Dodaj do ulubionych

Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne...

13.04.11, 13:10
Ja miałem z Netią do czynienia, tak mi dali popalić, że nawet gdyby umowa była całkiem darmowa to nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Polityka tej firmy nacechowana jest lekceważeniem interesów słabszej strony, wychodzi to szczególne, gdy są jakieś problemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: igloopol Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:21
      Lepiej by zagwarantowali minimalną ani maksymalną. Na ch.. mi obiecanki ze mogę dostać 6 Mega jak standardem będzie 4. Za co w końcu płacę?
      • Gość: gosc Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.11, 14:02
        pewnie bedzie i 10Mb , ale o 3 nad ranem a o 17 bedzie 0.25Mb . Niech cwaniaki zagwarantuja minimalna predkosc .
        • Gość: es Jedyna ciekawa informacja to znikniecie głupawych IP: *.ip.jarsat.pl 13.04.11, 15:18
          reklam z Kotem
          • Gość: . Re: Jedyna ciekawa informacja to znikniecie IP: *.icpnet.pl 26.05.11, 14:51

Sam jesteś głupek - reklamy z Kotem były rewelacyjne.
    • Gość: afdsdf TELE2 i NOVUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:25
      Uwaga!!! Netia kupiła osławione TELE2,więc mogli przejąć część nieuczciwych zagrywek (osławione już zwrotne potwierdzenia odbioru pisma jako podpisanie umowy).Mam nadz.,ze będą jednak uczciwie dotrzymywać tego przyrzeczenia publicznego i podniosą standardy w branzy... Obecnie niesamowite zagrożenie sprawia Telekomunikacja NOVUM, która fałszuje nawet pisma z urzędów (!). Czy żaden prokurator, który obecnie nie jest na zwolnieniu lekarskim nie weźmie się za tych bandytów z podejrzanym kapitałem???

abckonsumenta.pl/artykuly/25-telekomunikacja-novum.html
      abckonsumenta.pl/artykuly/38-telekomunikacja-novum-cig-dalszy.html
    • Gość: as i kto im uwierzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:50
      odp: IQ < 50
    • Gość: xx Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 14:38
      Netia to jest taki badziew, że Błękitna linia tp jawi się niczym nirwana po doświadczeniach z nimi. Gdybym miał jakąkolwiek alternatywę to nigdy nie użyłbym tej pseudo-firemki.

Przeszedłem z nimi takie kwiatki jak człowiek z obsługi technicznej mówiący, że mój modem źle się synchronizuje (mówił, że widzi to) podczas gdy modem nie był fizycznie przypięty do gniazdka, albo najpierw przyszła korekta faktury związana z uwzględnieniem reklamacji a następnie list z działu reklamacji, że nie uwzględniają tejże reklamacji, dalej załatwianie cesji umowy od maja do października (chodziło tylko o zmianę płatnika - lokalizacja i parametry techniczne bez zmian) a i tak się okazało, że konsultant kłamał, że to odbędzie się bez kosztów z mojej strony.

Ponadto w Netii nie ma absolutnie żadnego sensu zgłaszania awarii. Po zgłoszeniu problemów z połączeniem standardem jest odpowiadanie po 2-3 dniach z pytaniem czy problem nadal występuje.

Jedynym sposobem na jakkolwiek realne załatwienie czegokolwiek w tej firmie jest wysłanie wypowiedzenia umowy. Wtedy faktycznie da się trafić na człowieka, który w zamian za wycofanie umowy cokolwiek jest w stanie załatwić. W innym przypadku - marzenie ściętej głowy.

Reasumując, jeśli ktokolwiek ma jakąkolwiek sensowną alternatywę, to niech *NIE* wybiera Netii, gorzej trafić się po prostu nie da.
      • Gość: Robert Nie wierzcie przedstawicielom Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:48
        Netia obiecała mi obniżenie kosztów jak przejdę z całością usług do nich. Wszystko miało być wliczone w abonament. Potem okazało się, że kasują zdrowo za wszystko z osobna. Dział reklamacji i jego dyrektorka są głuche na skargi. Trzymajcie się z dala od tej firmy jeśli nie chcecie stracić.
    • Gość: Macho A jak będzie awaria to pozostanie tam-tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 15:16
      Przecież to oczywiste, że TP nie będzie rwać się do naprawy skoro na linii operuje konkurencja.
      Do kija z promocjami, za którymi nie stoi żadne wsparcie.
    • sceptyk31 Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... 13.04.11, 15:17
      Ja jestem z Netią od prawie roku, internet plus telefon / bezpłatnie na wszystkie stacjonarne/ mam za 108 zl. Ale do ich biura obsługi jak dzwonię󀜿e płacić jak wszędzie. Internet 6 MB, źle chodzi w zasadzie tylko w okolicach godz. 8-mej.
      • Gość: xyz Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: 77.252.223.* 13.04.11, 15:32
        *88 jest darmowy wewnątrz sieci. Chyba że telefon szlag trafi i trzeba dzwonić z komórki, ale wtedy oddzwaniają. Jeśli ci coś niedomaga to sprawdź parametry na routerze i zadzwoń po reset portu DSL na centrali, powinno pomóc.
      • Gość: TM Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: 77.236.26.* 13.04.11, 18:42
        108 PLN - hmmmmm super - ja mam w Aster- wejście 60 Mb/sek i wyjście 4 Mb/sek za 73 PLN. (wiem że nie wszyscy potrzebują takie łącze ja pracuję na serwerze zdalnym wiec wykorzystuję) ale porównanie ceny jest. Nie mam kłopotów z łączem.
    • Gość: zzz Nigdy więcej Netii IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 15:34
      Już raz mamili klientów Gwarancją Ceny - prawem do przechodzenia na nowe promocje (niższe ceny) bez wydłużania okresu umowy. Trochę osób skorzystało, ale załatwili bez mydła posiadaczy 36 miesięcznych umów. Klient myślał sobie - co z tego, że umowa 36M, jeżeli mam GC i niczym nie ryzykuję, w końcu zawsze przejdę na najatrakcyjniejsze warunki. Guzik. Po jakimś czasie Netia wycofała 36M okresy umów i klient został sobie z prawem, którego wykorzystać nie mógł bo GC obejmowała tylko promocje na okres taki sam jak twój. Nie uwierzę w żadne zapewnienia Netii. Zresztą to żadna rewolucja. Wychodzi korzystniej dla 10 i 20 Mbps, jak ktoś potrzebuje mniej ma taniej w TP i do tego podstawowy telefon za 34 zł - bez minut, ale nada się do odbierania połączeń. Mimi panstwo, kalkulatory w ręce i liczymy średnie, efektywne koszta internetu. Do tych danych dodajemy jakość obsługi klienta i patrzymy co się nam kalkuluje.
      P.S. Wcale się nie zdziwię, jak będą kazali płacić te 300 zł opłaty DOTYCHCZASOWYM klientom. Co z tego, że to wbrew logice.
      • Gość: xxx nienawisc to straszna sprawa IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 16:02
        potrafi bardzo mocno przycmic prawidlowy osad czego jestes sam doskonalym przykladem.
        • Gość: kiwus Re: nienawisc to straszna sprawa IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 17:22
          Jak ktoś się srogo naciął jak ja i kolega, to trudno mówić o innych uczuciach. Ten operator to kpina w żywe oczy.

Niech oferują maksymalną prędkość, ostatnio już ich chcieli oskarżyć o to, że naganiają klientów a sieć w ogóle nie jest rozbudowywana. Jak ogórki do słoika.
    • bolek_i_jego_worek Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... 13.04.11, 16:03
      "...które dzierżawić mogą inni operatorzy, na 83 proc. łączy możliwe jest zaoferowanie do 6 Mb/s." I na tym cała zabawa polega. Netia nie w swojej ofercie 6Mb/s. Klient ma do wyboru albo płacić za 8Mb/s albo zmniejszyć sobie prędkość do 4 Mb/s. Ja wyskakuje z Netii jak tylko będę mógł.
    • marszal78 Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... 13.04.11, 16:24
      Z tych komentarzy wynika, że należy założyć własną firmę, która będzie miała takie standardy obsługi klienta jaki chcemy i za ile chcemy. :) A tak na poważnie to w miastach jest zatrzęsienie operatorów, którzy mogą podpiąć neta (kablówka, lokalny ISP, telekom, satelita, mobilny). Gorzej jest na wsi, gdzie jest się skazanym na Netię albo TP SA lub jak wspomniałem wcześniej - satelita i internet mobilny. Przyszłość moim zdaniem ma internet mobilny, bo możliwość korzystania z szybkiego neta bez limitów niezależnie gdzie jesteśmy jest naprawdę cool. :) A co do operatorów to najlepiej starać się na miesiąc próbny i sprawdzić jak net chodzi w danych godzinach.
    • Gość: Adam. Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 16:39
      Jak najdalej od netii , przeciągneli mnie pod kilem aż miło .
    • Gość: xxx Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 17:04
      Mam mieszane uczucia co do Netii. Z jednej strony mam od nich internet i faktycznie prędkość jest wyższa, niż zadeklarowana w umowie (12mbps vs. 8mbps). Ale mieszkam w centrum miasta. Z kolei kumpel na przedmieściach ma coś koło 2mbps, bo rzekomo warunki techniczne nie pozwalają na więcej. Do tego w przypadku awarii łącza trzeba się użerać z całkowicie niekumatymi konsultantami na infolinii, których receptą na wszystkie problemy - zwykle po ich stronie - jest reset routera. Może oferta Netii nie jest najgorsza na rynku, ale z pewnością nie jest też najlepsza.
      • novi Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod 09.03.12, 12:29
        miałem TP i Netia mnie przkabaciła, czego cały czas żałyje teraz...
        Na umowie max.przepustowość i faktycznie przez 6mcy było 6mb (z czego byłem zadowolony) ale po tym zaczeło rwać łacze...po tygodniu przepychanek (że niby coś u mnie szwankuje) Panowie z TPSA ( bo ich łącze oczywiście) powiedzieli że Netia przyłaczyła za dużo odbiorców i dlatego łacze się rwie...Netia obniżyła mi na minimalną przepustowosć i wg niej wszystko jest zgodnie .....bo mam max. na teraz czyli mniej niż wcześniej za mniejsze pieniądze...
        Tak, że za wyższą kasę dają maniej...tak po żydowsku
    • Gość: pies ogrodnika Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 17:22
      a ja nie napiszę jak postępuje Netia z klientami. Niechaj i inni się pomęczą tak jak ja się męczyłem z nimi ponad pół roku chcąc rozwiązać umowę (a w tej umowie stało jak byk, że okres wypowiedzenia to 30 dni)
    • Gość: wedry Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.pzu.pl 13.04.11, 17:41
      No, no, ciekawa propozycja.

-
      • Gość: jas s Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 14:34
        ta ciekawa ale dla tych co zechca zawrzec z nimi umowe albo umowa im sie konczy. dla tych co juz maja umowe niestety ale nie. Trzeba cierpliwie czekac do konca umowy a wtedy sie promocja skonczy i dalej kicha. Tylko jak ci sie konczy umowa to dzwonia do ciebie proponuja zachecaja obiecuja a jak podpiszesz to maja cie w glebokim juz powazaniu. I pomoc techniczna to tylko taka fikcyjna jest zebys wiedział ze ktos tam jest. Ani ci nie pomoga tylko nerwa szarpna najwyzej swoja nieudolnoscia. ostatnio trafilem na konsultantke co az sie zaczela jakac jak sobie zadalem ze dwa niewygodne pytania.
    • Gość: TM Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: 77.236.26.* 13.04.11, 18:36
      Ja się właśnie uwolniłem i nigdy więcej Netii. Lepiej już z TP się dogadać. NIe wiem co kombinują ale jak ktoś ma ochote podpisać z nimi umowę to czytać czytać i jeszcze raz czytać a jak sie czegoś nie rozumie to zadzwonić i wypytać - po czym zanotowac dzień i godzinę rozmowy z konsultantem żeby można było nagranie ściągnąć.

Przede wszystkim nie ufać im/
    • stefan-50 Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... 13.04.11, 18:57
      Miałem z tymi oszustami do czynienia. Dałem się namówić na telefon. Obiecywali obniżyć rachunki o 30 do 50 %. Okazało się że płaciłem ok 50% więcej bo pobierali abonament a dodatkowo musiałem opłacać abonament w TP SA. Nigdy więcej NETII - odradzam wszystkim.
    • Gość: Tytusde Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 19:49
      Ja też miałem wielki problem z Netią. Sprawa już 3 miesiące tkwi w UKE, bo Netia nie dosyła dokumentów. A chodzi o to, że policzyli mi za Internet 110pln + Vat. Później wypowiedzieli mi umowę i skierowali do windykacji, mimo że płaciłem za wszystko, tylko nie za Internet, który nie chciałem.
      Aha - chcesz byc w Netii - sprawdź jak długo się łaczysz z BOK. Minimum to 5-7 minut. A załatwienie sprawy to min. pół godz. przy telefonie. Oni lubią odsayłać do innych osób, a wtedy rwie się połaczenie.
      Nie polecam
    • Gość: wesoły romek Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 14:21
      hehe własnie dzwoniłem do tej wspanialej netii i chciałem skozystac z tej jeszcze bardziej wspaniałej promocji. Otóz na pytanie czy wszyscy moga z niej skozystac tzn abonenci odpowiedz ze tak. ALe jak mowie ze to w takim razie chce to zaraz odpowiedz ze niesety ale nie moge, bo mam umowe terminowa. CZyli ze to jest dla chwycenia nowych uzytkownikow a ci co podpisali umowe to niech płacza i płaca az im sie skonczy. Chcialem podnies predkosc łacza to tez nie bo mam maximum i tym sposobem dupa blada. Nic nie mozna. Robia szum, medialny ale guzik im to wyjdzie bo ludzie juz wiedza ze to dziadowska firma i co by nie zrobili to i tak nic im nie wyjdzie
      • agniesia454 Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod 19.04.11, 10:51
        wiadomo że nie ma idealnej oferty. Każda nowa promocja ma swoje mocnieje i słabsze strony.
        Ale dobrze że Netia, czy też inni operatorzy co jakiś czas odświeżają swoje usługi (np.Tepsa dodając kilka nowy kanałów do pakietu podstawowego TV), dzięki temu jest w czym wybierać na rynku.
    • Gość: Marek Warszawa Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 23:09
      Ja mam Netie od 2 miesiecy i juz na nich bluzgam.Zaczelo sie od tego ze 3 lub 4 konsultantow powiedzialo mi ze mozna doladowac tel kom po zalogowaniu sie na swoje konto.Po nastepnym tel do nich dowiedzialem sie ze jednak NIE MOZNA.Nie wytrzymalem tego i powiedzialem ze tam pracuja same barany i nieuki a Pani mi grzecznie ze w ciagu 20 dni dostane odpowiedz na temet mojej reklamacji.Dostalem odpowiedz pisemna ze mozna doladowac konto po zalogowaniu sie na swoja strone i tak zrobilem.Szukalem wszedzie na stronie bez rezultatow.Wkurw...... dzwonie do nich i pytam sie co jest grane bo albo ja czegos nie rozumiem albo oni.!!!???I sie dowiedzialem ze na pewno takiego czegos nie ma i tez mam dostac pisemna odpowiedz.Pozyjemy zobaczymy.Nastepna sprawa dotyczy predkosci internetu.Mialem 8 mb a teraz nie wiem czemu ma 2 z czyms.Dzwoniac do nich oni nic nie wiedza i kieruja sprawe do tp.Tp do mnie dzwoni i u nich nie ma problemu-to u kogo???????Od 3 dni naprawiaja i naprawic nie moga a najsmieszniejsze jest to ze przy tych ich naprawach nie mam napiecia w aparacie tel(gluchy tel) a net bez zmian.Dziwne to dla mnie ze na tym samym kablu net jest slaby ale jest ale tel nie ma.Jak beda dalej odpierda...... takie szopki to wole zaplacic kare za zerwanie umowy niz dalej sie z debilami meczyc.Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych przez netie....
    • Gość: telemarketer Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.11, 08:54
      już dawno takich bzdur nie czytałam! trzymacie pazurami klientów i straszycie karami,nie zwalniacie łączy,mimo,że umowa wygasła.codziennie rozmawiam z klientami netii i słyszę płacz
    • Gość: jun Netia: maksymalna szybkość internetu i swobodne... IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 13:52
      przechodziłem do Netii z Neo i było tak, że pierwszy miesiąc miałem jeszcze w TP, ale w cenie umowy na czas nieokreślony czyli ok 150zł za miesiąc za 1M, a na dodatek przysłali już fakturę od siebie za internet, który miałem tak na prawdę z TP i to w jakiej cenie! potem w pismach się przyznali, że za późno wysłali do TP papiery i to z ich winy i na tym koniec, jedynie zwrócili kase za swoją fakturę, od tamtej pory celowe utrudnianie typu nagle zmiana pin ze względów bezpieczeństwa, a to nagle pytają czy jestem właścicielem telefonu, ja mówię, że jestem upoważniony (telefon na ojca) i mam jego wszystkie dane, razem z tym ich pinem, który jest jakby dostępem do wszystkiego, no to oni, że nie mogą mi udzielić szczegółowych informacji.
      Generalnie potem jak już zaczęło działać to nie było problemów ale na początek to horror, no i 100zł w plecy.
      Poza tym jak zakładałem kiedyś sobie na stancji w Netii to też internet zaczął działać dopiero w 3 miesiącu, ale faktury przysyłali od początku, ciągle tłumaczyli, że to niby technicy TP coś tam nie włączyli, potem, że coś tam i takie przepychanki, jak dzwoniłem do TP czy faktycznie coś w tej skrzynce na osiedlu jest nie tak to się okazało, że nikt nic nie robił i potem dzwoniłem do Netii z moimi rewelacjami a ci dalej swoje, w końcu po kilkudziesięciu a może kilkuset telefonach ktoś podłączył ten net, szkoda, że już 2 faktury zapłacone były za nic, właściciel mieszkania był w innym mieście z chorą córką i nie miał głowy, żeby nam załatwiać reklamacje, a Netia chamsko zmieniła pin, który facet nam dał, niby ze względów bezpieczeństwa, a dzięki temu pin, można było załatwić reklamację przez telefon.
      To samo u mojego wujka, dopiero pod koniec miesiąca, ostatni tydzień zaczął działać internet, no ale faktura przyszła, a jakże i to za cały miesiąc, kończy mi się umowa i chyba wracam do Neo, może i trochę drożej, ale nigdy nie miałem najmniejszego problemu.
      Także reasumując przygotujcie się na to, że na początku was oskubią. Chyba od każdego biorą sobie na początku jakąś daninę
      • adams96 Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod 21.08.11, 19:48
        Takie firmy jak Netia nie powinny istniec w normalnym kraju bo na przekretach nie mozna nabierac klijentow.
    • adams96 Re: Netia: maksymalna szybkość internetu i swobod 22.08.11, 21:15
      Trzeba czytac ich umowy bo sa pisane w taki sposob ze oni (NETIA) ma stale racje.Jaka jest najmniejsza szybkosc internetu bo tego nikt nie wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka