Dodaj do ulubionych

Poborowy na kółkach

• Gość: cywil Cholerne trepy! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 22:22
      Wódka wyżarła im w koszarach resztki mózgów
    • Gość: qaczek Re: Poborowy na kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:57
      Dziś nie prima-aprilis......
      • Gość: polak_alkoholik Re: Poborowy na kółkach IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 16.09.04, 02:59
        mam 6 poborowych pragne aby ich powolano i przecwiczono
        ja bym kupil sobie cos nowego
    • Gość: Hamerykon Oddam rolki I deskorolke... IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 16.09.04, 00:11
      A nawet proce jesli brakuje nam Karabinow...

I pamietajcie, robie to dla OJCZYZNY!
    • Gość: kovalsky you have got to be kidding me IP: *.microsoft.com 16.09.04, 01:48
      No farking WAY! To nie jest zart???

Ale wy tam pokorni jestescie
    • Gość: Matt Re: Poborowy na kółkach IP: 4.26.61.* 16.09.04, 07:05
      Natychmiast rekwirowac wszystkie auta, motocykle, rowery i hulajnogi
      (konie i woly tez tez) !
      Bialorus sie juz szykuje, a jak tu uciekac ?
      PZDR.
    • Gość: impycellin Polski pobór jest generalnie pomyłką... IP: *.lubawka.net 16.09.04, 07:05
      ...co roku osobiscie doświadczam do WKU zaświadczenie ze studiów i co roku
      dostaje powołanie do odbycie służby wojskowej (tak jakbym w ogóle nie dowoził
      tych dokumentów). Bałagan w WKU musi byc niesamowity, skoro dokumenty tak po
      prostu giną.
      Służba wojskowa niczemu dobremu nie służy, a jednynie utrudnia życie. To jest
      śreniowieczny relkit nie przystosowany do naszych czasów. Żyjemy w kraju
      demokratycznym, a wojsko i tak może zdecydować co robic z tobą, albo z twoim
      autem. To absurd.
    • Gość: Miecio To chyba zły sen! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:19
      To farsa, a nasze wojsko jest chyba bandą zbirów, którzy mogą sobie przyjść i
      wziąć czyjąś własność! Jak mafia, tylko legalnie! Wyobrażam sobie dłuuuugi
      stół, przy nim takich grubych generałów akceptujących po kolei pozycje z listy
      p.t. "Do czego wojsko powinno mieć prawo". Pod pretekstem zdrowia psychicznego
      żołnierzy będą wyłapywać w miastach ładniejsze dziewczyny i gwałcić je całymi
      jednostkami! Ludzie, do jakiego kraju można szybko uciec?
    • Gość: Neo Re: Poborowy na kółkach IP: 62.233.242.* 16.09.04, 08:41
      Ale jaja ! w stanie wojny to rozumiem, ale w czasie pokoju ! co będzie
      następne ? Zestawy kina domowego, może komputery, przecież wszystko w wojsku
      może się przydać. Żyjemy w chorym kraju !
    • Gość: Damian Re: Poborowy na kółkach IP: 82.160.68.* 16.09.04, 09:05
      Witam

To naprawdę jest prawo bez sensu rozumiem w trakcie wojny gdy wróg otwarcie
      naciera na nasze granice tak jak w 1939r. Wtedy i bez przepisu pewnioe 90% z
      nas (ja na pewno) oddała by wszystko łącznie z samym soba aby ratować kraj.

Dziś wojna jest inna dziś obcymi armiami w polsce są OBCE centra handlowe które
      wypompowuja kase z Polski robiąc z nas kraj biedy i nędzy. A do walki z tym
      zagrożeniem potrzebne sa nie auta prywatne ale po prostu mądrzy i rozsądni
      politycy, oraz obywatele którzy nie bedą kupować obcej szmiry nawet jeśli jest
      o 2 grosze tańsza.

W czasie takiego pseudo pokoju jak dziś armie należy raczej ograniczać do sił
      specjalnych, oraz jednostek logistycznych a reszta powinna być niezbędnym
      marinesem.

PS. Słyszałem, że gdy USy i to chore Państwo SLDOWSKO-LIBERALNE szkodziło
      prezesowi Opitimusa Romanowi Klusce to też przysłali mu wezwanie na wszystkie
      jego samochody do wojska. Ot tak mogli dokuczyc człowiekowi to dokuczyli i
      chyba teraz głównie po to jest ten przepis, bo nie sądzę aby tak normalnie
      wzywali czyjegoś rometa.

Pozdrawiam czytelników.
    • Gość: Gurthg Shae Re: Poborowy na kółkach IP: *.eo.pl 16.09.04, 09:10
      Standardowa sprawa, taką mamy prawo i nie ma o co bić piany.

Zresztą samochody osobowe to po prostu pikuś.

Wyobraźcie sobie firmy dysponujące taborem ciężarowym i to, że przez 2 tygodnie
      w roku (taki jest maksymalny czas "poboru" w czasie pokoju") maszyna zamiast
      zarabiać, dostaje "żołd".

• Gość: Jan Izydor Re: Poborowy na kółkach IP: 194.181.108.* 16.09.04, 09:25
      Chciałyby półkowniki i inne półgłówki
      mieć do swej dyspozycji nasze terenówki
      (ot, marzenie wojskowej, bezmózgowej kliki)...
      Ale ich nie dostaną! Zgubimy kluczyki.
    • Gość: hk Re: Poborowy na kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:26
      chyba się jeszcze nie obudziłam, no idę zrobić kawę, bo chyba śnię o kolejnych
      kretyńskich rozporządzeniach "made in poland"
    • Gość: obserwator Re: Poborowy na kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:42
      Spuścizna po PRL. Jak masz złośliwego sąsiada w mundurze to uważaj, możesz
      stracić swoje oczko w głowie ukochaną terenówkę. Głupota ludzka nie zna granic.
    • Gość: Maw Re: Poborowy na kółkach IP: 195.85.249.* 16.09.04, 09:49
      Ludzie, glosujcie na UPR ! To jedyna partia w Polsce, ktora uchroni nas przed
      kradzieza przez post-PZPR-owskie fora ludzi z pomyslunkiem rodem z ZSRR.
    • Gość: eeeee Re: Poborowy na kółkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:50
      niech najwyżsi oddadzą swoje auta i jeszcze dołożą kasy, bo mają jej ogromnie
      dużo, a nie tylko od polskiej biedoty żądać.
      • Gość: gumis Re: Poborowy na kółkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:52
        masz rację już dawno powinni tak zrobić
    • Gość: robol ile mi wojsko zapłaci za mojego kałacha? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 10:02
      a może wiatrówkę i łuk też powolają...
      od dziś na trabancie mam naklejkę: auto terenowe do celów obronnych
      i niech armia mi placi za utrzymanie sprzętu w gotowości bojowej.
      • Gość: robol Paranoja z komuny rodem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 10:23
        rekwizycje koni, spyży, domów, pojazdów zawsze się odbywają podczas wojen. Ale
        wojna nam chyba nie grozi o ile kwas i kumple nie narozrabiają bardziej, albo
        sejm nie uchwali wojny o polski Berlin na przyklad.
        Swojego trabiego oddam armii jak mi z góry zaplacą za rok użytkowania . A kupię
        brdm z demobilu...dopiero pojeźdżę
        W 1991 roku wojsko robilo kasację samochodów przterminowanych : takich co staly
        w garażach i byly gotowe do użycia przez wiele lat. Głownie Nyski: poszlo na
        złom coś kolo 9 tysięcy nieużywanych autek które na tamte czasy byly calkiem
        niezle.
        W 1987 roku z kolei T 56 zmasakrowal mi na parkingu wóz osobowy, wojsko
        zobowiązalo sie do pokrycia strat i pokryć nie może do dziś.
        Jaki kraj takie podejście obywateli: ja to pie...
        Zaś wszystkim ustosunkowanym inaczej proponuję malą wojenkę o jakieś tam
        wartości np w Iraku

Oczywiście
        wszystko się może zmienić jeśli nas ktos zaatakuje , ale lepiej żeby do tego
        nie doszlo
        A w trabim przerabiam szyberdach na stanowisko strzeleckie
    • Gość: fh Re: Poborowy na kółkach IP: 217.153.147.* 16.09.04, 10:15
      czy w tym debilnym kraju to coś dziwnego ?
    • Gość: kapral SPRAWA JEST BANALNIE PROSTA. WSZYSTKO JUZ Z WOJSKA IP: *.cec.eu.int 16.09.04, 10:20
      ZNIKNELO A KRASC TRZEBA.
      • Gość: robol Re: SPRAWA JEST BANALNIE PROSTA. WSZYSTKO JUZ Z W IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 10:27
        to wypowiedzmy wojnę Łukaszence. A może lepiej nie bo on ma kilka czolgów i
        może wygrać.
        jegmerałowie mają jak zwykle porujone pomysły. Na calym świecie trep trepem
        zawsze będzie a skretynienie to prócz alkoholizmu choroba zawodowa
    • Gość: mr Re: Poborowy na kółkach IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:46
      jakis kretynizm. ALE TO POLSKA wlasnie!!!!!!!!!! kretyn kretyna kretynem
      pogania i jeszcze upierdliwie czepia sie czyjejs wlasnosci!!!! paranoja
    • Gość: Aui Re: Poborowy na kółkach IP: *.stargard.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:18
      Ludziska kraj jest popieprzony ale popatrzcie sobei na afganistan albo na inne
      kirgistany, gruzje i tego typu szamba.... chyba wole te nasze paranoje niz zyc
      w stresie czy dozyje nastepnego dnia...
    • Gość: Kobiau Re: Poborowy na kółkach IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.09.04, 14:27
      Panie redaktorze... coś pan pił, ile kosztowało i gdzie to można kupic??
    • Gość: jab Jeżeli to prawda ... IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 16:30
      ... to ani się obejrzeliśmy, a już jesteśmy tak miej więcej między rosją a
      białorusią, z tym że bliżej putnina niż łukaszenki ... ale "nasz" prezydent
      pasuje do tego grona ...

Teraz to tylko wojsku polskiemu (nigdy nie miałem zaufania do tej
      zdegenerowanej instytucji) pozostaje powoływać żony (bo mężów i tak mogą) do
      świadczenia na rzecz tej "armii" ... np. umilanie oficerom pobytu na poligonach.

Chyba kupie sobie czołg, a w najgorszym razie jakiś zestaw rakiet i
      potraktuje kilka budynków tego pożal się (już sam nie wiem kto ma się
      żalić) "państwa"/"rządu" tak jak się to robi w Iraku ...
      To tak dla zachowania symetrii w stosunkach między grupami, które mają władze a
      jednostkami (to też grupa tylko nie zorganizowana) które miałyby tej władzy
      ulegać.

Czy ktoś się chce przyłączyć ???
    • Gość: you Re: Poborowy na kółkach IP: *.netia.pl 19.09.04, 12:47
      to jakaś zajebista sciema ;-))
      tylko w Polsce jest to mozliwe
      samochody do wojska, phyyyy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka