dar3cki
                                          9. WRUBLIK - (Michał
                                          10. ANN63
                                          11. PEDRO76

Jeśli chodzi o brak czasu na wpisy -wszyscy jesteśmy zajęci. Osiedle jest nowe
                                          i większośc ludzi jest młodych. Nie możemy liczyć na starsze Panie, które
                                          spotkaja się przy trzepaku i wszystko ustalą. Ja osobiście co często widać z
                                          moich wpisów robię to w nocy - a rano wstaję:(((

Mirekczar i Bri - co Wy na to poparcie Waszej akcji?

Czekamy na nowe wpisy. Wiem, że jeszcze kilka osób czyta wpisy.

• mirekczar Re: pomysły 22.10.06, 11:33
                                            Dzięki za Twoją ofiarną aktywność :) Ja pracowicie wysyłam tabelki :o) Ciekawe
                                            czy bri mogłaby wymyślić ogłoszenie o zebranku lokatorów... i na kiedy je
                                            zaplanować ?
                                          • anzelmina_mamrota Re: pomysły 22.10.06, 16:46
                                            1. BRI
                                            2. MIREKCZAR
                                            3. MIDAREK
                                            4. BIAŁA RZEPA
                                            5. HOUSEMAN1
                                            6. EZIMOW
                                            7. EDYTA_I_ADAM
                                            8. dar3cki
                                            9. WRUBLIK - (Michał
                                            10. ANN63
                                            11. PEDRO76
                                            12. ANZELMINA_MAMROTA

Pozdrawiam wszystkich
                                            • pilifs Re: pomysły 22.10.06, 18:15
                                              TAK
                                              • houseman1 Re: pomysły 22.10.06, 19:24
                                                Lista osób popierających BRI i MIRECZAR - rośnie. To pokazuje, że grupa osób
                                                zainteresowana poprawą jakości życia rośnie. Czekamy na kolejne wpisy i
                                                poparcia.
                                                Dla osób, które teraz dołączają - informuję, iż zbieramy poparcie dla Mirekczar
                                                i Bri naszych ochotników do walki z Ronsonem w sprawie modernizacji tego co w/g
                                                nas jest delikatnie mówiąc "nie tak".

Pozwoliłem sobie dopisać Copernicusa225, który pisał wcześniej o swoim poparciu.

Oto aktualna lista osób potwierdzajacych TAK:
                                                1. BRI
                                                2. MIREKCZAR
                                                3. MIDAREK
                                                4. BIAŁA RZEPA
                                                5. HOUSEMAN1
                                                6. EZIMOW
                                                7. EDYTA_I_ADAM
                                                8. dar3cki
                                                9. WRUBLIK - (Michał
                                                10. ANN63
                                                11. PEDRO76
                                                12. ANZELMINA_MAMROTA
                                                13. PILIFS
                                                14. COPERNICUS225

Pozdrawiam i zapraszam kolejnych.
                                                • mirekczar Re: pomysły 22.10.06, 22:28
                                                  Malutkie sprostowanie. Nie zamierzam z nikim walczyć bo moje dotychczasowe
                                                  doświadczenia z Ronsonem nie wskazują na taką potrzebę. Jest sporo kwestii,
                                                  które wymagają wyjaśnienia przez Developera. Warto nazwać to co nas najbardziej
                                                  boli i parlamentarnie przedstawić Ronsonowi, żeby się wypowiedział. Nie zbieram
                                                  poparcia dla siebie tylko dla spraw naszego osiedla. To tak tylko dla jasności,
                                                  bo rozumiem, że niektóre entuzjastyczne posty są pisane z przymróżeniem oka i w
                                                  tonie, który ma pobudzić nasz zapał.
                                                  Pozdrawiam
                                                • artur.prokopiuk Re: pomysły 22.10.06, 22:46
                                                  TAK

> Pozdrawiam i zapraszam kolejnych.

Wygląda na to że załapałem się do piętnastki :-)

Pozdrawiam
                                                  Artur
                                                  • houseman1 Re: pomysły 22.10.06, 23:12
                                                    Yes, Yes, Yes - miało być do poniedziałku min. 15 TAK i jest. Dzieki wszystkim.
                                                    Widzę, że forum żyje. ufff

Aktualna lista na koniec niedzieli:

1. BRI
                                                    2. MIREKCZAR
                                                    3. MIDAREK
                                                    4. BIAŁA RZEPA
                                                    5. HOUSEMAN1
                                                    6. EZIMOW
                                                    7. EDYTA_I_ADAM
                                                    8. dar3cki
                                                    9. WRUBLIK - (Michał
                                                    10. ANN63
                                                    11. PEDRO76
                                                    12. ANZELMINA_MAMROTA
                                                    13. PILIFS
                                                    14. COPERNICUS225
                                                    15. ARTUR.PROKOPIUK

Teraz liczę na nowe wpisy.
                                                  • pedro76 Re: pomysły 23.10.06, 10:53
                                                    właśnie, rozumiem że chodzi o ustosunkowanie się dewelopera do naszych zarzutów
                                                    i enentualnie bardziej normalnego traktowania nas, jak partnera a nie zła
                                                    koniecznego i pozbycia się problemu. walka z deweloperem raczej nie miałaby
                                                    szans powodzenia i tu rzecz jasna podpisuję się obiema rękoma
                                                  • karolinaikonrad Re: pomysły 23.10.06, 11:39
                                                    Witam wszystkich,
                                                    Nie uczestniczymy aktywnie w życiu osiedla, bo od roku się wprowadzamy i
                                                    jeszcze końca nie widać ... :) Ale przyłączamy się jak najbardziej

1. BRI
                                                    2. MIREKCZAR
                                                    3. MIDAREK
                                                    4. BIAŁA RZEPA
                                                    5. HOUSEMAN1
                                                    6. EZIMOW
                                                    7. EDYTA_I_ADAM
                                                    8. dar3cki
                                                    9. WRUBLIK - (Michał
                                                    10. ANN63
                                                    11. PEDRO76
                                                    12. ANZELMINA_MAMROTA
                                                    13. PILIFS
                                                    14. COPERNICUS225
                                                    15. ARTUR.PROKOPIUK
                                                    16. KAROLINAIKONRAD

Pozdrawiam serdecznie
                                                  • budzi79 Re: pomysły 23.10.06, 12:30
                                                    Też chciałabym wyrazić moje poparcie - dla sprawy. Próbowałam już coś wskórać
                                                    samodzielnie u Ronsona w kilku sprawach, ale albo brak odpowiedzi albo totalna
                                                    ignorancja. Moze razem będzie łatwiej. Nie wiem czy na zebranie się wstawię,
                                                    ale do petycji na pewno się dołączę. Czy moge prosić o tę listę "skarg i
                                                    zażaleń" do wcześniejszego zapoznania?
                                                    Pozdr
                                                  • izeszczy Re: pomysły 23.10.06, 14:06
                                                    1. BRI
                                                    > 2. MIREKCZAR
                                                    > 3. MIDAREK
                                                    > 4. BIAŁA RZEPA
                                                    > 5. HOUSEMAN1
                                                    > 6. EZIMOW
                                                    > 7. EDYTA_I_ADAM
                                                    > 8. dar3cki
                                                    > 9. WRUBLIK - (Michał
                                                    > 10. ANN63
                                                    > 11. PEDRO76
                                                    > 12. ANZELMINA_MAMROTA
                                                    > 13. PILIFS
                                                    > 14. COPERNICUS225
                                                    > 15. ARTUR.PROKOPIUK
                                                    > 16. KAROLINAIKONRAD
                                                    17. IZESZCZY
                    • bri Re: pomysły 23.10.06, 14:08
                      LOL - rozumiem, że Ty jesteś OBER-teamlider skoro to Ty wyznaczasz
                      teamliderów ;)

Ja mam małe dziecko, które i tak mnie rzadko widuje bo pracuję na pełen etat.
                      Nie mam czasu ani ochoty walczyć z Ronsonem o cokolwiek. Ale chętnie popiszę
                      listę jeśli ktoś z nią przyjdzie do mnie do domu.
                      • houseman1 Re: pomysły 23.10.06, 14:45
                        Lista dalej rośnie. WOW!!!

1. BRI
                        2. MIREKCZAR
                        3. MIDAREK
                        4. BIAŁA RZEPA
                        5. HOUSEMAN1
                        6. EZIMOW
                        7. EDYTA_I_ADAM
                        8. dar3cki
                        9. WRUBLIK - (Michał
                        10. ANN63
                        11. PEDRO76
                        12. ANZELMINA_MAMROTA
                        13. PILIFS
                        14. COPERNICUS225
                        15. ARTUR.PROKOPIUK
                        16. KAROLINAIKONRAD
                        17. IZESZCZY
                        18. BUDZI79

Jeszcze ktoś?
                        • artur.prokopiuk Re: pomysły 23.10.06, 18:49
                          Właśnie odebrałem maila z propozycją naszych postulatów. Jestem naprawdę pod wrażeniem, kawał dobrej roboty!

Moja uwaga co do listy życzeń i zażaleń: myślę, że nie ma co wybierać tych najważniejszych rzeczy do poprawki tylko zabrać wszystko "do kupy" i całą listę okazać Ronsonowi. Osobiście wybrałem kilka najważniejszych dla mnie usterek i niedociągnięć, ale jak zaznaczam - dla mnie. I etap będzie miał inne, III jeszcze inne (a Ronson jeszcze inne ;-) i w sumie priorytety mogą się rozmyć.

Oczywiście są usterki które MUSZĄ być naprawione (tak jak droga dojazdowa czy hałasujące furtki), ale mam spory dylemat, czy ważniejsze są kosze czy odbojniki w garażu. Obiektywnie patrząc - wszystko jest ważne i wszystko powinno być naprawione/poprawione/usunięte/niepotrzebne-skreślić

Poza tym nie wyobrażam sobie odbioru przez Wspólnotę osiedla, które ma jakiekolwiek usterki.

Pozdrawiam
                          Artur
                        • jorgul Re: pomysły 24.10.06, 00:17
                          Oj coś nie miałem czasu czytać forum, a tu nowe propozycje są :) Oczywiście ja
                          też się chętnie podpiszę pod postulatami.
                          • mewkaa Re: pomysły 25.10.06, 12:53
                            No to mamy na dziś:
                            1. BRI
                            2. MIREKCZAR
                            3. MIDAREK
                            4. BIAŁA RZEPA
                            5. HOUSEMAN1
                            6. EZIMOW
                            7. EDYTA_I_ADAM
                            8. dar3cki
                            9. WRUBLIK - (Michał
                            10. ANN63
                            11. PEDRO76
                            12. ANZELMINA_MAMROTA
                            13. PILIFS
                            14. COPERNICUS225
                            15. ARTUR.PROKOPIUK
                            16. KAROLINAIKONRAD
                            17. IZESZCZY
                            18. BUDZI79
                            19. JORGUL
                            20. MEWKAA

pozdrawiam.
                            • mz73 Re: pomysły 25.10.06, 15:01
                              Popieram i dąłączam się do listy:
                              1. BRI
                              2. MIREKCZAR
                              3. MIDAREK
                              4. BIAŁA RZEPA
                              5. HOUSEMAN1
                              6. EZIMOW
                              7. EDYTA_I_ADAM
                              8. dar3cki
                              9. WRUBLIK - (Michał
                              10. ANN63
                              11. PEDRO76
                              12. ANZELMINA_MAMROTA
                              13. PILIFS
                              14. COPERNICUS225
                              15. ARTUR.PROKOPIUK
                              16. KAROLINAIKONRAD
                              17. IZESZCZY
                              18. BUDZI79
                              19. JORGUL
                              20. MEWKAA
                              21. MZ73

pozdrawiam.
                              • marceli-szpak Re: pomysły 25.10.06, 15:53

• mirekczar Re: pomysły 25.10.06, 18:44
                                  To jest piękne... Jest nas tu ładnych parę osób :) Dotychczas Bri, Wrublik,
                                  Midarek, Pedro76, Dar3cki odpisali mi z uwagami dotyczącymi stanu naszego
                                  osiedla i tego co dla Nich jest ważne. Zapraszam pozostałych 'aktywistów' do
                                  pobrania ze skrzyneczki mailowej pliku z listą i odesłania mi swoich uwag :)
                                  szczególnie liczę na niektórych... już oni wiedzą na kogo... :o)
                                  Pozdrawiam
                                  • dorota-kamil Re: pomysły 25.10.06, 21:33
                                    My też dorzuciliśmy ziarnko:)))
                                    I oczywiście też się dopiszemy.

Miłego wieczorku
                                    • houseman1 Re: pomysły 27.10.06, 14:31
                                      Lista osób popierajacych akcję:

1. BRI
                                      2. MIREKCZAR
                                      3. MIDAREK
                                      4. BIAŁA RZEPA
                                      5. HOUSEMAN1
                                      6. EZIMOW
                                      7. EDYTA_I_ADAM
                                      8. dar3cki
                                      9. WRUBLIK - (Michał
                                      10. ANN63
                                      11. PEDRO76
                                      12. ANZELMINA_MAMROTA
                                      13. PILIFS
                                      14. COPERNICUS225
                                      15. ARTUR.PROKOPIUK
                                      16. KAROLINAIKONRAD
                                      17. IZESZCZY
                                      18. BUDZI79
                                      19. JORGUL
                                      20. MEWKAA
                                      21. MZ73
                                      22. Marceliszpak
                                      23. DOROTA-KAMIL

Czekamy na nowe poparcia. Myśle, że ok 40 to min.

Mirekczar - przypomnij jak mozna dotrzeć do projektu pisma.
                                      • marcel167 Re: pomysły 27.10.06, 20:47
                                        Nie bylo mnie ostatnio a widze, ze sie dzieje...
                                        Jak najbardziej popieram akcje.

Marcel167
                                      • midarek_gazeta Re: pomysły 28.10.06, 12:53
                                        > Mirekczar - przypomnij jak mozna dotrzeć do projektu pisma.

:-)))
                                        Gorąco Pozdrawiam- Team Leaderow i ich Super Supervisorow.
                                        A limity mozemy zwiekszyc, co nam po 40 osobach? Idzmy na calosc!
                                        • houseman1 Re: pomysły 28.10.06, 16:36
                                          Lista osób popierajacych akcję:

1. BRI
                                          2. MIREKCZAR
                                          3. MIDAREK
                                          4. BIAŁA RZEPA
                                          5. HOUSEMAN1
                                          6. EZIMOW
                                          7. EDYTA_I_ADAM
                                          8. dar3cki
                                          9. WRUBLIK - (Michał
                                          10. ANN63
                                          11. PEDRO76
                                          12. ANZELMINA_MAMROTA
                                          13. PILIFS
                                          14. COPERNICUS225
                                          15. ARTUR.PROKOPIUK
                                          16. KAROLINAIKONRAD
                                          17. IZESZCZY
                                          18. BUDZI79
                                          19. JORGUL
                                          20. MEWKAA
                                          21. MZ73
                                          22. Marceliszpak
                                          23. DOROTA-KAMIL
                                          24. MARCEL167

Jest dobrze.
                                      • mirekczar Re: pomysły 28.10.06, 13:36
                                        Przypominam, że WYSYŁAM LISTĘ MAILEM na adres NICK_Z_FORUM@gazeta.pl (po
                                        zalogowaniu sie na forum trzeba kliknąć napis Poczta na samej górze strony obok
                                        logo gazeta.pl Blogi Czat Gwar - przynajmniej u mnie się tak wyswietla :))
                                        Bardzo ładnie napływają odpowiedzi. Sporo osób na tyle poważnie traktuje temat
                                        że nawet specjalnie robi rekonesans. Jestem pełen uznania. Cieszę się, że mam
                                        fajnych sasiadów. Pozdrawiam
                                        • mbmarcin Re: pomysły 30.10.06, 20:57
                                          Popieram i dopisuje się. Dowiedziałem się dzisiaj od Pani Marzeny, że 15tego
                                          listopada rozpocznie się budowa/ naprawa drogi dojazdowej. Trzymam kciuki.

1. BRI
                                          2. MIREKCZAR
                                          3. MIDAREK
                                          4. BIAŁA RZEPA
                                          5. HOUSEMAN1
                                          6. EZIMOW
                                          7. EDYTA_I_ADAM
                                          8. dar3cki
                                          9. WRUBLIK - (Michał
                                          10. ANN63
                                          11. PEDRO76
                                          12. ANZELMINA_MAMROTA
                                          13. PILIFS
                                          14. COPERNICUS225
                                          15. ARTUR.PROKOPIUK
                                          16. KAROLINAIKONRAD
                                          17. IZESZCZY
                                          18. BUDZI79
                                          19. JORGUL
                                          20. MEWKAA
                                          21. MZ73
                                          22. Marceliszpak
                                          23. DOROTA-KAMIL
                                          24. MARCEL167
                                          25. MBMARCIN
                                          • tomasz.wawa Re: pomysły 31.10.06, 13:01
                                            popieram! brawa za aktywność.
                                            • mini33 Re: pomysły 31.10.06, 13:14
                                              jestem za - prosze dopisac mnie do listy..
                                              • houseman1 Re: pomysły 31.10.06, 20:48
                                                Actual list:

1. BRI
                                                2. MIREKCZAR
                                                3. MIDAREK
                                                4. BIAŁA RZEPA
                                                5. HOUSEMAN1
                                                6. EZIMOW
                                                7. EDYTA_I_ADAM
                                                8. dar3cki
                                                9. WRUBLIK - (Michał
                                                10. ANN63
                                                11. PEDRO76
                                                12. ANZELMINA_MAMROTA
                                                13. PILIFS
                                                14. COPERNICUS225
                                                15. ARTUR.PROKOPIUK
                                                16. KAROLINAIKONRAD
                                                17. IZESZCZY
                                                18. BUDZI79
                                                19. JORGUL
                                                20. MEWKAA
                                                21. MZ73
                                                22. Marceliszpak
                                                23. DOROTA-KAMIL
                                                24. MARCEL167
                                                25. MBMARCIN
                                                26. Tomasz.WAWA
                                                27. MINI33

Very good, who will be the next?
                                                • martella25 Re: pomysły 03.11.06, 14:35
                                                  Ja. :)
                                                  • houseman1 Re: pomysły 04.11.06, 22:56
                                                    Powoli rośnie ale rośnie lista. Nawet jestem w szoku ile osób czyta forum. Nowe
                                                    nazwy osób, lux

Aktualna lista:
                                                    1. BRI
                                                    2. MIREKCZAR
                                                    3. MIDAREK
                                                    4. BIAŁA RZEPA
                                                    5. HOUSEMAN1
                                                    6. EZIMOW
                                                    7. EDYTA_I_ADAM
                                                    8. dar3cki
                                                    9. WRUBLIK - (Michał
                                                    10. ANN63
                                                    11. PEDRO76
                                                    12. ANZELMINA_MAMROTA
                                                    13. PILIFS
                                                    14. COPERNICUS225
                                                    15. ARTUR.PROKOPIUK
                                                    16. KAROLINAIKONRAD
                                                    17. IZESZCZY
                                                    18. BUDZI79
                                                    19. JORGUL
                                                    20. MEWKAA
                                                    21. MZ73
                                                    22. Marceliszpak
                                                    23. DOROTA-KAMIL
                                                    24. MARCEL167
                                                    25. MBMARCIN
                                                    26. Tomasz.WAWA
                                                    27. MINI33
                                                    28. MARTELLA25

Mirekczar - lista uwag, która przygotowałeś jest super. To mi się podoba.

Cheers,
                                        • dorislazur Re: pomysły 07.11.06, 09:11
                                          Do mirekczar:
                                          Czy to jest ta sama lista, którą dostałam w okresie wakacyjnym?
                                          • mirekczar Re: pomysły 07.11.06, 12:18
                                            Dokładnie tak - wciąż ją budujemy
              • mirekczar Po analizie 11.11.06, 23:54
                Zebrałem nasze uwagi zgłoszne w zaproponowanej formie listy, wpisów na forum
                albo w treści mali, które przysłaliście. Bardzo dziękuję za to, że nie
                krytykowaliście pomysłu a nawet kilka osób ciepło się o nim wypowiedziało :o).
                Mimo wszystko użycie skali nie było całkiem trafione. Mam wrażenie, że nie
                zawsze była ona dobrze interpretowana przy oznaczaniu co jest ważne (czyli 1) a
                co nie (czyli 5). Tak to już jest z ankietami... Mam nadzieje, że na spotkaniu
                skorygujemy ewnetualne nieporozumienia.
                Teraz wnioski. Ponieważ lista powstawała i była opiniowana przez kilka miesięcy
                niektóre punkty straciły rację bytu (np. brak pilotów do bramy). Pozostałe
                pozycje pogrupowałem według priorytetu, który im nadaliście. I tak:

1. Za najważniejsze uznaliśmy:
                1.1. Brak kluczy do furtek i domofonów – jakie zabezpieczenie w razie braku prądu ?
                1.2. Furtki i brama wjazdowa – skrzypią, trzeszczą i głośno się zamykają,
                konieczny hamulec;furtka III etapu nie zamyka się automatycznie, zazwyczaj jest
                otwarta.
                1.3. Domofon - nic nie słychać
                1.4. Woda w kranach – śmierdząca
                1.5. Powierzchnia placu zabaw i wyposażenie – uboższe niż planowane, prosimy o
                okazanie projektu
                1.6. Droga do fortu Blizne - miała być remontowana po zakończeniu III etapu
                1.7. Kostka między wjazdem na nasze osiedle a drogą do fortu – zapadła się pod
                kołami samochodów (źle zagęszczona podbudowa)
                1.8. Brak ławek na podwórku
                1.9. Brak koszy na śmieci przy wejściach do budynków - w umowie jeden przy każdym
                1.10. Opaski żwirowe wokół budynków - zapadają się, w niektórych miejscach widać
                izolację termiczną, do uzupełnienia
                1.11. Zacieki na suficie w garażu pod I etapem
                1.12. Mało miejsc postojowych przed osiedlem - trzeba parkować na chodniku,
                piesi się denerwują
                1.13. Brak studzienek chłonnych pod zamontowanymi rynnami
                1.14. Brak napisu z nazwą osiedla - napis widać na prospektach Ronsona na
                pomieszczeniu ochrony
                1.15. Brak drzewa przy wejściu na osiedle - jest na załączniku Nr 2A do umowy
                (mam nadzieję, że to własnie wynik nieporozumienia przy odczytywaniu skali, ale
                jak widać jestem obiektywny)
                2. Pewną uwagą obdarzyliśmy
                2.1.Trawa wyrastająca na chodnikach - powinno być poprawione przez Hochtief.
                2.2.Nie pomalowane miejsca elewacji - przy barierkach, od strony fortu nad
                ostatnim piętrem
                2.3.Brak odbojnika drzwi z garażu do windy i na klatkę - klamka uderza w ścianę
                2.4.Mocowanie oświetlenia w cokołach wzdłuż uliczki osiedlowej - do poprawy,
                brak śrubek
                2.5.Kamień elewacyjny, polerowany – skazy, ciemne wilgotne plamy

Pozostałe kwestie nie budziły zainteresowania ogółu (niezależnie od rozumienia
                skali)

Analiza jest wstępna. Czekam na Wasze maile oraz osobę chętną do drukowania i
                wieszania ogłoszeń wraz z tematami na ewentualne spotkanie :o)
                Według mnie jeśli zgodzimy się co do maksymalnie 7 punktów to możemy poważnie
                rozmawiać z Administratorem i Ronsonem.

Pozdrawiam
                • houseman1 Re: Po analizie 12.11.06, 11:34
                  Lista jest super - ale proponuje podwyższyć wage oswietlenia wzdłuż drogi
                  wewnętrznej. Wczoraj paliło sie ok 50% żarówek. O co tu chodzi. CO to za
                  technologia 21 wieku. Jestem w szoku jak widzę to. W przypadku braku tablicy
                  ozdobnej z nazwą osiedla, braku ławek itd. to są braki ale nie koszty. W
                  przypadku tego oświetlenia ponosimy realne koszty. Tych żarówek jest chyba ok
                  50 i wymieniane sa właściwie wszystkie 2 x w miesiącu czyli ok 100. Nie wiem
                  ile one kosztuja ale jest to realny koszt. Sam pomysł oświetlenia bardzo mi się
                  podoba ale nie w takim stylu. Jak się przychodzi wieczorem to szkoda patrzeć na
                  to.
                  • dorota-kamil Re: Po analizie 12.11.06, 12:03
                    Oprócz tego te lampy są źle zamocowane-dużo z nich rusza się, i odpadają śrubki
                    mocujace te oświetlenie.

Miłej niedzieli.
                    • pedro76 do houseman 12.11.06, 16:05
                      dobrze że nie trzeba się obawiać że ktoś się na nas czai ahha choć na spotkaniu
                      trzeba wypaść pozytywnie by nie narazić się sąsiadom bo wtedy może być różnie,
                      Ty pisałem że już masz swój fanklub, ja teraz zacznę się baczniej rozglądać ;)
                      a tak poważniej to jest to coś na co warto zwrócić uwagę
    • konwalia25 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 05.11.06, 10:58
      Popieram i podpisuję się

Pozdrawiam :)
      • houseman1 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 05.11.06, 23:10
        WOW - może się pwtarzam ale jestem zadziwiony jak dużo osób czyta forum.

Aktualna lista:
        1. BRI
        2. MIREKCZAR
        3. MIDAREK
        4. BIAŁA RZEPA
        5. HOUSEMAN1
        6. EZIMOW
        7. EDYTA_I_ADAM
        8. dar3cki
        9. WRUBLIK - (Michał
        10. ANN63
        11. PEDRO76
        12. ANZELMINA_MAMROTA
        13. PILIFS
        14. COPERNICUS225
        15. ARTUR.PROKOPIUK
        16. KAROLINAIKONRAD
        17. IZESZCZY
        18. BUDZI79
        19. JORGUL
        20. MEWKAA
        21. MZ73
        22. Marceliszpak
        23. DOROTA-KAMIL
        24. MARCEL167
        25. MBMARCIN
        26. Tomasz.WAWA
        27. MINI33
        28. MARTELLA25
        29. KONWALIA25

Fajnie - mmay już Martelle25 i Konwalie25:))) 25 co to może oznaczać????? CHyba
        wiem ale o to się podobno nie pyta.

Kto zajmie numer 30. Czekamy.

• j23_z_wsi Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 06.11.06, 00:10
          i ja tez jestem "za"
          • dorina04 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 06.11.06, 11:00
            ja tez jestem za
            • houseman1 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 07.11.06, 20:03
              Aktualna lista na dzień 07.11.06:
              1. BRI
              2. MIREKCZAR
              3. MIDAREK
              4. BIAŁA RZEPA
              5. HOUSEMAN1
              6. EZIMOW
              7. EDYTA_I_ADAM
              8. dar3cki
              9. WRUBLIK - (Michał
              10. ANN63
              11. PEDRO76
              12. ANZELMINA_MAMROTA
              13. PILIFS
              14. COPERNICUS225
              15. ARTUR.PROKOPIUK
              16. KAROLINAIKONRAD
              17. IZESZCZY
              18. BUDZI79
              19. JORGUL
              20. MEWKAA
              21. MZ73
              22. Marceliszpak
              23. DOROTA-KAMIL
              24. MARCEL167
              25. MBMARCIN
              26. Tomasz.WAWA
              27. MINI33
              28. MARTELLA25
              29. KONWALIA25
              30. J23_Z_WSI
              31. DORINA04

Przy okazji ciekawostka: na tablicy ogłoszeń w I etapie jest informacjia o
              braku ciepłej wody w dniu 27.10. Oj chyba Administracja często nie sprząta
              zalełych komunikatów:)))
              • jasiekb90 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 08.11.06, 11:12
                hejka

popieram akcje i proszę o dopisanie mnie do listy

pozdrawiam Sąsiadów
                • martella25 STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 09.11.06, 08:47
                  Cześć. Ponieważ nie dostałam listy usterek na maila, bardzo prosze o jej
                  wysłanie. Przy okazji chciałam zauważyć, że przydały by się klucze do
                  domofonów. Wczoraj wyszłam sobie do sklepu, a wracając nie mogłam dostać się do
                  bloku, bo domofon nie działał! Miałam akurat szczęście, bo jak poszłam do
                  ochrony to był jakiś Pan od domofonów. I dowiedziałam się kilku ciekawych
                  rzeczy. Po pierwsze jak na domofonie wyświetla się OFF to oznacza, że ktoś w
                  innym bloku korzysta w tym momencie z domofonu i trzeba czekać aż skończy by
                  móc wejść na osiedle czy do bloku (paranoja!!!). Po drugie (jak mi powiedział
                  ów Pan) nasza Pani Administrator podobno powiedziała, że nie będzie w ogóle
                  kluczy do naszych wspaniałych domofonów, bo ktoś może zamknąć dzwi od środka
                  (nie wiem w czym problem, bo zawsze można otworzyć). Ale jest to do uniknięcia,
                  ponieważ jak ów Pan stwierdził wystarczy z wkładki coś tam wykręcić i będzie
                  ok. Więc chyba trzeba będzie o te klucze powalczyć i dopisać do naszej listy.
                  Pozdrawiam. PS. Na razie módlmy się żeby nie było problemów z prądem. :)
                  • houseman1 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 10.11.06, 17:17
                    Aktualna lista na dzień 07.11.06:
                    1. BRI
                    2. MIREKCZAR
                    3. MIDAREK
                    4. BIAŁA RZEPA
                    5. HOUSEMAN1
                    6. EZIMOW
                    7. EDYTA_I_ADAM
                    8. dar3cki
                    9. WRUBLIK - (Michał
                    10. ANN63
                    11. PEDRO76
                    12. ANZELMINA_MAMROTA
                    13. PILIFS
                    14. COPERNICUS225
                    15. ARTUR.PROKOPIUK
                    16. KAROLINAIKONRAD
                    17. IZESZCZY
                    18. BUDZI79
                    19. JORGUL
                    20. MEWKAA
                    21. MZ73
                    22. Marceliszpak
                    23. DOROTA-KAMIL
                    24. MARCEL167
                    25. MBMARCIN
                    26. Tomasz.WAWA
                    27. MINI33
                    28. MARTELLA25
                    29. KONWALIA25
                    30. J23_Z_WSI
                    31. DORINA04
                    32. JASIEKB90

Mirekczar, co dalej robimy. Jak widać mamy sporą grupę osób popierających
                    postulaty.
                    • mirekczar Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 10.11.06, 22:47
                      Nie wszyscy zgłaszają swoje konkretne uwagi. Spośród ogólnej liczby osób na
                      liscie mam mniej nż 10 zwrotów ankiet a wysłałem maila do wszystkich. Robimy to
                      co uzgodnimy :)
                      • pilifs Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 11.11.06, 12:40
                        Do mirekczar. Proponuję ponowne wysłanie ankiet (może uaktualnionych o nowe
                        uwagi mieszkańców), bo chyba nie do wszystkich dotarły (dostałem maila ale bez
                        załącznika:(.
                        • houseman1 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 11.11.06, 14:43
                          A ja proponuję aby wywiesić listy na klatkach obok wejść. W ten sposób
                          przeczytają ją wszyscy zarówno Ci, którzy czytają forum jak równiez Ci, którzy
                          nie czytają. Potem kładziemy jedną listę w ochronie i czekamy na podpisy.

BRI - czy dalej możemy liczyc na Twoją aktywnośc bo coś zaginełaś?

• mirekczar Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 11.11.06, 18:00
                          Dzięki pilifs. Wczoraj też dostałem sygnał, ze nie do każdego dotarły moje
                          maile... :( Ja wysłałem listę do wszystkich, ktorzy pojawili sie w tym wątku.
                          Mam prośbę - niech każdy do kogo nie dotarła lista a chce ja uzupełnić napisze
                          do mnie na adres mirekczar@gazeta.pl
                          W ogóle ustalmy może, że w środe zamykamy akcje.
                          Podsumowane wypowiedzi mogę wysłać komuś do wydrukowania i rozwieszenia - komu ?
                          Zgodnie z planem po tygodniu od wywieszenia list powinnismy zorganizować w
                          garażu spotkanie. Warto żeby oprócz listy pojawiły sie tez zaproszenia.
                          Po spotkaniu - wiemy czego chcemy - pokazujemy to Ronsonowi. Zgoda ?
                          • houseman1 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 18.11.06, 18:06
                            Trochę ten wątek ucichł ale mam nadzieje, iż nasi dzielni sąsiedzi czyli
                            Mirekczar i Bri dzielnie działają.
                            Żeby troszkę dodać pikanterii niniejszym informuję, iż droga dojazdowa do
                            naszego osiedla nie będzie najprawdopodobniej zrobiona w tym roku. Otóż Ronson
                            nie zajmuje się bezpośrednio ta sprawą ale prowadzi rozmowy z potencjalnym
                            wykonawca przez Hochtiefa. Tak więc już trzy firmy debatują na temat drogi.
                            Ciekawostką jest fakt, iż Ronson i Hochtief twierdzą, że wszystko jest
                            przygotowane pod ułożenia asfaltu ale firma wykonawcza twierdzi, że nie widzi
                            podobno istniejących odpływów. Oczywiście istnienie ogromna różnica w
                            przygotowaniu jezdni i odpływów, studzienek od jedynie ułożenia asfaltu. Tak
                            więc trzy strony dyskutują a zima idzie. Z tego co wiem zostanie ułożony asfalt
                            bez przygotowania odpływów. Wszystko będzie ładnie przez parę miesięcy ale
                            potem po znów nasza droga wróci do obecnego stanu z powodu zalegającej wody i
                            różnic temperatury.

Tak więc akty to może być jedyny nas sukces związany z tym osiedlem.

• mirekczar Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!!-domofony 19.11.06, 20:39
                              Zgodnie z tym co już pisałem przypominam - staus działań:
                              Zebrałem sugestie, które do mnie spłynęły.
                              Zamieściłem podsumowanie na forum. Moja rola sę skończyła.
                              Jeśli "Ktoś" do mnie napisze, prześlę Mu pilk do wydrukowania i rozwieszenia w
                              gablotach.
                              Potrzebny też jest "Ktoś" do wydrukowania ogłoszeń o spotkaniu.
                              Na spotkaniu powinnismy doprecyzować oczekiwania wobec Developera.
                              Lista stworzona przez internetowych aktywistów i uczestników spotkania, mogłaby
                              być podpisana przez mieszkańców.
                              Zatem przekazuję pałeczkę... Kto ten dzielny ? Kto się zgłasza ?
    • loki48 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 24.11.06, 18:55
      Tak naprawdę to ja się cieszę że są tu jakiekolwiek windy bo wcale nie musieli
      ich montować wielu deweloperów nawet przy wyższych blokach ich nie montuje
      • copernicus225 Re: STANDARDY WYKOńCZENIA!!!!! 24.11.06, 23:10
        Masz racje cieszmy się, że są!!!!-bo żeczywiscie mogło by ich nie być(nie są
        wymagane prawnie w naszym osiedlu ze względu na ilosć kondygnacji
        naziemnych-sprawdziłem).
        Jednoczesnie jest to punkt który miał podwyzszyć standard osiedla.
        Sam pamiętam, jak pracownicy Ronsona zachwalali, że windy zjeżdzają do garaży.
        I to jest rzeczywiscie plus.
        A jeżeli chodzi o jakość i bezawaryjnosć tych wind to jest o wiele poniżej
        oczekiwać!!!!
        O jakości wind nic nie będę pisał, bo się na tym nie znam. Każdy z nas widzi
        jaka jest-marna.
        Wspomnę tylko, że dziś widziałem , że 2 lapki już się wypaliły, mimo, że kilka
        dni temu były wymieniane, a windy skrzypią, trzeszczą i itp.

A przy wyższych blokach to MUSZĄ!!! montować i montują-wiec nie wprowadzaj ludzi
        w błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka