Dodaj do ulubionych

Kim są najbogatsi Polacy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:41
nie rozumiem majatek p. kulczyka to 5,5 mld a strata to 7 mld to chyba nic
nie ma jest na minusie a nie na pierwszym miejscu najbogatszych
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 195.94.201.* 10.05.05, 09:49
      5.5 + 7 = 12.5 tyle miał rok temu. Jak stracił 7 to teraz ma 5.5....Rozumiesz?
      • Gość: gacek Zlozmy sie IP: 138.227.189.* 10.05.05, 16:08
        niech chlop nie klepie biedy.
    • Gość: Jan Ciamajda a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.stroeer.pl / *.stroeer.pl 10.05.05, 09:52
      No na którym
      • Gość: Dymczasem Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:53
        zaraz za mna, ja mam 920 :) pozdro
        • Gość: Kulczyk Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 10:06
          netto czy brutto?
          • konread Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł 10.05.05, 12:27
            Za ponad 6 milionów lat będziesz miał szansę go dogonić;-)
            • Gość: 2+2 Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: 217.158.219.* 10.05.05, 14:28
              Troche przesadziles juz za jakies 500 tys. lat go dogoni, (bez inflacji) bo to
              jest jego misieczna a nie roczna pensja
              • konread Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł 10.05.05, 23:57
                W rzeczy samej, mój błąd. Ale nawet i tyle to żółwie nie żyją;-)
      • Gość: Pseudokrezus Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.pkobp.pl 10.05.05, 10:26
        Ty jesteś na około 35 542 196 miejscu, bo pozostali w Polsce to
        bezrobotni.......:))
      • Gość: eeeeh Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.aster.pl 10.05.05, 14:45
        jak się nawet nie rozumie że to nie ranking pensji/dochodów tylko majatków to
        jest się tam gdzie się jest..... (vide także ten pierwszy dyskutant co nie może
        sie doliczyć 7 mln)
        • Gość: liczyrzepka Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.stroeer.pl / *.stroeer.pl 10.05.05, 15:13
          40 lat pracy *12 miesięcy *900 zł = 432.000 zł

Tyle zarobisz przez całe życie
        • Gość: piotr Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.aster.pl 10.05.05, 15:55
          ...jak się ma takie poczucie humoru , to pisze się tak jak sie pisze:)))Vide ...
          • Gość: eeeeh Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.aster.pl 10.05.05, 18:39
            może, ale ja bym jednak się w kierunku "głupi bo biedny, biedny bo głupi"
            wybierał hehe
      • Gość: franki5 Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.chello.pl 10.05.05, 15:50
        Niestety jestes,az w srodku stawki.Pisze niestety,bo za toba sa jeszcze miliony
        ktore maja mniej albo wcale.To jest smutne ,ale ciagle podazamy w kierunku
        kapitalizmu latynoamerykanskiego gdzie nieliczni maja wrzystko a prawie wszyscy
        nie maja nic.Wystarczy porownac ile ma najbogatszy Polak w 2005 a ile mial w
        1990.
    • Gość: areq Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 80.48.251.* 10.05.05, 09:53
      On nigdy nie miał tych 12mld...to nie były Jego pieniądze tylko silnych grup
      kapitałowych z europy zachodniej.
      • Gość: Maciek Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 195.94.201.* 10.05.05, 09:55
        to jest akurat oddzielny temat. Chodzi o to ze kolega nie rozumie tekstu
        pisanego - wsteczny analfbetyzm w narodzie się szerzy.
    • ochmis Re: Kim są najbogatsi Polacy 10.05.05, 09:56
      Dlatego, ze nie rozumiesz, to jestes biedny. A J.Kulczyk bogaty. :-)
      • Gość: Schuja Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.05, 10:27
        Ludzie , cieszcie sie , ze macie miedzy soba tak bogatych.To sa ci , ktorzy
        swiadcza , ze sa w tym narodzie jeszcze ludzie z prawdziwymi jajami.Im wiecej
        bedzie tych bogatych ,tym lepiej dla ogolu. Przeciez oni tych pieniedzy nie
        przejedza , chocby nie wiem co.Inwestuja je , zeby dalej zarabiac. I wtedy inni
        tez maja mozliwosc zarobic swoja dzialke, obojetnie jaka ona by nie byla.Tylko
        nie zawiscic.I wiecej AUTENTYCZNEGO szacunku wreszcie dla bogatych w Polsce.
        • Gość: hik Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:35
          Gość portalu: Schuja napisał(a):

> Ludzie , cieszcie sie , ze macie miedzy soba tak bogatych.To sa ci , ktorzy
          > swiadcza , ze sa w tym narodzie jeszcze ludzie z prawdziwymi jajami.Im wiecej
          > bedzie tych bogatych ,tym lepiej dla ogolu. Przeciez oni tych pieniedzy nie
          > przejedza , chocby nie wiem co.Inwestuja je , zeby dalej zarabiac.

A nawet jeśli ktoś "przejada" pieniądze, to przecież w ten sposób daje napęd
          firmom, które spełniają zachcianki takiego "przejadacza". Firmy te mogą
          zatrudnić wtedy pracowników itd. Oczywiście wiele zależy od tego, w jaki sposób
          kształtuje się struktura wydatków "przejadacza".
          • Gość: Schuja Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.arcor-ip.net 10.05.05, 23:37
            Nie wiem czy sie zw mna zgadzasz czy ironizujesz.Przyjmuje to pierwsze i
            pozdrawiam.
    • Gość: apj metro czy wprost? IP: *.icpnet.pl 10.05.05, 10:23
      co to za lancuszek? gazeta powoluje sie na metro, ktore napisalo, ze Wprost
      podal ...
      a Pan Kulczyk nie zbiednial, tylko nie wykazuje juz tyle majatku w Polsce, jak
      i nie wykazuje ochoty do inwestowania, za co mozna podziekowac - wiadomo komu.
    • Gość: M Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.wns.uni.wroc.pl 10.05.05, 10:54
      12,5 mld-7 mld=5,5mld.
    • Gość: marek Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:59
      ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: KOWAL Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.master.pl 10.05.05, 11:51
      KULCZYK TO TYLKO OFIARA GDZIE JEST REDAKTOR GAZETY WYBORCZEJ
    • punter Najbogatszych nie ma na liście 10.05.05, 12:28
      Miejsce pierwsze - mafia paliwowa (od 10 mld zł w zwyż)

Miejsce drugie - byli i obecni przemytnicy, głównie alkohol i papierosy (od. 5
      mld w zwyż)

Miejsce trzecie - pozostali członkowie tzw. grup towarzyskich (po ok. 0,5-1 mld
      na grupę - Dochnal i s-ka, Wieczerzak+Jamroży, pruszków, wołomin, GTW)

W pierwszej dziesiątce - zarząd Orlenu - oficjalnie kilkadziesiąt milionów. Ile
      naprawdę to tylko wróbel wie :))
    • Gość: Obserwator Re: BIEDNY JAŚKO... IP: *.paged.com.pl / 212.244.68.* 10.05.05, 13:08
      Tyle kasy stracil...jeszcze bedzie musial isc po zasilek.
    • Gość: Bimbo A gdzie sa Polacy czasowo mieszkajacy zagranica? IP: 216.217.131.* 10.05.05, 14:00
    • Gość: marekk Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:23
      Cwaniaczek ukrył gdzieś te 7 mld zł pochodzących najpewniej z afer (Orlen?).
    • Gość: DEbesciak Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:08
      A nie wpadles na to ze mogl miec 12,5 mld??
    • Gość: gość Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:20
      miał 12.5 ma 5.5, stracił 7. proste?
    • Gość: hematemesis Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.mgh.harvard.edu 10.05.05, 16:20
      jesli w poprzednim roku oszacowano go na 13.5 mld a w tym na 5.5 mld to strata wynosi 7mld. Czy nie tak?? Chyba zniesienie matematyki na maturze nie jest nalpeszym pomyslem. JAk widac na twoim przykladzie...
      • Gość: szpenio Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 213.17.162.* 10.05.05, 16:43
        13,5 - 5,5 = 7 . No no , to dopiero Harvard ... W Szkole Specjalnej w Przemyślu
        lepiej uczą matematyki.
      • Gość: gorilas Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.05, 16:55
        Buahahaha no tos sie akurat popisal(a), pewnie matme zdawale(a)s na maturze? ;)
        13,5-5,5=7? Przepraszam ale mnie innej matematyki uczyli ;) Co do wiekszosci
        postow to rzeczywiscie, lepiej ponarzekac jak to nam zle, zajrzec do czyichs
        portfeli, wyzwac wszystkich od zlodzieji!! I tak Wam zycie na tym biadoleniu i
        bezsensownych dywagacjach uplynie... Moze lepiej zabrac sie do nauki (na
        poczatek matematyki i ekonomii, bo bez tego sie w liczeniu kasy pomylicie ;) i
        roboty, to moze zarobi sie wiecej niz te 900?? A z tym ze nie kazdy z nas bedzie
        mial 1 000 000 000 PLN na koncie to sie nalezy po prostu pogodzic, a nie jechac
        po tych, ktorym w ten czy inny sposob sie udalo, bo niewiele to zmieni.

Pozdrawiam

Michal - student zarabiajacy 1000 PLN
    • majak Re: Kim są najbogatsi Polacy 10.05.05, 17:00
      Widać z tych wypowiedzi, że wielkie bogactwo bulwersuje i budzi zazdrość w
      kraju, gdzie masa osób nie ma pracy albo zarabia wg. groszowych stawek. To
      zrozumiałe. Ale na sąsiednich forach widać, że gdy tylko ktoś (tak się składa
      że na ogół z centrum) wystąpi z sensownym postulatem, np. wprowadzenia podatku
      liniowego albo ograniczenia robuchanych wydatków z budżetu państwa, zaraz
      podnosi się jazgot i ryk wściekłego niezadowolenia. Czy nie dostrzegacie
      związku pomiędzy biedą na jaką narzekacie, a sprzeciwem wobec wszelkich
      sensownych prób zmiany tej sytuacji?
      • Gość: ... Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.devs.futuro.pl 10.05.05, 18:47
        Jak najbardziej się zgadzam.Widzę,że jest jeszcze nadzieje dla tego
        kraju.pozrdawiam
      • Gość: psz Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:42
        "Czy nie dostrzegacie
        związku pomiędzy biedą na jaką narzekacie, a sprzeciwem wobec wszelkich
        sensownych prób zmiany tej sytuacji?"

jakby dostrzegali ten zwiazek to by sie tym sensownym probom nie sprzeciwiali,
        to zamkniete kolo.
    • Gość: harry Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.05.05, 17:28
      Ciekawe gdzie on schował te 7 mld ?!!! Pewnie prawnicy to (go) załatwili ! W
      2006 to pewnie kolejka w pośredniaku się zwiększy o 1 bezrobotnego - pana K. bo
      już mu nic nie zostanie!
      Ciekawe, ciekawe, łebski facet dochodzący przez 15 lat do 12,5 mld i w ciągu
      roku tracący więcej niż połowę! Ciekawe, ciekawe, ciekawe - pewnie niedługo
      pojedzie do USA wykłady dawać z ekonomii.
    • Gość: jolita Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.mclink.it 10.05.05, 18:14
      Policzmy rowniez biedakow.
      • Gość: sydneyczyk Re: wiesniactwo w ciemnogrodzie nie kuma nadal... IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 10.05.05, 18:53
        co za fascynacja - ciemnogrod zlodzieji nobilitowal - sami tego nie przezra -
        sypna troche reszcie choloty - mecenasy kultury...
        polska gospodarka stracila ponad $100miliardow na tzw mafijnej prywatyzacji -
        efekt - 20% bezrobocia i bardzo niska stopa zyciowa wiekszosci - usa rozlicza
        ceo - za $6miliardow 30lat w pierdlu.
    • Gość: wicurpix Kim sa najgłupsi reporterzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:48
      Czy w GW same tępaki pracują? Przecież to wszystko co pisza kupy sie nie trzyma.
    • Gość: DEbesciak Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:50
      A nie wpadles na to ze mogl miec 12,5 mld??
      • Gość: pic na wode Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:42
        Kulczyk wraz z pierwsza dziesiątką, powinni wydać nowy podręczni ekonomii Pt :
        Jak osiągnąć sukces kosztem państwa co się polską zwie.
    • Gość: janusz Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:15
      Najlepszy dowód jak wiarygodna jest lista Wprost. Dla nich 7 miliardów w dół
      albo w góre, to betka - ważne żeby ich idol był na pierwszym miejscu.
      • Gość: noscript Re: ja tez, umie plakac. IP: *.mn.res.rr.com 11.05.05, 02:23
        • Gość: noscript Re: ja tez, umie plakac. IP: *.mn.res.rr.com 11.05.05, 02:32
          Ja mam 850 na m-c
          I ten miljon, co mi babcia dala!!!
          • Gość: Boom Wiekszosc fortun zbudowana na zwiazkach z postkomu IP: 202.59.23.* 11.05.05, 04:57
            ... polegalo to na wyzysku ludzi zarabiajacych 600-1600 zl. na m-c.
            Przyklad: Kulczyk przez wiele lat mial udzialy w TP SA, ktora majac monopol
            w Polsce zdzierala haracz z Polakow w postaci oplat za telefony.
            Monopol ten zapewnili politycy zwiazani z "pierwszym" biznesmanem Polski.
            A Gudzowaty kupil ustawe o biopaliwach zeby zarobic na tym setki mln - moze
            nowy rzad uniemozliwi to.
            na szczescie powoli dobieraja sie do skory tym kapitalistyczno-
            postkomunistycznym mafiom i nawet Gazeta Wybiorcza temu nie zapobiegnie.
            ---------------------------------------------------------------------
            Ciekawe ze GW wprowadzila koniecznosc rejestrowania sie zeby pisac na forum -
            zupelnie w duchu komunistycznym, gdzie wszystko musialo byc rejestrowane.
            Tutaj tez tzw. "lewicowa" gazeta wprowadzila rejestracje - inny kraj, a duch
            komuny ten sam. Stara komuna umarla, niech zyje nowa. Gazety wszystkich krajow
            laczcie sie!
            • Gość: gosc Re: Kulczyk wcale nie musial IP: *.ventca.adelphia.net 11.05.05, 05:48
              znac lepiej arytmetyki jak niektorzy na tym forum zeby zgromadzic taki majatek,
              trzeba miec troche szczescia w zyciu.,np dostac lub ukrasc pierwszy milion lub
              tez znac odpowiednich ludzi ktorzy za drobna kwote powiedza ci ze jutro bedzie
              wprowadzone wysokie clo na import alkoholu, hej dalej to sam pomysl
    • Gość: Kuba Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 06:57
      Oj jak ja się martwię ,że Kulczyk stracił tyle kasy.A dzieci mieszkające w
      miejscowoćiach po rozkradzeniu PGR-ów są glodne.I co na to nasi złodzieje?
    • Gość: Zdolny Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.05, 14:16
      Cześć :-)
      heh bo ona miał wcześniej 12,5mld zł. - 7mld = 5,5mld. majątku To takie trudne??
      Na razie ";-)"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka