Dodaj do ulubionych

Forum Bartosza Dominiaka

22.01.07, 10:09
jak rozumiem nasi moderatorzy chcieliby ułatwić komunikację między wyborcami
a wybranymi. obawiam się, że będzie to wykorzystywane przez tych ostatnich
do promocji swojej pozycji politycznej. post pana Dominiak jest dobrym
przykładem darmowej reklamy na forum publicznym. jestem przekonany ze pan
Bartiosz (a pewnie i inni zachęceni jego przykładem) co pewien czas będzie
nam podrucał jakiś odkrywczy pomysł w rodzaju teatru,m szpitalu lub parku, a
łaskawość naszych moderatorów zapewni mu stałą reklamę i wrażenie kontaktu z
wyborcami.

uważam że miejscem na tego typu posty powinny byc fora prywatne, w
ostateczności jakieś regionalne fora wyborcze. skoro na osobne
forum "zasłużyło sobie" kilkanaście lokalnych ogłoszeń, równie dobrze można
stworzyć specjalne forum, na którym nasi wybrańcy mogliby pisac swoje odezwy
i kontaktować się z ludem pracującym miasta Warszawy.
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 10:22
      Ja przyszpiliłam ten watek, bo wydawało mi się, że jest to wątek istotny
      dotyczacy wszystkich mieszkańców Ursynowa. Wątek wisi od dawna, wiec nie wiem
      dlaczego akurat teraz zwrócił Twoją uwagę. Prowiniencja polityczna pana
      Dominiaka nie ma tu nic do rzeczy - w wątku można przecież zamieszczać zarówno
      komantarze pozytywne jak i negatywne. A po drugie to sam projekt wydaje sie
      ciekawy i istotny dla dzielnicy niezależnie od tego której partii przedstawiciel
      go zgłosi. Ponieważ wątek sie specjalnie nie rozwinął - temat teatru nie chwycił
      - w związku z tym w ciągu 2/3 dni go odkleimy.
      • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 10:53
        lewe_oko napisała:

> Ja przyszpiliłam ten watek, bo wydawało mi się, że jest to wątek istotny
        > dotyczacy wszystkich mieszkańców Ursynowa. Wątek wisi od dawna, wiec nie wiem
        > dlaczego akurat teraz zwrócił Twoją uwagę. Prowiniencja polityczna pana
        > Dominiaka nie ma tu nic do rzeczy - w wątku można przecież zamieszczać zarówno
        > komantarze pozytywne jak i negatywne. A po drugie to sam projekt wydaje sie
        > ciekawy i istotny dla dzielnicy niezależnie od tego której partii
        przedstawicie
        > l
        > go zgłosi. Ponieważ wątek sie specjalnie nie rozwinął - temat teatru nie
        chwyci
        > ł
        > - w związku z tym w ciągu 2/3 dni go odkleimy.

a i owszem, zwrócił moja (i nie tylko moją) uwagę juz wcześniej. wystarczy
        zajrzeć do wątku. a proweniencja pana Dominiaka ma znaczenia własnie DLATEGO
        że jest stricte polityczna. I że każdy nośny, ważny społecznie wątek może
        zostac wykorzystany do darmowego politycznego marketingu. uważam za wyjatkowo
        niezręczny fakt, że pan Dominiak uznaje za stosowne zakładania wątków na forum
        publicznych, zaś za zupełnie skandaliczne ich wyróżnianie przez moderatorów.
        Dałaś panu Dominiakowi 2-3 tygodnie bezpłatnej i niezasłużonej reklamy.

Pan Dominiak i inni radni będą bardzo mile widziani w wątkach zakładanych przez
        zwykłych forumowiczów. Zmusi ich to choćby d czytania forum i rozpoznawania
        rzeczywistych problemów mieszkańców Ursynowa. Zobacz sobie jak pan Dominak
        zręcznie uchyla się od kwestii sygnalizowanych przez pana Jaromira. O wiel
        łatwiej jest zakładać wątki promujące własne "pomysły" niż słuchac tego co mają
        o powiedzenia inni.

Do pisania odezw, niech sobie nasi wybrańcy potworzą własne fora i uczynia je
        na tyle attrakcyjnymi by mieszkańcy do nich zaglądali.
        • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:11
          Odpowiadam z czystej grzeczności. Właśnie dlatego że pan Dominiak jest
          politykiem ten wątek zawisł. Dlaczego? Gdyż sądziłam że my jako mieszkańcy
          będziemy mogli sie w nim wypowiedzieć na temat teatru i być może pan Dominak -
          polityk i jego koledzy politycy wezmą pod uwagę zdanie mieszkańców, a nie li i
          tylko własne. Jedną z chorób polskiej polityki jest (poza okresem wyborów) brak
          kontaktu z politykami i niemożność przedłożenia im swoich uwag. Skoro zostali
          wybrani głosami Ursynowian, to może byłoby dobrze aby poznali ich preferencje i
          uwagi. Uważam, ze każdy kontakt wyborca-polityk jest ważny i każdy kanał się do
          tego nadaje. Oczywiście że pan Dominiak czy inny pan Kowalski może założyć
          własne forum - ale pies z kulawą nogą na nie nie wejdzie. Tymczasem na tym forum
          pojawia sie wiele osób. Czy ten watek jest reklamą pana Dominiaka? Po pierwsze
          do najbliższych wyborów jeszcze trochę czasu, a o tym wątku wszyscy szybko
          zapomną. A po drugie bardzo łatwo - głosami forumowiczów - mógłby się stać jego
          antyreklamą. I co wtedy? Twój watek odbieram jako zwykłe czepialstwo, co zreztą
          jest dla Ciebie dość klasyczne. Na Twoje nieszczeście nie mam zamiaru się mu
          poddawać. Nie głosowawałam na pana Dominiaka i nie jestem osobą szczególnie
          zaangażowaną w sprawy polityczne. Zaczełam pisać na tym forum ponieważ bliskie
          były mi sprawy naszej dzielnicy, przyszpilając ten wątek liczyłam, że dzięki
          temu Ursynowianie będą mogli porozmawiać ze swoimi pzedstawicielami w
          samorzadzie. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Natomiast jaki jest Twój cel dziełań
          na tym forum - nie wiem.
          • yavorius Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:13
            lewe_oko napisała:
            > Natomiast jaki jest Twój cel działań na tym forum - nie wiem.

Tego nikt nie wie, nawet sam Silvio ;-D
            • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:28
              yavorius napisał:

> lewe_oko napisała:
              > > Natomiast jaki jest Twój cel działań na tym forum - nie wiem.
              >
              > Tego nikt nie wie, nawet sam Silvio ;-D

walczę z mafią psiarską, lobby autostradowo-tunelowym i kliką adminowo-
              moderatorską GW. tak pokrtce wyłożę swój program forumowy. poza tym gdzie
              tylko mogę walczę z debilnymi schematami myślowymi, których na tym forum niemało
              • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:35
                Lobby autostradowo-tunelowe być moze istnieje, nie wiem. Klika moderatorska i
                mafia psiarska to wytwory Twojego umysłu, więc jak Twoje posty można traktować
                poważnie?
                • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:37
                  lewe_oko napisała:

> Lobby autostradowo-tunelowe być moze istnieje, nie wiem. Klika moderatorska i
                  > mafia psiarska to wytwory Twojego umysłu, więc jak Twoje posty można traktować
                  > poważnie?

a jak tu poważnie traktować twój głos w tej kwestii?
                  • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:40
                    Można, bowiem na pewno do dwóch grup spośród wymienionych trzech nie należę :)))
                    • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:46
                      lewe_oko napisała:

> Można, bowiem na pewno do dwóch grup spośród wymienionych trzech nie
                      należę :))
                      > )

osobiście bardzo sobie cenię efekt niezamierzonego komizmu. w połączeniu z
                      śmiertelna powagą podmiotu lirycznego bije na głowę wygłupy róznych pajaców
                      silących się na dowcip
                      • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:49
                        Efekt komizmu był jak najbardziej zamierzony. Wystarczy nam jeden smutny pajac
                        na tym gronie.
                        • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:56
                          lewe_oko napisała:

> Efekt komizmu był jak najbardziej zamierzony. Wystarczy nam jeden smutny pajac
                          > na tym gronie.

kogoś konkretnie masz na myśli?
          • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:14
            I jeszcze jedno - na przykład Ty zauwazyłeś, że pan Dominiak uchyla sie od
            zadawanych pytań. Czy zatem ten wątek zachęca Cię do jego osoby? Nie, wprost
            przeciwnie. Zatem gdzie tu reklama? Raczej sposób (jeden z nielicznych) na
            poznanie naszych radnych.
          • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:23
            w najlepszym razie nadużywasz moja droga swoich uprawnień. poza tym w obronie
            swoej decyzji popełniasz szereg błędów logicznych. wyborcy powinni poznać
            preferencje i poglady kandydatów zanim dokonają wyboru. poza tym nie kazdy
            kanał, nie każde pasmo a przede wszystkim nie każda forma się do tego nadają.
            z pewnością tego rodzaju manifest czy odezwa jaką chlapnął tu pan Dominak w
            każdym profesjonalnym medium zostałoby potraktowane jako płatne ogłoszenie
            wyborcze.

ja nie odmawiam panu Dominiakow prawa do uczestniczenia w tym forum. ja się
            jedynie acz absolutnie nie zgadzam na taką formę w nim uczestnictwa. niech z
            nami rozmawia, współdyskutuje, niech nawet w trakcie tego lansuje swoje pomysły
            i poglady. a jak chce sobie pisać odezwy, niech robi to na swojej stronie czy
            forum. a to czy ktoś tam zaglądnie, to bedzie zlaeżało tylko od treści i formy.

ciekawe, że podobny argument nie zaprzątał waszysch moderatorskich głow przy
            decyzji o tworzeniu osobnego forum z ogłoszeniami. chyba że chodziło wam
            właśnie o to by pies z kulawą nogą na nie nie zaglądał.

poza tym chyba jest forum Wyborcze ?
            • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:33
              Coż - masz prawo do swoich poglądów. A co do pozania preferencji przed wyborami
              - nie zgadzam się. W trakcie kadencji pojawiają sie bowiem pewne problemy lub
              projekty i należy konsultować je z wyborcami. Sądzę, że projekt powstania
              teatru jest na tyle istotny, że bierze górę nad ewentualną politycznościa posu
              pana Dominiaka. Ty chyba takze, bowiem zabrałes w tej dyskusji niezwykle istotny
              i pozbawiony błędów logicznych głos.
              • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:42
                lewe_oko napisała:

> Coż - masz prawo do swoich poglądów. A co do pozania preferencji przed
                wyborami
                > - nie zgadzam się. W trakcie kadencji pojawiają sie bowiem pewne problemy lub
                > projekty i należy konsultować je z wyborcami. Sądzę, że projekt powstania
                > teatru jest na tyle istotny, że bierze górę nad ewentualną politycznościa posu
                > pana Dominiaka.

poczekajmy na kolejne "projekty" w kolejnych "istotnych" sprawach złaszane
                przez kolejnych lokalnych polityków. powtarzam, nich pan Dominiak z nami
                rozmawia, czyta co nas boli i wtedy zgłasza sowje propozycje. natomiast to co
                tu przy twoim błogosławieństwie uprawia to jawna polityczna propaganda. od
                tego są prywatne strony, gazety czy inne media by tam ogłaszać sowje programy
                wyborcze. forum jest od rozmowy propwadzonej na równych zasadach.
                • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:48
                  Ale to nie sa równe zasady. Decyzją obywateli pan Dominiak i inni panie i
                  panowie zostali wybrani do tego by decydować o tym co dzieje sie w naszej
                  dzielnicy. Dlatego wydaje mi się, że dużo istotniejsze jest byśmy poznali jego
                  (i jemu podobnych) poglądy by móc je popierać lub przeciw nim protestować. Jaki
                  byłby sens przyszpilania na przykład mojego wątku o tym, że chcialabym aby na
                  Ursynowie powstało kino studyjne? Wiadomo, że są to moje widzi misię (chyba że
                  jestem prywatnym inwetorem), tu zaś mamy do czynienia z ludzmi, którzy moga coś
                  faktycznie zrobić. Jeśli Ty wolisz by nie działo się nic i by przespali za nasze
                  pieniądze kolejną kadencję - Twój wybor. Ja chcę by konsultowano sie ze mna jako
                  wyborcą i mieszkanką dzielnicy.
                  • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 12:02
                    lewe_oko napisała:

> Ale to nie sa równe zasady. Decyzją obywateli pan Dominiak i inni panie i
                    > panowie zostali wybrani do tego by decydować o tym co dzieje sie w naszej
                    > dzielnicy

jesteś żałosna. żadna decyzja poza twoim prywatnym widzimisie nie dały panu
                    Dominiakowi statusu bardziej równego. jak zresztą widać wyrządziłaś mu tym
                    niedźwiedzią przysługę. na forum, co do zasady wszysy są równi, a apnu
                    Domianiakowi, jako politykowi wypada z tych praw korzystać wyjatkowo ostrożnie
                    i umiejętnie. co zdaje się rozumieć o wiele lepiej niz ty
                    • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 12:05
                      Silvio, prosze nie udawaj, że ni rozumiesz! Oczywiście że nie jest bardziej
                      równy, natomiast może podejmowac pewne decyzje, których my nie możemy. Dlatego
                      może warto ten wątek wyróżnić, by sie nie zawieruszył. Taki był przynajmniej mój
                      cel.
                      • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 12:16
                        ja rozumiem twoje intencje i nie stawiam żadnych zarzutów natury etycznej. ale
                        uważam że twoja decyzja była zła. nie dlatego żebym zarzucał coś panu
                        Dominiakowi. po prostu stworzyłaś bardzo zły precedens, który niesie z sobą
                        pokusę wykorzystywania różnych celów do promocjo swoich prwytantch czy
                        politycznych celów. to jakby zaproszenie by nasze forum stało się miejscem
                        zmozonych agitek politucznych. a to z pewnością bardzo smiecące niz ogłosznia,
                        których wyrzucenia wciąż nie moge zrozumieć. bo tak na co dzień żyjemy raczej
                        sprzedażą telewizora czy otwarciem nowego sklepu niż wielkimi wizjami teatru
                        czy szpitala
    • b.dominiak Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:36
      Panie Silvio1970!
      Informuję Pana, że nie wykorzystuję forum do reklamy - bo jak zostało to już
      zauważone - do następnych wyborów daleko. Zadałem jedynie pytanie w moim
      odczuciu w dość istotnej sprawie na forum dotyczącym Ursynowa. Nie odmówi mi
      chyba pan prawa do zadawania pytań na forum?
      Zadałem to pytanie m.in. dlatego, aby poznać opinię uczestników forum, bo
      uważam, że obowiązkiem radnych jest podejmowanie decyzji m.in. po konsultacjach
      z mieszkańcami.
      Co do mojej, może przydługiej, odpowiedzi w tamtym wątku, to jeden z uczestników
      w temacie o teatrze poruszył innym temat w dodatku w prowokującym stylu ("A co z
      reszta obiecanek przedwyborczych?")- w pewnym sensie zmuszając mnie do
      odpowiedzi (którą Pan nazwał manifestem).

Przy okazji chciałem zauważyć, że reklamę to robi mi dopiero Pan, umieszczając
      moje nazwisko w tytule wątku. Kończę, bo zaraz zostanę oskarżony o autoreklamę.

Bartosz Dominiak

PS. Przy okazji proszę moderatorów forum, aby w przyszłości w żaden sposób nie
      wyróżniali moich wątków na forum.
      • lewe_oko Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:38
        W takim razie odklejam wątek. Obawiam się tylko, że funkcja "szpilki" stanie sie
        niedługo zbędna - bowiem każdy przyklejony wątek może wzbudzać (i najczęsciej
        wzbudza) kontrowersje pewnej niewielkiej, ale jakże krzykliwej grupy.
        • yavorius Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:47
          Widać, że nie chodziłaś na wykłady z socjologii. Jedna osoba to nie grupa ;-p
      • silvio1970 Re: Forum Bartosza Dominiaka 22.01.07, 11:53
        b.dominiak napisał:

> Panie Silvio1970!
        > Nie odmówi mi
        > chyba pan prawa do zadawania pytań na forum?

Sęk w tym ,że pan nie pyta tylko manifesty wypisuje. A jesli pan sobie z tego
        rzeczywiście sprawy nie zdaję, to obawiam się że na radnego wybraliśmy osobę
        niepoczytalną. Poza tym, zdecydowanie bardziej wolałbym żeby pan na tym forum
        odpowiadał na pytania niźli je zadawał. Niech pan nam okaże troszkę szacunku i
        pozwoli, ze problemy lokalnej społeczności zdiagnozujemy sami, a pan niech
        spróbuje przynajmniej część z nich rozwiązać. Pańska wymiana zdań z Jaromirem
        Gazy nie jest najlepszym przykadem tego jak rozumie pan konsultacje z
        społecznością.

> Przy okazji chciałem zauważyć, że reklamę to robi mi dopiero Pan, umieszczając
        > moje nazwisko w tytule wątku.

Nie sądzę.
    • jan-w Forum Ursynowa, nie Bartosza Dominiaka 22.01.07, 16:51
      Przed wyborami, wielu kandydatów na radnych i ich współpracowników, wypowiadało
      się na forum. Po wyborach, było sporo postów, których autorzy, wzywali wybranych
      radnych, aby także po zakończeniu kampanii wyborczej, zaglądali na forum i
      informowali co robią lub planują zrobić dla Ursynowa. Nie głosowałem na Bartosza
      Dominiaka, ale muszę przyznać, że jest on jednym z niewielu radnych którzy się
      tu wypowiadają. To że konsultuje się z mieszkańcami tej dzielnicy, to objaw
      zdecydowanie pozytywny.
    • lukasz.palucki Radny który rozmawia z ludźmi też po wyborach ??? 13.02.07, 16:59
      Mi się pomysł bardzo podoba. Uważam, że to dobry znak, że nowo wybrany radny
      Rady Warszawy chce utrzymywać stały kontakt z mieszkańcami.

Zazwyczaj takie ruchy mają miejsce "przed" a nie zaraz "po" wyborach, dlatego
      taki gest brzmi wiarygodnie i świadczy dobrze o panu Dominiaku. Jeśli poprzez
      to forum uda się rozwiązać jakieś problemy dzielnicy to napewno będzie to
      sukces społeczności internetowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka