tomashec Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 14:42 PEJA: Rozwolnienie. juz w kinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez2are Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.icpnet.pl 17.09.09, 14:42 Rychu nie powinien przepraszać. Po co ten nieletni prowodyr poszedł na koncert?? SLU dla nas trzy litery święte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari A co to kogo teraz obchodzi ????????????????????? IP: *.chello.pl 17.09.09, 14:48 Po pierwsze nie przeprasza żaden Peja, tylko jakaś wynajęta agencja PR, po drugi rzeczony Peja ma to wszystko w głebokim poważaniu, bo on i większość tej "subkultury" i tak "we wszystko wbija (lachę)", a po trzecie może warto zostawić już gościa w spokoju, bo i tak już jest dość biedny i pokrzywdzony myśląc, że jest jakimś artystą (co najwyżej od siedmiu boleści :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsara Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.rev.masterkom.pl 17.09.09, 14:58 oj ty dwukomórczaku... Odpowiedz Link Zgłoś
kyane44 Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 14:46 Nie miał złych intencji :)) dobre Odpowiedz Link Zgłoś
michals-3 Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 14:48 Po pierwsze, niech mu te 3 lata nie tylko "grożą", bo to się zwykle kończy na gadaniu, a potem bandzior będzie dalej bezkarny. Niech on te 3 lata naprawdę dostanie. Czy ktoś potrafi stanąć na wysokości zadania? Po drugie, może już czas przestać nazywać troglodytów artystami, a ich dzikie, zwierzęce ryki muzyką? Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg [...] 17.09.09, 14:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.09.09, 14:55 poprostu jest burakiem, normalny czlowiek nie dal by sie sprowokowac Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofiarę. 17.09.09, 14:56 Peja przyznał się do błędu szczerze. Widać, że rozumie co się tak naprawdę stało i jakie to ma konsekwencje. Tyle, że przyznanie się do błędu to nie naprawienie błędu. A na to Peja się nie odważył. Można się spierać co do zachowania smarka, ale został on pobity i jest ofiarą przestępstwa w który wokalista miał współudział. I to właśnie ofierze należą się przeprosiny. Zapewne nie łatwe przeprosiny. Ale mam nadzieję, że tę "skruchę" sąd weźmie pod uwagę bo ten .... incydent.... nie powinien łamać życia człowiekowi, który się stara. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg [...] 17.09.09, 15:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 15:09 Już raz wspominałem: To logika gwałciciela. Sama się prosił. Po co nosiła kuse ciuszki? Sprowokowała. Smark prosił się o usunięcie z koncertu. Nie o pobicie. Winni "całej sytuacji" są tylko i wyłącznie bijący i namawiający do bicia. Nikt fatalnych słów w usta Peji nie wcisnął. Mógł postąpić na dziesiątki innych sposobów. Ale wybrał najgorszy. I ten właśnie wybór musi być napiętnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:04 I wszyscy ten wybór piętnują. Tylko że na zdecydowane napiętnowanie zasługuje też 15 letni prowodyr a media zamiast tego robią z niego "niewinną ofiarę" Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:15 Po pierwsze piszesz nieprawdę. Media jak od początku informowały o prowokacyjnym zachowaniu smarka. Zatem teoria o medialnym spisku na cześć Peji jest fałszywa. Po drugie. Pokazanie osobie prywatnej środkowego palca nie jest ani przestępstwem, ani wykroczeniem. Osoba urażona takim gestem może dochodzić sprawiedliwości w sądzie cywilnym. Jednak zarówno pobicie jak i podżeganie do niego przestępstwem jest. Trzeba mieć świadomość asymetrii obu zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:20 To nie chodzi o to czy to jest przestępstwo tylko o to że winny jest prowokator a nie osoba prowokowana. Media co prawda wspominają o zachowaniu szczyla ale jednak główna uwaga skupiona jest na Peji tak że dużo osób może odnieść wrażenie że oto pobito jakiegoś przypadkowego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:31 Przestępstwu zawsze winien jest sprawca, nie ofiara. Uwaga jest skupiona na Peji bo jego wybryk był niewspółmierny do "prowokacji" smarka. Różnicę już wykazałem. Nie można odnieść wrażenia, że Peja spowodował pobicie przypadkowego chłopce bo jest wskazane jego niestosowne zachowanie. Interpretacja tego zależy już od czytelnika i jego zdrowego rozsądku. A ten nakazuje to postrzegać jak wyżej. Ja natomiast czytając niektóre posty dochodzę do wniosku, że są ludzie którzy mogą mnie zatłuc tylko dlatego, że mam taką a nie inną o nich lub ich twórczości opinię i ją wyrażam. I jest to ich dane od Boga prawo, które stoi ponad kodeksem karnym. Jak się pewnie domyślasz nie mogę się z tym zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:44 Owszem prawo jest takie i wiem to. Tylko że osobę która najpierw sama wulgarnie obraża a po tym jak zaistnieją konsekwencje korzysta prawa by wyciągnąć odszkodowanie od wykonawcy, trudno nazwać inaczej jak prowokatorem. dochodzę do wniosku c że teraz smarkacze mogą masowo przychodzić na koncerty by wyzywać i prowokować wykonawców Pisałem już że uważam, iż Peja zachował się nieodpowiedzialnie i jego zachowanie potępiam, ale nie zmienia to mojej tego 15 letniego szcyla Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 17.09.09, 16:58 A ja uważam, że nie będzie niczym niezwykłym jeśli wykonawcy masowo nie dadzą się sprowokować. Więcej. Jestem przekonany, że tak się z reguły dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi 26.09.09, 00:32 zxcg: FCUK YOU SKRUWYSYNU. Pobijesz mnie teraz? Naślesz kogoś? PS. "wulgarnie obraża?! Jest taka piosenka w której wywrzaskuje, że "ma też coś dla dziewczyn". Pamiętasz? Może płeć piękna powinna durniowi łomot spuścić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ładnie przeprosił wszystkich....tylko nie ofi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:42 Weź już przestań go bronić, człowieku. Nie ośmieszaj się i spadaj już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Alegoria gwałtu IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 16:14 Ten dzieciak nie zachowaywał się jak wyzywająco/kusząco/seksownie ubrana kobieta. On się zachowywał tak jakby zadrł spódnice do góry i zaczął krzyczeć gwałccie mnie. Dzieciak chciał obrazić peje, aby móc pochwalić się na naszej-klasie czy podobnym portalu. I dobrze, że dostał może czegoś się nauczy. Tylko, że peja powinien zejść ze sceny i wpie*dolić mu osobiści. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Omielam się wątpcić..... 17.09.09, 16:20 .... w to, że rozumiesz znaczenie słowa alegoria. Śmiem też zaryzykować stwierdzenie, że pojęcie "gwałt" też jest Ci obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 16:39 Masz po części rację bo napisałem to dość skrutowo jak pewnie wiesz alegoria to przypisywanie jakiejś postaci/zwierzęciu jednoznacznej cech (np.lis-sprytny). Chodziło mi o to, że odnosisz się do sytuacji obwiniania osoby skrzywdzonej o prowokowanie, którego tak naprawdę nie było (bo kobieta która ubierają się wyzywająco nie pokazuje, że ma ochotę na seks, jak myśli gwałciciel). Jednak ten dzieciek świadomie prowokował, bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że nie zdawał sobie sprawy, że wkurzy peje. A co do pojęcia gwałtu to też był mały skrót za który cię przepraszam. Po prostu nie lubię pisać wypracowań na forum. Chodziło o to, że krzyczy gwałćcie mnie, a potem się dziwi, że gwałcą. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Omielam się wątpcić..... 17.09.09, 16:56 Kobieta ubrana jak dziwka wchodzi do baru dla panów wypina dupsko i macha cyckami jest zaciągnięta do kibla i tam zgwałcona mimo, że krzyczy "NIE" - czy ponosi część winy za to co się stało? Nie. Winni są sprawcy. Wracam do domu po ciemku sam, w nocy, przez "złą dzielnicę" i zostaje napadnięty, pobity i okradziony - czy ponoszę część winy? Nie. Winni są sprawcy. Jeśli powiem takiemu Peji "..... nie podoba się mi twoja twórczość. Uważam, że to bełkot", a on przylutuje - czy jestem po części winny? Nie. > Chodziło > o to, że krzyczy gwałćcie mnie, a potem się dziwi, że gwałcą. A mnie to dziwi. Uważam, że ludzie są zdolni do samodzielnej oceny i powinni podejmować działania adekwatne do sytuacji. Zatem powinni też ponosić adekwatne konsekwencje swoich czynów. Pobicie za pokazanie palca nie jest adekwatnym wyborem. Bycie pobitym za pokazanie palna nie jest adekwatną konsekwencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:06 Propo gwałtu to przedstawiłem strasznie przesadzoną sytuację, a przykład twojej dziewczyny z baru nie jest jednoznaczny z moim. Jest tu spora różnica. Bo w opisywanej przezemnie sytuacji przekazywane są jednoznaczne komunikaty werbalne, a twoim wszystko opiera się na komunikacji nie werbalnej którą trzeba zinterpretować. > Jeśli powiem takiemu Peji "..... nie podoba się mi twoja twórczość. Uważam, że > to bełkot", a on przylutuje - czy jestem po części winny? Nie. W tym stwierdzeniu masz stuprocentową racje. Jednak jeżeli pokażesz mu obraźliwy gest i powiesz "ty ch*** twoja pier****** muzyka to jeb*** szajs, a ty sam jesteś zwykłą ku***" to jak najbardziej ponosisz winę. Nie jestem i nie byłem fanem peji i nie podoba mi się jego twórczość. Ale okazuje to ignorując ją, a nie wyzywając go dla szpanu. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Omielam się wątpcić..... 17.09.09, 17:16 > W tym stwierdzeniu masz stuprocentową racje. Jednak jeżeli pokażesz > mu obraźliwy gest i powiesz "ty ch*** twoja pier****** muzyka to > jeb*** szajs, a ty sam jesteś zwykłą ku***" to jak najbardziej > ponosisz winę. Z tego co zauważyłem to dość powszechny sposób komunikacji werbalnej w tej subkulturze. Chodzi mi o ozdobniki, które miłosiernie zastąpiłeś gwiazdkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:23 Tak samo jak powszechne jest wybijanie zębów za takie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Omielam się wątpcić..... IP: 94.246.154.* 17.09.09, 18:04 "alegoria to przypisywanie jakiejś postaci/zwierzęciu jednoznacznej cech (np.lis-sprytny)" lol :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Omielam się wątpcić..... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:11 Czyli według cibie jest inaczej? Mnie uczyła moja szanowna pani od polskiego właśnie tego, że alegoria to jest jednoznaczne skojarzenie czym różni się od metafory. I przypisywaniu w znaczeniu skojarzeniowym typu ogień-ciepło itd. pl.wikipedia.org/wiki/Alegoria sory, że wikipedia, a nie słownik ale to pierwsze wyskoczyło w googlach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołekABCD JP (Jenoty Percepcji). IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 18:31 Dzieci podburzać . . toż to zgroza! To wszystko to pokolenie JP (Jebniętych Pajaców). Hiphopowców, policji i sądownictwa całego w kupę wziętych. Jedni drugich godni i pasują do siebie oraz na siebie skazani są do końca już (tylko, że końca nie będzie). Narkotyczki i alkoholek mózgownicę lasują i dopaminką źle steruje się wtedy we łbie jak i emocjami. Jak dwa kogucie łby się spotkają to wtedy mamy pojedynek king konga z godzillą! Zlewam ten rap jak i nie moje dzieci tam skakały! Ciekawe czy awanturnicy uczęszczają na religię? JP (Jutro Potańcujem) na 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Peja ty walku lumpoproletariacki 17.09.09, 14:56 takis twardziel bo moze kasy z koncertow nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Peja ty walku lumpoproletariacki IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 22:00 Peja GAMONIU wypłać chłopakowi z 15 tysięcy zadość uczynienia, to zapomni o sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.chello.pl 17.09.09, 14:58 ta Peja to tchórzliwy bandzior... nawet wygląda jak skrzyżowanie cw...a z neofaszystą... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80291,7043892,Peja_czyli_Ryszard_Andrzejewski.html?i=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 213.31.11.* 17.09.09, 14:58 Poprostu pseudo artysta Peja się przestraszyl. No proszę okazało sie jaki z niego cwaniak - potrafi nawoływac do pobicia gimnazjalisty a jak strach do dupy zagląda to kreuje się na wielkiego dobroczyńcę. Mam nadzieję że wiele osób po tym incydencie zmieni swój pogląd na tego typu śmiesznych pseudo artystów. Miasta przestaną zapraszać ich na imprezy, koncerty, bo udzial takich pajacy w imprezach tylko domoralizuje młodzież. Niech robią sobie kariry w kryminale, bo ich miejsce nie jest na scenie tylko w więzieniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raper Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 14:59 ...to nie pierwszyzna kiedy ten marny raper takimi metodami zdobywa szacun... ps. chyba siada mu psycha od koksu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka_jedna Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.chello.pl 17.09.09, 21:47 To samo pomyslałam: albo alko albo dragi albo koks. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 15:02 taki twardziel, wielki macho a tak mu zwiędła rura LOL jeszcze sie popłacze i trzeba bedzie "udzielić mu wsparcia w tych trudnych dla niego dniach" ( okresu dostał czy co ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 15:10 Tylko twardzi potrafią przyznać się do błędu. Gó...arze idą w zaparte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.zetobi.com.pl 17.09.09, 15:24 jak taki twardziel, to powinien powiedzieć, że sie wk..ł i chciał zglebić gnojka, bo nikt mu nie będzie podskakiwać, a nie że nie wie i nie rozumie - jest zwykłym tchórzliwym bandytą i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 15:29 Z zasady nie dyskutuję z niezalogowanymi. Ale zrobię wyjątek. To nie Peja jest "jest zwykłym tchórzliwym bandytą i tyle", to jego czyn był bandycki i podły. Oceniaj czyny nie ludzi. Bo czyny widzisz, a ludzi nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.chello.pl 17.09.09, 15:36 ludzi ocenia się wyłącznie po czynach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 16:57 otóż czyny bez ludzi nie istnieją, anie te dobre, ani złe Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 17:06 Czyny widać. Bo czyny są jednostkowe. Dlatego można je oceniać. Człowieka po czynach można ocenić jeśli znasz wszystkie jego czyny. Znasz wszystkie czyny człowieka, którego próbujesz ocenić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:25 nie znam, ale jak kiedyś mówił pewien smętny pan, "są granice, których przekraczać nie wolno", a peja zdecydowanie przekroczył Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 17:45 Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Dlatego poniesie karę. Ale ja go nie nazwę bańdziorem, bo nim nie jest. Tak samo nie nazwę dzieciaka prowokatorem lub cwaniaczkiem. Co najwyżej nierozważnym smarkaczem. Ale na pewnie nie kandydatem do linczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:54 nie znam przeszłości tego pana, ale to co widziałem i słyszałem na relacji z tego koncertu, to jakiś bandycki szał, zarówno jego, i tych, którzy bili chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 18:05 To może by tak poczytać trochę na jego temat......tak dla pełniejszego obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 18:24 raczej nie mam ochoty, zdecydowanie nie gustuję w takiej muzyce, a ostatnim zachowaniem pan sam wystawił sobie ocenę - niestety tak w życiu jest, że nagród nie dają za dobrą jazdę, tylko mandaty za złą przy okazji nie można zapominać o tych, którzy dali się podjudzić i bili tego nieszczęśnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:57 A ja nazywam dzieciaka cwaniaczkiem bo uważam, że chciał się wylansowć. Potem chodziłby dumny i się chwalił, że to on obraził peje. Uważam też, że myślał iż nic mu się nie stanie dlatego to zrobił. W sytuacji sam na sam by tego nie powiedział, ale na koncercie liczył na bezkarność. Troche się przeliczył. Oczywiście jeżeli się myle i dzieciak wyraził taką opinnie dlatego, że uwielbia muzyke klasyczną i nie mógł znieść nazywania peji artystą albo z jakiegoś innego powodu niż ten powyżej to cofam słowa prowokator i cwaniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 18:04 A ja nie będę nazywać nikogo w jednoznaczny sposób bo się nie czuję do tego upoważniony. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 16:21 Taki twardziel wielki macho chciał obrażać wykonawcę a teraz zwiędła mu rura i skarży się mediom i policji i robi aferę na cąłą Polskę że jest biedną niewinną ofiarą LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 16:59 to niechby ta peja go wyzwał na pojedynek słowny, jak taki tekściarz z niego, a nie nasyłał zgrai przygłupów Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Peja taki "twardziel", a tak mu zwiędła 17.09.09, 17:18 Słowa, słowa, słowa.......... ... a słowa potrafią zabić albo przynajmniej pobić. Jak w tym przypadku. I tu jest wina Peji. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:13 Gdybyś był na tym koncercie i stał obok tego chłopaka. Widziałbyś co robi. Usłyszałbyś "Zaje... go w ch...". Czy przyłączył byś się do kopiących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:20 Po pierwsze to nie poszedł bym na koncert peji. Po drugi nie przyłączyłbym się. Po trzeci jak już pisałem peja sam powinien mu przyłożyć. A po czwartę bronie peji nie dlatego, że zachował się ok (bo się nie zachował) tylko dlatego, że wszyscy oskarżają go i litują się nad durnym dzieciakiem, który całe zajście sprowokował. Peja powinien ponieść karę, ale według mnie nie powinno być to odszkodowanie dla tego gó...arza. A raczej jakieś pieniądze dla miasta, zakaz występowania i jakieś pracę społeczne. A dzieciak już karę otrzymał i może to oduczy go cwaniakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:31 Pytanie nie było do Ciebie. Ale cieszę się, że po części jest odpowiedź jest przecząca. Co do kar. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest właśnie porozumienie i odszkodowanie dla dzieciaka. Nie. Nie dlatego, że to by było sprawiedliwe. Ale dlatego, że Peja pójdzie do więzienia. Nie ma co liczyć na wyrok w zawieszeniu. A wielu ludzi dużo dobrego o nim mówiło. > A dzieciak już karę otrzymał > i może to oduczy go cwaniakowania. To nie była kara, ale przestępstwo. I tak musi być postrzegane. Ani Peja ani jego fani nie mają legitymacji do wymierzania komukolwiek, jakichkolwiek kar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:37 Czyli teraz jak potrzebuje kasy to mam iść obrażać co agresywniejszych wykonawców. Każdy ma swój punkt wrzenia. A najlepiej pojechać do USA bo tam kary są większe. Wystarczy poczytać które gwiazdy kiepsko wytrzymują presję, naubliżać im, a potem zgarnąć kilku milionowe odszkodowanie. Dobry pomysł na kryzys. Najważniejsze jest to żeby nie ngradzać nikogo za głupote i za niewłściwe zachowanie. A nikt nie powie, że ten dzieciak zachował się ok. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:50 Jeśli sprawdziłby się twój scenariusz ..... jakkolwiek naiwny by on nie był.... to nasz nadspodziewanie przebiegły dzieciak w końcu trafiłby na odporniejszego przeciwnika wyposażonego w prawnika. I nie zostałby pobity, ale pozwany. Szczególnie w Ameryce. > Najważniejsze jest to żeby nie ngradzać nikogo za głupote i za > niewłściwe zachowanie. A nikt nie powie, że ten dzieciak zachował > się ok. Szczególnie ważne jest aby wyciągnąć odpowiednie wnioski i ograniczyć straty. >A nikt nie powie, że ten dzieciak zachował > się ok. Ale wielu mówi, że to Paja zachował się ok. A to mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:03 > Jeśli sprawdziłby się twój scenariusz ..... jakkolwiek naiwny by on nie był.... > to nasz nadspodziewanie przebiegły dzieciak w końcu trafiłby na odporniejszego > przeciwnika wyposażonego w prawnika. I nie zostałby pobity, ale pozwany. > Szczególnie w Ameryce. Skoro koncerny tytoniowe płacą milionowe odszkodowania dzieciom zmarłych palaczy to takie coś mogło by wypalić. Szczególnie, że mogłby mieć świetnego prawnika wystarczy, że umówią się na równy podział odszkodowania. A co do wolności słowa masz rację. Bo niejednokrotnie dobre intencje przynosiły zepsute owoce. Ale nadal sądze, że zakaz występowania na powiedzmy pół roku dałby peji i fanom najwięcej do myślenia (bo przecież to fani bili więc też im się kara należy). Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 18:16 Wszyscy sprawcy powinni być ukarani. > Skoro koncerny tytoniowe płacą milionowe odszkodowania dzieciom > zmarłych palaczy to takie coś mogło by wypalić. Nie widzę związku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:21 > > Skoro koncerny tytoniowe płacą milionowe odszkodowania dzieciom > > zmarłych palaczy to takie coś mogło by wypalić. > > Nie widzę związku. Po prostu chciałem zobrazować niektóre absurdy amerykańskiego prawa. W którym pozywa się każdego o wszystko. Jeżeli w instrukcji pralki nie ma ostrzeżenia, że nie służy do mycia dzieci i ktoś wypierze dziecko to pewnie wygra proces o odszkodowanie. Więc obrażanie gwiazd, a potem pozywanie ich za odwet ich lub ochroniaży pewnie by się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Pytanie osobiste? IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:34 przyłożyc gó...arzowi za pokazanie "faka"? a słyszałes te bluzgi? szok, peja i jego zwolennicy zachowali sie jak najgorsi kibole, więc peja powinien mieć zakaz koncertów na jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:41 Po pierwsze zdaje się nie ma czegoś takiego jak zakaz wystąpień publicznych. Po drugie..... niby dlaczego? Niech sobie deklamuje (śpiew mi jakoś tu nie pasuje). Tylko niech nikogo nie namawia do bicia. Kara ma przede wszystkim funkcje wychowawczą i jaka by nie była mam nadzieję, że na Peję zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:49 Właśnie kara ma mieć funkcję wychowawczą, a zakaz występów peja by odczuł (też mi się wydaje, że czegoś takiego nie ma, co nie znaczy, że być nie powinno, można tylko liczyć na społeczny ostracyzm) i jestem pewien, że jak następnym razem miałby przed oczamie wizję utraty sporej kasy zachowałby się inaczej. Taka kara wpłynęłaby również na fanów, którzy nie byliby tacy skorzy do robienia awantur skoro konsekwencjami byłby brak koncertów ich idola. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:52 Mam nadzieję, że nigdy takiego zakazu nie będzie. To byłby zamach na wolność słowa w najczystszej postaci. Ostracyzm? Nie liczyłbym na to. Tłum jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Pytanie osobiste? IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 17:57 to nie jest zamach na wolność słowa, bo peja nie głosił niewygodnych poglądów, tylko brał czynny udział w napaści podjudzając do pobicia i ubliżając Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 18:02 Właśnie dlatego będzie ukarany. Już to wałkował ze dwa razy. No to jeszcze raz. Wolność słowa to nieskrępowanie wyrażanie opinii. "Zaje.... go w ch..." to nie jest opinia. To polecenie. Dlatego ten tekst nie może być chroniony ideą wolności słowa. Jeśli ktoś się na to w tym wypadku powołuje (taka jak nijaki Kaczor na swojej stronie) to nie bardzo wie o czy pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Pytanie osobiste? IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.09.09, 18:26 dlatego też zakaz koncertów nie będzie tu zamachem na wolność słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 17:43 Nawet w mediach stojących murem za dzieciakiem mówili, że obrażał więc chyba można im wierzyć. A co proponujesz zamiast dania dzieciakowi po twarzy. Tylko proszę, aby było to coś co odczuje, a nie pogrożenie palcem, albo powiedzenie "sam jesteś gupi". Potem z takich dzieciaków-cwaniaków wyrastają przygłupy które panoszą się po osiedlach i patrzą tylko kogo skroić. A co do tego, że powinni peji zabronić koncertów masz rację. Tylko nie brońmy dzieciaka, który wszystko sprowokował. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 17:57 > Tylko proszę, aby było to coś co odczuje, a > nie pogrożenie palcem, albo powiedzenie "sam jesteś gupi". To proste. Smarkacz powinien być wyproszony/wyniesiony z koncertu gdy tylko zaczął dokazywać. Nie byłoby sprawy. Wina organizatora. > A co do tego, że powinni peji zabronić koncertów masz rację. \ Nigdy tego nie napisałem. Będę jednym z pierwszych, którzy będą krzyczeć gdyby taki zakaz byłby wprowadzony. Nikomu nie pozwolę kneblować w tym kraju ust. Każdy ma prawo do publicznego wyrażania opinii. >Tylko > nie brońmy dzieciaka, który wszystko sprowokował. Nie brońmy sprawcy dyskredytując ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pytanie osobiste? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.09, 18:07 > > A co do tego, że powinni peji zabronić koncertów masz rację. \ Akurat to było do <tatankayotanka>, ale mogłem pomylić okna. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Pytanie osobiste? 17.09.09, 18:11 Zadaje się to ja się pomyliłem. Ale przynajmniej wypowiedziałem się o obu interesujących kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:03 Kto mu napisał to oświadczenie? Nauczycielka od polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasmandevil Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 195.116.107.* 17.09.09, 15:06 Zgadzam się z tobą. Napisał to jakiś pijarowiec od wydawcy, po czym zapytali go czy tak może być, a on na to że zaje...ste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:16 Pewnie ściągnął z netu, jak sample do swojej tfurczości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.tpn.ceron.pl 17.09.09, 15:09 Do prokuratury: WIECIE CO Z NIM ZROBIĆ. Ten penja i tak nic na tym świecie po sobie nie zostawi, jest co najwyżej dwudniową sensacją w gazecie i spranym napisem na chińskim podkoszulku. A tylko gorszy małolatów. Niech się tylko nie skończy na gadaniu. Koniec i kropka. Do mieszkańców mojego miasta - tych krewkich oprawców i wszystkich, którzy powtarzali i śpiewali za swoim idolem lub z boku patrząc na rzeź chłopaka. Jak można pobić w 10 osób 15-letniego dzieciaka? Jak można SWOJEGO pobić bo nic nie warty "wódz" z pyrlandii kazał??? Jak można było na to patrzeć? Założe się, że większość z tych, którzy tam stali, za paręnaście godzin śpiewało o magii Falubazu i najlepszych kibicach w Polsce. Do was to piszę, żałosna bando weekendowych przebierańców w szalikach, bez pojęcia o patriotyźmie i ortografii. Jesteście większymi debilami niż ten bezmózg, wywindowany na scenę na potrzeby dennej ale licznej grupy muzycznych odbiorców-analfabetów w wieku nastu lat, którzy zapewnią jakiś tam zysk. Wychowany w poznańskim rynsztoku, jakich wiele w Polsce, szmaciarz, który nigdy będzie normalny. Ale wy? Dlaczego? W sobotę pokazaliście zielonogórskie tchórzostwo. Rozpatrzując w kategorii prawa buszu, jeśli ktoś naprawdę zasłużył na lincz to jest to tych dziesięciu-jedenastu idiotów "silnych w grupie" i psychopata na scenie, którego trzeba było wyzwać i przepędzić z miasta a nie bić swojego chłopaka. Kretyni... Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:24 Peja zostawi po sobie duży dorobek artystyczny. A "dzieciak" nie został pobity bo jak jest napisane w Gazecie nie stało mu się nic poważnego. Poza tym sam jest prowodyrem zajścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Jaki dorobek? IP: *.tpn.ceron.pl 17.09.09, 17:36 Artystyczny? To artystą jest każdy z nas, hehe . :D Przecież właśnie cała Polska się dowiedziała, że wkrótce występować to on będzie jedynie z baranami w cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_kreskowy Re: Jaki dorobek? IP: *.rzeczpospolita.pl 17.09.09, 17:46 Artystą to był Strauss, Michał Anioł, van Gogh. Peja to zwykły grajek, więc nie mylmy pojęć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otoja piosenkarz okazał skruchę IP: 212.76.37.* 17.09.09, 15:15 nadaje się do socjalizacji apeluje się o niedokuczanie piosenkarzowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogorzanka Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 95.178.16.* 17.09.09, 15:15 przecież ten ćwok nawet sam tych przeprosin nie napisał...on zarabia na tych 15-latkach, które kupują jego płyty, a potem ze sceny nawołuje do pobicia jednego z nich, bo zobaczył środkowy palec? profesjonalizmu mu zabrakło...dał się sprowokować jak dzieciak zamiast inteligentnie pojechać po małym albo zwyczajnie też odwdzięczyć się "fakiem"...słowo żenada nie oddaje w pełni tego co zrobił...powinien za to odpowiedzieć jak normalny obywatel...wyobraźcie sobie co by było gdyby przykładowo poleciał w jego strone jakiś przedmiot, burza by była jak cholera, w mig znaleźliby osobę winną i ukarali ją, tylko dlatego, że to Peja, "wielki" artysta...tragedia po prostu! "Artysto" trochę pokory, bo zapomniało się już jak to było, jak się było takim 15-nastoletnim dzieciakiem, gdzie nawet w najśmielszych snach nie myślałeś, że będziesz na scenie...myślałam, że jesteś bardziej na poziomie, ale u mnie straciłeś szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
elitanarodupolskiego "Rozje.. w ch.." - nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:16 Szczyt pajacowania. Naiwni uwierzą? Pewnie już skonsultował się z prawnikami, teraz chce sprawiać dobre wrażenie - przeprosić, pogodzić się, naprawić szkodę - sąd będzie miał obowiązek to uwzględnić. Poza tym Peja raczej będzie odpowiadał z paragrafu o nawoływaniu do popełnienia przestępstwa, nie za podżeganie. Doliczył bym mu też publiczną pochwałę przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: "Rozje.. w ch.." - nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:24 Oczywiście, że w tych parę sekund gdy wypowiadał fatalne słowa miał jak najgorsze intencje. Każdy z nas ma takie chwile. Tyle, że w 99,9999% przypadków na intencjach się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankoyotanka Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.zetobi.com.pl 17.09.09, 15:17 zakazać koncertów bandyty Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Cenzura działa 17.09.09, 15:18 O widzę że cenzura działa hehe i niewygodne posty są usuwane. Poszukajcie na stronie TVN 24 filmików tego szczyla prowokującego Peję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: Cenzura działa IP: *.zetobi.com.pl 17.09.09, 15:27 to kim on jest, że się dał szczylowi sprowokować? ani dojrzały, ani artysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.tunnel.hp.net 17.09.09, 15:23 Jeżeli Peja nie potrafi się kontrolować to powinien pomyśleć o zmianie branży. Nakłanianie do pobicia i współudział - kwalifikuje się 5-10 lat. Największ kara dla "Peja- frajera" to zakaz wstepu z koncertami do miast Polski. Pa pa Pa Panie Peja. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 15:26 Jeżeli 15 latek nie potrafi się kontrolować to niech siedzi w domu a nie chodzi na koncerty. A zakazać koncertowania nikt nie może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.chello.pl 17.09.09, 15:31 będzie koncertował... ale w pierdlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 134.76.248.* 17.09.09, 15:52 Piętnastolatek nie wpadł w szał i nie nawoływał do linczu. Ale masz rację, jeżeli ktoś się nie potrafi kontrolować, to powinien trzymać się z dala od normalnych ludzi. Albo powinno się go trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji 17.09.09, 16:29 A ten 15 latek szał może nie wpadł ale prowokował swoim obraźliwym zachowaniem niebezpieczne dla siebie i innych sytuacje. Widać jeszcze nie dorósł do przebywania w towarzystwie innych ludzi albo nie miał go kto wychować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 134.76.248.* 17.09.09, 16:44 O tak, odizolujmy nastolatka od społeczeństwa, bo pokazał komuś środkowy palec. Przecież to oczywiste, że w cywilizowanym społeczeństwie za takie rzeczy się linczuje. To, co zrobił ten smark, to szczeniacki wybryk. To co zrobił, pożal się Boże, 'artysta', to już z kolei bandytyzm. Takie są proporcje. Konsekwencje, mam nadzieję, będą adekwatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redhat12 Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.agroma.pl 17.09.09, 15:33 Przeczytałem "jego" oświadczenie i nie doczytałem się aby przeprosił tego pobitego chłopaka. Panie Peja masz Pan problemy z przeproszeniem najbardziej odpowiedniej w tej sytuacji osoby?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.alfanet24.pl 17.09.09, 15:38 Buahahaha nie mial zlych intenci, teraz przewracanie kota ogonem buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macieja Re: Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.falconn.pl 07.01.12, 22:58 pewnie że nie miał złych intencji bo dobry chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 195.117.152.* 17.09.09, 15:38 PEJA - taki wielki cwaniaczek, rodem ze środowiska HWDP, a teraz układa się z Policją i próbuje się wybielić. Jak zakozaczyłeś, to przyjmij to na klatę cwaniaczku, a nie zwalasz wszystko na tłum małolatów. P.s. To wszystko miało być na twój koszt........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex: fan Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: 213.17.235.* 17.09.09, 15:39 mogłeś sam wyskoczyć, a nie napuszczać ludzi na piętnastolatka. Co to królewiczowi nie można palca pokazać, a ile razy Ty go pokazywałeś choćby Policji... ale to nie komuna, oni za to nie namawiają do bicia. Ile Ty masz lat chłopie? Chyba Ci się od publiki udzieliło. No nic ale tak bywa jak się gra tylko dla nastolatków... Starzy rapowcy widzą wszystko...heh Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown Peja to ten zwolennik Tuska? 17.09.09, 15:39 www.wykop.pl/ramka/117416/peja-tusk-wyzwolil-nas-od-panstwa-terroru tak właśnie wygladają nasze elity państwa miłości: dresiarze postrzegani medialnie jako artyści, pogodynki jako pierwszorzędne gwiazdy, miśki koterskie, ludzie znani z tego, że są znani. Wszyscy podchodzą pod wspólny mianownik - to mentalni i duchowi liberałowie, którzy na kozetce u wojewódzkiego szydzą z poprzedniej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Peja przeprasza: nie miałem złych intencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:40 VON penerze, w pyry łynty gryżć, stonke zbierać! obszczymurku, wiadomo Jeżyce!! samo penerstwo!!!Wynocha z POZNANIA!!!na zawsze bez powrotu, CHAMIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś