Dodaj do ulubionych

7 stycznia

IP: 134.113.4.* 06.01.05, 19:24
Co za totalna bzdura, nieuctwo i brak myslenia!!!
"jako pierwszy ujrzał Jupitera, największego satelitę księżyca" ???
Galileusz pierwszy zobaczyl 4 ksiezyce Jowisza (czyli Jupitera po angielsku).
Pozniej nazwano je Io, Europa, Ganimedes i Callisto. A w ogole 'satelita'
i 'ksiezyc' znacza to samo. Prosze, zatrudnijcie kogos z lepszym
wyksztalceniem, lepsza znajomoscia angielskiego, i wieksza iloscia szarych
komorek do prowadzenia tego dzialu...
Obserwuj wątek
    • Gość: ale kino! Tak, to bedzie chyba dowcip roku 2005...! IP: *.de / *.kirche-bayern.de 06.01.05, 21:51
    • Gość: xyz, Wroclaw Re: 7 stycznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:09
      Wlasnie przeczytalem to zdanie... i brak mi slow. KOMPROMITACJA! Nie wiem tylko
      komu pogratulowac tej perelki naukowej - piszacemu czy redaktorowi.
      Ukonczylem astronomie na Uniwersytecie Wroclawskim. Juz nie raz - w roznych
      wydawnictwach - widzialem takie "cuda", ale to przebija je wszystkie, bo
      swiadczy o braku elementarnej wiedzy! Jak powazna gazeta moze publikowac takie
      bzdury?
    • petrucchio Re: 7 stycznia 07.01.05, 12:56
      Bełkot do n-tej potęgi! Włosy stają dęba! Tylu bzdur w jednej linijce w życiu
      nie widziałem. Redaktor-analfabeta odpowiedzialny za coś takiego powinien zostać
      przykładnie ukarany. Nawiasem mówiąc, 7 stycznia Galileusz po raz pierwszy
      zauważył trzy z czterech największych księżyców Jowisza. Czwarty (i największy),
      Ganimedes, ukazał mu się dopiero 11 stycznia.

P.
    • Gość: M Re: 7 stycznia IP: 134.113.4.* 07.01.05, 15:31
      Smutne jest to ze od momentu kiedy napisalam pierwszy post pojawily sie tylko
      trzy dodatkowe opinie. Napisalam tez dwa maile do redakcji, zeby przestali sie
      osmieszac i zmienili te notke w Kalendarium i nic... zadnej zmiany...
      No ale tak to jest - forum na temat wiedzy czy nauki przyciagnie tylko cztery
      osoby; forum na ktorym mozna bluznic na Francuzow, Zydow, feministki, itp jest
      zawsze bardziej atrakcyjne...
      • Gość: xyz Re: 7 stycznia IP: *.ds.uni.wroc.pl 08.01.05, 00:36
        Zmiana jest... Notka z kalendarium - bez jakiegokolwiek sprostowania - zostala
        usunieta! Na papierze jednak pozostanie - w liczbie 470 tys.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka