Gość: hrr IP: *.internetia.net.pl 25.03.11, 11:53 Gdyby nie informacje na tej stronie, nie wiedział bym nawet, że cukier podrożał. Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: killer Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.range81-157.btcentralplus.com 25.03.11, 12:05 ....ostatnio lecieli Polacy do UK z fajkami i mówili że powrotem zabierają cukier 0.70pensow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snurfik Cukro-oszolomy 25.03.11, 14:11 Czekam na komitet kolejkowy do cpn'u kiedy oglosza ze benzyny za 5zl zabraknie i trzeba bedzie podniesc cene. Homo Sovieticus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajusz Re: Cukro-oszolomy IP: 81.219.195.* 25.03.11, 21:21 Właśnie co wróciłem z Niemiec Cukier w Lidlu w Bielefeld 0,65c, to ile to wychodzi? bo chyba, nie 5 zł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pszczelarz Re: Cukro-oszolomy IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 12:06 Cukier jak cukier. Osobiście w domu w celach konsumpcyjnych nie używam bo kawę czy herbatę lubię nieposłodzoną. Natomiast kupuję cukier hurtowo do pasieki i w tym roku miodek będzie po 35zł za litr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaa Re: Cukro-oszolomy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.11, 12:41 No właśnie ja kupiła cukier w Niemczech i teraz mam wszystko w nosie :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert jakim trzeba byc palantem 25.03.11, 12:48 by kupowac naraz 20 kg cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
mamap Re: jakim trzeba byc palantem 25.03.11, 13:25 Dziewczyna na Forum napisala zeby sie nie dziwic takim zakupom, bo ludzie pieka ciasta i robia przetwory. Kiedys kupowali duzo, bo bimber pedzili-to moze i teraz takie "przetwory" robia? W dniu,kiedy prezes Kaczynski kupil cukier za 6,60, ja w Leclercu zakupilam 1 kilogram (jeden) cena 4,39 zlp,dzis taka sama. Nie widzialam zeby ktos kupowal wieksza ilosc cukru-juz sie nasycili, w lipcu zrobia przetwory. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: jakim trzeba byc palantem 25.03.11, 20:24 mamap napisała: > Dziewczyna na Forum napisala zeby sie nie dziwic takim zakupom, bo ludzie pieka > ciasta i robia przetwory. Przetwory robi się najwcześniej z truskawek. W połowie czerwca. Głupotą byłoby kupowanie teraz cukru po 5 zł z myślą o lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: jakim trzeba byc palantem 25.03.11, 20:57 Można robić przetwory zimą. Przy piecu łatwiej zapewnić odpowiednią temperaturę do fermentacji. Oby tylko drożdże nie zdrożały. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemikdyzma robi się cieplej, oby mrowki wzięły sie do roboty 25.03.11, 22:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: jakim trzeba byc palantem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 15:23 Jakim trzeba być przygłupem, by połowę życia spędzać na zakupach! Ja normalnie kupuję: (przykładowo) 10 kg cukru, 2-3 kg czarnej herbaty 3-4 wagoniki papierosów parę zgrzewek piwa wieeeelkie opakowanie papieru toaletowego 10 zapalniczek pełny bak paliwa itd itd i ładuję to w auto (raz - a nie kilkanaście razy) i wiozę to do domu i wyładowuję to i upycham po kątach (raz, a nie razy kilkanaście) i... i... mam wszystko w dupie i nie muszę się zajmować tym, że zaraz mi papierosy wyjdą i trza będzie się ubierać i nie muszę tracić wielokrotnie czasu na stanie w kolejkach do kasy bo życie mam tylko jedno i szkoda mi je rozmieniać na drobne Czy jesteś to w stanie pojąć, tumanie? Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour do palanta 26.03.11, 09:47 > Ja normalnie kupuję: (przykładowo) > 10 kg cukru, > 2-3 kg czarnej herbaty > 3-4 wagoniki papierosów > parę zgrzewek piwa > wieeeelkie opakowanie papieru toaletowego > 10 zapalniczek > życie mam tylko jedno > i szkoda mi je rozmieniać na drobne > > Czy jesteś to w stanie pojąć, tumanie? żałosne.."życie mam tylko jedno"... super dieta: cukier, papierosy i piwo w ilościach hurtowych.. Tak. życie masz tylko jedno.. patrząc na to co z nim robisz to starczy go na jakieś 55 lat ;) I kto tu jest tumanem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: do palanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 10:45 > żałosne.."życie mam tylko jedno"... super dieta: cukier, papierosy i piwo w ilościach hurtowych.. ano, jak zwykle bywa w takich dyskusjach, wysuwasz argumenty "dokładnie na temat", nie spytawszy na ile mi te zapasy wystarczą. Czy to nie jest żałosne? >Tak. życie masz tylko jedno.. patrząc na to co z nim robisz to starczy go na jakieś 55 lat ;) Ano walnęło mi ich już 62 i na tle innych osobników w moim wieku, jestem nad wyraz mało uciążliwym klientem NFZ >I kto tu jest tumanem? Zgadnij!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoon Re: jakim trzeba byc palantem IP: 178.73.48.* 25.03.11, 21:32 jestem lepszy;) mi kilogram wystarcza na rok:) dla mnie może i 100zł kosztować. Najwyżej goście na kawę beda do mnie przychodzić ze swoim cukrem;) Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: jakim trzeba byc palantem 26.03.11, 00:22 albo zaczniesz kupowac cukier puder, ktory jakos zdrozec nie potrafi;) Odpowiedz Link Zgłoś
pis-dryk Re: jakim trzeba byc palantem 27.03.11, 08:38 nam tez 1 kg wstarcza na dlugo (gdyby maz nie slodzil porannej kawy, to pewnie spokojnie 1 rok=1 kg cukru). interesuje mnie jednak fenomen tego cukru pudru. przeciez to proszek uzyskiwany z mielenia zwyklego cukru bialego. biorac nawet pod uwage, ze jest go w paczke pol kg, to cena i tak jest zbyt niska. w biedronce paczka cukru pudru od bardzo dawna kosztuje ciagle 1,90 i ani drgnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: jakim trzeba byc palantem 27.03.11, 09:45 Kochana - nie za glosno o tym cukrze pudrze! Bo on tez dobry do produkcji siwuchy - a jak sie "oni" dowiedzo - to i tu ceny podnieso! Pazdrawljaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-))) Re: Do princealbert, IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 22:52 Do princealbert, A jakim jestem palantem kiedy trzy lata temu kupiłem 280 kg cukru po 2,16/kg robiłem konfitury a reszta na codzienne potrzeby. Przez trzy lata zużyłem 210 kg więc zostało mi jeszcze 70 kg :-))) Myślę że spokojnie starczy mi do końca 2011 roku :-))) Przez ten czas spokojnie ceny powinny się unormować :-))) Chyba że reszta europy dostanie takiego samego "jobla" jak my w co wątpię :-))) Pozdrawiam wszystkich podatnych na wszelkiego rodzaju afery typu: ptasia, świńska, wściekła......., bo na nich robi się największe interesy, Nie mieliśmy jak na razie: końskiej, baraniej, króliczej grypy, a dla czego???!!! bo tego spożywamy bardzo mało i dla rynku i producentów niema to żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Do princealbert, 26.03.11, 09:55 70 kg cukru na rok.. gratuluję wytrzymałości organizmu. Średnie spożycie cukru w Polsce na osobę to ok 46 kg na rok, we Francji ok 36-38. U mnie w domu ok 1-2 kg na rok. I zupełnie wystarcza. Nie dziwi mnie teraz, że Polacy mają największy odsetek obywateli w wieku produkcyjnym na rentach chorobowych.. Acha.. no i gratuluję zrobienia interesu życia na 280 kg cukru! Wow.. co za głowa do biznesu..ile miejsca w chałupie na składowanie zapasów. A mąki ile kupiłeś? 300 kg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: Do princealbert, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 11:09 Nie do mnie to było, ale się "wcisnę" boś mnie podkręciła w trochę innym miejscu tego forum. Zanotuj sobie przepis na dobrą herbatę: Do filiżanki daję: 2 czubate łyżeczki czarnej herbaty (np. Yunan) 4 łyżeczki cukru zawartość mieszam "na sucho" zalewam wrzątkiem nakrywam czapeczką ze spodka czekam do osiągnięcia właściwej temperatury zdejmuję "czapeczkę" spożywam nieśpiesznie w rytm papierosów - przeciętnie 3-4 dziennie Aaaa... zapomniałem... (nieprawda, celowo pominąłem): filiżanka ma pojemność 600ml. Dożyłem 62 latka i mam się nieźle. Czy już dotarło do Ciebie, o "Piękności Dnia", gdzie może podziać się cukier? Nie będę naiwny i w tej chwili nie założę, że oprzytomniejesz i przyjmiesz do swej świadomości, że mogą istnieć inne (niż Twoje) wzorce urody życia. Ty i tak wiesz lepiej, boś TY przecie kśtałcóno. Sądząc po treści Twych wypowiedzi zaryzykuję przypuszczenie, że na uniwersytetach "reklamianych" - nie pomyl z "reklamowymi" lub "reklamowanymi" - bo to słowa o zupełnie innym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: jakim trzeba byc palantem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 21:05 w dodatku na górce cenowej - jak był w okolicy 2 pln to nikt nie kupował paletami. A jak jest 150 - 200 % drożej to biorą. Ciekawe czy jak paliwo będzie po 7 zł za litr to zrobią się kilometrowe kolejki do dystrybutorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 12:55 Gość portalu: hrr napisał(a): > Gdyby nie informacje na tej stronie, nie wiedział bym nawet, że cukier podrożał > . Hahaha Ja mam to samo. Cukru nie używam, a nawet gdybym używał, to ileż można go zużyć? Ludzie sami są sobie winni, lecą jak lemingi do sklepów, nakręcają spiralę cen, a producenci i sprzedawcy się cieszą. Podobnie było przed wejściem do UE, ludzie nakupili cukru i innych pierdół, których ceny po akcesji spadły nawet poniżej poprzednich poziomów. Wydawać by się mogło, że takie frajerstwo się nie powtórzy. A jednak. Widać, że czasy komuny jeszcze siedzą w głowach narodu :D Jelonki nakręciły ceny mieszkań i nabiły kieszenie mądrzejszym od siebie inwestorom. Teraz lemingi nabijają kieszenie gościom od cukru. Co następne? Podpaski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.gdynia.mm.pl 25.03.11, 13:52 Następne będą drożdże i woda mineralna. Ale za to alkohole stanieją, bo nie będzie wzięcia. Pić będzie się własne produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia 25.03.11, 12:58 Limity unijne na cukier i cała polityka rolna to jedna zaraza. Mentalność homo sovieticus Polaków, którzy przez lata żyli w gospodarce niedoborów, to druga, znacznie poważniejsza, zaraza. Gdyby ludzie nie rzucili się jak psychiczni na cukier, to jego cena nie wzrosła by aż tak wyraźnie. Proste równanie - ograniczona podaż (przez Unię) + kupowanie cukru ponad rozsądek + spekulacja = to co jest dziś w sklepach. Chciałbym też rodakom przypomnieć, że cukier niezdrowy jest, więc w gruncie rzeczy nie ma się co nim tak jarać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 13:17 cukru uzywam w domu sporadycznie, ale stojac przy kasie w supermarkecie nie da sie zauwazyc jak ludzie (jak opetani) kupuja cukier po 10 kilo na raz - to jest chore! na co im tyle cukru?! bimber bede pedzic czy to z okazji Wielkanocy? A potem sie dziwic ze cukier jest po 6zl i w sklepach go brakuje. dzieki mediom i ludzkiej glupocie jest jak jest. a u nas cukier po 4,5 w markecie takze cena bez rewelacji i ide i kupuje jak potrzebuje ale kilogram a nie 20 kg! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pax258 Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia 25.03.11, 21:21 zgadzam sie z panem calkowicie mentalnosc polakow jest wlasnie taka panikuja jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_konarro Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: 83.238.5.* 25.03.11, 13:00 odnośnie czerwonej tablicy: www.comicsanscriminal.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 25.03.11, 13:23 Hasło "cukier krzepi" nadal aktualne. Tylko co ze zdrowym odżywianiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.ib.pwr.wroc.pl 25.03.11, 13:48 Dokładnie, trzeba przestać słodzić herbatę i kawę, nie piec słodkich ciast i w zasadzie zużycie cukru jest zerowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala-bezkota Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.aster.pl 25.03.11, 13:58 Bez przesady, cukier też jest potrzebny. Widziałam kiedyś starszą panią z wózkiem sklepowym wyładowanym cukrem. Było tego z pięć dużych opakowań, czyli 50 kg. Bardzo mnie ciekawiło w jaki sposób dotrze do domu z ładunkiem. Cukrowy idiotyzm mnie nie dotyczy. 1 kg miesięcznie, więc nawet za 6,60;)) kupię;) Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia 25.03.11, 14:04 Gdybym był handlowcem i widział że reakcją na podnoszenie ceny jest wzrost sprzedaży to też bym podnosił cenę. Ten naród to jednak głupi jest jak but z lewej nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia 26.03.11, 10:11 Gość portalu: piter napisał(a): > Dokładnie, trzeba przestać słodzić herbatę i kawę, nie piec słodkich ciast i w > zasadzie zużycie cukru jest zerowe... Dokładnie. U mnie w domu nikt nie słodzi, nie pieczemy ciast (mąż lubi czasem kruche ciasteczko z kawą ale to jego sprawa, kupuje 1 opakowanie na tydzień w markecie) i nie walimy cukru na owoce bo same smakują najlepiej i właśnie owoce i orzechy jemy na deser lub przekąskę. Soki kupujemy niesłodzone.. mój nastoletni syn tylko takie lubi. Żadnych słodzonych napoi, czekolada tylko gorzka (jest lepsza i zdrowsza niż mleczna). Konfutury lubię tylko okazyjnie i tylko niskosłodzone.. po jakimś czasie zwykłe konfitury wydają się okropnie przesłodzone. Cukier jest trudno całkowicie wyeliminowac z diety bo wiele produktów go w sobie w jakiejśc postac ale można go naprawdę ograniczyc bez szkody dla smaku a z korzyścią dla zdrowia. Obecnej histerii z cukrem nie jestem w stanie zrozumiec. Chyba echa homo sovieticus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: na Re: belle.du.jour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 11:23 Dokładniuśko!!! Róbcie dokładnie tak, jak MY to robimy! I niech nikomu nawet przez głowę (Boże! Czy ktoś "toto", co nosi na szczycie, może nazwać "głową"?) nie przemknie, że mogłoby być inaczej (bo MY, proszę Szanownego Zbiegowiska, tylko MY i to na wyłączną NASZĄ wyłączność, mamy certyfikata, pozwoleństwa i stosowne patenta na używanie głowy - z czego korzystamy, ma się rozumieć, tak jak uważamy i potrafimy). A więc, do temata wracajęcy: tak jak MY róbta, a osiągnieta SZCZĘŚCIE WIECZNE - i to przed terminem ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc.x. Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.cust.imagine.ie 25.03.11, 14:10 ... jakie to chore!!! -żyjemy w XXI wieku -to nie czasy komuny, żeby ludzie ustawiali się w kolejkach po cukier a co gorsza każdy ma przydzielone ile może kupić! ...szkoda słów a tak na marginesie "BIEDNA TA NASZA POLSKA" przecież odprowadzamy tak małe podatki, że "państwo" w żaden sposób nie może sobie poradzić... oj ta "NASZA POLSKA MENTALNOŚĆ" pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flash Cukrowe szaleństwo?! IP: *.cust.telenor.se 25.03.11, 14:17 Uzywam np. osobiscie kilogram cukru na pol roku.. czy cukier kosztuje 4 czy 10 zl nie ma wiekszej roznicy :) nie wiem co WY wszyscy tak przezywacie.. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
noc.nick.rasowy Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia 25.03.11, 14:18 Śmieszne są wypowiedzi "Cukrowy idiotyzm mnie nie dotyczy. 1 kg miesięcznie, więc nawet za 10zł/kg;)) kupię;)" -Marna satysfakcja...Dzisiaj cukier, jutro olej i chleb. Tylko patrzeć jak cukrowe szaleństwo odbije się na cenach benzyny, biletów autobusowych, wejściówkach do kina czy cenach butów skórzanych :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: 212.244.185.* 25.03.11, 14:38 no tak, bo wejściówki do kina robi się z cukru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 14:40 Niby co cukier ma wspólnego z biletami autobusowymi, olejem, chlebem, czy butami skórzanymi? A w ogóle kto używa hurtowych ilości cukru w domu? Jak ktoś się chce truć tym biologicznie do niczego niepotrzebnym świństwem za własne pieniądze, to niech nabija kabzę spekulantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnWroc Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.e-wro.net.pl 25.03.11, 15:08 I tu masz rację. Każdy szuka pretekstu by podnieśc ceny. Istotny czy nie ważne by media potwierdziły i postraszyły potem nakręca się samo. Wysoka cena = wysoki zysk. Po co pracować jak można żyć ze spekulacji. To jest typowa zmowa cenowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słodzik Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.03.11, 14:37 Obecnie Polak spożywa 1,33 kg cukru na miesiąc. W PRL-u komuna -chcąc zniszczyć naród- zmuszała nas w systemie kartkowym do zjadania 2 kg tej "białej śmierci" miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman jakoś informacji o tym ile cukru sprzedano w 25.03.11, 14:45 sprzedaży detalicznej w okresie lutego i pierwszej połowy marca, a ile np w październiku ubiegłego roku [dla porównania] nie wciskajcie kitu że to paniczny wykup spowodował wzrost cen, wzrost cen nastąpił przy w miarę normalnych zakupach - to raczej sprzedawcy i media non stop sugerowali że cukier będzie drożał i rzeczywiście drożał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: jakoś informacji o tym ile cukru sprzedano w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 22:35 Największym producentem cukru w Polsce jest sudzucker polska, czyli niemiecka firma. Ta sama firma sprzedaje w cukier w Niemczech po znacznie niższej cenie niż w Polsce. Nasza rodzima krajowa spółka cukrowa też sprzedaje drogo. Nikt nic z tym nie robi, tzn. polski rząd mając instrumenty w postaci odpowiednich przepisów, nie ro robi kompletnie nic. Nasi europosłowie również nie podnoszą tematu na forum europejskim. To nie wina Polaków, że cukier jest drogi, a spekulantów i karteli branży cukrowej. Wszyscy wieszają psy na Kaczyńskim, ale gdyby to on był przy władzy, to taki numer by nie przeszedł, a Bronek na spółkę z Donkiem mają naród w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
marsyas Re: jakoś informacji o tym ile cukru sprzedano w 25.03.11, 23:08 Problem nie jest po stronie producenta (jak sugerujesz), bo ten sam cukier w jednym sklepie kosztuje 5 złotych a w sąsiednim 6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: jakoś informacji o tym ile cukru sprzedano w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 23:13 A to ci wybór, jak między rakiem a AIDS. Przy czym przyczyną jednej i drugiej zarazy są właśnie producenci i polski rząd który nie potrafi (lub po prostu nie chce) ukrócić tego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek by załatwil Re: jakoś informacji o tym ile cukru sprzedano w IP: *.bemowonet.pl 26.03.11, 21:47 Masz rację Jarek by to od razu załatwił!! Wsadził by ich w kamasze, wprowadził stan wojenny i nie posłusznych rozstrzelał, a tych co by jeszcze się opierali - kazał by im słuchać Antosia i Zbyszka. Jak to by nie pomogło to jeszcze cała trójka by pojechała delikwenta na maśle!! CENY OD RAZU BY SPADŁY tak że producenci by jeszcze dopłacali byś tylko wziął cukier!! Tusk i Komorowski - WON!! PRL - wróć!! Chcemy octu a nie wolnego rynku!! I żadnych Niemców nie chcemy i myśleć też nie chcemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus Nie, nie i jeszcze raz nie! Nie uczestniczę w tej 25.03.11, 14:58 zbiorowej histerii! Nie jestem wyznawcą "spiskowej teorii dziejów", ale to jest jakaś aberracja, nakręcana z premedytacją. Ci, którzy mnie znają a także ci, którzy czytają moje wpisy na forach doskonale wiedzą, że nigdy nie płynę z prądem. I kłamstwem jest, że ludzie masowo wykupują, przynajmniej już nie teraz. Nie widzę tych "wózków wyładowanych cukrem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: 195.94.208.* 25.03.11, 15:19 Mnie jeszcze zostało trochę z zapasów z czasów komuny. Było trochę problemu przy przeprowadzkach, no ale żal wyrzucić. Szkoda, że mąka się zepsuła, no ale ryż jeszcze całkiem całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutek Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 15:35 U mnie w osiedlowym sklepie w Olsztynie, którego potocznie zwiemy "u Żyda" ( z racji mega wysokich cen i w każde święto otwarty) mimo, że to grupa Lewiatanu, cukier kosztuje 7,70 zł a 0,2l Zubrówki z mięta 15 zl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatam Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 15:43 ja slodze 2 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezcukrowa Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: 212.160.171.* 25.03.11, 15:53 Ale czym tu jest sie przejmowac cukier podnosza a za granica polski kosztuje o polowe mniej robia z nas gupkow taka prawda drwiny .... ale chciaz zdrowie nam sie poprawi jak ograniczymy cukier ja cukru nie uzywam do słodzenia i zyje i przynajmniej wszystko co pije ma naturalny zdrowy smak , cukier uzywam tylko do wypiekow wiec ja sie jak najbardziej moge bez niego obejsc bo ani mi w głowie tak przepłpacac wyrzucac pieniedze w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też z Dublina Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.ntlworld.ie 25.03.11, 16:20 Napisz jeszcze, że nie używasz mąki, oleju, mleka, pieczywa ani kartofli, które widziałem po już po 2zł za kilogram. Nie jem mięsa ani jajek (po ile już są? po 50 czy 60groszy za sztukę, kwestia "jajko za złotówkę" jest już tylko funkcją czasu) i też żyję -Dowartościowujesz się za darmo patrząc na wysokie ceny cukru. Nie martw się, wkrótce wszystko będzie odpowiednio drogie :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jansoch Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 16:06 Zamiast budowy elektrowni atomowych, odbudować celowo zniszczone cukrownie, fabrykę kabli w Ożarowie, Zakłady Ursus, Stocznię. Nie jest to żadne szaleństwo ludzi tylko zmowa konkurencji. Wychodzi przeprowadzony sabotaż fabryk cukierniczych. W atomowym referendum powinno być postawione pytanie kto jest za budową elektrowni atomowych w Polsce a kto za budową cukrowni i innych zniszczonych zakładów. Co za problem żeby Donek wobec nieuczciwej konkurencji zniósł dla polskich hurtowników cło na zakupiony cukier na światowej giełdzie albo sam dokonał zakupu wobec sytuacji kryzysowej. Skoro niema na to pieniędzy wystarczy żeby marketom zabrał zwolnienia z płacenia podatków. Starczyło by i na zakup mąki bo i pieczywo drożeje. W ten sposób powinien działać liberalizm i wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 23:11 Nareszcie jakiś rozsądny głos w dyskusji. Dokładnie o to chodzi. Nasz miłościwie nam panujący rząd z Tuskiem na czele, nie robi kompletnie nic, a przecież ma instrumenty żeby temu zaradzić. Polska na początku transformacji ustrojowej, wcale nie była ubogim krewnym Europy, a śmiertelnym zagrożeniem dla europejskiego rolnictwa i przemysłu. Wystarczyło tylko dać ludziom te wszystkie zlikwidowane zakłady pracy (które przecież i tak były ich) i pozwolić gospodarować na swoim, a nie unia do niczego nie byłaby nam potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 00:49 Ale z was geniuszki:) Unio dawaj dotacje, ale odwal sie od naszych cel!;) Niestety: albo rybki albo akwarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 12:03 W Unii rządy nie mogą robić zakupów interwencyjnych. Podobnie polityka celna zależy od Brukseli a nie od Warszawy. Więc Donek nie ma tutaj nic do powiedzenia. Markety nie płacą tylko podatków dochodowych lub są zwolnione z opłat z tytułu użytkowania gruntów. W budżecie państwa podatki dochodowe i gruntowe to mały procent dochodów bo budżet to tak naprawdę VAT który wszyscy płacimy robiąc chociażby zakupy w tych marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczysmród Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.aster.pl 25.03.11, 18:57 To pismaki i tzw. media nakręcają spiralę tego pojeba. ile można ZEŻREĆ CUKRU na miesiąc? Mnie wystarczy 1 kg i mam w dupie czy kosztuje 5 czy 2 zł. Mniej żreć, więcej ruchu i myślenia o JP2, Smoleńsku i A. Sobeckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.cdma.centertel.pl 25.03.11, 18:59 Moja mama robi przetwory z owoców, sałatki na zimę w których też jest cukier, nawet do zalewy ogórków konserwowych jest potrzebny cukier. Najwięcej na raz kupowałam 30 kg białej śmierci, ale jak miło później wyciągać z piwnicy, syrop z malin, dżem truskawkowy, kompot z czereśni, brzoskwiń, mus jabłkowy do szarlotki, papryczki i ogórki na słodko w musztardze, sałatkę z czerwonej kapusty z jabłkiem i papryką, ogórka z marchewką, cebulą i biała kapustą ... mniam. I jeszcze pigwa z cukrem i dyna i patison na słodko w słoiku, uwwwielllbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia 25.03.11, 19:48 jak wchodzilismy do unii bylo to samo. efekt taki, ze po wejsciu cukier byl tanszy. glupi polski lud kazda scieme kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicus Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.11, 20:05 jednak nasz narod jest debilny zeby zaoszczedzic pare zlotych pojedzie na drugi koniec miasta a za paliwo zaplaci wiecej niz za cukier .poprostu zryte mozgi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek o ku lewiatan juz totalnie odleciał IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 21:20 ja pier tak robic ludzi w ch, no szczyt bezczelności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz london Cukrowe szaleństwo? Czekamy na Wasze zdjęcia IP: *.range86-147.btcentralplus.com 25.03.11, 22:31 A w londynie cukier kosztuje 0,68 funta ( tesco ) to sie rowna 3,2 zł oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś