mamaicorcia 09.05.07, 14:39 Mieszkam na Kabatach i chętnie wybrałabym się z moim dzieckiem na plac zabaw właśnie w lesie kabackim ale nie wiem gdzie jest, czy ktoś mógłby mi podesłać jakąś mapkę gdzie znajdują się jakieś atrakcje w lasku. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neuroup Re: Las Kabacki-plac zabaw 09.05.07, 14:48 Las kabacki jest rezerwatem przyrody i dlugo w nim nie bedzie zadnego placu zabaw. Jak chcesz gdzies pobawic sie z dzieckiem to idz do powsina za lasem kabackim. Jest tam polana i duzomiejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Las Kabacki-plac zabaw 09.05.07, 14:52 No właśnie jest mini plac zabaw przy wejściu do Parku Kultury od Nowoursynowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Las Kabacki-plac zabaw 09.05.07, 15:09 Las Kabacki jest rezerwatem, jest tam dużo drzew róznych, są zwierzęta różne. Ma swoje gniazdo dzięcioł czarny i inne chronione gatunki. Są alejki i ławki. Plac zabaw jest w Powsinie i wiele na Ursynowie. W Powsinie jest tez ogród botaniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Las Kabacki-plac zabaw 09.05.07, 21:20 Dawno tam nie byłam, ale kiedyś były place zabaw właśnie w lesie, przy Parku Kultury w Powsinie. Przy Nowoursynowskiej, w pobliżu skrzyżowania z Rydzową. Czyli z Kabat trzeba iść Relaksową i cały czas prosto, bo biegnący przez las odcinek Nowoursynowskiej jest przedłużeniem Relaksowej. Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: Las Kabacki-plac zabaw - są 2 09.05.07, 21:28 jeden jest tuż przy polanie grillowej a drugi w samym Powsinie (od wejścia po prawej stronie). Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Las Kabacki-plac zabaw 10.05.07, 08:58 Plac zabaw jest na skraju lasu, tuż przy polanie na której ludzie palą ogniska, jest tam piaskowinica, zjeżdżalnia, huśtawki. Ale o wiele fajniejszy jest tor przeszkód, drewniany z linami, schodkami, równoważniami. (dla 3 latka to nie lada atrakcja). Ale to jest jednak dość daleko jak na spacer z kabat, my tam chodzimy w weekendy, i jest to już cała wyprawa - z termosem, i całym oprowiantowaiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosik Re: Las Kabacki-plac zabaw 10.05.07, 15:25 A gdzie jest ten tor przeszkód? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Las Kabacki-plac zabaw 10.05.07, 22:51 przy drodze przez las prowadzącej do Parku Kultury, przed Leśniczówką. Odpowiedz Link Zgłoś
wgrab Re: Las Kabacki-plac zabaw 11.05.07, 16:41 Gajówką. Leśniczówka jest przy pętli 519... Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: Las Kabacki-plac zabaw 14.05.07, 22:52 A mnie się podoba rzeczowość niektórych odpowiedzi. Autor/ka wątku pyta o plac zabaw, a dostaje nabzdyczone odpowiedzi o tym, jakie gatunki żyją w lesie Kabackim. I jeszcze jakiś/jakaś mądrala dopisuje, że w lesie żadnego placu zabaw nie będzie:)))) To ja mam chyba niezłą wyobraźnię, bo od dwóch lat na plac zabaw chodzę, właśnie ten od przedłużenia Rosoła. Odpowiedz Link Zgłoś