Dodaj do ulubionych

Cyfrofobia?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 10:47
Przeczytałem ostatnio ciekawy artykuł na temat cyfrofobii..
nie wiem jak Wy, ale ja coraz częściej jestem przytłoczony
dziesiątki kodów, pinów
wystarczy,że masz kilka kart, telefon, kody w pracy i domu...
www.kobieta.pl/uczucia-i-seks/psychologia/zobacz/artykul/cyfrofobia/
co Wy na to? myślcie,że można jakoś zaradzić światu niekończących się liczb?
Obserwuj wątek
    • Gość: Annnna Re: Cyfrofobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 10:49
      z tego co słyszałam ciekawym rozwiązaniem może byc biometria
      jest zastosowana między innymi na Płockiej - w bankomacie
      nie musisz znac kodu pin - przykładasz plaec i masz skan naczyń krwionosnych
      i co najważniejsze - ta metoda pozwala chociązby na wycofanie kart
      sam skan naczyń działa jako weryfikacja plus np data urodzenia
      • Gość: Katarzyna Re: Cyfrofobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 10:52
        Ja coś o tym słysząłam, ale nie wiem czy cieszyć się czy nie z takeigo rozwiązania... Jakoś palec wsadzać do bankomatu. Owszem nie jest to odciska palca, ale jak pomyślę, że 10000 innych ludzi wkładało tam paluchy przede mną... I to nie wiadomo jakich.
        • Gość: fraaanek Re: Cyfrofobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 13:35
          no już nie przesadzajmy..
          to tak samo, jak siadasz w autobusię i nie wiesz, kto wcześniej przed Tobą siedział
          przede wszstkim zwróc tutaj uwagę na bezpieczeństwo
          to się liczy w dzisiejszych czasach
    • glorification Re: Cyfrofobia? 11.09.10, 01:46
      Nie używam komórki, maila sprawdzam 2x na dzień (z wyboru, konieczność jest inna), hasła pamięta przeglądarka ... resztę kodów i haseł mam w skryptach , nie jest tak najgorzej. Jedyne wyjście to automatyzacja. Bez tego człowiek zginie w gąszczu liczb. Komputer musi pamiętać to co człowiek kiedyś sam musiał ... inaczej marne szanse.
      • Gość: Graażkka Re: Cyfrofobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 09:15
        myślę,że ciekawym rozwiązaniem mogą byc działania oparte o biometrię naczyń krwionośnych
        czyli rozwiązanie zastosowane m.in w bankomacie przy Płockiej
        nie musisz wpisywac pinu, weryfikacją jest skan naczyń
      • mama_szkrabka Re: Cyfrofobia? 16.09.10, 09:25
        ja uważam że ciekawym rozwiązaniem jest biometria
        skan naczyń krwionośnych
        co o tym sądzicie?
        • Gość: Grażyna.wawaa Re: Cyfrofobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:14
          zgadza się,
          oglądałam material odnośnie bankomatu biometrycznego przy ul.Płockiej
          na tvn24, zresztą macie link: www.tvn24.pl/12692,1655749,0,1,palec-zamiast-pin_u,wiadomosc.html

myślę,że ciekawy krok w przód
          i dobre rozwiązanie aby pomóc osobom "wykluczonym cyfrowym"
          • Gość: DRON Re: Cyfrofobia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.10, 22:50
            Pamiętaj:
            Człowiek to nie dojna krowa, żeby dać się zaczipować.

Jesteśmy przerażeni poziomem spolegliwości czytelników tego forum.
            Wasze ruchy będą obserwowane i analizowane przez komputer. Pełna kontrola i żadnych więcej zmartwień. Jak maszyny będziecie wykonywać wszystko, co system wam "zasugeruje" - nawet nie widzicie tego, jak bardzo jesteście medialnie sterowani.

Gdzie Wasza godność, synowie Adama?
            • Gość: ^^ Re: Cyfrofobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 10:45
              Owszem- teraz manipulacja i kontrola sa na każdym kroku, ale chodzi tez o uproszczenia. W kompie, w necie- rejestrują nasz wejścia na strony, żeby wyświetlić nam potem "odpowiednie" reklamy... Taki przykład. Ale ja nie widze nic złego w tym, że mogę pobrać pieniądze bez karty i PIN...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka