Dodaj do ulubionych

budynek obok lidla

08.08.07, 22:26
mam pytanie. obok lidla stoi okragly budynek kilka ladnych lat.. i nikt tam
nie mieszka i tak jak by nie zostal skonczony.. wiecie moze czemu?
Obserwuj wątek
    • kirby2 Re: budynek obok lidla 09.08.07, 09:59
      bo blok sie przechylil czy cos takiego i nowi mieszkancy maja zakaz
      wprowadzenia sie tam... super ludzie pobrali kredyty i teraz
      splacaja mieszkanie w ktorym nie zamieszkaja pewnie nigdy
      • wojks2 Re: budynek obok lidla 09.08.07, 10:06
        a wiesz moze kto byl inwestorem?
        mozna powiedziec ze mamy krzywa wieze na ursynowie.. z powodu glupoty ludzkiej
        bo zapewne to inwestora wina ze sie blok skrzywil
        • jezeli.tylko.ja Re: budynek obok lidla 09.08.07, 10:17
          To nie wina inwestora...znaczy poniekąd jego, okazało sie, ze grunt jest nie
          taki jak trzeba i budynek sciaga na jedna strone... Nie wiem kto byl pierwszym
          inwestorem, ale z tego co wiem potem kupilo go "PZU Złota Jesien" czy jakos tak
          i staralo wypoziomowac jakies zastrzyki z betonu itd. ale nic to nie dalo jak
          byl krzywy tak jest krzywy.
          • janog Re: budynek obok lidla 09.08.07, 12:32
            nie wiem czy jest krzywy... mieszkam obok od prawie trzech lat i nie
            zauwazylem....
            Inwestorem jest/byla spoldzielnia mieszkaniowa "Dziesiatka". Budynek
            jest niezamieskzaly bo Zarzad spoldzielni uciekl z pieniedzmi a
            prawo spoldzielcze pozostawilo spoldzielcow z budynkiem i
            dlugami.... Do zeszlego roku w garazu podziemnym (tam sa az 3
            poziomy sic!) stala woda... Wypompowali ja rok temu i mieli
            doprowadzac otoczenie budynku do porzadku bo ponic syndyk sie
            dogadal z wierzycielami... ja jest kazdy widzi... Na tej budowie juz
            chyba nawe nie ma ochroniarza, ktory na wiosne jeszcze sie krecil...
            generalnie to taki obiekt pokazujacy idiotyzm polskich przepisow
            prawa....
            • wojks2 Re: budynek obok lidla 09.08.07, 21:51
              a co dalej nikt nie wie?!?
              • martuha Re: budynek obok lidla 12.08.07, 23:01
                a ja slyszalam, ze budynek powstal nieprawnie. jest zbyt blisko stacji
                benzynowej, ktora byla uwzgledniona w planach wczesniej, niz okraglak. ciekawe,
                ktora wersja jest prawdziwa ;) w kazdym razie wspolczuje ludziom, ktorzy kupili
                sobie mieszkania, w ktorych prawdopodobnie (wg mnie) nigdy nie zamieszkaja.
                • wojks2 Re: budynek obok lidla 13.08.07, 09:00
                  wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia.
                  Spojrz na statoila na pulawskiej ktory jest polaczony z budynkiem.
                  Albo bodajze orlen kawalek dalej (chyba rog malczewskiego) stoi obok budynku
                  mieszkajnego
                  • jezeli.tylko.ja Re: budynek obok lidla 13.08.07, 11:55
                    Minimalna dopuszczalna przepisami odleglosc stacji benzynowej od budynku
                    mieszkalnego to: 30 m. (teraz niech ktos skoczy z miarka i wymierzy.
                    Budynek na Puławskiej, jezeli mówisz o tym w miejscu byłego dworca południowego
                    to biurowiec Statoil i te budynki obowiazuja inne przepisy budowlane, bo niby
                    minimalna odleglosc to 15m, a i tak z tego co wiem to mieli troche przepraw z
                    taka a nie inna budowa.

Ja mysle, ze z kazdej historri mozemy wcyiagnac jakis fragment polaczyc je w
                    jedna calosc i wtedy wyjdzie nam nowa historia... i to pewnie ta prawdziwa ;))
                    • jezeli.tylko.ja Re: budynek obok lidla 14.08.07, 12:09
                      dowiedzialam sie jak z tym Statoilem, dlaczego moglbyc zbudowany z takim
                      zlamaniem przepisow. Znam pracownikow firmy ktora zajmuje sie uslugami ppoz. dla
                      stacji Statoil i okazalo sie, ze ten budynek byl jakos specjalnie zaprojektowany
                      do takiego sasiedztwa ze stacja, a ponadto dlugo walczyli o zgode w zwiazku ze
                      zmianami przepisow w trakcie juz skladania dokumentow o taka budowe.
        • gaiaa Re: budynek obok lidla 22.08.07, 13:56
          wojks2 napisał:

> a wiesz moze kto byl inwestorem?
          > mozna powiedziec ze mamy krzywa wieze na ursynowie.. z powodu
          glupoty ludzkiej
          > bo zapewne to inwestora wina ze sie blok skrzywil

Blok był budowany przez spółdzielnię "Dziesiątka". Problem w tym, że
          mieszkania w nim były w większości duże, a takie nie były chodliwe.
          Podzielili więc na mniejsze, przez co mieszkania nadawały się co
          najwyżej na wymyślne biura albo dla ludzi z wyobraźnią i kasą, bo
          meble musiałyby być na zamówienie (okrągłe ściany, brak kątów
          prostych itp.). Po drodze ceny mieszkań w tym bloku skoczyły jak
          rakieta. Poza tym była to pierwsza budowa kierownika spółdzielni,
          nic więc dziwnego, ża padła. Trochę szkoda mi ludzi, którzy
          władowali tam swoją kasę.
      • xxx222 Re: budynek obok lidla 14.08.07, 19:43
        Też słyszałem taką wersję, ale równolegle słyszałem, jakoby budynek
        był zbudowany o 3 piętra wyższy, niż wynikało z pozwolenia na budowę
        i pierwotnego projektu, co zaowocowało naruszeniem prawa o ruchu
        lotniczym - czy coś takiego. Nie wiem, która (i czy w ogóle któraś)
        wersja jest prawdziwa.
        • wojks2 Re: budynek obok lidla 21.08.07, 11:26
          wiesz.. z kazdej troche jest prawdziwej.. budynek na oko wg mnie jest troszke
          krzywy.. i obok budynki maja akurat o 3 pietra mniej.. i stacja benzynowa tez
          jest blizej.. ale budynek powstal wczesniej niz stacja..
          • pimpidimpikas Re: budynek obok lidla 22.08.07, 00:25
            Pytanie bardziej kto pierwszy dostal zgode na budowe stacja czy budynek...

Ale cos czuje, ze podzieli on los "Fortepianu"... A za kilka lat mlode zspoly
            rockowe beda w nim krecic teledyski ;)
            • wojks2 Re: budynek obok lidla 24.08.07, 12:24
              wiesz... ten budynek przynajmniej jakos z daleka wyglada..
              • jezeli.tylko.ja Re: budynek obok lidla 24.08.07, 23:47
                Pytanie tylko jak dlugo... bo niestety nieuzywane szybko nieszczeja...
                • wojks2 Re: budynek obok lidla 28.08.07, 21:08
                  ostatnio bedac na shellu zauwazylem otwarte okna na 4lub 5 pietrze i na balkonie
                  jakies deski, i otwarte okna na jednym z ostatnich pieter
                  • mimmmi Re: budynek obok lidla 11.09.07, 15:06
                    A ja słyszałam że to wina projektanta który się powiesił po tym jak
                    wyszło że zwalił robote. Co do Fortepianu słynnego to zaczeli coś
                    tam robić bo widzę z okna pracujące koparki
                    • magdaksp Re: budynek obok lidla 16.09.07, 12:44
                      tez slyszalam ta wersje z samobojstwem:)
      • gosc34 Re: budynek obok lidla 05.05.08, 00:54
        kirby2 napisał:
        > bo blok sie przechylil czy cos takiego i nowi mieszkancy maja zakaz
        > wprowadzenia sie tam... super ludzie pobrali kredyty i teraz
        > splacaja mieszkanie w ktorym nie zamieszkaja pewnie nigdy

Jeżeli to prawda, to nie ma co nabywców mieszkań żałować. Kupę szmalu można na
        czymś takim zgarnąć. W Pizie już od paru wieków zgarniają.
    • neuroup Re: budynek obok lidla 12.09.07, 11:59
      Witam!
      ja tam słyszałem, że po prostu inwestor wziął kaskę i uciekł nie wiadomo gdzie i
      teraz przyszli mieszkańcy nie mogą się wprowadzić bo jakby nie patrzeć
      mieszkanie nie opłacone jest.
      Pozdrawiam
      • wojks2 Re: budynek obok lidla 15.03.08, 23:08
        dzisiaj przejezdzajac obok tego budynku zauwazylem tam banner sprzedaz
        mieszkan.. tylko ciekawe czy to w tym bloku czy poprostu ktos w tym miejscu
        sobie banner powiesil.
        Moze Wy wiecie cos na ten temat?
        • mg.2 Re: budynek obok lidla 16.03.08, 01:15
          Tez widzialem ten baner.
          Ceny od 7500 i dwa numery telefonu do kontaktu.
          Nie ma nazwy firmy sprzedajacej mieszkania.
    • wojks2 Re: budynek obok lidla 16.03.08, 10:24
      ciekawe czy to w tym bloku czy gdzies indziej
      • oliwia5000 Re: budynek obok lidla 16.03.08, 12:23
        napewno nie w tym bloku jest on przechylony i nie mozna w nim
        mieszkac. ludzie powplacali kase za mieszkania a wprowadzic sie nie
        moga
        • jan-w Re: budynek obok lidla 16.03.08, 14:08
          Dlatego pewnie chcą sprzedać. ;-)
          • grzeg50 Re: budynek obok lidla 17.03.08, 19:45
            Sprzedają w tym bloku. widać ustawione ruszowania od strony shella,
            wykańczają dolną czesć elewacji budynku ( pojawił sie styropian ).
            Przyjżyjcie sie jak bedziecie w okolicy.
            • wojks2 Re: budynek obok lidla 17.03.08, 20:23
              a wiesz moze gdzie jakies info na temat tych mieszkan w necie znalezc?
              • wojks2 Re: budynek obok lidla 22.04.08, 16:42
                teraz maluja ten budynek
    • lunalovelight Re: budynek obok lidla 04.05.08, 19:13
      Budynek niedawno zyskał adres: Polskie Drogi 6... A takoż reklamę z adresem
      dewelopera.
      www.nicola.biz.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
      Tekst na stronie jest przezabawny, zwłaszcza fragment o tym, że "Przed posesją
      znajdą się tereny zielone i miejsca zabaw dla dzieci". (Chyba, że mowa o
      rachitycznych drzewkach między chodnikiem, a budynkiem Shella).
      Na marginesie, rzekoma wada konstrukcyjna budynku to chyba bujda, bo nie
      wciskaliby ludziom aż takiego kitu...
      • yes2mike Re: budynek obok lidla 06.05.08, 13:40
        ... i że gnił wiele lat też nie napiszą ;) Ostatnio wydaje się stać raczej prosto. No, ale
        może nowe barwy wprowadzają w błąd.
        • lunalovelight Re: budynek obok lidla 06.05.08, 14:13
          No owszem, ale na dobrą sprawę, to cholera wie, czy te podziemne garaże
          faktycznie były zalane i czy faktycznie budynek wadę konstrukcyjną miał/ ma... ;)
          • jezeli.tylko.ja Re: budynek obok lidla 07.05.08, 10:30
            Kolezanka opowiadala mi, ze jej znajoma ogladala mieszkanie w tym budynku i, ze
            sa one sprzedawane bez parkingu czy garazu. Wczoraj szlam kolo tegoz budynku i
            faktycznie garaze sa zamurowane... Dol wyglada jakby byl to srodek budowy a nie
            wykonczony, gotowy do zamieszkania budynek.
            • lunalovelight Re: budynek obok lidla 07.05.08, 10:55
              Że garaże zamurowane, to wiem, bo mieszkam obok, ale sądziłam, że zamurowano je
              po to, żeby nikt tam nie wlaził (lubili się tam zbierać pijaczkowie). Ciekawam,
              czy się znajdą chętni na mieszkania w tym ziejącym pustką " straszidle".
              • wojks2 Re: budynek obok lidla 07.05.08, 15:23
                blok tam z wygladu to ok, ale jednak wolalbym kupic tam mieszkanie jak juz po
                wsyzstkich odbiorach
                • margeritta.goth Re: budynek obok lidla 14.05.08, 10:40
                  wojks2 napisał:

> blok tam z wygladu to ok, ale jednak wolalbym kupic tam mieszkanie
                  jak juz po
                  > wsyzstkich odbiorach

Z zewnątrz może OK, ale lokum tam kupować nie radzę. Oglądałam
                  kiedyś plany jak sama nabywałam własne em - zaprojektowano tam w
                  większości duże apartamenty, na które brakowało chętnych. Podzielono
                  więc je na mniejsze mieszkania o takim rozkładzie, że aby je
                  urządzić potrzeba tolkienowskiej wyobraźni. :)))))
                  A swoją drogą, ktoś wie, czy te "Polskie Drogi 6" na tabliczce to
                  docelowy adres? Jak ktoś będzie tego szukał to przeklnie wszystkie
                  polskie drogi :)))))
                  • tomkosz Re: budynek obok lidla 03.06.08, 12:49
                    A zauważyliście jaki ładny kolor elewacji ma? A ja mam pytanie -
                    dlaczego kolor niemal identyczny z kolorem bloków w głębi? Czyżby
                    chciano wywołać wrażenie, że to właściwie wspólna inwestycje? Hmmm.
                    Wiele lat stał taki sino-szary a teraz myk i pięknie podobny do
                    reszty :))

Może to spiskowa teoria dziejów, ale dla mnie dziwne ;)

poz.
                    Bork
                    • bartsz Re: budynek obok lidla 05.06.08, 00:05
                      Adres docelowy na pewno tak w końcu nazywa się ulica tyłach lidla
                      i chyba nei bedzie tak źle jak znajdywali alternatywy 4 z wejściem
                      do polskich dróg właśnie i bez przejazdu od aletrnatywy 1

a co do stanu budynku to histora podobna jak z domino a jednak
                      ludzie mieszkają stan dołu szybko się poprawia dziś chyba lali nową
                      posadzkę w grażach. Pewnie da się miszkach i ceny nawet przystępne a
                      co sie okaże za 10 lat to się okaże jednak jeśli banki dają kredyt
                      pod hipoteke to ruina to być nie może

To że pomalowali na taki sam kolor to i dobrze ze cały ten kwartał
                      jakoś współgra kolorystycznie a nie jest od sasa do lasa jak wiele
                      osiedli w tym miescie
                      Barte
                      • pieterwecl Re: budynek obok lidla 23.04.09, 22:53
                        witam,
                        czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja tego budynku obecnie ?? Bo widać z
                        forum, że burzliwą historię to on ma ... ja rozważam kupno mieszkania w nim i
                        nie wiem teraz jak postąpić. Gdy oglądałem to mieszkanie (tydzień temu) to
                        zauważyłem, że w niektórych ludzie mieszkają, więc to chyba dobry znak ?? Księgi
                        wieczyste tez podobno już są ... Czy ktoś wie czy sytuacja się już do końca
                        wyjaśniła i bez problemu można tam mieszkanie kupować, czy mogą wyniknąć jeszcze
                        jakieś nieprzyjemności w przyszłości??
                        • wojks2 Re: budynek obok lidla 24.04.09, 07:42
                          No widać, że w niektorych mieszkaniach ludzie mieszkaja.<br />
                          Jezeli chcesz kupic od dewelopera to jakos sprobuj sie dowiedziec.
                          Jezeli ktos mieszka w tym budynku to jest znak, że ktos odebral te budynek i da
                          sie w nim mieszkac
                        • gosia.wawa Re: budynek obok lidla 24.04.09, 15:04
                          i po co wy tu się wszyscy pchacie
                          • pieterwecl Re: budynek obok lidla 24.04.09, 15:18
                            To znaczy, że "gosia.wawa" nie poleca kupowania mieszkania w tym budynku ?? Są
                            jakieś konkretne powody ku temu, czy chodzi o tą nieszczęsną historię tej
                            inwestycji i o ewentualne zachwianie jego pionu, czy też zalanie tych garaży ??
                            teraz tam niby wszystko ładnie wygląda i odbiory techniczne już były ... tak
                            przynajmniej mi się wydaje ...
                            • pieterwecl Re: budynek obok lidla 25.04.09, 14:37
                              może ktoś się wypowie kto właśnie tam mieszka ?? czy są jeszcze jakieś problemy
                              w związku z tym budynkiem ??
                              • m_olsza Re: budynek obok lidla 10.05.09, 23:22
                                Ja właśnie poważnie rozważam zakup mieszkania w tym budynku. Ceny sa
                                bardzo atrakcyjne, księgi wieczyste są, odbiór techniczny dokonany.
                                Co do terenu rekreacyjnego to jest na 1 kondygnacji. Ale przeraziła
                                mnie wasza dyskusja, Zastanawiam się teraz. Może ktoś jednak
                                mieszkający tam by coś napisał ... było by świetnie
                                • urquhart Re: budynek obok lidla 11.05.09, 11:07
                                  Teraz już wygląda prosto:
                                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,1790884,2,8.html
                                  • pieterwecl Re: budynek obok lidla 12.05.09, 22:18
                                    ja też poważnie zastanawiałem się nad kupnem tam mieszkania, ale jednak
                                    zrezygnowałem ... nawet jak teraz wszystko jest w porządku to ta haniebna
                                    historia budynku zostanie ... a po drugie jeżeli przypuszczenia o nieposiadaniu
                                    pionu przez budynek były prawdziwe to nie ma pewności, że w przyszłości się nie
                                    okaże, że znowu stracił ten pion ...
                                    • luksz80 Re: budynek obok lidla 14.05.09, 16:05
                                      A ja mieszkam w tym budynku od lutego po 7 latach czekania. Budowę
                                      rozpoczęła spółdzielnia 10 jednak nie udało jej się sprzedać połowy
                                      mieszkań (na rynku był zastój) kiepskie zarządzanie i brak środków
                                      spowodował wstrzymanie budowy przez co wszyscy potencjalni klienci
                                      odłożyli decyzje o kupnie. Sytuacja trwała dobre kilka lat było
                                      kilka zrywów jednak w końcu spółdzielnia ogłosiła upadłość. W 2007
                                      Syndyk sprzedał wolne mieszkania i części wspólne deweloperowi z
                                      Ciechanowa który skończył i odświeżył budynek. Nie słyszałem o
                                      żadnych odchyleniach od pionu. Woda w garażu była ale wszystko
                                      zostało doprowadzone do ładu.
                                      • magdalenasz11 Re: budynek obok lidla 01.10.09, 09:30
                                        Witam,
                                        Właśnie się przymierzam do kupna mieszkania w tym budynku (już
                                        jednego z ostatnich). Czy macie założone księgi wieczyste i czy
                                        ogólnie wszystko gra z tym budynkiem?
                                        • fikr Re: budynek obok lidla 30.12.09, 11:36
                                          Ja mieszkam w tymze budynku od marca 2009, kiedy to zostal on oddany
                                          do uzytku. Wszelkie historie na temat jego przechylenia, czy
                                          posiadania za duzej ilosci pieter sa nieprawdziwe.
                                          Jak juz wczesniej pisano, spoldzielnia '10'tka upadla, nowy inwestor
                                          kupil niesprzedane mieszkania wraz z gruntem od syndyka.
                                          Wczoraj sad zalozyl mi ksiege wieczysta.
                                          W budynku zostaly wymienione wszystkie lub wiekszosc instalacji,
                                          zrywany i wymieniany na nowy byl tynk wewnatrz mieszkan, z garazow
                                          zostala wypompowana woda i byly osuszone.
                                          Do sprzedania pozostaly chyba tylko wieksze mieszkania - stad nizsza
                                          cena za metr^2. Miejsce garazowe trzeba chyba dokupic, ale nie
                                          jestem tego pewien.
                                          • mareczek123456789 Re: budynek obok lidla 30.12.09, 17:41
                                            fikr napisał:
                                            > Ja mieszkam w tymze budynku od marca 2009, kiedy to zostal on oddany
                                            > do uzytku. Wszelkie historie na temat jego przechylenia, czy
                                            > posiadania za duzej ilosci pieter sa nieprawdziwe.

Domyśla się że taką wersję razem z lokalem "sprzedał" deweloper czy tam kto kto
                                            przejął inwestycję. Niestety jednak prawda obiektywna jest taka że budynek ten
                                            stał przez długi czas krzywy jak słynna wieża w Pizie. Przechył widoczny był
                                            gołym okiem. W garażach woda stała po kostki jeśli nie wyżej.
                                            • ancymon123 Re: budynek obok lidla 06.01.10, 10:05
                                              Chodziłam do Lidla przynajmniej raz w miesiącu i oglądałam ten pusty
                                              straszak - był krzywy to na 100%. Wiele lat stał pusty -
                                              nieogrzewany na pewno przemarzł. Jakie to bedzie miało konsekwencje
                                              dla ścian budynku? Czy ściany nie zaczną niedługo pękać - były
                                              zamarznięte, teraz będą non stop podgrzewane od środka. Czy budynek
                                              znowu nie osiądzie na tą jedną stronę? Ja się bałam kupić tam
                                              mieszkanie.
                                            • foruman Re: budynek obok lidla 09.03.10, 20:42
                                              "prawda obiektywna" ;-)))))
                                              "budynek stał przez długi czas krzywy"
                                              Piszesz w czasie przeszłym? Znaczy, wyprostowali go? Hmmm.. byłoby to dość ważne
                                              wydarzenie. Wspomnianą przez ciebie kampanilę w Pizie prostowali nakładem
                                              ogromnych środków - nota bene prof. Jamiołkowski z Mediolanu był szefem
                                              projektu. Prostowali ją i nie było to za kieszonkowe burmistrza Pizy. Jeśli
                                              podasz szczegóły i powołasz się na źródła informacji to odwołam.. ale teraz
                                              powiem, że to co piszesz to zwykły szum informacyjny. Jesteś rzecznikiem jakiejś
                                              rodzącej się legendy miejskiej.
                                              • yes2mike Re: budynek obok lidla 10.03.10, 14:22
                                                W przypadku okrągłych budynków "stoi krzywo" jest pojęciem względnym... Ale on
                                                faktycznie stał krzywo. Mam do niego 300 metrów, więc siłą rzeczy śledziłem jego
                                                historię ;)
                                                Drugi okrąglak był bardziej przechylony (gdzieś w galerii na
                                                ursynow.org.pl są foty), ale został szybko naprostowany. No ale ten ostatni miał
                                                i ma innego właściciela - o tym już ktoś pisał.
                                                • foruman Re: budynek obok lidla 19.04.10, 09:18
                                                  Dlaczego "krzywo" jest pojęciem względnym?
                                                  Krzywo to krzywo. Zajrzyj dziecku do podręcznika geometrii i po czytaj o katach
                                                  prostych, równoległych itp.
                                                  Twierdzisz, że stał krzywo bo śledziłeś jego historię. Słaby jest związek między
                                                  historią a kątami prostymi. Moim zdaniem jakbyś z góry spuścił pion murarski
                                                  (taki zwykły ciężarek na sznurku) to byłbyś bardziej wiarygodny. O ile sam byś
                                                  takie badanie przeprowadził a nie powoływał się że "gdzieś, ktoś".
                                                  Ktoś, gdzieś, coś. Bawi mnie takie postrzeganie świata.
                                                  • yes2mike Re: budynek obok lidla 19.04.10, 11:59
                                                    Dla jednego był odchylony w lewo, dla innego w prawo. Nikomu nic nie
                                                    sugerowałem. Po prostu pytałem, czy stoi prosto... Poczytaj o walcu (w
                                                    architekturze) i złudzeniach optycznych, a nie o geometrii.
                                                  • cwiek80 Re: budynek obok lidla 23.04.10, 23:27
                                                    Czy ktos sie orietuje kiedy w tym straszaku zostanie wreszcie
                                                    naprawiony domofon bo miesiac co troszke za dlugo.?A tak apropo to
                                                    ten ochroniarz to jakas pomylka.Ten budynek jest jakis przeklety :-(
                                                    ciagle jakis niefart i naciaganie mieszkancow na nieistniejace
                                                    koszta.
                                                  • foruman Re: budynek obok lidla 06.05.10, 13:20
                                                    Nie będę się zastrzegał że się nie czepiam.. ale nigdzie w niniejszym wątku nie
                                                    znalazłem twojego pytania. Znalazłem jakieś wypowiedzi mniej lub bardziej
                                                    zrozumiałe.. ale pytania brak. Więc wbrew swojemu przekonaniu nie pytałeś.
                                                    Twierdziłeś, że budynek jest krzywy. W potocznym rozumieniu (jak i dla
                                                    inżyniera) oznacza to odchylenie ścian od pionu. Nie masz pojęcia o czym
                                                    piszesz. Mnie nie chodzi o to czy budynek ten jest prosty czy krzywy - mnie
                                                    chodzi o to że piszesz choć nie masz o tym najmniejszego pojęcia.
                                                    Czytam dużo, także o złudzeniach w architekturze. Dlatego jestem wyczulony na
                                                    wypowiedzi niewiele wnoszące do omawianych kwestii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka