Dodaj do ulubionych

KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE!

IP: *.acn.waw.pl 14.07.03, 14:46
ZNAM TE DOMY, TE BALKONY CAŁE W KWIATACH
TE ULICZKI I OGRÓDKI NA KABATACH
A IMIELIN JAKI PIĘKNY, A STOKŁOSY!
MOIM "JAROM" NIGDY TEŻ NIE POWIEM - DOSYĆ!
MAM TU BLISKICH, MAM PRZYJACIÓŁ, MAM SWÓJ ŚWIAT...
O TYM WŁAŚNIE URSYNOWSKI ŚPIEWA WIATR:

KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE
NA URSYNOWIE NIE JEST MI ŹLE
CO TAM PARYŻ, PLANTY W KRAKOWIE
JA MAM TU SWOJĄ ALEJĘ KEN!

STĄD BLIZIUTKO MAM SPACERKIEM DO POWSINA
GDZIE CUDOWNIE SIĘ CZERWIENI JARZĘBINA
W NATOLINIR ROSNĄ GAJE DZIKICH ŚLIWEK
A W STADNINIE PĘDZĄ KONIE WIATROGRZYWE
W LETNI WIECZÓR NA BALKONIE SPĘDZAM CZAS
PATRZĄC W NIEBO, CALUTEŃKIE NIEBO GWIAZD

CO TAM PARYŻ, PLANTY W KRAKOWIE
JA MAM TU SWOJE CHAMPS-ELYSSEES!

MANDARYNKI - TO ULICZKA NATOLINA
ZAWSZE ŚWIĘTA MI SWĄ NAZWĄ PRZYPOMINA
MIGDAŁAMI WCIĄŻ MI PACHNIE MIGDAŁOWA
WIOLINOWA - TO MUZYKA URSYNOWA!
NO,A LUDZIE, A DZIECIAKI, NAWET PSY -
UŚMIECHAJĄ SIĘ NAJPIĘKNIEJ - WIERZCIE MI!

CO TAM PARYŻ, PLANTY W KRAKOWIE -
CUDNY URSYNÓW - TO ŻYCIE ME!

Kochani Ursynowianie! Wydrukujcie sobie ten tekst piosenki, która śpiewają
już ursynowskie przedszkolaki, powieście na lodówce w kuchni i codziennie
rano z uśmiechem ruszajcie z domu!

Obserwuj wątek
    • Gość: ELŻBIETA Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 14.07.03, 16:50
      Chcę jeszcze dodać, że - jeśli w tekście nie ma nazw uliczek, na których
      mieszkacie - dopiszcie kolejne zwrotki! Chyba że wolicie śledzić te pogrążające
      bas w carnej dziurze informacje o aferach, przekrętach itp.. Proponuję
      wakacyjną zabawę - dla uspokojenia nerwów.
      Pozdrawiam!
      • Gość: bobo Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 14.07.03, 22:24
        serdeczne pozdrowienia Pani Elżbieto

ale na to, co się "nie dzieje" na Ursynowie
        ta piosenka nie pomoże...
        • Gość: ELŻBIETA Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 12:23
          A co Cię tak boli, Bobo? Wyżal się, ale nie obscenicznie, bo takich tekstów nie
          trawię...pozdrawiam i czekam, może razem coś poradzimy na Twoje bolączki?...
    • Gość: michal Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 00:35
      juz :)
      • Gość: Marcin Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 14:35
        SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Powinno zostać nagrane i dołączone na CD wraz z Pasmem. Taki hymn Ursynowa!
        • Gość: ELŻBIETA Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 18:10
          Drogi Marcinie! Jeżeli kojarzysz tę piosenkę i jej współautorkę, to WYŁĄCZNIE Z
          PASSĄ! A co propozycji nagrania i załączenia CD - czy myślisz, że kogoś to
          interesuje? Zawszeć to lepiej się rządzi w zdezintegrowanym i bezosobowym
          społeczeństwie, nieprawdaż? Dzięki za miłe słowa - serdecznie pozdrawiam.
          E.Igras
          • Gość: maszka Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 10:04
            Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):

> E.Igras
            No i w tym momencie piosenka przestała mi się podobać...rzeczywiście buszuje
            Pani po internecie, zamiast robić psom marchewkę :) Pozdrawiam
            • Gość: Ela Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 11:03
              Gość portalu: maszka napisał(a):

> Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):
              >
              >
              > > E.Igras
              > No i w tym momencie piosenka przestała mi się podobać...rzeczywiście buszuje
              > Pani po internecie, zamiast robić psom marchewkę :) Pozdrawiam
              Pozdrowienia p[rzyjęła tylko marchewka
    • Gość: kerr URSYNOWOWI DZIĘKUJĘ IP: gnom:* / 172.20.6.* 17.07.03, 20:59
      Ursynów i Kabaty to jedne z najgorszych miejsc do mieszkania w stolicy kraju
      naszego. Chaos przestrzenny, brak zwartej, wielkomiejskiej zabudowy, ulice nie
      kończą się placami, nie ma infrastruktury - knajpek, skwerów, sklepików.
      Korki, brzydota i hulający wiatr. MItyczny las Kabacki wzięli we władanie
      właściciele psów dzięki czemu ich czworonogi spuszczane ze smyczy
      uniemożliwiają postronnej publiczności działalność sportową w postaci np.
      biegów przełajowych. Boże chroń przed KabatoUrsynowem i UrsynoKabatami!
      • Gość: Pa! Re: URSYNOWOWI DZIĘKUJĘ i WZAJEMNIE IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 21:50
        czy musisz się tak męczyć? jedź do Śródmieścia, na osiedle Potok albo Ruda,
        może na Jelonki albo na Rembielińską?

PA!
        ja tu zostaję z przyjemnością!
        kocham Ursynów!
      • Gość: Marcin Re: URSYNOWOWI DZIĘKUJĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 23:17
        Chyba źle spałeś kolego.A Kabaty to nie zwarta zabudowa miejska - ulice "pod
        sznureK"? Na starym Ursynowie jest dużo przestrzeni i zieleni - i bardzo
        dobrze! Mało Ci sklepów i knajpek? Jest więcej niż na innych wielkich
        osiedlach. A gdzie masz te piękne place np. na Stegnach , w Ursusie , na
        Bemowie czy Gocławiu? Ursynów ma 3 ryneczki : 1 na Ursynowie przy Parku Romera
        (z fontanną), 2 na Kabatach (w tym 1 z fontanną z fajnymi knajpkami właśnie),
        Pasaż Natoliński - mały deptak ze sklepami , deptak pieszo - rowerowy w al.
        Kasztanowej (pokaż mi takie na innych osiedlach).
      • Gość: bianca Re: URSYNOWOWI DZIĘKUJĘ IP: *.de.ibm.com 18.07.03, 13:53
        A ja dodam jeszcze - fatalne drogi, JEDNOPASMOWE w większości, co chwila jakieś
        porąbane rondka, wyjeździki osobno spod każdego bloku, skutecznie tamujące ruch
        po horyzont: do tego ludzie, którzy prowadzą jak popaprani, w połowie zielonego
        łaskawie raczą wymacać jedynkę i ruszają z werwą ...5, 10, 15 km na godzinę i
        już hamują, bo ktoś chce skręcić i blokuje przejazd... Architektura - może i
        pojedyńczo ładna, ale rzadko gdzie na większą skalę dopasowana do sąsiadów. Jak
        dwa bloki są nawet fajne, to już w kolejnym nawiedzony artysta-architekt
        zaprojektował makabryczne turkusowe balkoniki... Brak drzew - betonowa pustynia.
        Do tego trzy żałosne supermarkety, przy których nie idzie zaparkować ani
        wyjechać, bo uwija się tłum dziki i skłębiony matek z dziećmi, staruszek i
        ludzi ze wszelkich okolicznych wsi... Wieczne kolejki do kas. O zakupach w
        Tesco nie wspomnę, powinna tam wkroczyć Państwowa Inspekcja Pracy, bo ja mogę
        iść gdzie indziej, ale ci biedni ludzi tam pracują - w tej śmierdzącej saunie.
        Do tego brak galerii handlowej z prawdziwego zdarzenia, a do osławionej Galerii
        Mokotów dojazd jest fatalny, sam wjazd i wyjazd zajmuje dobrą godzinę, plus
        godzina na przejście, nawet jak się weszło tylko po papierosy.

Reasumując - naprawdę nie rozumiem czym tu się zachwycać. Niedawno się
        przeprowadziłam to tych "luksusów" i osobiście się zastanawiam, co ludzie widzą
        fajnego w tej dzielnicy (oprócz metra, ale ja akurat nie korzystam). Dla mnie
        ma w większości same mankamenty. Przyzwyczaić się muszę, ale żeby się
        ekscytować?

• Gość: jaś fasola Re: URSYNOWOWI DZIĘKUJĘ IP: *.acn.waw.pl 19.07.03, 23:43
          tekst fajny, tylko ten dopisek E.I. zepsuł wszystko. tak to juz jest z
          bufonami.
          • Gość: elunia Re: URSYNOWOWI DZIĘKUJĘ IP: 217.11.133.* 06.01.04, 16:30
            racja
    • Gość: Zbynek Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.chello.pl 20.07.03, 00:29
      Kiedyś tu pare aktorów zdaje się jeszcze za komuny dostało przydział i musiało
      tam mieszkać.Z tego właśnie powodu zaczęli sztucznie tworzyć z tego miejsca coś
      wyjątkowego.I wytworzyli ów cudowny mit.Ursynów tak naprawde oprócz
      wspomnianego metra i ciekawego położenia krajobrazowego jest takim samym
      blokowiskiem jak Gocław , Jelonki , Bemowo czy Nowe Bródno.
      Warto obejrzeć także ALTERNATYWY 4 bo akurat ostatnio leci w TV.
      Pozdrawiam
      • Gość: mega Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 10:28
        Bardzo ładny wierszyk, ale na Kabatach już dawno nie ma ogródków! Jeat tylko
        kamień i bruk, niestety i w ogóle mieszka się tu, jak w śródmiejskich
        czynszówkach ze studniami w środku. Kto tak spieprzył to osiedle?
        • Gość: basia Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 12:30
          brrr. co to było? Niech autorka lepiej posprzata swoje mieszkanie. Sąsiadka.
          • Gość: TEZ BASIA Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:12
            Co jestes taka sfrustrowana. Maz Cie zdradza?. Zycie Ci sie nie udalo.? Sadzac z Twojego postu nie dziwie sie.
    • Gość: Zybi Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:19
      Elka! Niech ci frustranci spadaja na Bemowo, Stegny, czy inny Tarchomin albo Kabaty. Jedyna powazna konkurencja
      to stary Zoliborz. Ale to se ne vrati. Serdeczna buzka dla Ciebie.
      PS. I niech zabiora ze soba Gazego
      • Gość: Ela Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 23:54
        Zybi! Żal mi tych ludzi, nie sądź ich tak jednoznacznie.Jeśli wyładowują swoje
        nieudane życie na tym forum, na którym namawiamy do miłości i uśmiechu, wypada
        mi tylko współczuć stopnia nienawiści do świata i ludzi...mimo wszystko i ponad
        wszystko KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! dUŻA BUŹKA ! NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ, zYBI!
    • Gość: Mati Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: 217.153.97.* 29.08.03, 14:59
      Wierszyk Super. Ja też kocham Ursynów.
      wszystkich , nawet frustratów, cieplutko pozdrawiam
      MAti
      • Gość: Ela Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 19:47
        A ja cieplutko dziękuję, Mati! A frustratów naprawdę mi żal...tyle
        nieprzespanych nocy, tyle stresu, z kórego nie wynika nic...poza wrzodami i
        bólem. Abyśmy zdrowi byli, Mati!
    • Gość: goska234 Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 19:15
      tez sie tego uczylam. swietne!
      • Gość: Elżbieta Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 18:00
        Jeśli chcesz sobie pośpiewać tę piosenkę, przyjdzź w piątek, 12 września o
        godz.19.30 do DK "STOKŁOSY" - 200m w lewo od dawnego Globi. Zabierz swoją
        paczkę i baw się dobrze na imprezie "NASZ SEN O WARSZAWIE" Będzie nasza
        piosenka "Kocham życie na Ursynowie" ZAPRASZAMY WSZYSTKICH FAJNYCH LUDZI!
    • amelka33 Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! 06.01.04, 17:34
      ursynów to koszmar - pusto daleko...
      • Gość: baobab Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.crowley.pl 07.01.04, 16:35
        To dlaczego nie pomoże Pani w desperackiej walce mieszkańców Kabat z Tesco,
        które zaśmieca i zasmradza całe Kabaty. Dlaczego gmina nie może na nich wymóc
        sprzątania okolicznego terenu, po którym walają sie butelki po alkoholu z
        Tesco, opakowania , pety i odchody pijaków zjeżdżających się do Tesco po tanie
        piwo z całej Warszawy. Te śmiecie leżą na terenach gminnych, a ich pochodzenie
        jest ewidentne. Trudno kochać mi taki krajobraz, bo na Mokotoiwe skąd
        pochodzę , nigdzie takiego syfu nie ma.
      • Gość: baobab Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.crowley.pl 07.01.04, 16:35
        To dlaczego nie pomoże Pani w desperackiej walce mieszkańców Kabat z Tesco,
        które zaśmieca i zasmradza całe Kabaty. Dlaczego gmina nie może na nich wymóc
        sprzątania okolicznego terenu, po którym walają sie butelki po alkoholu z
        Tesco, opakowania , pety i odchody pijaków zjeżdżających się do Tesco po tanie
        piwo z całej Warszawy. Te śmiecie leżą na terenach gminnych, a ich pochodzenie
        jest ewidentne. Trudno kochać mi taki krajobraz, bo na Mokotowie skąd
        pochodzę , nigdzie takiego syfu nie ma.
        • Gość: jaadwiga Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.04, 16:57
          Człowieku!
          Nie masz gdzie pisać o Tesco?!
          Na forum Ursynów jest setki wątków na ten temat,
          więc idź tam wyładowywać swoje frustracje, bo śmiecisz
          tak samo jak Tesco, na cudzych podwórkach.
          Tu nie miejsce na Twoje żale:(
          • Gość: baobab Re: KOCHAM ŻYCIE NA URSYNOWIE! IP: *.crowley.pl 08.01.04, 08:47
            Chyba zgłupiałaś, gdzie niby śmiecę. W ub. roku zebrałam na wiosnę pod swoim
            blokiem 20 toreb butelek po pijakach stołujących się w Tesco.Niestety ne
            nadazałam ze zbieraniem i odpusciłam sobie. Nie mam zamiaru wyśpiewywać o
            urokach Ursynowa, który zamienia sie w wysypisko smieci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka