Gość: Jurex IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 20:07 Meh, bym wiedział wcześniej to rozliczałbym się na Bemowie, mimo, że nie bywam w Warszawie. Up the Irons! \m/_O_\m/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrathchild Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: 77.236.4.* 07.04.11, 20:22 he he, cudny news. Wejściówki na Iron Maiden to wspaniały prezent. Mógłbym się codziennie rozliczać z fiskusem. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd wśród zachęt brak karnetu do agencji towarzyskiej 07.04.11, 20:31 oczywiście nieopodatkowanego :) Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Żelazna dziewica dla nowego podatnika 07.04.11, 20:25 Tak, tak! Meldujcie się! Od razu poczujecie się lepiej jak wam gmina podniesie opłaty za użytkowanie wieczyste 10x. Ew. jak codziennie w urzędzie będzie przybywać 1 urzędas. Spoko! Czuję się zachęcony! Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Żelazna dziewica dla nowego podatnika 07.04.11, 20:25 A czemu płacić podatki w nowym mieście? W starym dla przykładu człowiek spędził dzieciństwo, młodość, studia i póki co jest mu coś winien bardziej niż nowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.acn.waw.pl 07.04.11, 21:24 ale to w nowym miejscu korzystasz z samorządowej komunikacji miejskiej, z samorządowego przedszkola czy szkoły dla Twoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 21:34 ale wyskoczyłeś z tą komunikacją miejską :)) wystarczajacym powodem by nie medować sie w W-wie są droższe niż na zadupiu koszty ubezpieczenia, poza tym trzeba wspierać male ojczyzny z których sie wywodzimy a nie moloch warszawski i tabuny urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 21:36 oczywiscie chodziło o ubezpieczenia samochodu a z komunikacji miejskiej nie korzystam, wystarczy ze w-wa kasuje ode mnie paskarski podatek od nieruchomości 2x wyższy niz za dom w mniejszej miejscowości 200 km od w-wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.11, 22:22 A kto tu mowi o meldowaniu sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pim Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.spray.net.pl 08.04.11, 05:45 ...to po co się tu sprowadzałeś, słoiku? Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika 08.04.11, 09:22 Słyszałem o pracodawcy który podczas rekrutacji pracowników brał to pod uwagę. uważał że jak ktoś rozlicza się na wsi to niech tam szybko wraca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Czemu? To proste czemu. IP: *.ists.pl 07.04.11, 22:57 Bo urzędnicy chcą rosnąć w siłę i chcą NASZEGO DOBRA. Oni chcą Naszego Dobra, zrozum TO. Proste jak drut. Nie rozumiem, jak możesz tego nie rozumieć. No, obudź że się wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd Re: Czemu? To proste czemu. IP: *.motorola-solutions.com 08.04.11, 08:52 Jeżeli urzędnik chce Twojego dobra, to czym prędzej schowaj swoje dobra gdzieś głęboko - darmo nie oddawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doogie Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.ds.pg.gda.pl 08.04.11, 00:30 Tym bardziej, że Warszawa i tak jest w uprzywilejowanej pozycji, będąc lokalizacją m.in. wszystkich urzędów centralnych, na których to utrzymanie łożą w głównie mieszkańcy pozostałej części Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiotofil Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.aster.pl 08.04.11, 01:27 ci pozostali mieszkańcy polski oczywiście z urzędów centralnych nie korzystają nie? hehe rozwaliłeś mnie swoim argumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
squat_kromera Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika 08.04.11, 09:45 I za to korzystanie są zmuszani płacić Warszawie. Pora z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.me.uk 07.04.11, 20:27 Taa, leczenie skutków... I co, może jeszcze dowód osobisty przy okazji mieliby ludzie wymienić? Ludzie naprawdę mają ważniejsze sprawy na głowie niż bezproduktywne bieganie po urzędach. Zlikwidujcie wreszcie obowiązek meldunkowy i związaną z nim mitręgę, to i ludzie zaczną podawać faktyczne miejsce zamieszkania. A tak, to żadne z tego korzyści, a potencjalny kłopot duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.rzeszow.vectranet.pl 07.04.11, 20:33 Śmieszne, tragiczne, żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl W USA zachętą jest wysokość podatków 07.04.11, 20:35 Podatki lokalne w USA zależą od samorządu. Ludzie wybierają ...rozmaicie. Przykładowo w Beverly Hills są wysokie, ale miejscowych stać na to. Dzięki temu mają ład i porządek, nawet nie muszą odgradzać płotami swoich rezydencji. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Żelazna dziewica dla nowego podatnika 07.04.11, 20:39 Akurat władze warszawy nie powinny zajmować tutaj głosu. Masa firm z oddzałami w całym kraju ma siedzibę w Wawie i w Wawie płaci podatki. Druga sprawa że pomyślę o rozliczeniu poza miejscem zameldowania gdy tylko zostanie zlikwidowany obowiązek meldunkowy. Zwyczajnie dla mnie to oczywiste, rozliczam się poza miejscem zamieszkania czyli mieszkam w innym miejscu niż jestem zameldowany. Czyli sam się przyznaję do łamania prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasda CIT-ST IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 23:24 Osoby prawne wypełniają CIT-ST, gdzie wykazują w jakiej gminie ilu ludzi zatrudniają i ich podatek jest dzielony między te gminy proporcjonalnie do zatrudnianych ludzi. Jak firma ma siedzibę w Wawce, ale tylko połowa ludzi tam pracuje, a druga połowa np. w Rzeszowie to podatek dzielony jest po połowie między Wawkę i Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.54321 Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika 07.04.11, 20:43 Tego jeszcze nie grali - wiosenny konkurs fiskusa, do wygrania syuper nagrody :D - pozinni sie jeszcze reklamowac w telewizji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.home.aster.pl 07.04.11, 22:10 "Punkty Pan zbiera? Nie? Może założyć kartę?" Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 To, co jest zyskiem dla bogatej Warszawy, 07.04.11, 20:52 będzie stratą dla mniejszych gmin, w których teraz rozliczają się podatnicy. Dla tych bieda-gmin odpływ podatników będzie bardzo odczuwalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To, co jest zyskiem dla bogatej Warszawy, to.. IP: 80.50.63.* 07.04.11, 21:07 zapłaci w janosikowym. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: To, co jest zyskiem dla bogatej Warszawy, to. 08.04.11, 09:12 Warszawiacy nie powinni smędzić jak im źle przez to, że przyjezdni najemnicy nie płacą podatków w Warszawie. Z drugiej przecież strony istnieją tysiące firm, które prowadząc biznes czy produkcję poza Warszawą są zarejestrowane w Warszawie i płacą tam podatki. Gdyby płaciły tam gdzie prowadzą biznes i zatrudniają najwięcej ludzi, to Warszawa straciłaby kilkukrotnie więcej od tego miliarda, o którym mowa w artykule. W ten sposób gminy warszawskie pasożytują na innych gminach z całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Bzdury pieprzysz. 08.04.11, 09:34 Zanim zaczniesz łgać na forum, przeczytaj co poprzednik napisał o formularzu CIT-ST albo użyj google. mojafirma.infor.pl/poradniki/504,2825,Kto-powinien-zlozyc-informacje-CIT-ST.html Firma nie płaci podatków w miejscu rejestracji, ale miejscach pracy zatrudnionych osób. Więc nie pieprz więcej, ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prac.US Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 20:53 To jeszcze nic bo posłowie kradną dużo więcej i mają swoje lobbingowane pralnie brudnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Inni złodzieje ciebie nie usprawiedliwiają IP: *.ists.pl 07.04.11, 22:45 To, że inni też kradną nie usprawiedliwia tego, że ty kradniesz. Tak samo gdy inni nie myją rąk po załatwieniu potrzeb fizjologicznych ciebie nie usprawiedliwia. Jeśli inni się nie myją i śmierdzą, to wcale nie znaczy, że masz się nie myć i też śmierdzieć. To że inni są złodziejami i wybierają do parlamentu samych złodziei wcale nie znaczy, że masz robić tak samo. Tobie WOLNO być rzetelnym, uczciwym, porządnym, wolnym Człowiekiem. Ty masz do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 21:23 ani myślę meldować się we wrocławiu, zmieniać wszystkie papiery i słać pieniążki na tą żenadę jaką mi serwują od paru lat!!!!! "Pocałujta w dupę wójta" [cytat by nie było, że to moje] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Ten cytat w oryginale brzmi inaczej IP: *.ists.pl 07.04.11, 23:01 Tak: "pocałujta wójta w h**ta". Ale twoja wersja jest nawet poprawniejsza językowo. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_wroclawianin Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.internetia.net.pl 07.04.11, 21:56 no ciekawe bo właśnie się o tej wawce nasłuchałem, że tak namawiają do tego żeby płacić podatki tam gdzie się mieszka, stwierdziłem, że będę w porządku dla Wrocławia jak wypełnię NIP-3 i będę tu płacił podatki. Uwaga autentyczna sytuacja!!! I wszystko się zmieniło w okienku rejestracyjnym gdy oznajmiłem że mieszkam we Wro od kilku lat i chciałem tu płacić podatki, a baba ostro wyskoczyła na mnie, czy ja nie wiem że grozi mi grzywna do 120 stawek dziennych za niezgłoszenie się w ciągu 30 dni od zmiany miejsca zamieszkania i w zasadzie wystraszyła mnie tak, bo była tak poważna i zdecydowana, że odszedłem od okienka. No bo w sumie nie uśmiecha mi się oddać teraz połowę rocznego brutto. Więc nie wiem, chyba dalej będę płacił tam gdzie do tej pory, w moim rodzinnym mieście. Nie wiem może ktoś coś poradzi, bo rozliczanie się we Wro znacznie by mi uprościło życie, jazda na kontrole 300 km praktycznie corocznie nie uśmiecha mi się, ale narazie wygląda no konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbp Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 22:01 oj nie przesadzaj raz na rok rodzinne strony możesz odwiedzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_wroclawianin Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.internetia.net.pl 07.04.11, 22:45 Gość portalu: pbp napisał(a): > oj nie przesadzaj raz na rok rodzinne strony możesz odwiedzić No dla mnie w porządku nawet odwiedzę rodzinkę więc tragedii nie ma, ale wygląda na to, że oni (Urząd Skrbowy) nie szukają tych którzy będą chcieli płacić po kilka tysięcy rocznie, a łosi zapłacą kilkadziesiąt tysięcy jednorazowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika 08.04.11, 07:50 No ale to jest sposób działania US od zawsze - co Cię tu dziwi? Swoją drogą - trzeba poinformować urzędniczkę, że dopiero co tu zamieszkałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbp Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 21:57 zniżki do komercyjnych prywatnych lokali i usługodawców .. na jakiej zasadzie wyłaniane są firmy oferujące zniżki w ramach pakietu z US ... czy to jest w ogóle prawnie wykonalne ... US w tym wypadku prowadzi akcję maretingowa na rzecz prywatnych podmiotów ... czy jest to uregulowane prawnie czy jest jakaś umowa czy jest przetarg :) w jai sposób podmioty płacą za bycie w pakiecie :)??? Uśmiech na końcu ale pytanie bardzo poważne Odpowiedz Link Zgłoś
squat_kromera Swoją drogą wyobraź sobie takie negocjacje 08.04.11, 09:57 Przychodzi do ciebie urzędnik skarbowy wyposażony w nieograniczone uprawnienia kontrolne i proponuje ci rezygnację z lwiej części zysku. A ty odmawiasz... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexi Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 22:04 Osoby, które nie płacą podatków w miejscu zamieszkania powinny płacić za bilety, przedszkola, żłobki i wszystkie inne rzeczy dofinansowane przez miasto, pełną stawkę, nie zawierającą tego dofinansowania. Wtedy szybko by zgłosili, gdzie mieszkają. Sorki, ale w Warszawie, znaleźć warszawiaka jest bardzo ciężko, a większość przyjezdnych płaci podatki gdzieś tam u siebie. Wkurza mnie to, że nie ma gdzie parkować na osiedlu (gdzie remonty i budowy parkingu sponsoruje gmina z podatków osób zameldowanych), ponieważ 1/4 samochodów ma rejestracje z innych miast. Jak nie chcecie płacić, to sobie płaćcie za te parkowanie, albo parkujcie u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij w mrowisko Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 22:16 Sprzedaj samochód i przesiądź się na rower, nie będziesz potrzebować miejsca parkingowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexi Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 22:22 Dokładnie. Nie płacisz, nie masz/nie korzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Za 2 dni ci go ukradną i będziesz zdrowszy.. IP: *.ists.pl 07.04.11, 22:39 sprzedaj samochód, kup rower, ale to jest państwo niespotykanych złodziei, za 2 dni ukradną ci ten rower, będziesz znacznie zdrowszy, bo piesze wycieczki są zdrowsze od samochodowych a nawet i od rowerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij w mrowisko Re: Za 2 dni ci go ukradną i będziesz zdrowszy.. IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 10:09 No popatrz, a samochodów to nie kradną?? Rowery tylko?? Zapoatrz się w tani marketowy rower, oraz przypinaj go łańcuchem:) straty mniejsze będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa A nie wkurza cię, że z kasy miasta poszło kilkaset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 00:08 milionów złotych na stadion należący do PRYWATNEGO klubu sportowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Przecież najłatwiej jest IP: *.ists.pl 08.04.11, 00:46 wydawać cudze pieniądze. Jest to oczywiste. Mnie by wkurzało, gdybym to ja wydał kilkaset milionów na czyjś stadion. No a gdybyś ty wydał tyle na czyjś stadion, to by mnie bardzo zdziwiło. Oni robią to nagminnie, ale Oni wiedzą dobrze dlaczego to robią. Oni to robią dlatego, że Oni pragną Naszego Dobra. Oni chcą Naszego Dobra, jeśli zrozumiesz dobrze treść tego przekazu, to zrozumiesz to co trzeba by się zorientować, czemu jest tak jak jest. Żeby móc skutecznie Dbać o Cudze Dobro, trzeba mieć do tego Dobra jakiś dostęp. Choćby przez wydawanie Cudzych pieniędzy na budowę czyjegoś prywatnego stadionu. Przy okazji dowiesz się, dlaczego zbudowanie tego stadionu kosztuje wielokrotnie więcej niż np. w Niemczech a materiały są wielokrotnie tańsze. No i w jaki sposób można otrzymać zlecenie budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Problemem jest taj. skarbowa i ...... IP: *.lan.mannet.pl 07.04.11, 22:32 ... 'rutynowa' kontrola. Tajemnica - bo ktos nowy pozna nasze dochody. Dostęp do zeznań nie jest limitowany. I ..... jak ktos wysyła PIT-N, to us przesyła dokumenty do innego us. A ten inny us, automatycznie wszczyna kontrolę. Wystarczy, że nie masz pdf-a za Internet i już domiar. Wniosek: 'ten' kraj sam uczy żeby się nie wychylać. Ludzie to zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Polacy wyjeżdżają stąd na zawsze IP: *.ists.pl 07.04.11, 22:35 I będą się rozliczać za granicą. Głównie tam, gdzie są znacznie mniejsze podatki i nie ma takich kar za pracowitość oraz za pracę w swoich firmach. Bo w tamtych krajach państwa mnie okradają obywateli i to się im bardziej opłaca. Polska to państwo niespotykanych złodziei. No więc wyjedzie mnóstwo ludzi reszta przeżyje taką nędzę, że już nie będzie co kraść i będzie trzeba zrobić prawdziwy wolny rynek a nie socjalizm. No i wówczas nawet to terytorium odżyje pod warunkiem, że się oduczy kraść. Jeśli się nie oduczy kraść, to nigdy nie odżyje, choć w wolnym rynku będzie mniej biedy. A póki co ludzie bardzo słusznie wyjeżdżają na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.reverse.destiny.be 07.04.11, 22:41 Socjalizm to ustrój który bohatersko zwalcza problemy stworzone przez siebie. A wystarczyłoby, żeby PIT-a rozliczać nie według miejsca zameldowania, a według siedziby płatnika. O ile całkie normalne jest, że ktoś pracuje w W-wie a ma wpisane miejsce zameldowania w Łomży to raczej trudno byłoby udowodnić, że pensję wypłaca firma z Warszawy a podatnik do pracy z Łomży dojeżdża codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak A jeszcze lepiej zlikwidować PITy IP: *.ists.pl 07.04.11, 22:51 I wprowadzić pogłówny w wysokości celowej dla potrzeb państwa na głowę, czyli wyłącznie na wojsko i policję i ułamki groszy na administrację. Dodatkowo nieduży podymny ale w zamian właściciel ma prawo głosu w wyborach lokalnych samorządowych w sile proporcjonalnej do wysokości podymnego. I wtedy nie potrzeb setek tysięcy urzędników do ściągania podatków. Wystarczy 1 sprawny komputer. I wówczas państwa nie musi interesować kto gdzie pracuje, czy pracuje, ile zarabia i w jaki sposób. Jak coś będzie niezgodne z prawem, można stworzyć sądy i państwo prawa, bo obecnie jest to państwo niespotykanego bezprawia i zamiast sadów są tylko narzędzia mafii. To jest bardzo proste, wystarczy tylko rzetelnie skonstatować fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.home.aster.pl 07.04.11, 23:04 "Ząbkom udało się namówić blisko setkę lokalnych firm, by dawały rabaty tym, którzy rozliczają się w lokalnym urzędzie. By z nich skorzystać, wystarczy pokazać dowód osobisty." Może mi ktoś to wyjaśnić? Przecież w dowodzie osobistym nie ma miejsca zamieszkania/płacenia podatków tylko miejsce zameldowania, które nijak się ma do miejsca płacenia podatków. To po co ten dowód pokazywać? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziak Żelazna dziewica dla nowego podatnika 07.04.11, 23:46 Jest jeszcze poostrzy sposób na zapchanie dziury budżetowej. Mamy jeszcze w Polsce obowiązek meldunkowy który od czasów komunistycznych nie został zniesiony. Mamy prostą zasadę każda osoba która mieszka w danym mieszkaniu ma obowiązek się zameldować a jak tego nie uczyni to policjant tak zwany dzielnicowy ma obowiązek zgodnie z naszym prawem nałożyć takiej osobie mandat w wys. 500zł. A jak wiemy zawsze znajdzie się jakiś sąsiad donosiciel a on doniesie życzliwie komu trzeba kto gdzie wynajmuje mieszkanie i komu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra01 pazerność Warszawy nie zna granic IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 00:41 i tak ci ludzie płącą VAT w Warszawie wystarczy. Kupują przecież np. jedzenie, paliwo, itd. Za to ogromna większość najbogatszych firm rozlicza się w Warszawie, a część z nich z z Warszawą ma b. mało wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak tak Nie w Warszawie rzecz IP: *.ists.pl 08.04.11, 00:53 Nie chodzi tak naprawdę o to, czy to się dzieje najbardziej w Warszawie czy poza nią. To tak, jakbyś chciał udowadniać, że najwięcej brudasów mieszka w jakimś tam określonym mieście tym czy innym. Ludzie kradną, bo mają to we krwi, dziedziczą to w genach. To jest państwo złodziei i to jest naród złodziei. TAKA JEST PRAWDA. Ale tę kradzież doskonale umacnia SYSTEM PANUJĄCY W TYM KRAJU. Wymiana ludzi na tych czy innych niczego nie zmieni. Zmienić może tylko i wyłącznie ZMIANA SYSTEMU. to jest być może trudne do pojęcia, ale kto tego nie pojmie, ten będzie się kręcił w kółko dookoła kompletnej niemocy. Partie u władzy będą się zmieniały a BURDEL BĘDZIE TRWAŁ W NAJLEPSZE. Trzeba zlikwidować burdel a nie liczyć na to, że jego klienci nagle zmienią swoje obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Tak, Warszawa od lat żyje kosztem innych części IP: 149.156.15.* 08.04.11, 09:03 naszegio kraju. Myślę, że obywatelskim obowiązkiem powinno być niepłacenie podatków w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart VAT jest podatkiem ogólnopolskim, przygłupie. 08.04.11, 09:35 I nie jest odprowadzany do budżetu lokalnego. Jeszcze jakieś mądrości, łosiu? Odpowiedz Link Zgłoś
squat_kromera Re: VAT jest podatkiem ogólnopolskim, przygłupie. 08.04.11, 10:04 A gdzie są urzędy centralne, gieniuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart A do czego one służą? 08.04.11, 18:08 I co to ma do rzeczy, kolejna pusta pałko? Odpowiedz Link Zgłoś
squat_kromera A gdzie dają pracę? 11.04.11, 16:02 aegis_of_heart napisał: > I co to ma do rzeczy, kolejna pusta pałko? Pytanie naprowadzające w temacie, gieniuszu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Polski bajzel IP: *.dclient.hispeed.ch 08.04.11, 01:26 Lewe rece nie wiedza co robia prawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Wirtualne biuro IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 05:18 Coraz więcej Polaków rozlicza się za granicą. Oszczędności są naprawdę spore! Polecam wirtualne biuro każdemu! Można je założyć np. w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Wirtualne biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 05:50 Artykuł pisał chyba jakiś "niezorientowany". Dowód osobisty nic nie da. Jestem zameldowany w Koziej Wólce, ale zgłosiłem miejsce zamieszkania w Koziej Rulce i tam się rozliczam w US. Podatki idą tam gdzie faktycznie mieszkam. Więc pokazywanie dowodu nic nikomu nie da przy ustaleniu gdzie płaci się podatki. Dlaczego nie zmieniam miejsca zameldowania, bo to wiązałoby się ze stratą tygodnia na zmiane wszystkich dokumentów wpisów i danych w bankach itp. Chory kraj po co ten meldunek tak wogle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Wirtualne biuro IP: *.bchsia.telus.net 08.04.11, 07:09 Jasio > Chory kraj po co ten meldunek tak wogle. Cos w tym jest. Tam gdzie mieszkam nie ma pojecia meldunku. Dodam tylko, ze jest to jeden z najbogatszych krajow na tej planecie zwanej Ziemia. Jak ktos chce, to moze wyciagnac wniosek, ze problemy gospodarcze Polski wiaza sie z obowiazujacymi tu meldunkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Re: Wirtualne biuro 08.04.11, 09:00 A w przebogatej Japonii, czy UK jeżdżą lewą stroną - należy brać z nich przykład. Głupie? Tak samo głupie jest wiązanie bogactwa USA z brakiem meldunku. A meldunek w USA ...istnieje, tylko w innej formie. W banku dowodem zamieszkania klienta w danym miejscu jest np. faktura za wywóz śmieci. Podobne problemy są z dowodami osobistymi - z ich braku używa się dokumentów zastępczych (photo ID), np. prawa jazdy. Takie rozwiązanie ma jednak wiele wad, które są podnoszone przez jego (rozwiązania) przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
pionierka3 Re: Wirtualne biuro 19.09.13, 19:44 Ja korzystam już dłuższy czas z usług tego biura: www.biurowirtualnewarszawa.pl/ i mogę je szczerze każdemu polecić. Ceny są naprawdę przystępne i by korzystać z jego usług wcale nie trzeba mieszkać w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
fadream Re: Wirtualne biuro 31.10.13, 17:21 W Polsce też mogę założyć sobie takie biuro. Sama korzystam z usług wirtualnebiurawarszawa.pl i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
sayyesssss Re: Wirtualne biuro 19.09.14, 12:46 a korzystał ktoś z tej opcji wvo.org.pl/ ? szukam rozwiązania, które powoli rozkręcić własny biznes, a wiadomo na początku nie ma się zbyt dużo funduszy na wynajem, dlatego powoli kombinuje jak to wszystko pozałatwiać żeby wyjść na swoje. ktoś coś poleca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Llillka Re: Wirtualne biuro IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.15, 12:43 A jakie wirtualne biuro z Warszawy moglibyście polecić? Zakładam firmę w marcu i szukam możliwości zaoszczędzenia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Wirtualne biuro IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.15, 06:52 Spróbuj smartoffice.com.pl - wirtualne biuro z indywidualnym podejściem do klienta, fajne promocje. Pomogą i doradzą na początku kariery w biznesie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elaliu Re: Wirtualne biuro IP: 94.42.161.* 13.07.15, 15:35 A propos wirtuanego biura to fajną ofertę i przede wszystkim dobre ceny ma www.virtualoffice24.com.pl/ warto ich przetestować Odpowiedz Link Zgłoś
wiewi19 Re: Wirtualne biuro 23.07.15, 21:44 VIMAR OFFICE w przeciwieństwie do konkurencji świadczą usługi wirtualnego biura w nowoczesnym biurowcu klasy A+ na ul. Grzybowskiej 87. Ceny już od 50 zł/miesięcznie dlatego warto sprawdzić ;) www.vimaroffice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GęśIcka Nie dajcie się omamić. IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.11, 08:04 Jeśli ktoś pochodzi z małej miejscowości a pracuje np w Warszawie niech płaci podatki w swojej miejscowości nawet jeśli już tam nie mieszka, a jest tylko np zameldowany. Niech kasę dostajnie rodzinna gmina, bo tam jest wasza rodzina, sasiedzi, przyjaciele... Oni z waszych pieniędzy skorzystają, to im naprawią dziury w drogach za wasze pieniądze, wyremontują szkołę do której chodziliscie czy przychodnię w której sie casłe życie leczyliście. Nie dawajcie podatków w miastach, które was nie obchodzą, dla których jesteście nikim - tylko krową do wydojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakapior Re: Nie dajcie się omamić. IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 09:23 Trzeba być niezłym hipokrytą żeby płacić podatki gdzie się urodziło, korzystać z wszystkiego co jest opłacane z podatków gdzie indziej i jeszcze twierdzić, że to jest się dojną krową miasta gdzie się zarabia. Typowe podejście roszczeniowe. Podejrzewam, że rodzice na zasiłku przedemerytalnym od kilku lat i w domu narzekania, że drożyzna w sklepach a wszyscy to złodzieje. No ale czym skorupka za młodu... Odpowiedz Link Zgłoś
squat_kromera Co do hipokryzji 08.04.11, 10:33 Warszawa powinna płacić co najmniej 3/4 swych rocznych dochodów za prawo do noszenia miana stolicy. Bez tego nie dorobiłaby się tych dochodów: - setki tys miejsc pracy w urzędach centralnych opłacanych przez cały kraj, - siedziby największych firm koszących resztę kraju, - pierwszeństwo do wszelkich przywilejów "bo to stolica" (patrz prawo do dzieł sztuki wywiezionych z muzeów własnego kraju; patrz "odbudowa stolicy" kosztem reszty kraju; patrz instytucje "narodowe" prowadzone na koszt reszty kraju; ...) - przewaga przez wieloletni monopol na łączność ze światem (dowód: po 20 latach od komuny okęcie wciąż przewyższa sumę ruchu pozostałych lotnisk) Można ciągnąć w nieskończoność. Kto tego nie widzi musi być albo wyjątkowym idiotą (a tacy to margines), albo hipokrytą. Z uszanowaniem, Squat Kromera Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Ale fiskus już przyjżał się tym nagrodom 08.04.11, 08:26 i przypilnuje co by nagrodzeni zapłacili podatek od nagrody ???? Odpowiedz Link Zgłoś