Gość: rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:00 "tuż po śmierci" - a dokładniej to tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lat 35 Triumf sił Talibów i Mocherowych Beretów IP: *.acn.waw.pl 12.05.05, 22:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy polak "david"- czy to jest polskie imię ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:34 zwłaszcza pisane przez "v"... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: A jakiej narodowości jest "prawdziwy polak"? 12.05.05, 22:45 Gdyby "prawdziwy polak" był Polakiem, to jego nick byłby "prawdziwy Polak". Co tam pseudonim, czy imię - zapytaj czy jest obrzezany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbelek elemelek a czy mors to polskie zwierzę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:02 Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Dlaczego mam płacić za coś co mi się nie podoba? 13.05.05, 00:10 Abonament powinien byc zniesiony a TVP i PR sprywatyzowane. Jeśli rząd uzna, że jakieś treści dla dobra państwa i narodu powinny być emitowane to powinien urządzać konkursy kto najlepiej i najtaniej te treści wyemituje. W USA telewizje są prywatne, rząd żadnych tam większych zleceń telewizjom nie daje, a kultura amyrykańska, głównie przez filmy i telewizje właśnie, wygrywa konkurencję z kulturami innych narodów. Jak homoseksualiści czy inne grupy zainteresowań chcą mieć swoje radio to niech ślą SMS-y płatne na rzecz tego radia i w ten sposób płacą za nadawanie tego co lubią. Babcie będą słały SMSki do RM, każdy będzie zadowolony, że nie musi płacić na coś czego nie akceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Dlaczego mam płacić za coś co mi się nie podo IP: *.comarch.pl 13.05.05, 08:54 A w Wilekiej Brytanii BBC jest państwowa, nie może nadawać reklam i jest jedną z najlepszych telewizji na świecie. Może zamiast zaptrywać się w kretynów Amerykanów skorzystamy ze sprawdzonych i dobrych mechanizmów europejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Re: Dlaczego mam płacić za coś co mi się nie podo IP: *.pl / 193.24.200.* 13.05.05, 10:27 Gość portalu: K napisał(a): > A w Wilekiej Brytanii BBC jest państwowa, nie może nadawać reklam i jest jedną > z najlepszych telewizji na świecie. Może zamiast zaptrywać się w kretynów > Amerykanów skorzystamy ze sprawdzonych i dobrych mechanizmów europejskich? Gdyby rząd zamawiał u producentów prywatnych dokładnie takie samych programy jakie teraz robi BBC to rząd zapłacił by ok. 40% mniej. Przy takiej dużej firmie to są setki milionów funtów zaoszczędzonych pieniędzy podatnika. Prof. Savas badał ile kosztuje wykonywanie różnych usług przez firmy publiczne, a ile kosztuje jeśli te same usługi zleci się do wykonania firmie prywatnej i wyszło mu, że firmy prywatne są średnio ok. 40% tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK. Powinni wyrzucić też pomysłodawców 'reformy' Biski IP: *.ericsson.net 13.05.05, 10:36 Przede wszystkim powinien wylecieć pomysłodawca przerobienia Radia Bis na stację dla półdebili. Rok temu świetne edukacyjne radio publiczne zamieniono w rozgłośnię zupenie taką, jakich wśród stacji prywatnych - łubu-dubu i pogwarki o niczym, prowadzone przez bezmózgich prezenterów, którzy mają kłopoty z polszczyzną na poziomie szkoły podstawowej. A autorem tej 'reformy' byl o ile się nie mylę Aleksander S - ten, który upupił Trójkę, a przedtem o ile wiem nie popisał się w Inforadiu (obecnie TOK FM). Przedtem pracował w BBC i słyszałem, że na wieść o jego odejściu stamtąd wśród pracowników trwała trzydniowa euforia. Jak długo tacy propagatorzy "Maccooltory" będą mieli wpływ na media publiczne, czyli nasze? Mam nadzieję, że ktoś wreszcie wytrzeźwieje i przywróci dawną ramówkę i dawne audycje Radia Bis i wypierniczy na zbity pysk tych wszystkich nieuków, którzy tam teraz przy mikrofonie zachowują się jak papugi przed lustrem. Nota bene uważam że telewizja publiczna ani radio publiczne nie powinny mieć prawa emisji reklam. Albo abonament, albo reklamy. Inaczej jest to nieuczciwa konkurencja wobec nadawców prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
autor_autor Re: Powinni wyrzucić też pomysłodawców 'reformy' 13.05.05, 17:08 "świetne edukacyjne radio" - dobry żart. Stara BISka była zupełnie niestrawna i nudna. Zresztą sam pomysł radia edukacyjnego to jakiś przeżytek. Za to nowa BISka to najciekawsza radiostacja w Polsce i chyba sam jesteś półdebilem jeżeli nie słyszysz różnicy między nią, a rozgłośniami prywatnymi, czy pożal się Boże trójką. Nie grają żadnego łubu-dubu tylko ciekawą, alternatywną muzykę, której nie uświadczysz w opanowanych przez "pop-gwiazdy" i stare pierniki innych rozgłośniach. Zupełnie też nie rozumiem zarzutów o muzykę nie adekwatną po śmierci papieża. Słuchałem w tym czasie BISki i była tam muzyka chyba nietylko stonowana, ale i klimatem i tekstami odpowiadająca tamtym wydarzeniom. Co do dyskusji ateistów i homoseksualistów to przyznam szczerze nie słuchałem, ale faktycznie wydaje się to być krok, nazwijmy to "zbyt odważny". Z tego co pamiętam później słyszałem jakieś głosy krytyczne wobec tej audycji także na antenie samej BISki. Ale żeby to miało być powodem odwołania szefa stacji? Wątpię, bo jeśli tak to byłaby to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodziak panie JK, pan to chyba ma pod sześćdziesiątkę IP: *.acn.waw.pl 13.05.05, 17:24 przynajmniej duchowo. Odpowiedz Link Zgłoś