Gość: max IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.11, 08:29 W Gdańsku jest fajnie. jak się już przebije przez dziki tłum i odczeka swoje do wolnego stolika z widokiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michmaj Miasta z widokiem na rzekę 05.08.11, 08:32 Tylko Poznań - miasto Don't Know How nadal odwrócone tyłem do rzeki i nie ma zamiaru nic z tym zrobić. Szczytowym osiągnięciem Poznania w kwestii powrotu nad rzekę są dwa budynki Wechty (czyli największego oszusta wśród deweloperów w Poznaniu), bez bulwaru i ogrodzone wysokim płotem (co jest wg polskiego prawa nielegalne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk Kretynska mania "polskich Amsterdamow, Wenecji,itp IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 10:05 Polacy maja jakas kretynska manie robienia "polskich Wenecji, polskiego Carcasson", itp.. W niektorych zachodnich przewodnikach po Polsce czy artykulach turystycznych w tamtejszej prasie nabijaja sie z tego! Obciach! Nie stac nas na "dobre bo polskie"??? Wylaza z nas komleksy i zasciankowosc! Teraz sie zachcialo "polskiego Amsterdamu"?! Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Poznań - miasto how how 05.08.11, 10:31 Tak, tylko Poznań obraca się tyłkiem do rzeki. Owszem podczas ostatniej powodzi bardzo wysoki poziom Warty robił tylko za atrakcję turystyczną, bo rzeczywiście świetnie odgrodziliśmy się od rzeki ale za cenę jej likwidacji z krajobrazu miasta. Grobelny jak zawsze prezydentem bez wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Poznań buduje nad Warta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 10:57 Nie miasto a Politechnika. Rozwija się nad Warta. Tylko ona inwestuje z rozmysłem Czyli inżynierowie i matematyka góra nad fryzjerami i innymi pociotkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a a może Opole ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 11:36 zdjęcie 1 zdjęcie 2 zdjecie 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Miasta z widokiem na rzekę IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 08:32 A Sieradz tez ma rzeke WARTĘ I prezydenta WALCZAKA z żona -radną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragazz08 Redaktorzyno, litości IP: 62.121.68.* 05.08.11, 08:33 Byłoby słodko, gdyby analfabeta, który napisał ten artykuł, wiedział, że fala może być (ewentualnie) katastrofalna, ale na pewno nie katastroficzna - chyba że dziecku chodzi o falę poetycką, a nie powodziową. Odpowiedz Link Zgłoś
zarro Miasta z widokiem na rzekę 05.08.11, 08:36 Kibicuję pięknemu Wrocławiowi, jednak dziś poprzeczkę podnosi wiele miast efekty poznamy za ok. 5 lat... Chcesz wiedziec więcej informacji nt. miast, skonfrontować, porównać...zajrzyj www.markamiasto.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helikaon Re: Miasta z widokiem na rzekę IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 09:12 Byłem we Wrocławiu trzy tygodnie temu i takiego syfu dawno nie widziałem i nie chodzi o rozkopane ulice, bo to jest normalne w miescie które się modernizuje i remontuje. Chodzi mi o park który mieści się między rynkiem a Ostrowem Tumskim. Pełno śmieci i porozbijanych butelek i ten syf zalegał tam przez trzy dni które akurat spędziłem w tym mimo wszystko ładnym mieście. Służby miejskie w tym mieście nie spisały się. Ale chyba w tym miejscu to normalka bo nawet jeden z krasnali siedzi w tym parku na butelce. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Bo tutaj rządzi Dutkiewicz 05.08.11, 09:31 Prezydent znany z wdrażania "dynamizmu stosowanego". Mamy tu najbrudniejsze pojazdy komunikacji miejskiej w Polsce i supernowoczesny "Tramwaj Plus" ("Plus" nie "+"!), który jeździ po 5 kilometrowej skróconej linii dawnej "12" i wozi powietrze (nasz wizjoner kupił 31 wozów po 8 mln zł!). Jakiś czas temu remontowany był Most Szczytnicki, jednak zbyt długo, dlatego przepadły dotacje unijne na ten remont - drobnostka, jakieś kilkanaście milionów euro. Dynamiczny ten preżydent związany jest towarzysko ze Schetyną i dziś promowany jest w mediach koncernów "ITI" i "Agora" na tzw. Trzecią Siłę - na razie się to nazywa "Obywatele do Senatu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux lux malina IP: *.aster.com.pl 05.08.11, 09:35 We Wrocławiu mają nawet Kozanów. Mieszkania nad samą wodą. I kto by pomyślał - wszystko nam dała Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga lepiej!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.11, 09:42 > We Wrocławiu mają nawet Kozanów. Mieszkania nad samą wodą. A te najlepsze to czasami nawet pod! Kanada panie! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.54321 Jaki optymizm 05.08.11, 09:37 "Jak nas znowu nie zaleje" - optymista z redaktora :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Towarzyszu Pawlak Antoni, podnóżku Budynia!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.11, 09:48 Ja przegrodzicie Motławę kładką prowadzącą do knajpy Paruckiego, te te jachty będziesz se mógł co najwyżej na obrazkach pooglądać. O ile jakiś knajpiarz się zlituje i odpowiednio przystroi ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Towarzyszu Pawlak Antoni, podnóżku Budynia!!! IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.11, 09:49 a na zdjęciu z artykułu nie jest Brda tylko jej odnoga Młynówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Miasta z widokiem na rzekę IP: 193.22.252.* 05.08.11, 10:27 "Kiedyś pływało tu kilka statków wycieczkowych, teraz jest prawie 10" Faktycznie skok ilościowy. Czym się rożni "kilka" od "prawie 10"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x kilka to np 4 a prawie 10 to np. 8 IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 11:09 skok o 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Miasta z widokiem na rzekę IP: *.kopnet.pl 05.08.11, 10:41 Amsterdam to SYF - byłem w maju, widziałem na własne oczy - tak brudnego miasta w Europie nie widziałem jeszcze - i te śmierdzące kanały - to ma być Wenecja północy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukok Re: Miasta z widokiem na rzekę IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.08.11, 10:46 "Wenecja bydgoska", jest jeszcze Wenecja wrocławska i w Świnoujściu, do tego Szwajcaria kaszubska, Holandia na Żuławach, no a Warszawa była kiedyś Mediolanem północy, a w Zduńskiej Woli PRL-owskie blokowisko nazywa się Osiedle Manhattan, a targowisko w Malborku Malhattan :-P ależ jesteśmy zakompleksieni... kukok.blox.pl/2011/07/10-najbrzydszych-budynkow-Warszawy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Miasta z widokiem na rzekę IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 13:03 Na pewno jest to jakaś alternatywa i może być miłym spędzeniem czasu pogadać napić się byle by nie cuchło czasami bywa tak że nad Wisła nie da się siedzieć !!!! Są lepsze tematy www.mrt.pl/eportal/index.php?file=News&op=index_comment&news_id=1051 np jaką cyfrówkę wybrać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
holewiusz Miasta z widokiem na rzekę 05.08.11, 21:50 30 lipca w Koninie przy Starówce oddano do użytku bulwary nad Wartą - o długości ok. 1500 m. Są ciągi spacerowe w 2 poziomach i jest też przystań dla żaglówek. Przez kanał Warta-Gopło miasto połączone też jest z Notecią i Wisłą oraz innymi głębokimi jeziorami jak Ślesińskie, Wąsowsko-Mikorzyńskie oraz Pątnowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odo a bulwary w Szczecinie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 09:23 autor artykułu potraktował sprawę wybiórczo - w Szczecinie bulwary nad Odrą są przebudowywane i są to większe inwestycje niż te nad Rawą w Katowicach. www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100628/TURYSTYCZNEPERLYPOMORZA1103/220489928 Odpowiedz Link Zgłoś