Dodaj do ulubionych

SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4

IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 17:08
Mam pytanie do moich Szanownych Współmieszkańców osiedla.
Kiedy wreszcie rozpocznie się budowa w kwartale II bis czyli naprzeciwko
budynku Wańkowicza 4 ?
Teren pod budowę jest przygotowany. Spółnielnia podobno wystąpiła o
pozwolenie na budowę. Proszę nie sugerujcie mi abym pytał w spółdzielni bo
pytałem ponad rok temu (budowa miała zacząć się ok. września). Ja jednak
widzę, że na budowę się chyba nie zanosi.
1. Edbud urządził sobie na tym placu zaplecze swoich budów.
2. Spółdzielnia oczywiście ma za to "łatwą" kasę.
3. Nie ma naboru klientów na inwestycję II bis.
Coś mi się wydaje, że to długo potwa. Niestety oczywiście kosztem mieszkańców
(jak zwykle).
Proszę napiszcie czy tylko mnie przeszkadza koparka, która akurat najwięcej
chałasuje codziennie od godziny 07:00 oraz cięcie i szlifowanie ogłuszającą
elektryczną szlifierką metalu też od godziny 07:00 (to nawet zagłusza
największe samoloty).
Bo jeśli tylko mnie to może się z tym jakoś pogodzę.
Wydaje mi się jednak, że to nie jest normalne, że warsztat ślusarski działa
od bladego świtu pod budynkiem gdzie w ponad studwudziestu mieszkaniach o tej
porze śpią jeszcze ludzie.
Do napisania tego postu skłoniła mnie po pierwsze wspaniała Wasza dyskusja na
temat kawiarenki osiedlowej (prawie wzruszająca i z happy endem) oraz to, że
dzisiaj jest święto więc "fabryka domów" za oknem zamilkła - zrozumiałem jak
byłoby pięknie gdyby jej nie było wcale.

Pozdrawiam
Wasz (dziś mniej znerwicowany) współmieszkaniec

Obserwuj wątek
    • Gość: bibi Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 20:23
      jakie to szczęście, że nie tylko ja mam takie wyczulenie słuchowe!
      tak, mi ten plac przeszkadza bardzo! mam ich serdecznie dość. i czasem mam
      wrażenie, że ci robociarze specjalnie najbardziej hałasują około 6 - 7, jakby
      robili to z zemsty, że nie mogą o tej porze już spać. moje podejrzenia są tym
      bardziej mocne, że przez jakiś czas nie pracowałam i zauważyłam, że około 9 się
      usapkajało. zabierali zabawki i chyba szli na budowę. nie wiem co robili, ale
      na placu było cicho.
      jakby nie mogli naciąć i naspawać wszystkiego poprzedniego dnia, by o 6 nie
      włączać piły i tych innych hałasujących urządzeń.
      nie znoszę ich. do tego mieszkają mi pod oknem.
      a tak przy okazji - co powiesz na naszego uroczego sąsiada z Jeżewskiego, który
      włącza sobie czasem muzykę na full? to ten nowy blok. słyszysz jego popisy, czy
      tym razem to ja jestem na to uczulona?
      pozdrawiam wspólblokowicza :)
      • Gość: mieszkaniec Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 20:53
        Moje mieszkanie jest tak zlokalizowane, że blok przy ul. Jeżewskiego nie może
        mi przeszkadzać. Ale mimo to współczuję Ci. Wracając do "fabryki domów" to
        myślę, że jeśli na forum odezwie się więcej osób, którym podobnie jak nam
        przeszkadza piłowanie metalu o 6-7 rano to może nadamy naszym życzeniom kształt
        formalny ?
        Więc czekam ko końca przyszłego tygodnia.
        PISZCIE !!! proszę.......
        • Gość: bibi Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 22:00
          a jakis masz pomysł? iść do spółdzielni i oficjalnie się poskarżyć?
          możemy spróbować. ja chcętnie powalczę o ciszę. a może przy okazji się dowiem,
          czy nasza spółdzielnia może nas bronić przed tym typem z Jeżewskiego (on to już
          inna spółdzielnia i nasi ochroniarze nic nie mogą).

powalczmy!
          • Gość: mieszkaniec Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 22:34
            Utwórz skrót to tego postu. Sprawdź za tydzień. Jak nas się kilkoro zbierze to
            atakujemy.
            Pa.
    • Gość: zib Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: 141.145.190.* 24.06.03, 09:25
      Ale dzisiaj piłowali o 6:50. Umarłego by obudzili.
    • Gość: pamic Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: 217.8.186.* 08.09.03, 12:25
      Dopiero dzisiaj przeczytałem ten wątek, dlatego odpowiedź nieco spóźniona.
      Cieszę się, że nie jestem jedynym, któremu przeszkadza zaplecze budowy Edbudu.
      Też mieszkam na Wańkowicza 4. Od czerwca'01 cierpię z powodu zaplecza budowy,
      które nie daje mi spać nad ranem. Na początku pod oknami miałem budy
      zamieszkane przez roboli, którzy darli się i imprezowali po nocach. W efekcie w
      tygodniu budzili mnie ok. 6-7 rano wstając do pracy, a w weekendy chlali i
      krzyczeli całymi nocami i nad ranem. Udało mi się ich spacyfikować. Moje
      interwencje w spółdzielni oczywiście nie przynosiły efektu, więc dogadałem się
      w Edbudzie i roboli przeniesiono jakiś rok temu w bardziej oddalone miejsce
      (zakazono im robienia imprez).
      W podobny sposób udało mi się uzyskać zmianę miejsca parkowania tej cudownej
      koparko-ładowarki (czy jak to się tam nazywa), która parkowała pod moim oknem i
      codziennie od ok. 6 rano rozgrzewała silnik przez 15-20 minut, skutecznie
      uniemożłiwiając sen.
      Niestety jestem bezsilny w sparwie spawarni!!! Spółdzielnia nie reaguje i
      bagatelizuje problem. Na zebraniu członków w tym roku z naszego bloku były
      tylko 2 osoby i nikt inny nie był zainteresowany tym tematem. Edbud niestety w
      sprawie spawarni jest niewzruszony. W efekcie moje starania spełzły na niczym.
      Jedynym realnym wyjściem z sytuacji wydaje się rozpoczęcie budowy Zadania II
      bis (nie sądziłem, że będę się cieszył z budowy tego bloku), zapowiadane na III
      kwartał'03. Może wystartuje, bo podobno sprzedali już większość mieszkań.
      Szkoda, że nam mieszkańcom nie udało się dotąd wywrzeć bardziej zmasowanego
      nacisku na spółdzielnie w sprawie ciągłego hałasu. Mam nadzieję, że w
      przyszłości uda się zrobić razem więcej dla naszego wspólnego komfortu.
      1. Jednym z pomysłów na poprawę naszego bezpieczeństwa jest chociażby
      zainstalowanie domofonu przy furtce wejściowej na nasze podwórko. Może udałoby
      się wywrzeć presję na spółdzielnię w tej sprawie? Co o tym sądzicie?
      2. Druga sprawa, którą moglibyśmy załatwić, to zintensyfikowanie zieleni na
      naszym podwórku. Może udało by się posadzić jakieś bluszcze albo inne rośliny
      pnące, które osłoniłyby te obrzydliwe "bunkry" (wjazdy do garaży)?
      Pozdrawiam

• Gość: fogi Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 21:13
        Z tym domofonem to raczej przesada skoro z przeciwnej strony budynku drzwi
        sięniedomykają. To tak jakby w samochodzie zakładać alarm a nie zamykać dzwi na
        klucz.
        Ale więcej zieleni na pewno by się przydało.
        • Gość: FRU Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.chello.pl 19.10.03, 17:31
          Gość portalu: fogi napisał(a):

> Ale więcej zieleni na pewno by się przydało.

Masz 100 procent racji, wybudowli betonowy bunkier- ale nikogo ze spółdzielni
          to nie obchodzi. Tylko gadają ,wybierają sie do Rady- zobaczcie jaki skład tej
          nowej Rady, co ostatnio wybrali -TE SAME GĘBY OD 1o LAT!!!!!! Tylko obiecują- a
          nic nie robią. Twoje problemy mają w ....Jesteś tu nowy- pomieszkasz tak jak my
          trochę lat- to się nauczysz pokory.
          • Gość: AGA Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.crowley.pl 20.10.03, 08:29
            Każdy musi dźwigać swój krzyż w najlepszej spółdzilni świata. Mieszkańcy
            wokół forum cierpią jescze bardziej,a w perspektywie mają tylko pogorszenie-
            spółdzielnia zapowiada następne lokale rozrywkowe i imprezy integracyjne ku
            uciesze nie śpiących sasiadów. U Was kiedys przecież zlikwiduja tę bazę Edbudu.
            A zieleń jest racjonowana, bo beton łatwiej utrzymać, deszcz wszystko zmyje .
            Co kogo obchodzi ten hałas w betonowym pudle rezonansowym, jakim jest każde
            podwórko i plac.
            • Gość: FRU Re: SMB Osiedle Kabaty - Wańkowicza 4 IP: *.chello.pl 28.10.03, 21:33
              Aga-o jakich lokalach rozrywkowych piszesz? Czyżby tancbuda z chórkiem
              krewnych i znajomych królika? Daj więcej informacji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka