Gość: w IP: *.tktelekom.pl 28.02.12, 15:22 Po wygranej aukcji też miałam 2 godziny opóźnienia w powiadomieniu na maila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: judas1 Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.12, 15:23 Przeciez dla Allegro liczy sie tylko KASA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 16:14 nie narzekam na allegro czasami to dobre żródło dochodu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.b-ras1.rtd.sligo.eircom.net 28.02.12, 23:48 AlleDrogo ma tak często problemy, że zapewne na Alercie mają już gotowy szablon, do informacji o tym serwisie. Zmieniają tylko datę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: 195.149.120.* 28.02.12, 15:25 Jakby Allegro nie rozsyłało setek maili z reklamami, to nikt by ich nie oznaczał jako spam i adres nie trafiłbym na czarną listę... Sami są sobie winni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n 28.02.12, 17:12 Zgadza się, tu chodzi zapewne o spam z cit****.pl - wykropkowane by im nie robić reklamy (w każdym razie to serwis powiązany z Allegro). Te chamy reklamują swój serwis na chama, do mnie przychodziło po 3-6 maili dziennie!!! Aż wreszcie przeczytałem ten spam, wszedłem na tą spamerską stronę i się wykreśliłem. Czy te przygłupy z Allegro nie wiedzą, że co za dużo to nie zdrowo? Gdyby to był 1 mail na 3 dni to bym wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis ja aukcję mogłem wystawić ale zmian w niej już nie IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 15:26 mogłem dokonać... i tak od 2 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudi Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 15:27 Przecież to zaczeło się sypać już ze dwa tygodnie temu - żadna nowość, tak jak i olewanie użytkowników allegro i ściemnianie na maxa przez admina. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... 28.02.12, 15:28 Ostrzegalem allegro ze zostana wpisani na czarna liste spamowiczow jezeli nie zaprzestana chamskiego spamu. Wiesniaki z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka000 Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n 28.02.12, 15:51 Cześć wieśniaku z royal palace. Jakieś kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n 01.03.12, 17:51 Zadne ale zawsze twierdzilem ze allegro to serwis stworzony dla wiesniakow. W srode zaczyna sie podobna akcja z pedofilskim portalem fotka.pl. Anonymus Polska zaprasza na fejsa. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Bo Allegro faktycznie rozsyła spam, niechciane 28.02.12, 15:29 oferty co chwila pojawiają się w mojej poczcie. Zastanawiałam się, czy nie zgłosić do listy spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Re: Bo Allegro faktycznie rozsyła spam, niechcian 28.02.12, 15:38 Dodaj do spamu. Na poczatku marca planujemy na fejsie zrobic to samo z fotka.pl. Minie troche czasu zanim allegro zostanie skreslone z listy, to oszusci i zlodzieje wiec trafili tam slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.aster.pl 28.02.12, 15:37 Raz zdarzylka sie zwaria na Allegro,a co z bankami ???? W Alior banku to jest sprawa normalna,cochwiel sa przerwy,zawiesszenia,nie mozna sie zalogowac a czasem wogole otworzy strony banku,zawieszaj sie przelewy i platformy transakcyjne.tez nie ma zadnych komunikatow,bo bank boi sie smiertelnie popsucia sobie opinii; oficjalnie co chwila dostaje nagrody a praktyka wyglada zupelnie inaczej/ Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n 28.02.12, 15:41 Jestes debilem, reszta komentarza jest zbedna. Allegro nie ma awari tylko masowo zostal zgloszony do spamu. Czyli kilkaset osob naraz napisalo emaila ze skargami do holenderskiej fundacji zwalczania spamu w internecie. Lapiesz? I zapamietaj na przyszlosc, ze nie ma polskich bankow tylko sa banki w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jotes Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.aster.pl 28.02.12, 15:52 Autor: papigo ☺ 28.02.12, 15:41 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Jestes debilem, reszta komentarza jest zbedna. Allegro nie ma awari tylko masowo zostal zgloszony do spamu. Czyli kilkaset osob naraz napisalo emaila ze skargami do holenderskiej fundacji zwalczania spamu w internecie. Lapiesz? I zapamietaj na przyszlosc, ze nie ma polskich bankow tylko sa banki w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
money.pl BGZ tez skarb panstwa,czyli polski 28.02.12, 15:59 sa jeszcz einne,ale szkoda czasu na tlumaczenie glabom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 16:01 Ty jesteś taki głupi czy tylko udajesz?? Mam konto biznesowe w Aliorze i nie przypominam sobie na przestrzeni ostatnich miesięcy jakiejś awarii. Jakby była jakaś awaria to pierwszy bym leciał z japą że nie mogę towaru do klientów wysłać bo nie mam dostępu do pieniędzy. Jak masz problemy z obsługą konta to poproś kogoś inteligentnego to Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumtree Allegro ma juz wreszcie prawdziwa konkurencje. IP: *.aster.pl 28.02.12, 15:39 Gumtrree za moment ich juz przegoni a wszystko jest za darmo.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 15:41 A ile można wytrzymać bzdur szczerzących się z każdego maila wysłanego przez allegro? A to wybraliśmy tobie to, a to wybraliśmy tobie tamto sramto. No i dorobiło się allegro statusu spamera.I dobrze! PS.Kiedy allegro zacznie tępić sprzedawców - złodziei z setkami negatywnych komentarzy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobre dobre Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.aster.pl 28.02.12, 15:54 a po co ma tepic zlodziei ,skoro nie tepi setek handlujacych nielegalnie sprowadzonymi podrobkami;samych telefonow kolumnie "inne marki" ,specjalnie zalozonej dla podrobek (!!!!!!!!!!!!!) jest okolo 3 tysiecy. To pewnie ci,co najglosniej protestowali przeciw ACTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szneka makowa Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.pawluk.org 28.02.12, 16:19 Allegro wywala uczciwych sprzedawców i uczciwych kupujących. chucha i dmucha na złośliwą konkurencję pospiep.....ącą wyssanymi z palca argumentami wyssanymi z palca.Nie do ruszenia są gnojki-złodzieje z milionem negatywów. Samo dopuszczanie zakupów z niezarejestrowanych kont to farsa ! pole do popisu dla złośliwej konkurencji ! Mam ich dość ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.prz.rzeszow.pl 28.02.12, 15:56 do tego - obserwowane/zakończone aukcje - raz są widoczne, raz tylko część - raz wogóle... to jakiaś kolejna innowacja? jak większość wprowadzanych ostatnio zmian w widoku strony - masakra...kogo oni zatrudniaja w tym serwisie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.12, 16:07 byl dobry wpis o zmainach na vista (kropa) pl. Dla Allegro liczy się TYLKO kasa Odpowiedz Link Zgłoś
adam3407 Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... 28.02.12, 15:58 Allegro poniosło ryzyko i zaczęło wysyłać mailing zakładając, że użytkownicy w domniemany sposób zgadzają się na otrzymywanie dopasowanych do siebie ofert, i innych informacji. Niestety, na takie rzeczy ludzie muszą godzić się dobrowolnie, inaczej skończy się jak powyżej - oznaczanie wiadomości od allegro jako spam. Sam czytać umiem i przeczytałem w stópce, że zgodę na wysyłanie mailingu można odwołać na koncie. Tylko, że ja to czytam i wyłączam co trzeba, a ludzie czytać nie umieją, unoszą się złością i pakują co popadnie w spam. Nie pamiętam już kiedy dostałem od Allegro wiadomość inną od powiadomienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I po ptokach Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 16:04 adam3407 napisała: > . Sam czytać umiem i przeczytałem w stópce, że zgodę na wysyłanie mailingu możn > a odwołać na koncie. Tylko, że ja to czytam i wyłączam co trzeba, a ludzie czyt > ać nie umieją, unoszą się złością i pakują co popadnie w spam. Nie pamiętam już > kiedy dostałem od Allegro wiadomość inną od powiadomienia. Jeszcze może będę coś wyłączał bo tak sce sobie alliegro !? Raczej to oni powinni spytać użytkownika czy chce ich śmieci... Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... 28.02.12, 16:12 Pani rzecznik - ale to nie chodzi o to, że jak wasz klient ma problem i SIĘ ZAPYTA, to wy mu odpowiecie, ze problem rzeczywiście jest. On to wie. Chodzi o to, że powinniście wydać oficjalny komunikat, by ci wszyscy wasi klienci, którzy nie mogą prowadzić normalnie biznesu bo nie mają informacji z systemu, NIE MUSIELI świecieć oczyma przed swymi kontrahentami. Bo jak mój sprzedawca zawalił i mówi mi, że to z winy Alledrogo, a Alledrogo oficjalnie milczy, to zacznę podejrzewać sprzedawcę, że kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
p_3p Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... 28.02.12, 16:16 Mam duży zapas piany i nie wiedziałem, na kogo się wpienić. Już mam temat, dzięki gazecie. No to się wpieniam. "Jak to możliwe? Kto jest za to odpowiedzialny? Jak tak duże państwo w Europie może mieć prywatny portal handlowy, leżący i kwiczący? Czy prywatny oznacza, że właściciel musi sobie sam radzić? Dlaczego nie ma zbiórki społecznej, toruńskiej na przykład?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolvverine Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.12, 17:03 Allegro nie miało nikogo do postawienia np: nagios/icinga z odpowiednia wtyczką :) ?? Do sprawdzania czy ich serwery pocztowe nie trafiły na RBL-e ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: 178.218.228.* 28.02.12, 17:23 Hmmm.... w artykule napisali, że nie ukrywają problemu...... A ja dziś otrzymałem od serwisu SendIt związanego z Allegro taką oto odpowiedź na mój problem: [...] Według informacji jakie otrzymaliśmy od Informatyków serwisu Sendit.pl wszystkie powiadomienia zostały wysłane, a prawdopodobną przyczyną nie otrzymania przez Pana wiadomości może leżeć po stronie ustawień Pańskiej poczty elektronicznej. [...] Może wzrok mnie myli, ale to ewidentne wykręcanie się od problemu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoniu Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 00:14 jebać tych bezczelnych chamów i złodziei z allegro. handlujcie na ebayu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.siedlce.vectranet.pl 29.02.12, 10:46 Allegro! Potrafi tylko prowizję brać aukcja nie wiadomo jaki będzie finał czy kupujący zapłaci? a oni już prowizję kasują nie napasieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 11:31 a teraz wyłączyli forum sprzedawców na Allegro brawo, na nic więcej ich nie stać jak na chowanie głowy w piasek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EFTEA Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.radymno.org 29.02.12, 11:45 forum wyłączyli, na wiadomości z formularza kontaktowego nie odpowiadają, bo po co i tak nie dojdą bo są blokowane. DRAMAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.lodz.mm.pl 29.02.12, 14:46 Allegro to Państwo w Państwie, bezczelni do granic możliwości i nie dbający o użytkowników. Wyłączyli forum bo za dużo było krytyki. Powinien się nimi zająć Urząd Antymonopolowy, ale w tym Kraju wszystko jest chore i napewno nikt Im nic nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.radymno.org 29.02.12, 17:22 Ciekaw co się stanie jak ten cafe.allegro.pl/ licznik dojdzie do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: *.132.c90.petrotel.pl 29.02.12, 13:07 Znowu jakieś kłopoty z allegro,coś się zawaliło, już dawno znalazłem coś innego, sprzedajemy.pl i nikt o tym nic nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, n IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 13:35 10 dni temu zapłąciłąm przez allegro 2 sprzed. . Pobrali mi kase z konta, a w panelu allegro mam ze transakcja odrzucona. Wysłałam im potwierdzenia zapłaty, po kilku dniach zwrocili kase za jeden przelew, czekam na drugi ponad 300zł. Nie martwmy sie amazon sie otwiera, pieknie beda im po pietach skakac :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Ściema Alledrogo 29.02.12, 13:52 Allegro przyznaje, że faktycznie "występuje problem techniczny z wysyłanymi przez serwis Allegro powiadomieniami". - Adres, z którego wysyłane są powiadomienia trafił na spamlistę. Powiadomienia są wówczas trwale odbijane przez serwery pocztowe dostawców usługi e-mail. Problem mogą mieć przede wszystkim użytkownicy korzystający ze skrzynek przypisanych do swoich wykupionych domen - tłumaczy rzeczniczka Allegro, Joanna Wagner. Zapewnia, że prowadzone są "intensywne prace nad rozwiązaniem problemu". Tia,intensywne prace w waszym wykonaniu,to żenada. Pani Wagner łże,jak bura suka,dla nich liczy się tylko kasa. Dziwią ją informacje naszych czytelników o braku informacji w tej sprawie. - Użytkownicy zgłaszający problemy z mailami od Allegro poprzez formularz kontaktowy otrzymują w odpowiedzi pełną informację o sprawie, a administratorzy odpowiadają na pytania pojawiające się w poszczególnych wątkach na Cafe Allegro i na Forum Sprzedawców - mówi rzeczniczka Allegro. Nie tak dawno miałem problem z ich PayU.Trzymali moją kasę,zamiast zwyczajnie przelać na konto.Na kilkadziesiąt maili do nich otrzymywałem wyświechtane formułki,pisane pewnie z automatu ble,ble ,ble. My,użytkownicy możemy sobie problemy zgłaszać,chyba do składu desek.Żałosna platforma to ALLEDROGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristo Awaria Allegro. "Nie można wystawić aukcji, nie... IP: 78.8.38.* 29.02.12, 18:28 "Problem mogą mieć przede wszystkim użytkownicy korzystający ze skrzynek przypisanych do swoich wykupionych domen - tłumaczy rzeczniczka Allegro, Joanna Wagner. Zapewnia, że prowadzone są "intensywne prace nad rozwiązaniem problemu". Dziwią ją informacje naszych czytelników o braku informacji w tej sprawie. - Użytkownicy zgłaszający problemy z mailami od Allegro poprzez formularz kontaktowy otrzymują w odpowiedzi pełną informację o sprawie, a administratorzy odpowiadają na pytania pojawiające się w poszczególnych wątkach na Cafe Allegro i na Forum Sprzedawców - mówi rzeczniczka Allegro." CO O TA KOBIETA PIERDZIELI, JAK WYSŁAŁEM POPRZEZ FORMULARZ KONTAKTOWY ZAPYTANIE/REKLAMACJĘ TO ZOSTAŁEM OLANY. NIKT NIGDY NIE ODPOWIEDZIAŁ MI I NIE PRÓBOWAŁ SIĘ ZE MNĄ SKONTAKTOWAĆ I WYJAŚNIĆ SPRAWĘ. A ZNAM SPRAWY JESZCZE GORSZE Z BLOKADĄ KONTA BEZ PRZYCZYNY I BEZ WYJAŚNIENIA. I MÓWIĘ WAM GDYBY BYŁA ALTERNATYWA WOBEC ALLEGRO-EBAY NIESTETY SIĘ NIE PRZYJĄŁ, A SZKODA-TO NATYCHMIAST BYM SKORZYSTAŁ. A krzyczę bo mnie wpieniła ta wypowiedź.:) Odpowiedz Link Zgłoś