Gość: cywil Cholerne trepy! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 22:22 Wódka wyżarła im w koszarach resztki mózgów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaczek Re: Poborowy na kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:57 Dziś nie prima-aprilis...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak_alkoholik Re: Poborowy na kółkach IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 16.09.04, 02:59 mam 6 poborowych pragne aby ich powolano i przecwiczono ja bym kupil sobie cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamerykon Oddam rolki I deskorolke... IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 16.09.04, 00:11 A nawet proce jesli brakuje nam Karabinow... I pamietajcie, robie to dla OJCZYZNY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kovalsky you have got to be kidding me IP: *.microsoft.com 16.09.04, 01:48 No farking WAY! To nie jest zart??? Ale wy tam pokorni jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Poborowy na kółkach IP: 4.26.61.* 16.09.04, 07:05 Natychmiast rekwirowac wszystkie auta, motocykle, rowery i hulajnogi (konie i woly tez tez) ! Bialorus sie juz szykuje, a jak tu uciekac ? PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: impycellin Polski pobór jest generalnie pomyłką... IP: *.lubawka.net 16.09.04, 07:05 ...co roku osobiscie doświadczam do WKU zaświadczenie ze studiów i co roku dostaje powołanie do odbycie służby wojskowej (tak jakbym w ogóle nie dowoził tych dokumentów). Bałagan w WKU musi byc niesamowity, skoro dokumenty tak po prostu giną. Służba wojskowa niczemu dobremu nie służy, a jednynie utrudnia życie. To jest śreniowieczny relkit nie przystosowany do naszych czasów. Żyjemy w kraju demokratycznym, a wojsko i tak może zdecydować co robic z tobą, albo z twoim autem. To absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio To chyba zły sen! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:19 To farsa, a nasze wojsko jest chyba bandą zbirów, którzy mogą sobie przyjść i wziąć czyjąś własność! Jak mafia, tylko legalnie! Wyobrażam sobie dłuuuugi stół, przy nim takich grubych generałów akceptujących po kolei pozycje z listy p.t. "Do czego wojsko powinno mieć prawo". Pod pretekstem zdrowia psychicznego żołnierzy będą wyłapywać w miastach ładniejsze dziewczyny i gwałcić je całymi jednostkami! Ludzie, do jakiego kraju można szybko uciec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Poborowy na kółkach IP: 62.233.242.* 16.09.04, 08:41 Ale jaja ! w stanie wojny to rozumiem, ale w czasie pokoju ! co będzie następne ? Zestawy kina domowego, może komputery, przecież wszystko w wojsku może się przydać. Żyjemy w chorym kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Poborowy na kółkach IP: 82.160.68.* 16.09.04, 09:05 Witam To naprawdę jest prawo bez sensu rozumiem w trakcie wojny gdy wróg otwarcie naciera na nasze granice tak jak w 1939r. Wtedy i bez przepisu pewnioe 90% z nas (ja na pewno) oddała by wszystko łącznie z samym soba aby ratować kraj. Dziś wojna jest inna dziś obcymi armiami w polsce są OBCE centra handlowe które wypompowuja kase z Polski robiąc z nas kraj biedy i nędzy. A do walki z tym zagrożeniem potrzebne sa nie auta prywatne ale po prostu mądrzy i rozsądni politycy, oraz obywatele którzy nie bedą kupować obcej szmiry nawet jeśli jest o 2 grosze tańsza. W czasie takiego pseudo pokoju jak dziś armie należy raczej ograniczać do sił specjalnych, oraz jednostek logistycznych a reszta powinna być niezbędnym marinesem. PS. Słyszałem, że gdy USy i to chore Państwo SLDOWSKO-LIBERALNE szkodziło prezesowi Opitimusa Romanowi Klusce to też przysłali mu wezwanie na wszystkie jego samochody do wojska. Ot tak mogli dokuczyc człowiekowi to dokuczyli i chyba teraz głównie po to jest ten przepis, bo nie sądzę aby tak normalnie wzywali czyjegoś rometa. Pozdrawiam czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gurthg Shae Re: Poborowy na kółkach IP: *.eo.pl 16.09.04, 09:10 Standardowa sprawa, taką mamy prawo i nie ma o co bić piany. Zresztą samochody osobowe to po prostu pikuś. Wyobraźcie sobie firmy dysponujące taborem ciężarowym i to, że przez 2 tygodnie w roku (taki jest maksymalny czas "poboru" w czasie pokoju") maszyna zamiast zarabiać, dostaje "żołd". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Izydor Re: Poborowy na kółkach IP: 194.181.108.* 16.09.04, 09:25 Chciałyby półkowniki i inne półgłówki mieć do swej dyspozycji nasze terenówki (ot, marzenie wojskowej, bezmózgowej kliki)... Ale ich nie dostaną! Zgubimy kluczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hk Re: Poborowy na kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:26 chyba się jeszcze nie obudziłam, no idę zrobić kawę, bo chyba śnię o kolejnych kretyńskich rozporządzeniach "made in poland" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Poborowy na kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:42 Spuścizna po PRL. Jak masz złośliwego sąsiada w mundurze to uważaj, możesz stracić swoje oczko w głowie ukochaną terenówkę. Głupota ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maw Re: Poborowy na kółkach IP: 195.85.249.* 16.09.04, 09:49 Ludzie, glosujcie na UPR ! To jedyna partia w Polsce, ktora uchroni nas przed kradzieza przez post-PZPR-owskie fora ludzi z pomyslunkiem rodem z ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Poborowy na kółkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:50 niech najwyżsi oddadzą swoje auta i jeszcze dołożą kasy, bo mają jej ogromnie dużo, a nie tylko od polskiej biedoty żądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Poborowy na kółkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:52 masz rację już dawno powinni tak zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol ile mi wojsko zapłaci za mojego kałacha? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 10:02 a może wiatrówkę i łuk też powolają... od dziś na trabancie mam naklejkę: auto terenowe do celów obronnych i niech armia mi placi za utrzymanie sprzętu w gotowości bojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Paranoja z komuny rodem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 10:23 rekwizycje koni, spyży, domów, pojazdów zawsze się odbywają podczas wojen. Ale wojna nam chyba nie grozi o ile kwas i kumple nie narozrabiają bardziej, albo sejm nie uchwali wojny o polski Berlin na przyklad. Swojego trabiego oddam armii jak mi z góry zaplacą za rok użytkowania . A kupię brdm z demobilu...dopiero pojeźdżę W 1991 roku wojsko robilo kasację samochodów przterminowanych : takich co staly w garażach i byly gotowe do użycia przez wiele lat. Głownie Nyski: poszlo na złom coś kolo 9 tysięcy nieużywanych autek które na tamte czasy byly calkiem niezle. W 1987 roku z kolei T 56 zmasakrowal mi na parkingu wóz osobowy, wojsko zobowiązalo sie do pokrycia strat i pokryć nie może do dziś. Jaki kraj takie podejście obywateli: ja to pie... Zaś wszystkim ustosunkowanym inaczej proponuję malą wojenkę o jakieś tam wartości np w Iraku Oczywiście wszystko się może zmienić jeśli nas ktos zaatakuje , ale lepiej żeby do tego nie doszlo A w trabim przerabiam szyberdach na stanowisko strzeleckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fh Re: Poborowy na kółkach IP: 217.153.147.* 16.09.04, 10:15 czy w tym debilnym kraju to coś dziwnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapral SPRAWA JEST BANALNIE PROSTA. WSZYSTKO JUZ Z WOJSKA IP: *.cec.eu.int 16.09.04, 10:20 ZNIKNELO A KRASC TRZEBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: SPRAWA JEST BANALNIE PROSTA. WSZYSTKO JUZ Z W IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 10:27 to wypowiedzmy wojnę Łukaszence. A może lepiej nie bo on ma kilka czolgów i może wygrać. jegmerałowie mają jak zwykle porujone pomysły. Na calym świecie trep trepem zawsze będzie a skretynienie to prócz alkoholizmu choroba zawodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Poborowy na kółkach IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:46 jakis kretynizm. ALE TO POLSKA wlasnie!!!!!!!!!! kretyn kretyna kretynem pogania i jeszcze upierdliwie czepia sie czyjejs wlasnosci!!!! paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aui Re: Poborowy na kółkach IP: *.stargard.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:18 Ludziska kraj jest popieprzony ale popatrzcie sobei na afganistan albo na inne kirgistany, gruzje i tego typu szamba.... chyba wole te nasze paranoje niz zyc w stresie czy dozyje nastepnego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobiau Re: Poborowy na kółkach IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.09.04, 14:27 Panie redaktorze... coś pan pił, ile kosztowało i gdzie to można kupic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jab Jeżeli to prawda ... IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 16:30 ... to ani się obejrzeliśmy, a już jesteśmy tak miej więcej między rosją a białorusią, z tym że bliżej putnina niż łukaszenki ... ale "nasz" prezydent pasuje do tego grona ... Teraz to tylko wojsku polskiemu (nigdy nie miałem zaufania do tej zdegenerowanej instytucji) pozostaje powoływać żony (bo mężów i tak mogą) do świadczenia na rzecz tej "armii" ... np. umilanie oficerom pobytu na poligonach. Chyba kupie sobie czołg, a w najgorszym razie jakiś zestaw rakiet i potraktuje kilka budynków tego pożal się (już sam nie wiem kto ma się żalić) "państwa"/"rządu" tak jak się to robi w Iraku ... To tak dla zachowania symetrii w stosunkach między grupami, które mają władze a jednostkami (to też grupa tylko nie zorganizowana) które miałyby tej władzy ulegać. Czy ktoś się chce przyłączyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Re: Poborowy na kółkach IP: *.netia.pl 19.09.04, 12:47 to jakaś zajebista sciema ;-)) tylko w Polsce jest to mozliwe samochody do wojska, phyyyy Odpowiedz Link Zgłoś