Dodaj do ulubionych

TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj prosze

IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 18.11.04, 10:52
hej! mój problem jest taki:
dostałam dość wysoki rachunnek tel - nie spodziewałam sie takiego. Zaczęłam go
analizować - i zauważyłam ze mam inny plan abonencki! zmiana była ze
standardowego na tanie wieczory i weekendy!
Dzwonie wiec na błękitną linie. Okazało się ze gościu ma przed oczami
formaularz zamówienia na taki plan z moimi danymi i podpisany niby przeze
mnie! Jestem wściekła gdyż wWogóle mi sie ten plan nie opłaca - osoby z
którymi rozmawiam wieczorami najdłużej - dzwonia do mnie bo mają darmowe
wieczory! wiec jestem bardzo stratna na rozmowach w godzinach szczytu!
Nie wiem co myślec - bo przecież chyba sprawdzają dowód osoby która składa ten
wniosek! Zaczynam podejrzewac ze to TPSA!! przeciez gdyby nawet zrobiła cos
takiego kiluset osobom z województwa to ma wielkie zyski z tytułu takiego
oszustwa!
Prosze was jezeli ktos ma podobnie napiszcie.
POzdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: charlie_x Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.tvgawex.pl 18.11.04, 12:45
      ..pozew do sądu jesli jesteś pewna,że ..nie podpisałaś..8)Ja
      natomiast miałem zawyżane notorycznie rachunki.Brali zawsze najwyższy z
      poprzedniego okresu i przysyłali mi przez następny kwartał.Świadom marnych
      moich szans na udowodnienie tego ich przekrętu po prostu zrezygnowałem z tepsy
      i po kłopocie..pozdr..8)
    • Gość: Kasia Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:25
      Ja juz tez mam ich dosyc,ale z innego powodu...co kilka dni
      dzwonia,notorycznie zawracaja mi glowe przeprowadzaniem ankiet, przedstawiaja
      jakies plany znizkowe...sa za bardzo natrętni.
    • Gość: Jagna Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.espol.com.pl 18.11.04, 15:54
      Wcale bym sie nie zdziwila, gdyby ten formularz byl robota jakiegos
      przystawionego do muru sprzedawcy ich uslug. Nacisk z gory o sprzedaz jest
      czasem tak duzy ze ludzie robia glupoty nie myslac o konsekwencjach. To tak na
      marginesie, bo jeszcze pamietam jak to bywalo...
      Walcz, popros o kopie dokumentu. Nie bedzie latwo, bo grafolog duzo kosztuje i
      czeka sie nie wiadomo ile. Nie mowiac o sadzie.
      A co na to federacja konsumentow? www.federacja-konsumentow.org.pl/
      • Gość: TP SA Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 18.11.04, 23:42
        dzieki za odzew. Na pewno coś z tym zrobię. POwiedzieli mi ze prześlą m i do
        domu kopie tego formularza który niby wpełniłam . Wszysko cco mówili bylo
        sprzeczne: powiedzieli ze był tam mój pesel - ale rubryczka z nr i seria dowodu
        była pusta. Jak przyjęli ten formularz bez sprawdzania danych personalnych osoby
        która go niby skladała.? zbyt grupymi nićmi szyte. ...
        • Gość: TP SA Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 18.11.04, 23:49
          jagna - pracowałas kiedys w tepsie? czy wyciągasz takie wnioski z jakies podobej
          dzialalności i podobych praktyk? napisz jak mozesz.dzieki .
          • Gość: Jagna Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.espol.com.pl 19.11.04, 11:47
            Nie pracowalam w TPSA, ale gdzie jest zbyt duzy nacisk na sprzedaz moze dojsc
            do takich sytuacji. A ludzie z nozem na gardle sa gotowi robic glupoty zeby
            np.ich nie zwolniono. Tego typu dokumentow nikt nie weryfikuje pozniej pod
            katem czy to ty czy nie, wprowadza sie w system i do archiwum. Jesli nie
            podpisywalas ani nikt z rodziny kto moglby to zrobic - to jak dostaniesz
            dokument to od razu im powiedz ze skladasz doniesienie do prokuratury o
            falszowaniu dokumentow. Duze firmy nie lubia takich smrodow, wiec moga pojsc na
            ugode i zrobia co trzeba z tym rachunkiem.
            • Gość: dominiqa Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:29
              Normalnie szkoda słów na tę firmę. Już nie mówiąc o ludziach, których
              zatrudniają. Mnie z kolei oszukali przy zakładaniu neostrady. Najpierw
              pan "zapomniał mi powiedzieć", że neostrady nie można założyć na najtańszym
              pakiecie abonenckim. Ku mojemu zdziwieniu dostalismy do domu dość wysoki
              rachunek, w którym dopatrzylismy sie zmiany pakietu. Sadziłam, że normalnym
              zachowaniem jest zapytanie klienta o to czy ma na to ochote, ewentualnie
              podpisanie nowej umowy. To jedno. Następna sprawa jest taka, że miesiąc w
              miesiąc przysyłaja rachunek za neostrade z naliczonym 22 procentowym Vatem.
              Dzwonię na błękitną linię, wyjaśniam jak "krowie na rowie", że w Polsce póki co
              nie ma Vatu dla odbiorców indywidualnych. Każą mi złozyc pisemko, obiecują
              przysłać fakturę korygującą i co? W następnym miesiącu dostaję fakturę
              korygującą i rachunek za bieżący miesiąc znowu z naliczonym Vatem. I zabawa
              zaczyna się od nowa.........
              • Gość: TP SA Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 19.11.04, 19:29
                dzieki wielkie! na pewno zastossuje sie da waszych rad! jeszcze piszcie jeszcze!!!
              • Gość: nitroo Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.chemar.com.pl 14.12.04, 18:07
                > Następna sprawa jest taka, że miesiąc w
                > miesiąc przysyłaja rachunek za neostrade z naliczonym 22 procentowym Vatem.
                > Dzwonię na błękitną linię, wyjaśniam jak "krowie na rowie", że w Polsce póki
                > co nie ma Vatu dla odbiorców indywidualnych.

chyba jestem nie na bieżąco, ale wydawało mi się, że VAT płacą właśnie odbiorcy
                towarów i usług... chyba że z netem jest odrębna sprawa? na szczęście nic mnie
                nie łączy z TPSA (internet mam w sieci osiedlowej) więc jestem "nie w temacie"
                mam nadzieję, że nie wyszedłem za kompletnego ignoranta:), z góry dziękuję za
                ew. wyjasnienie
    • hofdor Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p 19.11.04, 21:39
      Witaj :-)
      Faktycznie, pracy TPSA można zarzucić bardzo wiele błędów, ale moim skromnym
      zdaniem, zanim zdecydujesz się na odłaczenie telefonu, lub wejście na drogę
      sądową upenij się, czy aby na pewno nie było sytuacji, w której mogłaś zawrzeć
      taką umowę. Często zdarza się, że współmałżonek, lub tez dzieci występują w
      imieniu osoby na którą telefon jest zarejestrowany i wówczas to oni mogli
      podpisać, lub tez zawrzeć na odległość taką umowę. Możliwości jest wiele -
      mogło się to stać telefonicznie, drogą elektroniczną, lub też np. poprzez
      formularz zgłoszeniowy, a to i tak nie wszystkie ewentualności. Pozdrawiam
      serdecznie, Dorota.
      • Gość: TP SA Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 20.11.04, 06:28
        Do Hafdor
        Witaj!
        Nie mam dzieci ani męża. Mama odpada. Nikt z rodziny na pewno tego nie zrobił.
        Tym bardziej akurat na taki pakiet! nikt by mi tego nie zrobił! jest on dla mnie
        całkowicie nieurzyteczny i nieoplacalny!. Druk zgłoszeniowy podobno został
        złożony w T-Górach wiec na pewno nie tel - zreszta tel- mam osobiste hasło.takze
        chyba to wszystko odpada...
        • hofdor Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p 20.11.04, 12:49
          Witaj :-)
          Jeśli wszystkie te ewentualności odpadają, zorentuje się w takim razie kiedy
          dokładnie umowa została zawarta i przez kogo została podisana. Zmiana planu
          taryfowego nastepuje zazwyczaj od początku nowego okresu rozliczeniowego, więc
          informacją typu : od pierwszego miała to Pani aktywne, nic Ci nie da. Może
          faktycznie trafiłaś na nadgorliwego pracownika Tepsy, który chciał "wyrobić"
          normę dzienną, choć z taką opinią byłabym ostrożna, bo po pierwsze jest to
          bardzo trudne do udowodnienia, a po drugie istnieje ten nieszczęsny formularz,
          który ktoś jednak podpisał. Mogłaś stać się też przysłowiową "ofiarą" ludzkiej
          pomyłki -pracownika tepsy, który źle wprowadził pewne dane, lub też osoby,
          która błędnie wypełniła formularz. Rozumiem, że masz pełne prawo do
          zdenerwowania, bo w imię czego masz płacić za czyjeś błedy. W tej chwili
          najważniejsze jest, abyś pozbyła się swojego kłopotu i o ile wiem obowiązuje 30
          dniowe wypowiedzenie umowy, chyba, że zostanie ona rozwiązana w innym,
          uzgodnionym przez strony terminie. O ile sobie dobrze przypominam, jeśli
          rezygnacja nie została złożone w czasie krótszym niż na 7 dni przed końcem
          miesiąca usługa powinna zostać wyłączona wraz z końcem okresu rozliczeniowego.
          Nie chce Cię jednak wprowadzić w błąd i bliższych informacjie musiałabyś
          uzyskać np. pod błekitną linią. Już od jakiegoś roku nie zajmuje się tą
          tematyką, a jak wiadomo wiele rzeczy, szczególnie w tepsie, zmienia się z dnia
          na dzień. Pozdrawiam serdecznie. Dorota.
          • Gość: Filippa Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.ols.vectranet.pl 20.11.04, 15:42
            abonament mozna zmieniac do konca kazdego miesiaca
            • Gość: Iwona Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.swic.dialup.inetia.pl 21.11.04, 00:08
              Ludzie! Dlaczego jesteście takimi masochistami??? TP Sa was oszukuje, ma was
              w... wielkim poważaniu a wy dalej im płacicie. To jest chore - widocznie
              lubicie być oszukiwani.
              Miałam tę nieprzyjemność być związana z Tepsą przez 2 długie lata. I NIGDY
              więcej. Nawet na odchodne chcieli mi wykręcić numer z abonamentem, ale było to
              w czasach kiedy mieli swoje oddziały w każdym mieście i można było zrobić
              awanturę realnym ludziom. Pomogło.

Od przeszło 2 lat mam NETIĘ i jestem szczęśliwa. Żadnych przewałek,
              dopisywania, oszukiwania, nie muszę się martwić o to, że może dostanę zawyzony
              rachunek...

Pozdrawiam
              • Gość: gosc Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:19
                Nie w każdym mieście jest konkurencja dla TPSA.
                • Gość: TP SA do Iwony IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 21.11.04, 08:54
                  mam ten nr tel...na wlasne nazwisko 2 lata. Przedtem mieliśmy go 13 lat (mama
                  sie wyprowadzila). Nie zrezygnuje z tego nr. Nie umiałabym....a przekręty...mam
                  nadzieje ze mi sie uda z nimi wygrac. na pewno bede walczyc o swoje prawa i
                  ..zwrot kosztów...przynajmniej bede sie starała.
                  pozdrawiam
                  • Gość: nitroo Re: do Iwony IP: *.chemar.com.pl 14.12.04, 18:04
                    przepraszam, ale tego arg. nie rozumiem. Nie zrezygnujesz z nru ze względu na
                    przyzwyczajenie? wygodę? to tylko nr... dziś taki, jutro inny... bez sensu
                    szargać sobie zdrowie, nerwy i, przede wszystkim, kieszeń dla kilku cyfr...
    • Gość: kol.3 Re: TPSAczy ktoś zostal tak oszukany?przeczytaj p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:35
      Przede wszystkim TPSA nie zawiera umów z osobami które nie są abonentem, nie ma
      sznas aby ktoś z członków rodziny podpisał jakąś umowę.
    • umfana Jedyny sposób na TP SA 17.12.04, 21:46
      to rozwiązanie z nimi umowy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka