Dodaj do ulubionych

Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy

IP: *.acn.waw.pl 19.12.03, 00:49

cześć,
witam współmieszkańców bloku oraz bloków sąsiednich.
chciałabym dowiedzieć się, może Wy wiecie, do kogo mam się zwrócić ze skargą,
że codziennie o 6.30 rano, hałasują mi pod oknem maksymalni jakieś samochdoy
tego placu budowy...
mam ich serdecznie dość!
o tej godzinie zaczynają grzać silniki maszyn i spać nei dają!
moja teoria prywatna jest taka, że robią to specjalnie, bo zazdroszczą, że
niektózy mogą pospać kapkę dłużej...
a może jestem przeczulona?
co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: roan Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.03, 12:33
      Wydaje mi się, że jesteś przeczulona. Kupując mieszkanie zdawałaś sobie chyba
      sprawę, że ten wolny połać ziemi będzie zabudowany wkrótce. Dopóki nie
      skończą budowy, elewacji, nie będziesz spała. Grzeją silniki bo zima w końcu
      jest... Wiosną powinno być lepiej.
      Ja kupowałam mieszkanie w budynku, który w sąsiedztwie powstawał jako ostatni,
      więc nie miałam tego problemu, natomiast sąsiedzi zapewne wściekali się tak
      jak ty...
      • Gość: baobab Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.crowley.pl 19.12.03, 13:29
        Mieszkam przy Wańkowicza 2. Dziś rano wychodząc z domu zakrztusiłam się
        śmierdzącymi spalinami , które wypełniały wewnętrzny dziedziniec.
        Podejrzewam , że pochodziły z koparek ładujących ziemię na budowie Klubu
        dwustu, a może z bazy Edbudu ??. Budowa jest po drugiej stronie Wańkowicza i
        nie przeszkadza mi , ale są chyba jakieś normy wydzielania spalin także dla
        sprzętu ciężkiego i budowa nie musi oznaczać wytrucia całej okolicy. Czy ktoś
        wie, co się dzieje? Nigdy wcześniej nie było takiego smrodu?
    • Gość: pamic Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: 217.17.46.* 24.12.03, 10:19
      Cześć,
      też mieszkam w budynku Wańkowicza 4 i męczę się przez hałasy z zaplecza budowy.
      Co można zrobić? Naciskać na spółdzielnię. Umów się na spotkanie z prezesem
      Santkiewiczem i powiedz mu, co o tym wszystkim myślisz.
      Ja próbuję walczyć z tymi hałasami właśnie w spółdzielni i Edbudzie. Miałem
      pewne sukcesy, ale generalnie uważam, że spółdzielni (prezesów) nie obchodzi
      dobro członków.
      Jeśli więcej osób będzie naciskać, to będą lepsze efekty.
      Życzę Ci sukcesów i trzymam za Ciebie kciuki.

Pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.chello.pl 24.12.03, 14:33
        człowieku - z hałasami walczyć w spółdzielni ??????????????
        od razu zgłoś wniosek z określeniem kto poniesie koszty za np dozór smb nad
        działaniami sąsiedniej budowy - taki człowiek na całym etacie mógłby np pisać
        pisma do władz, zbierać podpisy mieszkańców , dzwonić na policję do inspekcji
        pracy sanepidu do prasy i telewizji, do prokuratora, ochrony środowiska do
        sejmu i prezydenta, mógłby przygotować ekspertyzę prawną, .... - tyle tylko że
        zbierz na to kasę - bo to i tak pójdzie w błoto i ja ci się do tego nie dołożę

wesołych świąt
        • Gość: pamic Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: 217.17.46.* 29.12.03, 10:28
          No tak, faktycznie lepiej nie robić nic i tylko krytykować.
          Proszę może o jakieś realne i praktyczne pomysły, a nie takie... narzekania.
          Ponadto nikt od Ciebie nie żąda pieniędzy, ale odrobinę chęci działania (o ile
          mieszkasz na naszym osiedlu).

Pozdrawiam.
    • Gość: pawka6 Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.chello.pl 30.12.03, 22:24
      ciekawe jak twoją chałupę stawiali to czy ktoś się skarżył na chałas?
      • Gość: baobab Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.crowley.pl 07.01.04, 17:05
        Ludzie, przecież jak samochód ma zepsuty gaźnik i układ wydechowy , to nie
        dopuszczają go do ruchu. Więc koparka podlega takim samym przepisom. Chodzi
        tylko o to, żeby spełniała normy i przepisy, a nie truła, bo własciciela nie
        stać na naprawę albo kupno nowej. Dzisiaj nad budową Klubu 200 znów było gęsto
        od spalin. Koparka to nie komin Huty Katowice.
        A co do hałasu z drugiej strony w bazie Edbudu, to nie ma tam na razie żadnej
        budowy, i osoby tam nocujące i przebywające obowiązane są przestrzegać
        normalnych norm współżycia społecznego, co powinna kontrolować Spółdzielnia
        (czytaj Prezes) , która użycza ten teren Edbudowi.
        • belli Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy 08.01.04, 14:32
          wnioski?
          • Gość: baobab Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.crowley.pl 08.01.04, 15:59
            chyba Straż miejską i nadzór budolany trzeba zawołac
            • Gość: bibi Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.acn.waw.pl 08.01.04, 21:15

dziś strasznie hałasowali. oczywiście od 6.30 albo i wcześniej.
              może by napisać na początek do spółdzielni? w końcu pracują na jej korzyść i
              można coś zrobić??
              • Gość: AAA Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy IP: *.chello.pl 08.01.04, 22:12
                bibo
                jeśli cie nosi to sprawdź:
                jak niebawem będzie wyglądał widok z twojego okna
                czy ten widok będzie zgodny z prawem
                czy będziesz widział tylko śmietnik niezgodny z przepisami, wjazd do garażu,
                stację trafo, betonowy parking, koszarowe ogrodzenie...
                bo ja nie narzekałem na budowę Mostostalu z prowincji a teraz podziwiam
                głupotę i brak poczucia porządku estetycznego inwestora i projektantów
                • wozimek Re: Wańkowicza 4 - hałas z placu budowy 08.01.04, 22:47
                  obawiam się, w kwestii wczesnoporannego hałasu nic się nie da zrobić. Cisza
                  nocna obowiązuje pomiędzy 22:00 a 6:00. Można się Cieszyć, że zaczynają "dopiero
                  o 6:30". I nie ma to nic wspólnego z zawiścią, że ktoś sobie może pospać dłużej.
                  Wyciszyć silników się nie da, nie liczyłbym także, że budowlańcy będą owijać
                  młotki szmatką żeby było ciszej. Wszystki budowy mają taki własnie "urok". Życzę
                  wszystkim , aby zbudowano to co ma zostać zbudowane jaknajszybciej... :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka