Dodaj do ulubionych

Peja przeprasza: nie miałem złych intencji

• tomashec Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 14:42
      PEJA: Rozwolnienie. juz w kinach
    • Gość: cez2are Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.icpnet.pl 17.09.09, 14:42
      Rychu nie powinien przepraszać. Po co ten nieletni prowodyr poszedł na koncert??
      SLU dla nas trzy litery święte!!!
      • Gość: Mwaruwari A co to kogo teraz obchodzi ????????????????????? IP: *.chello.pl 17.09.09, 14:48
        Po pierwsze nie przeprasza żaden Peja, tylko jakaś wynajęta agencja PR, po drugi
        rzeczony Peja ma to wszystko w głebokim poważaniu, bo on i większość tej
        "subkultury" i tak "we wszystko wbija (lachę)", a po trzecie może warto zostawić
        już gościa w spokoju, bo i tak już jest dość biedny i pokrzywdzony myśląc, że
        jest jakimś artystą (co najwyżej od siedmiu boleści :) )
      • Gość: xsara Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.rev.masterkom.pl 17.09.09, 14:58
        oj ty dwukomórczaku...
    • kyane44 Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 14:46
      Nie miał złych intencji :)) dobre
    • michals-3 Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 14:48
      Po pierwsze, niech mu te 3 lata nie tylko "grożą", bo to się zwykle kończy na
      gadaniu, a potem bandzior będzie dalej bezkarny. Niech on te 3 lata naprawdę
      dostanie. Czy ktoś potrafi stanąć na wysokości zadania?

Po drugie, może już czas przestać nazywać troglodytów artystami, a ich dzikie,
      zwierzęce ryki muzyką?
      • zxcg [...] 17.09.09, 14:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: me Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.09.09, 14:55
      poprostu jest burakiem, normalny czlowiek nie dal by sie sprowokowac
    • grogreg Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofiarę. 17.09.09, 14:56
      Peja przyznał się do błędu szczerze. Widać, że rozumie co się tak naprawdę
      stało i jakie to ma konsekwencje.
      Tyle, że przyznanie się do błędu to nie naprawienie błędu. A na to Peja się
      nie odważył. Można się spierać co do zachowania smarka, ale został on pobity i
      jest ofiarą przestępstwa w który wokalista miał współudział. I to właśnie
      ofierze należą się przeprosiny. Zapewne nie łatwe przeprosiny.

Ale mam nadzieję, że tę "skruchę" sąd weźmie pod uwagę bo ten ....
      incydent.... nie powinien łamać życia człowiekowi, który się stara.
      • zxcg [...] 17.09.09, 15:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 15:09
          Już raz wspominałem:

To logika gwałciciela. Sama się prosił. Po co nosiła kuse ciuszki? Sprowokowała.

Smark prosił się o usunięcie z koncertu. Nie o pobicie.
          Winni "całej sytuacji" są tylko i wyłącznie bijący i namawiający do bicia.
          Nikt fatalnych słów w usta Peji nie wcisnął. Mógł postąpić na dziesiątki innych
          sposobów. Ale wybrał najgorszy. I ten właśnie wybór musi być napiętnowany.
          • zxcg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:04
            I wszyscy ten wybór piętnują.
            Tylko że na zdecydowane napiętnowanie zasługuje też 15 letni prowodyr a
            media zamiast tego robią z niego "niewinną ofiarę"
            • grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:15
              Po pierwsze piszesz nieprawdę. Media jak od początku informowały o prowokacyjnym
              zachowaniu smarka. Zatem teoria o medialnym spisku na cześć Peji jest fałszywa.
              Po drugie. Pokazanie osobie prywatnej środkowego palca nie jest ani
              przestępstwem, ani wykroczeniem. Osoba urażona takim gestem może dochodzić
              sprawiedliwości w sądzie cywilnym. Jednak zarówno pobicie jak i podżeganie do
              niego przestępstwem jest.

Trzeba mieć świadomość asymetrii obu zachowań.
              • zxcg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:20
                To nie chodzi o to czy to jest przestępstwo tylko o to że winny jest
                prowokator a nie osoba prowokowana. Media co prawda wspominają o
                zachowaniu szczyla ale jednak główna uwaga skupiona jest na Peji tak że
                dużo osób może odnieść wrażenie że oto pobito jakiegoś przypadkowego
                chłopca.
                • grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:31
                  Przestępstwu zawsze winien jest sprawca, nie ofiara.
                  Uwaga jest skupiona na Peji bo jego wybryk był niewspółmierny do "prowokacji"
                  smarka. Różnicę już wykazałem.
                  Nie można odnieść wrażenia, że Peja spowodował pobicie przypadkowego chłopce bo
                  jest wskazane jego niestosowne zachowanie. Interpretacja tego zależy już od
                  czytelnika i jego zdrowego rozsądku. A ten nakazuje to postrzegać jak wyżej.

Ja natomiast czytając niektóre posty dochodzę do wniosku, że są ludzie którzy
                  mogą mnie zatłuc tylko dlatego, że mam taką a nie inną o nich lub ich twórczości
                  opinię i ją wyrażam. I jest to ich dane od Boga prawo, które stoi ponad kodeksem
                  karnym.

Jak się pewnie domyślasz nie mogę się z tym zgodzić.
                  • zxcg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:44
                    Owszem prawo jest takie i wiem to. Tylko że osobę która najpierw sama
                    wulgarnie obraża a po tym jak zaistnieją konsekwencje korzysta prawa
                    by wyciągnąć odszkodowanie od wykonawcy, trudno nazwać inaczej jak
                    prowokatorem.

dochodzę do wniosku c że teraz smarkacze mogą masowo przychodzić na
                    koncerty by wyzywać i prowokować wykonawców

Pisałem już że uważam, iż Peja zachował się nieodpowiedzialnie i jego
                    zachowanie potępiam, ale nie zmienia to mojej tego 15 letniego szcyla
                    • grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:58
                      A ja uważam, że nie będzie niczym niezwykłym jeśli wykonawcy masowo nie dadzą
                      się sprowokować.
                      Więcej. Jestem przekonany, że tak się z reguły dzieje.
                    • prozaic Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 26.09.09, 00:32
                      zxcg: FCUK YOU SKRUWYSYNU.
                      Pobijesz mnie teraz?
                      Naślesz kogoś?

PS. "wulgarnie obraża?!
                      Jest taka piosenka w której wywrzaskuje, że "ma też coś dla dziewczyn".
                      Pamiętasz?
                      Może płeć piękna powinna durniowi łomot spuścić?
                • Gość: x Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:42
                  Weź już przestań go bronić, człowieku. Nie ośmieszaj się i spadaj
                  już.
          • Gość: młody Alegoria gwałtu IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 16:14
            Ten dzieciak nie zachowaywał się jak wyzywająco/kusząco/seksownie
            ubrana kobieta. On się zachowywał tak jakby zadrł spódnice do góry i
            zaczął krzyczeć gwałccie mnie.

Dzieciak chciał obrazić peje, aby móc pochwalić się na naszej-klasie
            czy podobnym portalu. I dobrze, że dostał może czegoś się nauczy.
            Tylko, że peja powinien zejść ze sceny i wpie*dolić mu osobiści.
            • grogreg Omielam się wątpcić..... 17.09.09, 16:20
              .... w to, że rozumiesz znaczenie słowa alegoria.
              Śmiem też zaryzykować stwierdzenie, że pojęcie "gwałt" też jest Ci obce.
              • Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 16:39
                Masz po części rację bo napisałem to dość skrutowo jak pewnie wiesz
                alegoria to przypisywanie jakiejś postaci/zwierzęciu jednoznacznej
                cech (np.lis-sprytny). Chodziło mi o to, że odnosisz się do sytuacji
                obwiniania osoby skrzywdzonej o prowokowanie, którego tak naprawdę
                nie było (bo kobieta która ubierają się wyzywająco nie pokazuje, że
                ma ochotę na seks, jak myśli gwałciciel). Jednak ten dzieciek
                świadomie prowokował, bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że nie
                zdawał sobie sprawy, że wkurzy peje.

A co do pojęcia gwałtu to też był mały skrót za który cię
                przepraszam. Po prostu nie lubię pisać wypracowań na forum. Chodziło
                o to, że krzyczy gwałćcie mnie, a potem się dziwi, że gwałcą.
                • grogreg Re: Omielam się wątpcić..... 17.09.09, 16:56
                  Kobieta ubrana jak dziwka wchodzi do baru dla panów wypina dupsko i macha
                  cyckami jest zaciągnięta do kibla i tam zgwałcona mimo, że krzyczy "NIE" - czy
                  ponosi część winy za to co się stało? Nie. Winni są sprawcy.

Wracam do domu po ciemku sam, w nocy, przez "złą dzielnicę" i zostaje
                  napadnięty, pobity i okradziony - czy ponoszę część winy? Nie. Winni są sprawcy.

Jeśli powiem takiemu Peji "..... nie podoba się mi twoja twórczość. Uważam, że
                  to bełkot", a on przylutuje - czy jestem po części winny? Nie.

> Chodziło
                  > o to, że krzyczy gwałćcie mnie, a potem się dziwi, że gwałcą.

A mnie to dziwi. Uważam, że ludzie są zdolni do samodzielnej oceny i powinni
                  podejmować działania adekwatne do sytuacji. Zatem powinni też ponosić adekwatne
                  konsekwencje swoich czynów. Pobicie za pokazanie palca nie jest adekwatnym
                  wyborem. Bycie pobitym za pokazanie palna nie jest adekwatną konsekwencją.
                  • Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:06
                    Propo gwałtu to przedstawiłem strasznie przesadzoną sytuację, a
                    przykład twojej dziewczyny z baru nie jest jednoznaczny z moim. Jest
                    tu spora różnica. Bo w opisywanej przezemnie sytuacji przekazywane
                    są jednoznaczne komunikaty werbalne, a twoim wszystko opiera się na
                    komunikacji nie werbalnej którą trzeba zinterpretować.

> Jeśli powiem takiemu Peji "..... nie podoba się mi twoja
                    twórczość. Uważam, że
                    > to bełkot", a on przylutuje - czy jestem po części winny? Nie.

W tym stwierdzeniu masz stuprocentową racje. Jednak jeżeli pokażesz
                    mu obraźliwy gest i powiesz "ty ch*** twoja pier****** muzyka to
                    jeb*** szajs, a ty sam jesteś zwykłą ku***" to jak najbardziej
                    ponosisz winę.

Nie jestem i nie byłem fanem peji i nie podoba mi się jego
                    twórczość. Ale okazuje to ignorując ją, a nie wyzywając go dla
                    szpanu.
                    • grogreg Re: Omielam się wątpcić..... 17.09.09, 17:16
                      > W tym stwierdzeniu masz stuprocentową racje. Jednak jeżeli pokażesz
                      > mu obraźliwy gest i powiesz "ty ch*** twoja pier****** muzyka to
                      > jeb*** szajs, a ty sam jesteś zwykłą ku***" to jak najbardziej
                      > ponosisz winę.

Z tego co zauważyłem to dość powszechny sposób komunikacji werbalnej w tej
                      subkulturze. Chodzi mi o ozdobniki, które miłosiernie zastąpiłeś gwiazdkami :)
                      • Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:23
                        Tak samo jak powszechne jest wybijanie zębów za takie słowa.
                • Gość: stary Re: Omielam się wątpcić..... IP: 94.246.154.* 17.09.09, 18:04
                  "alegoria to przypisywanie jakiejś postaci/zwierzęciu jednoznacznej
                  cech (np.lis-sprytny)"

lol :D
                  • Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:11
                    Czyli według cibie jest inaczej? Mnie uczyła moja szanowna pani od
                    polskiego właśnie tego, że alegoria to jest jednoznaczne skojarzenie
                    czym różni się od metafory. I przypisywaniu w znaczeniu
                    skojarzeniowym typu ogień-ciepło itd.

pl.wikipedia.org/wiki/Alegoria
                    sory, że wikipedia, a nie słownik ale to pierwsze wyskoczyło w
                    googlach
          • Gość: aniołekABCD JP (Jenoty Percepcji). IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 18:31
            Dzieci podburzać . . toż to zgroza!
            To wszystko to pokolenie JP (Jebniętych Pajaców). Hiphopowców, policji i
            sądownictwa całego w kupę wziętych. Jedni drugich godni i pasują do siebie oraz
            na siebie skazani są do końca już (tylko, że końca nie będzie). Narkotyczki i
            alkoholek mózgownicę lasują i dopaminką źle steruje się wtedy we łbie jak i
            emocjami. Jak dwa kogucie łby się spotkają to wtedy mamy pojedynek king konga z
            godzillą!
            Zlewam ten rap jak i nie moje dzieci tam skakały!
            Ciekawe czy awanturnicy uczęszczają na religię?
            JP (Jutro Potańcujem) na 100%!
    • minipolak Peja ty walku lumpoproletariacki 17.09.09, 14:56
      takis twardziel bo moze kasy z koncertow nie bedzie.

• Gość: Ja Re: Peja ty walku lumpoproletariacki IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 22:00
        Peja GAMONIU wypłać chłopakowi z 15 tysięcy zadość uczynienia, to
        zapomni o sprawie.
    • Gość: KLM Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.chello.pl 17.09.09, 14:58
      ta Peja to tchórzliwy bandzior...
      nawet wygląda jak skrzyżowanie cw...a z neofaszystą...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80291,7043892,Peja_czyli_Ryszard_Andrzejewski.html?i=1
    • Gość: gość Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 213.31.11.* 17.09.09, 14:58
      Poprostu pseudo artysta Peja się przestraszyl.
      No proszę okazało sie jaki z niego cwaniak - potrafi nawoływac do
      pobicia gimnazjalisty a jak strach do dupy zagląda to kreuje się na
      wielkiego dobroczyńcę.
      Mam nadzieję że wiele osób po tym incydencie zmieni swój pogląd na
      tego typu śmiesznych pseudo artystów. Miasta przestaną zapraszać ich
      na imprezy, koncerty, bo udzial takich pajacy w imprezach tylko
      domoralizuje młodzież.
      Niech robią sobie kariry w kryminale, bo ich miejsce nie jest na
      scenie tylko w więzieniu!!!
    • Gość: raper Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 14:59
      ...to nie pierwszyzna kiedy ten marny raper takimi metodami zdobywa szacun... ps. chyba siada mu psycha od koksu...
      • Gość: Taka_jedna Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.chello.pl 17.09.09, 21:47
        To samo pomyslałam: albo alko albo dragi albo koks.
    • mateusztt Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 15:02
      taki twardziel, wielki macho a tak mu zwiędła rura LOL
      jeszcze sie popłacze i trzeba bedzie "udzielić mu wsparcia w tych trudnych dla
      niego dniach"
      ( okresu dostał czy co ? )
      • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 15:10
        Tylko twardzi potrafią przyznać się do błędu.
        Gó...arze idą w zaparte.
        • Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.zetobi.com.pl 17.09.09, 15:24
          jak taki twardziel, to powinien powiedzieć, że sie wk..ł i chciał
          zglebić gnojka, bo nikt mu nie będzie podskakiwać, a nie że nie wie
          i nie rozumie - jest zwykłym tchórzliwym bandytą i tyle
          • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 15:29
            Z zasady nie dyskutuję z niezalogowanymi.
            Ale zrobię wyjątek. To nie Peja jest "jest zwykłym tchórzliwym bandytą i tyle",
            to jego czyn był bandycki i podły. Oceniaj czyny nie ludzi. Bo czyny widzisz, a
            ludzi nie znasz.
            • Gość: KLM Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.chello.pl 17.09.09, 15:36
              ludzi ocenia się wyłącznie po czynach
            • Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 16:57
              otóż czyny bez ludzi nie istnieją, anie te dobre, ani złe
              • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 17:06
                Czyny widać. Bo czyny są jednostkowe. Dlatego można je oceniać.

Człowieka po czynach można ocenić jeśli znasz wszystkie jego czyny.

Znasz wszystkie czyny człowieka, którego próbujesz ocenić?
                • Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:25
                  nie znam, ale jak kiedyś mówił pewien smętny pan, "są granice, których przekraczać nie wolno", a peja zdecydowanie przekroczył
                  • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 17:45
                    Zgadzam się w pełnej rozciągłości.
                    Dlatego poniesie karę. Ale ja go nie nazwę bańdziorem, bo nim nie jest.
                    Tak samo nie nazwę dzieciaka prowokatorem lub cwaniaczkiem. Co najwyżej
                    nierozważnym smarkaczem. Ale na pewnie nie kandydatem do linczu.
                    • Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:54
                      nie znam przeszłości tego pana, ale to co widziałem i słyszałem na relacji z tego koncertu, to jakiś bandycki szał, zarówno jego, i tych, którzy bili chłopaka
                      • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 18:05
                        To może by tak poczytać trochę na jego temat......tak dla pełniejszego obrazu.
                        • Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 18:24
                          raczej nie mam ochoty, zdecydowanie nie gustuję w takiej muzyce, a ostatnim zachowaniem pan sam wystawił sobie ocenę - niestety tak w życiu jest, że nagród nie dają za dobrą jazdę, tylko mandaty za złą
                          przy okazji nie można zapominać o tych, którzy dali się podjudzić i bili tego nieszczęśnika
                    • Gość: młody Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:57
                      A ja nazywam dzieciaka cwaniaczkiem bo uważam, że chciał się
                      wylansowć. Potem chodziłby dumny i się chwalił, że to on obraził
                      peje. Uważam też, że myślał iż nic mu się nie stanie dlatego to
                      zrobił. W sytuacji sam na sam by tego nie powiedział, ale na
                      koncercie liczył na bezkarność. Troche się przeliczył.

Oczywiście jeżeli się myle i dzieciak wyraził taką opinnie dlatego,
                      że uwielbia muzyke klasyczną i nie mógł znieść nazywania peji
                      artystą albo z jakiegoś innego powodu niż ten powyżej to cofam słowa
                      prowokator i cwaniaczek.
                      • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 18:04
                        A ja nie będę nazywać nikogo w jednoznaczny sposób bo się nie czuję do tego
                        upoważniony.
      • zxcg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 16:21
        Taki twardziel wielki macho chciał obrażać wykonawcę a teraz zwiędła mu
        rura i skarży się mediom i policji i robi aferę na cąłą Polskę że jest
        biedną niewinną ofiarą LOL
        • Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 16:59
          to niechby ta peja go wyzwał na pojedynek słowny, jak taki tekściarz z niego, a nie nasyłał zgrai przygłupów
          • grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 17:18
            Słowa, słowa, słowa..........
            ... a słowa potrafią zabić albo przynajmniej pobić. Jak w tym przypadku.
            I tu jest wina Peji.
        • grogreg Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:13
          Gdybyś był na tym koncercie i stał obok tego chłopaka. Widziałbyś co robi.
          Usłyszałbyś "Zaje... go w ch...". Czy przyłączył byś się do kopiących?
          • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:20
            Po pierwsze to nie poszedł bym na koncert peji.
            Po drugi nie przyłączyłbym się.
            Po trzeci jak już pisałem peja sam powinien mu przyłożyć.
            A po czwartę bronie peji nie dlatego, że zachował się ok (bo się nie
            zachował) tylko dlatego, że wszyscy oskarżają go i litują się nad
            durnym dzieciakiem, który całe zajście sprowokował. Peja powinien
            ponieść karę, ale według mnie nie powinno być to odszkodowanie dla
            tego gó...arza. A raczej jakieś pieniądze dla miasta, zakaz
            występowania i jakieś pracę społeczne. A dzieciak już karę otrzymał
            i może to oduczy go cwaniakowania.
            • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:31
              Pytanie nie było do Ciebie. Ale cieszę się, że po części jest odpowiedź jest
              przecząca.

Co do kar.

Uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest właśnie porozumienie i odszkodowanie dla
              dzieciaka. Nie. Nie dlatego, że to by było sprawiedliwe. Ale dlatego, że Peja
              pójdzie do więzienia. Nie ma co liczyć na wyrok w zawieszeniu. A wielu ludzi
              dużo dobrego o nim mówiło.

> A dzieciak już karę otrzymał
              > i może to oduczy go cwaniakowania.

To nie była kara, ale przestępstwo. I tak musi być postrzegane. Ani Peja ani
              jego fani nie mają legitymacji do wymierzania komukolwiek, jakichkolwiek kar.
              • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:37
                Czyli teraz jak potrzebuje kasy to mam iść obrażać co
                agresywniejszych wykonawców. Każdy ma swój punkt wrzenia. A
                najlepiej pojechać do USA bo tam kary są większe. Wystarczy poczytać
                które gwiazdy kiepsko wytrzymują presję, naubliżać im, a potem
                zgarnąć kilku milionowe odszkodowanie. Dobry pomysł na kryzys.

Najważniejsze jest to żeby nie ngradzać nikogo za głupote i za
                niewłściwe zachowanie. A nikt nie powie, że ten dzieciak zachował
                się ok.
                • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:50
                  Jeśli sprawdziłby się twój scenariusz ..... jakkolwiek naiwny by on nie był....
                  to nasz nadspodziewanie przebiegły dzieciak w końcu trafiłby na odporniejszego
                  przeciwnika wyposażonego w prawnika. I nie zostałby pobity, ale pozwany.
                  Szczególnie w Ameryce.

> Najważniejsze jest to żeby nie ngradzać nikogo za głupote i za
                  > niewłściwe zachowanie. A nikt nie powie, że ten dzieciak zachował
                  > się ok.

Szczególnie ważne jest aby wyciągnąć odpowiednie wnioski i ograniczyć straty.

>A nikt nie powie, że ten dzieciak zachował
                  > się ok.

Ale wielu mówi, że to Paja zachował się ok. A to mnie przeraża.
                  • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:03
                    > Jeśli sprawdziłby się twój scenariusz ..... jakkolwiek naiwny by
                    on nie był....
                    > to nasz nadspodziewanie przebiegły dzieciak w końcu trafiłby na
                    odporniejszego
                    > przeciwnika wyposażonego w prawnika. I nie zostałby pobity, ale
                    pozwany.
                    > Szczególnie w Ameryce.

Skoro koncerny tytoniowe płacą milionowe odszkodowania dzieciom
                    zmarłych palaczy to takie coś mogło by wypalić. Szczególnie, że
                    mogłby mieć świetnego prawnika wystarczy, że umówią się na równy
                    podział odszkodowania.

A co do wolności słowa masz rację. Bo niejednokrotnie dobre intencje
                    przynosiły zepsute owoce. Ale nadal sądze, że zakaz występowania na
                    powiedzmy pół roku dałby peji i fanom najwięcej do myślenia (bo
                    przecież to fani bili więc też im się kara należy).
                    • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 18:16
                      Wszyscy sprawcy powinni być ukarani.

> Skoro koncerny tytoniowe płacą milionowe odszkodowania dzieciom
                      > zmarłych palaczy to takie coś mogło by wypalić.

Nie widzę związku.
                      • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:21
                        > > Skoro koncerny tytoniowe płacą milionowe odszkodowania dzieciom
                        > > zmarłych palaczy to takie coś mogło by wypalić.
                        >
                        > Nie widzę związku.

Po prostu chciałem zobrazować niektóre absurdy amerykańskiego prawa.
                        W którym pozywa się każdego o wszystko. Jeżeli w instrukcji pralki
                        nie ma ostrzeżenia, że nie służy do mycia dzieci i ktoś wypierze
                        dziecko to pewnie wygra proces o odszkodowanie. Więc obrażanie
                        gwiazd, a potem pozywanie ich za odwet ich lub ochroniaży pewnie by
                        się udało.
            • Gość: tatankayotanka Re: Pytanie osobiste? IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:34
              przyłożyc gó...arzowi za pokazanie "faka"? a słyszałes te bluzgi? szok, peja i jego zwolennicy zachowali sie jak najgorsi kibole, więc peja powinien mieć zakaz koncertów na jakiś czas
              • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:41
                Po pierwsze zdaje się nie ma czegoś takiego jak zakaz wystąpień publicznych.
                Po drugie..... niby dlaczego? Niech sobie deklamuje (śpiew mi jakoś tu nie
                pasuje). Tylko niech nikogo nie namawia do bicia. Kara ma przede wszystkim
                funkcje wychowawczą i jaka by nie była mam nadzieję, że na Peję zadziała.
                • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:49
                  Właśnie kara ma mieć funkcję wychowawczą, a zakaz występów peja by
                  odczuł (też mi się wydaje, że czegoś takiego nie ma, co nie znaczy,
                  że być nie powinno, można tylko liczyć na społeczny ostracyzm) i
                  jestem pewien, że jak następnym razem miałby przed oczamie wizję
                  utraty sporej kasy zachowałby się inaczej. Taka kara wpłynęłaby
                  również na fanów, którzy nie byliby tacy skorzy do robienia awantur
                  skoro konsekwencjami byłby brak koncertów ich idola.
                  • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:52
                    Mam nadzieję, że nigdy takiego zakazu nie będzie.
                    To byłby zamach na wolność słowa w najczystszej postaci.

Ostracyzm? Nie liczyłbym na to. Tłum jest głupi.
                    • Gość: tatankayotanka Re: Pytanie osobiste? IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:57
                      to nie jest zamach na wolność słowa, bo peja nie głosił niewygodnych poglądów, tylko brał czynny udział w napaści podjudzając do pobicia i ubliżając
                      • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 18:02
                        Właśnie dlatego będzie ukarany.
                        Już to wałkował ze dwa razy.
                        No to jeszcze raz.
                        Wolność słowa to nieskrępowanie wyrażanie opinii.
                        "Zaje.... go w ch..." to nie jest opinia. To polecenie. Dlatego ten tekst nie
                        może być chroniony ideą wolności słowa. Jeśli ktoś się na to w tym wypadku
                        powołuje (taka jak nijaki Kaczor na swojej stronie) to nie bardzo wie o czy pisze.
                        • Gość: tatankayotanka Re: Pytanie osobiste? IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 18:26
                          dlatego też zakaz koncertów nie będzie tu zamachem na wolność słowa
              • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:43
                Nawet w mediach stojących murem za dzieciakiem mówili, że obrażał
                więc chyba można im wierzyć. A co proponujesz zamiast dania
                dzieciakowi po twarzy. Tylko proszę, aby było to coś co odczuje, a
                nie pogrożenie palcem, albo powiedzenie "sam jesteś gupi". Potem z
                takich dzieciaków-cwaniaków wyrastają przygłupy które panoszą się po
                osiedlach i patrzą tylko kogo skroić.

A co do tego, że powinni peji zabronić koncertów masz rację. Tylko
                nie brońmy dzieciaka, który wszystko sprowokował.
                • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:57
                  > Tylko proszę, aby było to coś co odczuje, a
                  > nie pogrożenie palcem, albo powiedzenie "sam jesteś gupi".

To proste. Smarkacz powinien być wyproszony/wyniesiony z koncertu gdy tylko
                  zaczął dokazywać. Nie byłoby sprawy. Wina organizatora.

> A co do tego, że powinni peji zabronić koncertów masz rację. \

Nigdy tego nie napisałem. Będę jednym z pierwszych, którzy będą krzyczeć gdyby
                  taki zakaz byłby wprowadzony. Nikomu nie pozwolę kneblować w tym kraju ust.
                  Każdy ma prawo do publicznego wyrażania opinii.

>Tylko
                  > nie brońmy dzieciaka, który wszystko sprowokował.

Nie brońmy sprawcy dyskredytując ofiarę.
                  • Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:07
                    > > A co do tego, że powinni peji zabronić koncertów masz rację. \

Akurat to było do <tatankayotanka>, ale mogłem pomylić okna.
                    • grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 18:11
                      Zadaje się to ja się pomyliłem.
                      Ale przynajmniej wypowiedziałem się o obu interesujących kwestiach.
    • Gość: abcd Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:03
      Kto mu napisał to oświadczenie?
      Nauczycielka od polskiego?
      • Gość: Tasmandevil Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 195.116.107.* 17.09.09, 15:06
        Zgadzam się z tobą. Napisał to jakiś pijarowiec od wydawcy, po czym
        zapytali go czy tak może być, a on na to że zaje...ste
      • Gość: X Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:16
        Pewnie ściągnął z netu, jak sample do swojej tfurczości...
    • Gość: Tomala Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.tpn.ceron.pl 17.09.09, 15:09
      Do prokuratury: WIECIE CO Z NIM ZROBIĆ. Ten penja i tak nic na tym
      świecie po sobie nie zostawi, jest co najwyżej dwudniową sensacją w
      gazecie i spranym napisem na chińskim podkoszulku. A tylko gorszy
      małolatów. Niech się tylko nie skończy na gadaniu. Koniec i kropka.

Do mieszkańców mojego miasta - tych krewkich oprawców i wszystkich,
      którzy powtarzali i śpiewali za swoim idolem lub z boku patrząc na
      rzeź chłopaka. Jak można pobić w 10 osób 15-letniego dzieciaka? Jak
      można SWOJEGO pobić bo nic nie warty "wódz" z pyrlandii kazał??? Jak
      można było na to patrzeć? Założe się, że większość z tych, którzy
      tam stali, za paręnaście godzin śpiewało o magii Falubazu i
      najlepszych kibicach w Polsce. Do was to piszę, żałosna bando
      weekendowych przebierańców w szalikach, bez pojęcia o patriotyźmie i
      ortografii. Jesteście większymi debilami niż ten bezmózg,
      wywindowany na scenę na potrzeby dennej ale licznej grupy muzycznych
      odbiorców-analfabetów w wieku nastu lat, którzy zapewnią jakiś tam
      zysk. Wychowany w poznańskim rynsztoku, jakich wiele w Polsce,
      szmaciarz, który nigdy będzie normalny. Ale wy? Dlaczego? W sobotę
      pokazaliście zielonogórskie tchórzostwo. Rozpatrzując w kategorii
      prawa buszu, jeśli ktoś naprawdę zasłużył na lincz to jest to tych
      dziesięciu-jedenastu idiotów "silnych w grupie" i psychopata na
      scenie, którego trzeba było wyzwać i przepędzić z miasta a nie bić
      swojego chłopaka. Kretyni...
      • zxcg Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:24
        Peja zostawi po sobie duży dorobek artystyczny.

A "dzieciak" nie został pobity bo jak jest napisane w Gazecie nie stało
        mu się nic poważnego. Poza tym sam jest prowodyrem zajścia.
        • Gość: Tomala Jaki dorobek? IP: *.tpn.ceron.pl 17.09.09, 17:36
          Artystyczny? To artystą jest każdy z nas, hehe . :D Przecież właśnie
          cała Polska się dowiedziała, że wkrótce występować to on będzie
          jedynie z baranami w cyrku.
          • Gość: kot_kreskowy Re: Jaki dorobek? IP: *.rzeczpospolita.pl 17.09.09, 17:46
            Artystą to był Strauss, Michał Anioł, van Gogh. Peja to zwykły grajek, więc nie
            mylmy pojęć
    • Gość: otoja piosenkarz okazał skruchę IP: 212.76.37.* 17.09.09, 15:15
      nadaje się do socjalizacji
      apeluje się o niedokuczanie piosenkarzowi
    • Gość: zielonogorzanka Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 95.178.16.* 17.09.09, 15:15
      przecież ten ćwok nawet sam tych przeprosin nie napisał...on zarabia na tych
      15-latkach, które kupują jego płyty, a potem ze sceny nawołuje do pobicia
      jednego z nich, bo zobaczył środkowy palec? profesjonalizmu mu zabrakło...dał
      się sprowokować jak dzieciak zamiast inteligentnie pojechać po małym albo
      zwyczajnie też odwdzięczyć się "fakiem"...słowo żenada nie oddaje w pełni tego
      co zrobił...powinien za to odpowiedzieć jak normalny obywatel...wyobraźcie
      sobie co by było gdyby przykładowo poleciał w jego strone jakiś przedmiot,
      burza by była jak cholera, w mig znaleźliby osobę winną i ukarali ją, tylko
      dlatego, że to Peja, "wielki" artysta...tragedia po prostu! "Artysto" trochę
      pokory, bo zapomniało się już jak to było, jak się było takim 15-nastoletnim
      dzieciakiem, gdzie nawet w najśmielszych snach nie myślałeś, że będziesz na
      scenie...myślałam, że jesteś bardziej na poziomie, ale u mnie straciłeś szacunek!
    • elitanarodupolskiego "Rozje.. w ch.." - nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:16
      Szczyt pajacowania. Naiwni uwierzą?
      Pewnie już skonsultował się z prawnikami, teraz chce sprawiać dobre wrażenie -
      przeprosić, pogodzić się, naprawić szkodę - sąd będzie miał obowiązek to uwzględnić.
      Poza tym Peja raczej będzie odpowiadał z paragrafu o nawoływaniu do popełnienia
      przestępstwa, nie za podżeganie. Doliczył bym mu też publiczną pochwałę
      przestępstwa.
      • grogreg Re: "Rozje.. w ch.." - nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:24
        Oczywiście, że w tych parę sekund gdy wypowiadał fatalne słowa miał jak
        najgorsze intencje. Każdy z nas ma takie chwile. Tyle, że w 99,9999% przypadków
        na intencjach się kończy.

• Gość: tatankoyotanka Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.zetobi.com.pl 17.09.09, 15:17
      zakazać koncertów bandyty
    • zxcg Cenzura działa 17.09.09, 15:18
      O widzę że cenzura działa hehe i niewygodne posty są usuwane.

Poszukajcie na stronie TVN 24 filmików tego szczyla prowokującego
      Peję
      • Gość: tatankayotanka Re: Cenzura działa IP: *.zetobi.com.pl 17.09.09, 15:27
        to kim on jest, że się dał szczylowi sprowokować? ani dojrzały, ani
        artysta
    • Gość: anonim Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.tunnel.hp.net 17.09.09, 15:23
      Jeżeli Peja nie potrafi się kontrolować to powinien pomyśleć o
      zmianie branży. Nakłanianie do pobicia i współudział - kwalifikuje
      się 5-10 lat.
      Największ kara dla "Peja- frajera" to zakaz wstepu z koncertami do
      miast Polski.

Pa pa Pa Panie Peja.
      • zxcg Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:26
        Jeżeli 15 latek nie potrafi się kontrolować to niech siedzi w domu a
        nie chodzi na koncerty.

A zakazać koncertowania nikt nie może
        • Gość: KLM Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.chello.pl 17.09.09, 15:31
          będzie koncertował... ale w pierdlu...
        • Gość: hmm Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 134.76.248.* 17.09.09, 15:52
          Piętnastolatek nie wpadł w szał i nie nawoływał do linczu. Ale masz rację,
          jeżeli ktoś się nie potrafi kontrolować, to powinien trzymać się z dala od
          normalnych ludzi. Albo powinno się go trzymać.
          • zxcg Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 16:29
            A ten 15 latek szał może nie wpadł ale prowokował swoim obraźliwym
            zachowaniem niebezpieczne dla siebie i innych sytuacje.
            Widać jeszcze nie dorósł do przebywania w towarzystwie innych ludzi
            albo nie miał go kto wychować
            • Gość: hmm Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 134.76.248.* 17.09.09, 16:44
              O tak, odizolujmy nastolatka od społeczeństwa, bo pokazał komuś środkowy palec.
              Przecież to oczywiste, że w cywilizowanym społeczeństwie za takie rzeczy się
              linczuje.
              To, co zrobił ten smark, to szczeniacki wybryk. To co zrobił, pożal się Boże,
              'artysta', to już z kolei bandytyzm. Takie są proporcje. Konsekwencje, mam
              nadzieję, będą adekwatne.
    • Gość: redhat12 Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.agroma.pl 17.09.09, 15:33
      Przeczytałem "jego" oświadczenie i nie doczytałem się aby przeprosił tego pobitego chłopaka. Panie Peja masz Pan problemy z przeproszeniem najbardziej odpowiedniej w tej sytuacji osoby?!?!?
    • Gość: aaa Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.alfanet24.pl 17.09.09, 15:38
      Buahahaha nie mial zlych intenci, teraz przewracanie kota ogonem
      buahahahahaha
      • Gość: macieja Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.falconn.pl 07.01.12, 22:58
        pewnie że nie miał złych intencji bo dobry chłopiec
    • Gość: KLM Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 195.117.152.* 17.09.09, 15:38
      PEJA - taki wielki cwaniaczek, rodem ze środowiska HWDP, a teraz
      układa się z Policją i próbuje się wybielić. Jak zakozaczyłeś, to
      przyjmij to na klatę cwaniaczku, a nie zwalasz wszystko na tłum
      małolatów. P.s. To wszystko miało być na twój koszt........
    • Gość: ex: fan Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 213.17.235.* 17.09.09, 15:39
      mogłeś sam wyskoczyć, a nie napuszczać ludzi na piętnastolatka. Co
      to królewiczowi nie można palca pokazać, a ile razy Ty go
      pokazywałeś choćby Policji... ale to nie komuna, oni za to nie
      namawiają do bicia. Ile Ty masz lat chłopie? Chyba Ci się od publiki
      udzieliło. No nic ale tak bywa jak się gra tylko dla nastolatków...
      Starzy rapowcy widzą wszystko...heh
    • charliefrown Peja to ten zwolennik Tuska? 17.09.09, 15:39
      www.wykop.pl/ramka/117416/peja-tusk-wyzwolil-nas-od-panstwa-terroru
      tak właśnie wygladają nasze elity państwa miłości: dresiarze postrzegani
      medialnie jako artyści, pogodynki jako pierwszorzędne gwiazdy, miśki
      koterskie, ludzie znani z tego, że są znani
      . Wszyscy podchodzą pod wspólny
      mianownik - to mentalni i duchowi liberałowie, którzy na kozetce u
      wojewódzkiego szydzą z poprzedniej władzy.
    • Gość: zibi Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:40
      VON penerze, w pyry łynty gryżć, stonke zbierać! obszczymurku,
      wiadomo Jeżyce!! samo penerstwo!!!Wynocha z POZNANIA!!!na zawsze bez
      powrotu, CHAMIE!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka